Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Homebox 400W Wappa - Klikni zde pro originální téma
cantona9
Zdravim groveri po dlhej dobe som sa konecne odvazil na pestovanie pod umelym slnkom a zo zaciatku vsetko islo ako malo lenze posledne dni mam celkom vazny problem . Pestujem pod 400W HPS 9 kuskov Wappa zo seeds. Na 18/6 ich mam cca 15 dni , vlhkost drzim 80% cez den , 90% noc , teplota den 28-29 , noc 22-24 . Prvych par dni som hnojil Bio rootom , posledny tyzden im davam 1ml Bio Heaven + 1ml Bio Grow kazdne 2-3 dni a kazdy druhy den zalievam . Ph drzim 6-6,2 lenze posledny tyzden akoby sa uplne koceny zastavili , zacali im zltnut listy a mam podozrenie asi na svilusky kedze od spodu listov som nasiel male cierne kurvy. Mohol by mi niekto poradit aky pripravok dostupny u nas na SVK v zahradkarstve je najlepsi alebo nieco domace , cital som tu o vela veciach ale neviem co by bolo asi tak naj . A dalej ze ci to zastavenie rastu je sposobene len sviluskami alebo aj niecim inym . Aby ste vedeli o co sa jedna prikladam foto .
cantona9
dalsie fotos
cantona9
zabudol som napisat ze preventivne striekam rastlinky Phytaminom 2ml na liter 2x do tyzdna a rastlinky mam v 3,5 l kvetinacoch ale zajtra idu do 8l , ale myslim si ze v nedostatku miesta to nieje ... dufam ze sa najde niekto kto poradi , pretoze som prestudoval celu poradnu o chorobach len tam sa mi viacero priznakov podobalo na moj problem tak neviem
nedostatek dusíku :) bych řek jen jim přidej grow složku o trošku nebo dávej četněji hnoje .) i to přesazení jim si myslim heplne . asi je to od paradise co :) mam od nich Jacky white a takovejch listů mam ke konci plno když přejdu na flush . přeju mnoho zdaru
Samulele
Poobzeraj sa po chemke: Talstar, Karate, Omite 30W... nieco proti savému hmyzu.Pomáha kombinácia s B.A.C. Plant Vitality + ,vyzerá to bud na trásenky alebo tie svinuchy.

Napr. : http://www.florasystem.sk/talstar-10-ec-6ml
cantona9
Dik moc za rady pani , neotalal som a starsne moc som hladal tu na grove a nasiel som chemku Vertimec EC 018 , lebo to bolo jedine co u nas v shope mali , tak som to hned aplikoval a dnes som bol na kontrole a vyzera to dobre , tie male mrchy pomaly chcipaju, este pockam 5 dni ako pisu v navode a aplikujem znovu . Len problem je a stale pretrvava ze , rastlinky su niake zakrpatene a nerastu a aj vyhonky su trosku pokrutene . Moze to byt tym dusikom ako ste mi poradili , lebo za dva dni sa nepohli ani o kusok a predtym isli ako sialene , krasne velke vitalne listy a teraz akoby uplne zastali v raste . Pre lepsie info pridavam foto .
cantona9
jj je to od paradise seeds , uz par rokov beriem od nich fem. seeds a vzdy som bol spokojny , 100% klicivost a vzdy jeden fenotyp :)
cantona9
nove fotos
cantona9
ako je vidiet na fotkach tak rastlinky si moc nepolepsili , dnes som urobil prieplach koli podozreniu na prebytok dusiku ... uvidime ci som im pomohol alebo skor uskodil
Dr.Bobby
Svilusky a jine mrchy. Zkoušel jsem x věcí, asi nejlepší biool kytky vypadly pekne a mrchy zmizli jen davkovaní dodržet 1lahev biool na 2L vody jinak nefunguje, tod ma zkusenost za cca tyden az 2 kytky umej jarovou vodou DUKLADNĚ!
Nebo vem 3ks cigaret dej je do vody na cca 2-5 dni pak to uvař 2minutky nech vychladnout do druheho dnee a postrikej.
cantona9
citace:
Původní příspěvek od Dr.Bobby
Svilusky a jine mrchy. Zkoušel jsem x věcí, asi nejlepší biool kytky vypadly pekne a mrchy zmizli jen davkovaní dodržet 1lahev biool na 2L vody jinak nefunguje, tod ma zkusenost za cca tyden az 2 kytky umej jarovou vodou DUKLADNĚ!
Nebo vem 3ks cigaret dej je do vody na cca 2-5 dni pak to uvař 2minutky nech vychladnout do druheho dnee a postrikej.

no ja som striekal vertimecom v utorok a v nedelu aplikujem druhy krat a uvidim ale ten luh z cigariet som to tu cital a aky pomer vody aby som ich nespalil na tie 2-3 cigy liter -dva ?
zadny biololy, zadny jine BIO sracky, vyluhy z tabaku. Na sviluchy vertimec nebo decis mega + na sterilizovani se doporucuje v kombinaci s nissorunem.

Cus IPX
Cau reaguji na tve PM

Takze: kytky rozhodne presad do vetsiho- doufam, ze jsi si sehnal kvalitni hlinu z GS. Jinak se neni cemu divit, ze mas podezreni na savy hmyz.

Jinak v boxu drzet 80-90% vlhkost je blbost, spis nauc kytky na nizsi vlhkost. Zabranis plisnim a pripravis kytku na sussi obdobi kvetu.

Jinak spodni listky ti schnou a odpadaj zcela prirozene, kytka se zbavuje zbytecneho listiva, prave ze spodni casti sveho tela.

Hnojeni: Biobizz doporucuje 1ml/L na silne predhnojenou zeminu, u mene nebo vubec budes muset poradne pritlacit na davkovani a zacit u 2ml/L, a skoncit 14dni po prepnuti 4ml/L biogrow, v kvetu pojedes pak biobloom dle davkovani a biogrow az do konce 1ml/L, je to z duvodu predejeti problemu s nedostatkem dusiku v kvetove fazy.

Jinak brebery: Dle prvniho postu to vypada na svilusky, jdou rozeznat od trasnenek tak, ze svilusky delaji dirky do listu, list po zamoreni vypada jak propichany spendlikem, zatimco trasnenky, spise delaji v listu cesticky a po vysatem mistecku na listu se delaji jakesi stribrne flicky. Pak jsi se zminil o cernych svinich co litaji. Mno muze to byt ovocna muska nebo smutnice(pruser) detekovat letajiciho skudce pomoci zlutych lepovych desek.

Postriky: opet se budu opakovat Vertimec, decis mega(omite se uz nevyrabi) a pokud budes mit stesti kup si k tomu postriku jeden navic Nissuron- STERILIZUJE larvy svilusek, tedy v kombinaci vertimec(je fyzicky zabiji) +nissorun(je zbavuje moznosti se dale rozmnozovat). Davkovani: vyber to nejsilnejsi, co tam pisi a smichej ty 2 latky do jednoho postriku. Jinak zacatecnicka chyba: NIKDY, opakuji NIKDY nestrikej kytky pri svetle, pak se vsichni divi, ze maji kytky popalene od postriku. Jo a postrik neprovadej co tyden, ale co 2-3 dny. Jednoduche: prvni postrik-zabijes dospele jedince, za 2 dny se dovylihnou dalsi, no ale ty uz opet kytky strikas a ony opet umrou. Vse koupis v SVK zahradnictvi, hornbach atd.

Cus IPX
cantona9
dik moc IPX-i cize nemam cakat s tym vertimecom ako pisu 5 dni ale 3-4 dni cize dnes asi aplikujem druhu davku a jasne s tym striekanim za svetla to nerobim , aby som predisiel ako ty pises spaleniu ...a ten Nissuron hned v pondelok kupujem .. a este som chcel k tym sviluskam , to ze mam nove vyhonky pokrutene moze byt tymi sviluchami ?
cantona9
vcera som bol na kontrole ako sa kockam dari po prieplachu a aplikacii vertimecu a nemohol som na nich oci nechat . Kocky sa vzchopili , nove mlade vyhonky zazelenali a idu ako zmyslov zbavene . Aby neboli hladne tak som pekne zalial a prihnojil , dufam ze sa im to bude pacit . Teraz vsak riesim ci nasadim siet na scrog alebo koceny ponecham len tak rast maximalne pekne poprihybat , pretoze do vysky celkom mozem ist ale fakt neviem . A dalej ci uz mam prepnut na 12/12 alebo im este dopriat par dni rastu , lebo koceny su vyskovo od tych 30-40 cm a na raste cca 22 dni ... uvitam akekolvek rady a napady :)
shefin
Za 3 dny prepni ...
cantona9
citace:
Původní příspěvek od shefin
Za 3 dny prepni ...

myslis ze to bude stacit ja som ich tam chcel podusit este cca 5-6 dni ale podla toho co pise seedsbanka tak sa to este raz tolko potiahne ... a co si myslite o sieti mam davat alebo nie ?
Shaker
Ahoj, jasny souhlas s IPX. Ty listky od spodu a vetší a staré listy aj výš na kytce opadávají přirozeně.

K těm květníkům bych taky určo doplnil, že jsou malý, pokud máš květník kol 3l, tak nemůžeš čekat zázrak od vzrůstu a často se taky kytičky seknou a zamrznou i tim, že je přesadíš tak ztrácí kytky čas.
Já bych jim být tebou příště dal větší květníky již od startu a tím se vyhneš přesazení a i zastavení růstu,popř. nadměrnému žloutnutí listů, vlivem nedodtatku místa.

Jsou chytrolíni kteří ti budou tvrdit,že nedostatek místa snadno nahradíš hnojením,ale není tomu vždy tak a kytka to místo pro kořeny potřebuje, ja měl teraz ak47 a s1 a měl jsem to mis v 3,5 a 5l květníkách, no docela rychle jsem to musel přesadit,jinak bych měl pěkné malé ludry,bo už to nechtělo vůbec růst,měli asi 2 týdny a už byly seklé, přitom výška byla docela malá, některé byly menší než květináč na výšku a už neměli místo k růstu a tak nerostly, měl js štěstí a rozjeli se mi pěkně ještě :-)
Shaker
Ahoj, ja bysom sa na siet vy... ale to už zaleží na tebe

Moja najlepsia-no najvynosnejsia sklizen bola bez siete..

Growu zdar
cantona9
ahoj Shaker s tym miestom pre kocenky mas pravdu , ja som mal tiez stastie , pretoze po presadeni sa krasne rozbehli ale to si myslim ze bolo pricinou viacerych faktorov ako postrek proti sviluskam , preplach atd... ale v podstate si myslim ze presedanie tiez zabralo, som videl ako krasne sa objavili na dne nove korienky :) ... a od siete som tiez ustupil , myslim si ze mam mnoho miesta myslim vyskovo kam sa mozu tahat a vrcholy drzim v jednej hladine mensim ohybanim cize siet netreba ...

prepnute 12/12 po 29 dnoch rastu a posledny postrek phytaminom a jak sa im to paci :bounce:
cantona9
zdar growers , dnes kvitneme uz 29. den a objavil sa maly problem s kvetinkami . Cca v 22 dni som si vsimol ze mi zacinaju pomalicky oschynat konce blizniciek a niekde aj cele blizny a to po celej rastlinke a pomaly sa to zacalo sirit na cele osadenstvo. Myslel som ze to je prirodzene ale po tyzdni to uz je na kazdej rastlinke a nielen na velkom kvete ale aj na malych a po tyzdni sa mi zdaju ze skoro vobec nenabrali . Ma niekto skusenosti s takymto pripadom alebo vie cim to moze byt ? Hnojim raz do tyzdna klasika BioGrow uz len 1ml , Heaven 1ml, Bloom 2ml a TopMax 1ml , ph 6.3 , Ec bohuzial nemam cim zmerat , teplota den/noc 27/22 vlhkost 55-65 . Foto dodam neskor zrovna nemam po ruke fotak .
koogi1
Čau
Ph už sniž na cca 5,8.
Blizny ti můžou schnout protože jsou vlhké od
postřiku a a jak se zapne lampa tak se voda
rychle odpařuje i z květů to může být důsledek.
cantona9
postrek nepouzivam ziadny tak tym to snad nebude , ph skusim znizit a uvidim a nemoze to byt niecim inym ?
koogi1
Může to mít více důvodů samozřejmě.
Ve tvém případě mne napadá ještě
že máš nízko lampu a teplo od
žárovky je vysušuje.
Dr.Bobby
Ahoj, sice sem nepatřím a předem se omlouvám za OFF Topic, ale snad mi to projde:)
Proč by se mělo snížit PH z 6 na 5.8? když ve FAQ píšou že výměna látek probíhá při ph 6-6.5, při nižším a vyšším se uzavirají živiny NPK? Podle selskyho rouzumu si z toho vyvozuji střídání makro<> mikro živin. Pokud se pletu opravte mě. Jak bych měl sřídat PH?
koogi1
U nižší hranice pH lze u rostlin sledovat lepší schopnost vstřebávat fosfor a draslík. Proto je vhodné hodnotu pH snižovat na nižší úroveň ve fázi květu, nežli jakou udržujeme ve fázi růstu.

Proto:D
cantona9
lampa zavesena cca 30-40 cm to si myslim ze je v poho, ale ma tak napadlo, ze ci to nemoze byt stresom , pretoze zalievam ked maju kocky tmu a ci tym ze ich vyberiem z boxu ci im to neublizuje pretoze uplnu tmu v miestnosti nemam , moze to byt stresom ?
koogi1
Stres nelze vyloucit,proto pozmnen sve zvyky v zalevani
a vytahovani vytahuj je jen v pripade nutnosti jinak ne.
Urcite je uz nekrop phytaminem(vita rejsem) akorat by
jsis uhnal plisen.
Dale nevim jak ti to profukuje pod vybojkou takze nezjistim
jakou mas teplotu u vrcholku,ale zjistis to jednoduse,dej
ruku primo na vrcholky kytek primo pod stred vybojky
a jestli te to bude lehce hrat a udrzis tam ruku nekolik
minut tak je to ok,ale pokud hreje vybojka tak ze te ruka
bude palit lampu zvedni,nebo si pridelej klipsnovy ventas
na stinidlo at zarovku chladi a fouka to teplo pryc hlavne
ne na kytky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma