Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Indoor po dlhej dobe - 600w v 120x120x200 - Klikni zde pro originální téma
C21H30O2
Ahojte,

po dlhej preldhej dobe sa opat vraciam k mojmu tajnemu konicku. Kedze uz konecne byvam sa, mozem si dovolit pestovat konecne plnohodnotny indoor. Uz mam zakupeny box 120x120x200cm, v ktorom budem svietit 600w sodikom (na rast pustim asi len 400w mam digitalny predradnik). ako tienitko bude pouzite Adjust wing, ale nie original - velkost L. rozmery 70x50 cm.

System bude pravdepodobne hydro - Atami wilma 16, ktory je takmer idealny do daneho boxu. rozhodujem sa este, ze by som dal mozno wilmu 20, ale tie 6,5l kvetinace sa mi zdaju moc male.

odtah bude cez 552 m3/hod - TT s regulaciou nizkych otaciek a maximalnej teploty. po prekroceni max teploty zapne vetrak na plny vykon. Filtrovanie vzduchu bude zabezpecovat filter Rhino 150 mm / 300 - 600 m3/hod.

z minulosti mam este vela prislusenstva, dnes som nasiel aj nejake hnojky. Mam tu asi pol flasky Phytaminu a Final Solution, avsak neviem, ci su este dobre. Myslite, ze sa mohli pokazit, ked lezali x rokov v tmavej skriny v izbovej teplote? rovnako tu mam nejake ph+ a ph-, stare AHcka a nejake Hesi. Hnojky asi nebudem pouzivat, rad by som siel do bio hnojiv od Plagronu.

Vyzera to, ze ako medium pouzijem kokos, aj ked som este neni uplne rozhodnuty pren. Avsak pre jeho vyhody (stabilne ph) to vyzera, ze asi pojdem donho. hnojit ho chcem Plagronom Cocos a+b. Je k nemu potrebne dokupit aj korenovy stimulator, enzymi a green sensation, ako je to uverejnene napr. tu:
http://www.growland.sk/gallery/big/...agron-cocos.jpg

na nete som nasiel matkara, ktory ma v ponuke 4 modely a je relativne blizko pri mne: Jacky White, Critical Jack, Euforia, Belladonna

zaujali ma euforia a belladona, ale neviem, ci budu v skriny kompatibilne. nerad by som, aby jeden model prerastal zbytocne nad druhy.

potreboval by som vediet vas nazor na tieto veci:
je lepsie kupit wilmu 16 alebo 20 do priestoru 120x120x200 pod 600w?

je mozne este pouzit FS a Phytak, aj ked lezali par rokov v skriny?

je potrebne ku Plagron cocos a+b dokupit aj korenove stimulatory, enzymi a green sensation?

nebude problem s tienidlom, ked plocha tienidla je 70x50 a box ma 120x120cm?

mam dalej multimeter na PH, EC, teplotu roztoku a este par veci. malo by to merat kontinualne. bude problem, ak by som merac pouzival len pri miesani roztoku, ci hrozi poskodenie sond pri pripadnom vyberani?
v blizkej buducnosti sa pokusim poslat fotky, predpokladam ze do 10 dni by mohol byt boxik hotovy.
C21H30O2
cital som par threadov o kokose a mal som pocit, ze ludia neodporucuju plagron kokos...

aky je podla vas najlepsi kokos do wilmi a cim najlepsie hnojit? rad by som siel do bio hnojiv, nie do chemiek, preto som chcel ist do Plagronu. avsak poslednych par rokov som vobec nesledoval vyvoj v tomto odvetvi, takze kazda rada a doporucenie je vitane.
jewi
kokos bych neřešil, podle mě je nejlepší až na když ho jedeš po 3-4 (krásně sypkej) a pokud chceš jít do bio tak zalívej JUNGLE IN DA BOX
ten se dá do všeho a o ceně ani nemluvim... pár drobných ;)
PS: neutácej zbytečně za wilmu! kup si 5 Liber truhlíků do toho 20 šesti litrových květníků, kalfas na 90L a čerpadlo 1000l/h + kapiláry a máš postaráno :)
shefin
pozor na stáří bio hnojek.měly by se spotřebovat bhem jedné sklizně a nejlépe je mít v ledničce,hlavně plagron.
C21H30O2
dakujem za nazory, stare hnojky pre istotu vyhodim a poriadim si nove.

podarilo sa mi kupit litrovy Green Sensation za necelych 50 eur, tak dufam, ze rastlinam bude chutit a prida na vynose aj chuti.

Jungle in da box bohuzial nemaju u nas v GS, ale mozno ho kupim, ked pojdem po rezy do Zlina. Bude spolupracovat s Jungle, resp. nebudu sa navzajom bit? objednal som ho najma pre to, ze som chcel ist do plagron cocos a+b...

ako dlho ti vydrzi zalievka, ked ju miesas z Jungle in da box? pouzivas na zaciatku korenovy stimulator a pocas rastu a kvetu nejake enzymi alebo doplnkove produkty (phytamin, cropmax,..)?


co sa tyka wilmi, uz je objednana. ked som si ratal, tak kupit to samotne nevychadza o moc lacnejsie, ako keby som to robil svojpomocne. celu wilmu novu zo zarukou som kupil za cca 150€. ked som si nacenoval svojpomocne, tak len ponorne cerpadlo 40-50€, 20*1,66 = cca 33€, kapilary ani neviem ke by som kupil, kalfas 10€, libra by stali 5*6,97 = 35€. to uz mam cca 120-130€ a este to musim skladat. takto ma to stalo o par eur viac, ale mam kompletny system presne do boxu. ale tych 300€ ako stoji v GS by som za to nedal.
jewi
co se týče zálivky JUNGLE vydrží cca týden pak ti vyprchá květový stimulátor a další mikrosložky. Nekazí se. Můžeš ze začátku přidat do zálivky i kořeňák. V květu enzymy ale to vše už obsahují JUNGLE.

Jinak na záčátku dej postřik kořeňákem a jednou za 5 dní až do 4 týdne květu klidně phytamin (teď už je psaný jako Vita-race od Plagronu) kytkám to jen prospěje :)

pokud pojedeš třísložkový hnojky JUNGLE A, M, B tak to stačí. Vše co dáš navíc je jen na tobě ;)
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od jewi
Jinak na záčátku dej postřik kořeňákem a jednou za 5 dní až do 4 týdne květu klidně phytamin (teď už je psaný jako Vita-race od Plagronu) kytkám to jen prospěje :)

pokud pojedeš třísložkový hnojky JUNGLE A, M, B tak to stačí. Vše co dáš navíc je jen na tobě ;)


Korenovzm stimulatorom mam co postriekat? normalne rastlinky, ako keby som ich striekal phytaminom?

tie JIB sa mi velmi pacia, aspon z toho, co som si o nich cital.

dnes asi pojdem poskladat boxik, teda aspon to, co sa uz da.

trosku mam ale problem s komorou. rozmer mam cca 122x140, par cm z kazdej strany este viem ziskat tym, ze osekam hrube omietky. box tam sice strcim, ale neviem, aky bude donho pristup, kedze dvere do komory mam len z lavej strany...

co inak radite pouzit na ofuk? klipsnove vetraky, alebo stolne?
jewi
no HB tyče můžeš dyštak zakrátit nebo udělat vnitřní konstrukci z dřevěných hranolků...
jinak o JUNGLE http://www.specialgrower.cz/e-shop/index.php?id=134

kořeňákem můžeš kropit rostlinky nejlépe každý den dokud není pořádný kořeny...řezy toho nejvíc vstřebají přes listy, stejně jako Phytamin...

do HB 120 bych pořídil jeden klipsák pod lampu ať chladí lvýbojku a jinak na ofuk nějakej 50w stojanovej venťas (otáčivej) do rohu. unás v bauhausu stojí cca 400kč!
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od jewi
no HB tyče můžeš dyštak zakrátit nebo udělat vnitřní konstrukci z dřevěných hranolků...


myslim, ze to pojde urobit jednoduchsie... poskladam dolnu a hornu konstrukciu (asi budem potrebovat asistenciu kamarata). do dolnej casti zasuniem tycky 2, na hornu cast najskor natiahnem obal, potom osadim tycky č.3 a tie zasuniem do tyciek č. 2.

citace:
kořeňákem můžeš kropit rostlinky nejlépe každý den dokud není pořádný kořeny...řezy toho nejvíc vstřebají přes listy, stejně jako Phytamin...

dik za tip, skusim zohnat nejaky. vies odporucit vhodny korenak k hnojivu Jungle?

[QUOTE]do HB 120 bych pořídil jeden klipsák pod lampu ať chladí lvýbojku a jinak na ofuk nějakej 50w stojanovej venťas (otáčivej) do rohu. unás v bauhausu stojí cca 400kč!


v skrini mam nejaky otocny, skusim ho upravit na zavesny... vykon cca 50w, vrtula ma cca 40cm odhadom. klipsnovy urcite kupim, popripade mozem pouzit nejake stare, co tu mam, ale tie mali dost nevyhod. napr. nedrzali stabilnu polohu, ale tocili sa (boli len zavesene). ale ani to by nemusela byt uplna nevyhoda....

posielam aj fotky od predajcov. vacsina veci je uz pekne u mna, na wilmu a sonoflex este cakam, pride mi asi 13.-16.9.
C21H30O2
ako zdroj svetla bude v kvetovej fazy sluzit lampa Lumatek, udavany svetelny vykon je 90 000 lumenov. ked bude vsetko pripravene, skusim zmerat realne hodnoty v roznych vzialenostiach od zdroja svetla.


predradnik je nastavitelny el. lumatek so super lumenmi. Ma niekto skusenosti s "pretaktovanim" vybojky o 10%? neodchadzaju vyrazne skor, ako ked idu na nominalny vykon?
C21H30O2
odraz svetla bude zabezpecovat A wing, ale nekupoval som original. nemam pocit, ze by sa lisil v niecom od originalu (okrem ceny).
C21H30O2
odtah bude zabezpecovat ventilator TT, 150mm priemer, 552 m3/hod max vykon. Ventilator ma regulaciu teploty a otacok. v pripade, ze teplota prekroci nastavenu hodnotu, ventilator sa spusti na plny vykon.
C21H30O2
po prepnuti na kvet bude na odsavanie pripojeny kvalitny uhlikovy filter. nasavanie vzduchu bude pasivne, odfuk bude do komina. kedze byvam na rusnej ulici v centre mesta,kusok od roznych strednych skol, rozhodol som sa ist do priemyselneho filtra znacky Rhino PRO s australskym uhlikom. rozmery 150 x 300 mm, max vykon 600 m3/hod.
C21H30O2
system na hydroponiu bude atami wilma 16, medium bude pravdepodobne kokos, hnojit chcem ceskou dzunglou, postrek phytakom a cropmaxom (vita start a vita race teraz).
C21H30O2
kvalitu vody budem sledovat pomocou kontinualneho meraca YM-2006A Tri Meter.

PH: 0.00 -- 14.00pH
EC: 0.00 -- 19.99
Teplota: -50ºC -- 70ºC

rozlisenie:
PH: 0.01pH
Teplota: 0.1C alebo F: 0.2F
EC: 0.01EC
CF: 0.1CF
TDS: 10ppm

Presnost:
PH: ± 0.03 pH
C: 1.0C
EC. CF. TDS: ± 2% F. S
C21H30O2
vsetko to bude ulozene v homeboxe 120x120x200cm. Vcera som skladal konstrukciu, vyzera to fantasticky. neviem sa dockat, ked mi pride wilma a budem mat konecne doma rezne...
jewi
No zatím setup vypadá moooc pěkně :-)
Bárt
Ano, souhlasím, jen bych navrhoval box 150x150 , pokud nemáš problém s místem, cenově je to malý rozdíl, ale v pohodě to s Lumatekem a Wingem osvítíš.
C21H30O2
problem bude uz dostat 120x120 do komory, ktora ma rozmery 122 (dokazem osekat omietku, cim viem ziskat cca 2x3cm) a rozmer pri dverach je cca 140cm... 150x150 by som tam urcite nenatlacil, musel by som vyburat priecku a nanovo postavit. to by nebol problem, keby mi to neblokovalo vstup do kupelne.

rozmyslal som dat tam 140x80 tusim, ale tie su len 180cm do vysky, obavam sa prerastenia. navyse plochou je to takmer identicky rozmer, ale zas lepsie by sa tu roznasalo svetlo pomocou tienidla.

je dost mozne, ze spravim coskoro test, kde pouzijem 5-6x 50w ledky, ktore su urcene na grow a potom zmeriam vykon, ktore da 600w sodik. otazne je, ci meriat LED zdroj v nizsej vzdialenosti, ako HPSku. Popripade necham to bezat nejaky cas a pokusit sa to dat do takej vysky, aby bolo teplota na cidle +- 25-26C.
C21H30O2
takze prva uroda asi pojde zo semien. pojde tam 10ks Brainstormu od DP:
http://www.5semen.cz/shop/detail/16...na-10ks-indoor-

mam este balenie po 5ks s modelom Big Bud XXL a Northern Lights od Ministry of Cannabis.
http://www.5semen.cz/shop/detail/20...indoor-outdoor-
http://www.5semen.cz/shop/detail/20...indoor-outdoor-

snad nebude prve kolo moc nesurode, kedze sa pojde zo semien a 3 modely.

rozmyslam, ci nebude ale vadit, ze v byte je momentalne prach - rekonstruujem...

viete mi poradit, ako osetrit novy kokos? kupoval som od biobizzu tusim, nemali akurat v GS ziadnu inu znacku.

chcem sa este opytat, ci mate niekto skusenosti s pouzitim phytaminu, aj ked ma par rokov. ani neviem, kedy som ho kupoval, ale nasiel som pri upratovani asi polku flasky. stary moze byt 5-6 rokov, fakt si nepamatam, kedy som ho kupoval.
Positivevibes
dej si mix coco/hlína 5O:5O pokdu chces pridej trosku perlitu ale nemusí bejt, supr médium, nemusíš řešit ph jako u čistého kokosu a nevysychá tak rychle, ale u Tebe v té wilmě to je asi fuk co :) btw nějak to tu vázne... :rejp:
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
ako zdroj svetla bude v kvetovej fazy sluzit lampa Lumatek, udavany svetelny vykon je 90 000 lumenov. ked bude vsetko pripravene, skusim zmerat realne hodnoty v roznych vzialenostiach od zdroja svetla.


predradnik je nastavitelny el. lumatek so super lumenmi. Ma niekto skusenosti s "pretaktovanim" vybojky o 10%? neodchadzaju vyrazne skor, ako ked idu na nominalny vykon?


Je jasné, že při použití funkce SuperLumen bude lampa zatěžována více, tudíž méně vydrží.
Není však potřeba se tím vůbec trápit, protože těch cca. 60watů navíc znamená ve finále cca. 50gramů navíc při sklizni. Co to znamená snad nemusím rozebírat.

Čert vem lampu... já si chci zahulit ;)
C21H30O2
Hlinu nechcem miesat s kokosom prave koli stabilite zivnin, ktoru pri hline nedosiahnem a kokos je bez zivin, co mi plne vyhovuje.

stoji, stoji. bohuzial sa mi predlzuje doba rekonstrukcie, uz som z toho sedivy. uz davno som mal byvat u seba a este stale trcim u rodicov.

akurat som zacal pripravovat keramzit namacanim. dnes ide prvy krat len do cistej vody, zajtra ho dam do upravenej na PH5. na spodku kvetinacov bude cca 1-1,5l keramzitu, aby sa neodplavoval kokos do roztoku, kedze wilma je cirkulacny system.

citace:
Původní příspěvek od Connoisseur


Je jasné, že při použití funkce SuperLumen bude lampa zatěžována více, tudíž méně vydrží.
Není však potřeba se tím vůbec trápit, protože těch cca. 60watů navíc znamená ve finále cca. 50gramů navíc při sklizni. Co to znamená snad nemusím rozebírat.

Čert vem lampu... já si chci zahulit ;)


pokial viem, tak lampa je efektivna 3-4 urody, potom sice svieti, ale uz nema taku efektivitu a myslim, ze sa meni aj spektrum vyzarovaneho svetla. takze ten posledny mesiac snad nebude problem :)


inak mozete sa tesit na porovnavaci test medzi phytaminom od plagronu a konkurencny produkt od Jungle in da box. Tymto sa chcem podakovat aj ludom z Mikrolabu za poskytnutie tohto produktu, ktory este nie je v beznom predaji.

polka rastlin bude striekana phytaminom a cropmaxom, druha polka bude striekana Jungle V a cropmaxom. pri prvom kole asi nebudem porovnavat vynosy, kedze sa pojde zo semien a z 3 modelov, ale porovnam len chut, vonu a pod. (samozrejme uvediem aj vahy jednotlivych rastlin, ale toto meranie nebude mat statisticku vypoved). v druhom kole by som rad siel do klonov. dva modely po 8ks, na polku (t.j. 4 rastliny) pojde phytak a na druhu polku jungle V. tento test by uz mal mat aj hodnotne vysldky co sa tyka vynosu pri pouzity jednotlivych aditiv.
Mr.Sordo
Zdravím!
K tomu porovnávacímu testu
citace:
Původní příspěvek od C21H30O2

inak mozete sa tesit na porovnavaci test medzi phytaminom od plagronu a konkurencny produkt od Jungle in da box. Tymto sa chcem podakovat aj ludom z Mikrolabu za poskytnutie tohto produktu, ktory este nie je v beznom predaji.

polka rastlin bude striekana phytaminom a cropmaxom, druha polka bude striekana Jungle V a cropmaxom. pri prvom kole asi nebudem porovnavat vynosy, kedze sa pojde zo semien a z 3 modelov, ale porovnam len chut, vonu a pod. (samozrejme uvediem aj vahy jednotlivych rastlin, ale toto meranie nebude mat statisticku vypoved). v druhom kole by som rad siel do klonov. dva modely po 8ks, na polku (t.j. 4 rastliny) pojde phytak a na druhu polku jungle V. tento test by uz mal mat aj hodnotne vysldky co sa tyka vynosu pri pouzity jednotlivych aditiv.

Nesmíš zapomenout,taky testovat kytky bez použití těchto produktů.
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od Mr.Sordo
Zdravím!
K tomu porovnávacímu testu

Nesmíš zapomenout,taky testovat kytky bez použití těchto produktů.


dobry napad, ale pri prvom pokuse to asi nebude. toto si necham az na klony z jednej matky, aby to bolo objektivne.
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od C21H30O2
kvalitu vody budem sledovat pomocou kontinualneho meraca YM-2006A Tri Meter.

PH: 0.00 -- 14.00pH
EC: 0.00 -- 19.99
Teplota: -50ºC -- 70ºC

rozlisenie:
PH: 0.01pH
Teplota: 0.1C alebo F: 0.2F
EC: 0.01EC
CF: 0.1CF
TDS: 10ppm

Presnost:
PH: ± 0.03 pH
C: 1.0C
EC. CF. TDS: ± 2% F. S



Po par mesiacoch pouzivania tohto pristroja som usudil, ze nie je dobry na nase ucely. mozno, ak by ste robili kontinualne meranie. ale ked meriam len pri priprave roztoku alebo priebeznu kontrolu, tak 3+ (adapter na siet)1 kable do jedneho pristroja su fakt blbe.

ma sice vstavany akumulator, ale ten odisiel ako prvy...
C21H30O2
citace:
Původní příspěvek od Positivevibes
btw nějak to tu vázne... :rejp:



po asi vsetkych moznych problemoch (druhe kolo), ktore sa mi mohli vyskytnut sa pomalicky blizim ku koncu.

Mal som problemy s casovacmi od GIB (nikomu neodporucam, su to hrozne sracky), ktore svojvolne spustaju o 00:00 a namiesto 12:12 som mal 21:3.

ked som po mesiaci zistoval, kde je problem (neboli ziadne znamky kvetu), tak som nahodne zistil, ze casovace spustaju o 00:00...

vdaka tomuto som mal problem s prerastenim, musel som robit dost brutalne prestrihy.

potom sa mi zas zacali objavovat nove vyrastky - opat problem s casovacmi (myslel som, ze som ho vyriesil, ale on sa po par dnoch na kvete vratil).

dnes som kontroloval krystaliky pomocou mikroskopu - ci sa mi neodpalilo podsvietenie...

dal som uz final solution a tesim sa, kedy to pojde dole. toto kolo bolo fakt nocna mora.

dnes som dal slecnam final solution - zatial pojde vytok z kvetinacov rovno do odpadu. ked miniem kalfas, tak pojdem FS cirkulacne.
C21H30O2
Dnes su rastliny 14. den na final solution.

mam ale pocit, ze nie vsetky stihli dozriet (vdaka super cinskym vyrobkom si to nemozem overit exaktne). myslite, ze tym co este nedozreli mozem este nalait hnojiva na par dni, alebo nechat este tyzden na FS? na etikete pisu (preklad z GS), ze maximalna doba je 3 tyzdne, takze 7 dni by este mohli mat. ale na webe som nasiel len 14 dni...

musim davat este preplach cistou vodou, alebo mozem seknut rastliny aj bez flashovania vodou? popripade ak vodou, dat aj enzymi?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma