Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Rady, Tipy, Kritika ....Díky - Klikni zde pro originální téma
SaintSinner
Zdravim celou komunitu,

Takze vim ze podobnych temat je tu spoustu. Chtel bych nejdriv podotknout ze FAQ mam prectenej i pospatku, dokonce mam za sebou nekolik dni prolejzani fora. Presto mam par otazek, ne ktere by mi nebyly jasne ale spis sou dost konkretni k me predstave. Takze timto bych chtel poprosit zkusenejsi o nejake rady a nazory, v klidu snesu i kritiku. Rad se necemu priucim.

Takze nejdriv bych chtel tak nejak aspon schrnout moji predstavu. Potom k tomu dodam par dotazu a celkove proste piste a radte budu moc rad a urcite si z toho neco vezmu takze moc dekuji.

Box: 100x100x140 (ŠxHxV) kompletně vylepen touto folii- http://www.growshop.cz/katalog/deta...ro-1bm-stribrna

Osvětlení:

Výbojka - http://www.growshop.cz/katalog/deta...novane-spektrum

Předřadník- http://www.growshop.cz/katalog/deta...dradnik-pro-v-t

Stínidlo- http://www.growshop.cz/katalog/deta...y-velke-50x40cm

ventilace:

ventilator- ??

Pachovy filtr- ten chci vyrobit podle tohoto navodu http://grower.cz/forum/showthread.p...achovy+%2Bfiltr

Pak samozrejme blbustky jako teplomer, vlhkomer, spinacky,kvetniky atd atd ...

Pestovat bych chtel tak 9 kytek v 6l kvetnikach (nejspise koupene řízky(budu řešit pozdeji)). Substrat sem vybral All-Mix od BioBizz a hnojivo take od BioBizz (bio Grow, bio Bloom)

Doufam ze sem na nic podstatneho nezapomel i kdyz je to pravdepodobne:D. Kazdopadne ted par dotazu:

1. Box budu vyrabet takže neni problem upravit. Proto me zajima jestli ho mam nechat 100x100x140 a nebo malinko zmensit na 100x80x140? Ptam se z duvodu toho ze nekde sem cetl ze tim ze je vybojka obdelnikova je lepsi mit box obdelnikovej a ne ctvercovej.

2. Mam diamantovou folii polepovat i zem a strop? to se ptam z duvodu toho ze zem bude logicky zaplnena kvetnikama a na strope bude stinidlo.

3. Vzduchotechnika. Chtel bych radu nebo nejlepe i odkaz na nejakej odtah co by mi profoukl takovyto homemade pachac ...neni problem dat pachace i vetraky 2 jen nevim jake. Nejlepsi pro me by bylo vynechat growshop ale radit spis nejake elektro (prijde mi mnohem levnejsi) co se tyce zapojeni a uprav neni problem poradim si, sem docela kutil :D (přitah mam v planu jen passiv)

4. Zajimaji me nazory na veškere vybaveni. ( jestli je dobry vyber hnojiv, substratu, osvetleni atd..) jestli me na 1. kolo (tedy i uplne 1. pokus o indoor ( necekam zazraky bude to jen zkouska zatim)) budou stacit tyhle 2 zakladni hnojiva?

5. no a posledni otazkou se naprosto ztrapnim a vim o tom. Co je EC ...nikde sem nevycetl ...dekuji ..

Jeste par veci co me napada: samozrejme chci pestovat jak rust tak kvet pod stejnou vybojkou proto sem vybral tuhle. Be skrini budu pro cirkulaci pouzovat klipsove vetraky ( ty malinke z growshopu) a ten odtah s pachacem bych dal do stropu. jen jeste nevim jestli pachac ven nebo dovnitr. Tot otazka ? No a myslim ze ted uz je to snad vazne vsechno.

Az se dozvim vse co potrebuji pustim se do stavby a samozrejme budu postupne vse fotit :)

Takze dopredu moc dekuji za veskere rady, tipy, kritiku, a hlavne vam dekuji za Vas cas venovany me a mozna mim hloupim dotazum :)
Jagditrax
Cau, (1)skrinu kludne vyssiu,1x1 je na 400 w OK, ak aj bude trochu menej svetla pred a za vybojkou vzdy tam dorastu sisiky. takto sa pripravis o miesto. Ja mam 80x130 je to ok, tvarujem do U, takze plochu mam ok a vzd od vybojky tiez. som spoko. (2) Miesto diamantovky bielu foliu (podla testov v Legalizaci lepsi odraz a diamant sa po case odlupuje), zem mozes polepit koli hygiene(umyvanie atd), inak neni nutne, strop dobat. (3) Ventas a filter sa paruju podla charakteristik (m3), kedze mas homemade, nikto netusi charakteristiky. Zvycajne sa dava 280-420 m3 odtah na 400W zalezi od okolitych podmienok (teplota okolo skrine, privod vzduchu...). TT venty su lacnejsie ale slabsia tlakova charkt., pozri Primaklima venty.
(4)Vybojka - ze by boli kombinovane nejaky zazrak sa myslim nikde nepreukazalo, kludne cisty sodik, Phillips son t pia plus zozenies v elektro za rozumny peniaz a je to ok. Casom mozes dokupit MH na rast ak sa ti bude chciet ale ide to i bez toho.
Hlina, hnojky Ok, v podstate nemusis hnojit na rast (mozno mozes dokupit topmax ale neni nutne). Zakorenene klony by to mali bez problemu dat, semienka by skor mali ist do nepredhnojeneho (malo vyhnojeneho) substratu (light mix), potom do all mixu.
(5) EC je koncetracia hnojiv (el. vodivost - cim viac hnojek tym vyssia vodivost roztoku), ale najdolezitejsie je to u mineralnych hnojek, u bio je to trosku inak. Ph meter by bodol.
Filter sa dava do boxu a odtah najlepsie zaboxovat koli hluku (in/out box) . da sa aj opacne ale chce to filter zvnutra ochranit proti zaneseniu prachom (ten biely filc co je na pachaci origo zvonku). Venty lepsie tahaju ako tlacia.
Ak mas nejake prachy , tak lepsie tienidlo by nebolo na skodu (wing) ale da sa aj s tymto. Ak mas prachy tak elektronicky predradnik je ok, ale ide to i s tymto :)
SaintSinner
Super, moc dekuji za prvni rady. Takze zmena box bude 100x100x160 vylepen bilou folii komplet ..doufam ze je to tahle :http://www.growshop.cz/katalog/deta...-cernobila--1bm
vybojka tedy zmenena na tu co pises. ( ja se orientoval jen podle toho ze na strankach growshopu je u tamte psany rust/kvet ..a ja nechci na jendotlive faze vybojku menit, ale necham si poradit)
a co se tyce vetaku co treba dat tam 2 tyhle ? http://www.ventilatory-prodej.cz/po...otrubni-125-vko (+ na kazdej pachac samo (zevnitr teda)) a skrin bude normalne v panel. byte ..takze okolni teplota normalne pokojova ...
Jagditrax
jo, myslel som tu ale este je na trhu ORCA folia, tu je nejaky test , tak je vraj uplne popici :) Zaroven poupravujem svoje tvrdenie z predosleho prispevku ohladne folii. ten diamantak sa proste odlupuje casom a pri cistení od vodneho kamena po zvlhcovacke, postrekoch atd to osupes. Ak je zo zac lepsia, tak casom ide do prdele.
ta Phillipska je ok a v elektre za dobru cenu. Pripadne pozri ceny Phillips greenpower.
VKO som nemal, mozno to pojde nejako pospekulovat ale nespoliehal by som sa na to, hlavne pri 400w. Prebehni tu vlakna, vyuzi hladanie. Preluskaj to . Vsetci to aj tak vymenia za normalny ventas.
SaintSinner
Dobře díky ...zajimaji me nazory i dalsich na vyber folie na vylepeni skrine a pak na mnou vybrany vetraky ...Predem diky ..
hardiron
Ten vko neber, je to slabe, kup alespon neco co ma 400m3/hod a raci to zregujul. Jestli bude ventilace jen kousek potrubi a pachac, klidne jdi do nejakycho TD ventilatoru, TT jsou uplny low end ,hlucnejsi a maji vetsi spotrebu, svoji praci vsak odvedou. Urcite tu nekdo prijde stim at koupis nejaky ufo, urcite jsou to dobry ventasy,ale az do potrubi na vetsi vzdalenost. Vysku skrine bych volil vetsi,klidne i 200cm abyss mel misto na pachac, pokud si ho chces delat sam, tak si ho udelej predimenzovany at nema takovou tlakovou ztratu. Stinitko bych volil spis vlastovku nemusi to byt zrovna wing staci kopie nebo top spin, ten se taky osvedcil. Pokud ti bude zalezet na hluku, tak pouzi zrovna sono potrubi a na regulaci ventilatoru transformatorovy regulator a taky zvlhcovacka se hodi napr typSPS 808 . Folii bych bral tu orcu, odraz dobry a lip se odrzuje, nalem ji jen na obvod, je siroka myslim 120cm takze jen pas kolem kytek na strop se vykasli.
Vemach
Folii tu Orca nebo obyc cernobila GS folie. A ventilator muzu doporucit urcite TD. To vko co posilas ma 185 m3/hod ale to ve stavu kdy bys ho povesil do volneho prostoru a nechal bezet. Pokud na nej nasadis z oboustran potrubi a dokonce jej nekde zacpes pachacem tak se ti prutok konkretne u tohoto slabeho vetracku drasticky snizi. Teoreticky by se ovsem dal pouzit v rustu bez pachace to by to melo stacit.
SaintSinner
Tak dekuji za dalsi nazory a rady ....

U te folie me zajima spis vyber mezi tou diamond a tou cerno bilou na ORCA je na me az moc draha.

A co se vetraku tyce. Ty VKO co sem vybral bych dal 2. Tim by to bylo 2x tech 180 m3/h coz je nejakych 360 m3/h a bylo by to min hlucnejsi nez jeden silnejsi. a planoval sem oba vetraky zabudovat do stropu na kazdou stranu ...v obdobi rustu bych od nich smerem dolu jen zaveril kus potruby bez pachace ...a pozdeji potruby sundal a nasadil pachac ...takze ve finale by byl jen vetrak a na nem pachac. I tak myslite ze by to nebylo dostacujici ? ( navic by to bylo i nejlevnejsi reseni)

A na zvlhcovacku sem uplne zapomel ale samozrejme nejakou bych sehnal.

na zaver chci rict ze je to muj prvni pokus o indoor tak se mi do toho nechce vrazet zas nejak moc vrazedne penez ...a nemusim mit vybaveni nejak extra ....pozdeji se da vse povymenovat kdyz to nebude dobre plnit ucel :) a casem bude taky treba vic penez

Diky za dalsi odpovedi :))
waed
na růst bych použil CFL.. mám 250w cfl od agrolite na růst a roste to pod tím zajímavě :-) 6,5 litrový květinače za 30 dnů 45-50cm...
hardiron
ty jo , to je pak tezke radit, to vko je proste naprd ventilator , kup minimalne tt .
Vemach
opravdu. jako záleží no. pokud bys měl 2x vko ve stropě, jeden a vedle něj druhý , ok ale jakmile nasadis pachac budeš je muset dát do jednoho potrubí na jehož konci(začátku) bude paachac. ten pachac na který si poslal link by nemusel mmit extra velký odpor. no a potom za predpokladu nízké teploty okolí by to mělo frcet. každopádně to chce otestovat.
hardiron
Ja bych se drzel osvedcenych veci co jsou odzkouseny a ne pak v pulce kvetu laborovat co stim :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma