Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Aquaplant vs collshade - Klikni zde pro originální téma
JK
hi all!

prosím o radu při výběru stínítka... pls.
Mam 400 lampu, odtah tuším 160 či 180 m3/hod, skříň 80x60x170 a pblm s teplotou -> skříň 35 :grrr:, v místnosti 30, takže každej stupínek ve skříni dolů dobrej (co bych dal za těch 30!:()

je aguaplant dobrý stínítko? četl jsem tady, že se někomu zkroutila ta nezkroutiltelná fólie... nebo to byli jen počáteční problémky výrobce?

a je nějakek rozdíl mezi coolshade a cooltube? (krom ceny)

pls o radu, zkušenosti...
JK
omluva za ten nadpis, už je ráno :(
jiroos
muj nazor je ze cooltube je jednozacne lepsi a ucinejší ale taky to zaplatis za to druha varianta je levnejsi ale uz z fotky poznas ze nema tak kvalitní zpracovani zaleží na tobe co si vyberes a kolik do toho vrazís na 400W by ti mela stacit i levnejsi varianta ale na 600W bych uz do ní nesel jedine do cooltube ta vydrzi 600W bez vetraku ...........ja osobne bych sel do cooltube i kdyz je dražsí ale zato je to kvalita sklo a kov a ne zadny plasty a folie :-))
JK
thanks to jiroos & MrVoslik
jiroos
to MrVoslik hm sorac aleto jsem nevedel ze je taky z kovu :-( ale jak jsem rikal ja si radsi priplatim jinak to treb skoukni jak to vypada ve skutecnosti a pak uvydíš cus
Dlabi
tak tak aquaplant je nej shit co se mi do pestirny kdy dostal.
podivejse mas to takto muzes koupit cool tube za 2300 a vetracek za 3 kila a si v pohode

ale aquplant koupis za 1300 a pokud do nej das 400W jako ja je mozny ze se ti ta folie roztavi jako me ba dokonce se ti muze stat ze ta bila barva na tom kovu se zoztece taky jako me jediny vychodisko je jak to voslik dat tam 2x ventilator 160m

a ted si to spocitej esi neni lepsi dat 2300 a jjeden slabej vvetrak, nebo dat 1300 kil a dva drahy vetraky.

nevim nechcu nikoho nasrat ale jen rikam to co se stalo me kdyz si koupim stididlo za 1300 dodrzim vsechny podminky instalace a tato skurvena vec nevydrzi ani tejden pak je to SHIT
Srooga
Tak, aby bylo jasno. :D

Aquaplant je firma ;) která vyrábí dneska už vylepšenou verzi stínidla, který se jmenuje Coolshade. Plechový, s fólií a klapkama na vymezení rozptylu světla. S tim roztejkáním folie - nevim, nevim Dlabi. Breeder tam má 600W a nemá problém. Jedině že fólie chytne časem trochu mléčnej nádech, ale podle mě to nevadí...

Cooltube je skleněná trubka za spustu peněz...

Jestli je v místnosti 30°C, tak vám pomůže jedině počkat na podzim, nebo investovat do klimatizace. Když chladíte lampu takhle teplym vzduchem, jak by mohla teplota jít níž? Tube netube :D

Rozhodnutí je na vás...
Dlabi
kua si o me kazdej mysli ze sem idiot nebo co ja to vyfotim a pak vam to sem dam a sem zvedavej co mi na to reknete
jiroos
sice je cooltube vic stoji ale 1000 neni moc velky rozdíl aspon prome ne a je to ohodne lepsi,a hlavne to mate na veky pokud stim netrisknee o zem :-)) nez nejakou folii ktera se roztece nebo zbela a navic to snese o hodne mensi teplotu to znamena 2vetraky a to nejaky silnejsi takze budou mastny a to spotreba proudu taky vetsi ..zato u cooltube staci u 600W jinom nechat jednu trubku dole (sani) a druhou zvednout tim zajistite kominovy efekt sam jsem tovydel v chodu s 600W a kdyz tam fouknete vetracek s kompu tak to je parada :-)))
Dlabi
tak tak jak rika jiros nesrovnavejte tu to co se srovnavat neda cooltube je proste cool ale navic funguje ja nevim na aquaplant sem zanevrel a seru na nej
xmalcolm
Koukám že se názory na lampy s odděleným okruhem vzduchotechniky v provedení Aquaplant a Cooltube hezky liší. Rád bych prezentoval mé zkušenosti s nimi oproštěné o emoce jak alespoň doufám. :D
Postupujeme chronologicky takže:
Aquaplant , cena velmi sympatická a to v akční nabídce Groweru :) :) :) 1000 hrmených spolu s naprosto geniálním drtičem :bravo: bez kterého nedám ani ránu.
Jako drobný škudlil jsem radostně poskakoval :bounce: nad úžasný kupem jenž jsem udělal a jak dokonale jsem se vyhnul osidlům „zlých“ :devil: a předražených obchodů s naší tématikou.
Počáteční nadšení s Aquaplantu drobně kalila jak to jen říct a neurazit nedotaženost celkového provedení. :rolleyes: Trubkový větrák EURO 2 150m3/h rezonoval a nedal se dost dobře zasunout do Aquaplantu jelikož mu v tom bránily šrouby které zasahovali do trubky, nebo plíšek který měl držet keramickou patici byl opravdu ve slabém provedení takže bylo nutné provést několik drobných úprav. Nikdo mně ale ke koupi nenutil a cena jak jsem již psal se zdála lidová. Opravdový problém nastal ve chvíli kdy mně vypověděly službu mechanické spínací hodiny jež ovládali EURO 2. Fólie v tu chvíli jak jistě bystřejší s Vás tuší se vydula a její barva se stala zakalenou. :eek:
Aby Aquaplant mohl bezproblémově fungovat potřebuje k tomu spolehlivé spínací hodiny (nejlépe digitální) , jediné zaváhání se Vám okamžitě vymstí a od věcí není ani opravdu našlapané větráčisko. EURO 2 je slabé a i v případě zapojení na společné spínací hodiny (větrák + výbojka) nemáte zdaleka vyhráno, jelikož a protože při vypnutí větrák nestačí ochladit výbojku na teplotu kterou by fólie 100% zvládla. Největší zklamání mě ovšem teprve čekalo a to ve chvíli kdy jsem se rozhodl řešit neutěšený stav fólie. Po žádosti o pozáruční servis mně bylo přislíbena možnost dokoupení náhradní fólie. Po čtyřech týdnech očekávání jsem si dovolil dotyčného propagátora požádat ještě jednou o pokud možno pružnější řešení mého problému. To bylo před několika měsíci. Nutno podotknou že má urgence se nesetkala s žádnou odezvou což mě drobně rozkokošilo, jelikož pohrdaní zákazníkem doslova zbožňuji. :punk:
Konec dobrý všechno dobré. :flick:
Ignorance s kterou jsem se setkal mě ovšem paradoxně pomohla páč jsem díky tomu zakoupil po zralé úvaze Cooltube za 2300,-kulí. Výbojka je umístěna ve válci ze speciálního skla, na koncích opatřeného nátrubky oběhu chladícího vzduchu. Celek je namontován pod stínítko z kladívkového Al plechu a doplněn úchyty pro zavěšení. K mému překvapení v ceně byla zahrnuta i keramická patice pro výbojku. To vše v naprosto profesionálním špičkovém provedení vypilované do nejmenších detailu. EURO 2 padne jako ulitý a kdyby náhodou někdy odešel do věčných lovišť nic se neděje b. s. sklo nemá problém s tepelnou odolností.
COOLTUBE pokud nedojde k nějaké ošklivé nehodě je špičkové stínítko na hodně dlouhou dobu, člověku by se chtělo říct na vždy.
Poučení na závěr: Snad po každé kdy jsem chtěl paradoxně ušetřit se mně to ve finále prodražilo (stínítko,spínací hodiny ale třeba i takové mechanické rozprašovače). Trochu mně rozesmutňuje že jsem si to všechno musel vyzkoušet na vlastní kůži a peněženku. Tomáš Baťa kdysi řekl „nejsem tak bohatý abych mohl nakupovat levně“ , mně nezbývá než souhlasit.: :wink:
kcb
Max souhlas s Dlabim a XMalcolmem, je vinikajici, ze nejvetsi oponenti tehle diskuse nemaji aquaplant ve sve pestirne. Ale odkazuji se na fotky kde to videli, nebo co kdo ma. / viz Srooga - pokud se pletu posli foto, vsiml jsem si ze mas 250 / navic Breeder tam ma 250 vetrak, takze porovnani je naprosto zcestne
Prosim jeste jednou pokud budete prispivat tak k veci.
Neberte to jako prudu / trochu/, ale tady odpovidaji lide kteri maji prakticke zkusenosti a informace jedna pani povidala, nebo ze to nekdo nekde cetl si strcte za klobouk.
Ja + nekolik dalsich Aquaplant mame a nejenom me se roztavila folie, takze nejenom ja mam problem, kdyz jsem se drzel doporuceni psanych v manualu / 400W - vetrak 150m/, takze me nektere KECY opravdu vytaceji.
Bohuzel tohohle nesvaru se tady asi tezko zbavime !!!
Srooga
OK. Sem na lopatkach. Hlavně mě nakamenujte.

2 KCB: Aquaplant nahodou ve skříni už nějakej čas mam a na tu 250ku je podle mě super.
kcb
to Srooga - na 250W je opravdu super/ mel jsem ji taky/, ale nejenom me sere, ze kdyz se clovek drzi manualu - tam je mj. pro 400W dop. 100 m ventilator. Ja tam mam 150 a posralo se. To mi nepripada moc koser, navic jak uz psal XMalcolm odezva od prodejcu byla vicemene zadna. Tzn. zaruka zadna, klasicky kup a zapomen.
Abych to srnul pokud ma nekdo 25oW je to pro neho dobra volba, pokud ma 400 a vyse dop. Cooltube, nebo Aquaplant + hodne vykonny vetrak, ale cena bude podobna Cooltube.
A stejne na 250W neni treba nejake pod. stinidlo, protoze nehreje tak moc jako 400W.
blek
Takže moje cooltube na 400 sodíku fungovala ve skříni 55x55x150 (ja vim malý na 4kilo,ale ta záře:cool: ) celou zimu jako komín 1,5M aluflex přívod od spodu COOLTUBE 1,5M aluflex ven horem.Okno je sice nedaleko a vlastně pořád pootevřené,ale teplota byla vždy do 30°C u vrcholků vzdálenost od trubice 30Cm.
Jarní a letní vzduch už na chlazení nestačí tak sem to připojilo na hlavní odtah 250m3(zapíná vypíná stejně se světlem) a na stínítku je teplota minimální místama studí:punk: . Aqaplant sem neměl tak nevim ale u cooltube rozhodně nemá co chytnout,shořet nebo se natavit . A při Crash testu hlava versus cooltube bych si jako na vítěze vsadil spíš na tu Ctube.
JK
Děkuji všem!
Po přečtení vašich zkušeností jsem došel k přesvědčení, že si tedy raději mám přišetřit na cooltube (pár výhodnách nákupů už mám za sebou :( ).
Teplotu zatím řeším tak, že před větráky co nasávají vzduch strkám PET flašky s ledem o teplotka jde dolů o 2 stupínky okamžitě.
Stejně, když jsem chtěl nějaký info po prodejci, odezva žádná, takže není moc co řešit, zkrátka mám ráději plnohodnotný servis o zákazníka :-)
satori
4 JK,
tento problem som tiez riesil a nevyriesil. Musel som ist na to inak. Mas skrinu s chladenim vybojky do priestoru v okoli skrine... to je ok, lenze okolie skrine (miestnost 50m3) sa takto casom vyhreje na neudrzatelnu hranicu.
Preto som to vyriesil dvoj-okruhovym vetranim. Jeden okruh chladi vybojky s nasavanim aj s odtahom chladiaceho vzduchu uplne mimo miestnost. Ano, presne tak, chladenie vybojek ide rovno von z miestnosti, na okne je nastavec, ktorym to fuka von, rovnako aj nasavanie chladiaceho vzduchu je z vonku. Kedze ranne a nocne teploty byvaju aj v lete vpohode, da sa to krasne uchladit. (a to mam 2x400W na 1,2 m2!!!) Nevyhreje to miestnost a je to pohoda!
Druhy okruh vetrania je v skrini a zaistuje vetranie samotnej skrine a kvetiniek. Ten nasava zospodu skrine a fuka cez pachovy filter von zo skrine --> do miestnosti.

Rozmyslal som este o tom, ze druhy okruh by mohol byt uzavrety a cirkulovat, s tym, ze by bol syteny CO2... to je ale zatial len plan. Bude viac casu... uvidime, vyskusame. Dame vediet. Inak poriesil som radsej rovno COOLTUBE, akurat ma nas*alo, ze som predtym kupil zbytocne 2 objimky... blbec :)))
Dlabi
presne tak souhlasim s KCB nejde o to ze se to roztavilo ale de o to ze tam pisou ze 100m vetrak je ok a neni to me sere nejvic.
Viktor
Zduř,mel sem prvni verzi Aquaplantu.
Bylo tam 400W slunce a odtah asi tak 150M3.
Po čase to vypadalo takhle:seškvařená fólie:rocket:
Lampa nedržela osu v trubce (kvuli tomu ze ta patice na slunce byla pridelana na slabem plechu) a naklanela se dolu k folii. Bohuzel jsem na to prisel pozde:(
g_man
Nevite kde maj levny ty COOL TUBE? nejlepe v Praze. Dik :)
Dlabi
takze po delsi odmlce sem rozhod toto tema znova otevrit protoze tu mam predmet dolicny a pekne to sem nafotim
sem zvedavej co mi na to reknete...


nechapu jak v tom breeder muze mit 600w a normalne muu to funguje asi tam mam brutal vetrak nebo nevvim...

takze co sem s tim spachal dal sem tam 400w 110metru za hodku odtah 1m roura z kazde strany do okna a svitil sem 18 hodin denne po 10 dnech sem se nestacil divit....

1. fotka sem se pokusil vyfotit jak vypada ta super barva ktera je neznicitelna

2. fotka tady de videt jak funguje super folie ktera je stavena do VELKEHO zaru dokonce na ni vidite jak barva z toho plechu stekla az na tu folii

RESULT: JE TO SHIT
nechci nikoho nasrat je mozny ze se ke me dostal proste jen nejakej slabsi kousek ale pro me je to proste shit nejvetsi co sem mel kdy v pestirne

PEACE DLABI
blek
Dlabi: to musí nasrat to chápu.Znovu musím obhajovat Cooltubu.Nejlepší věc co sem do skříně koupil.Bylo by hezký kdyby stála tak 1000-1500 no ale za tuhle cenu to zatím nikdo nevyrábí. Fandim growerkutilum co ji chtěj něják sestavit sami za levno,ale mám sltrach že ještě prosvítím mnoho elektřiny než za pár stovek sestaví stejnou věc.A doufám že se pletu.
PiosOne
dlabi: díky za info, kdysi jsem o tom uvažoval. ještě že jsem do toho nešel. K+
PiosOne
bohour: ten kontakt je na firmy Vitrum nebo jde o někoho jiného?
PiosOne
tak super, doufám že se nezapomeneš pochlubit ;)
Srooga
Hele Bohouši, můžu se přidat? Taky ci tu kleněnou tlupku!
???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma