Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
1. Aero 250w + autoflowers - Klikni zde pro originální téma
Maslok
Caute,

Po par kolech v hline jsem dostal chut na neco lepsiho. Rozhodl jsem se vyrobit Aeroponicky system (Ne TAG) nizkotlaky.
Vse je ve fazi pripravy a tak trochu konecne priprave mistnosti.

Bohuzel pojedu jen 250w jelikoz mam maly prostor a uz tak mam problem s teplem. A je to nejrychlejsi moznost nez schanet 400w a resit chlazeni.

Jelikoz nejsem doma tak jen shrnu jak to bude vypadat.

V baumaxu (nebo bauhaus?) jsem koupil plastovou krabici s vykem na koleckach, nanestesti pruhlednou (to se samozrejme vyresi).
Voda bude tryskat Gardena tryskama, trysky jsou odzkousene a funguji.
Kytek bude priblizne 4-5, jak jsem psal budu volit auto odrudy at jim svitim co nejvice a rostou stejne, pravdepodobne budou 2 odrudy.
Druhou nadobu na hnojiva jeste zakoupim.

Filtr bude udelany z filtracniho pisku o zrnitosti 0,6 - 1,2 mm kam bude odtekat voda z hlavni nadoby s kytkama a protece tim piskem zpet do nadrze s hnojivy. V na dobe s hnojivy bude ponorene cerpadlo (omotane jeste nejakou latkou jako vstupni filtr).

Box který použiji má rozměry 80x58x43 cm, V něm budou auto Jack Herer a Blueberry. Z každého druhu 2.

Čerpadlo Atman 306 bude pohánět trysky z nádoby s vodou a hnojivy, velikost bude asi poloviční.

Lampu mám sunmaster 250w dual spectrum

S pozdravem Maslok
podledni update 8.8
Maslok
Už mám doma semínka Fier seeds auto blueberry a Jack Herer.

Zrovna si lámu hlavu nad filtrem vody která bude odtékat z nádoby s kořeny. Filtr udělám s krabice kterou jde vodotěsně uzavřít a filtračním pískem který se dává do bazénu o zrnitosti 0,6 – 1,2 mm. Má s tím někdo zkušenosti?
Majky-man
Já být tebou bych se na filtr vyprdnul myslim že když přetáhneš přez čerpadlo silonku tak to bude stačit v živném roztoku zas takový bordel nebude navíc ho stejně jednou za čas vyměníš ;-) navíc ty rotačky gardena se snad ani ucpat nedají
Maslok
Díky za info Majky, prvně jsem chtěl použít i tu silonku, tak jsem nakonec ten písek nekupoval, už jen spojit ty plastové díly a hadice, dokoupit hnojiva a jede se. A pár páru silonek :D

Jel tady někdo aero a nepoužíval aeroponický "klíčící" systém? Nevím jestli nebude vadit semínka nechat vyklíčit na vatě, pak přendat do sadbovací kostičky a pak už nechat v košíšku s kermizem na boxu?
Majky-man
No jestliže nemáš aero řízkovnici tak to normálně dej na vatu ;-) jen pozor ať si nezlomíš klíček a velkej pozor na přelití těch kostek radši bych ze začátku kropil rozprašovačem aby jsi to neměl moc mokrý ;-)
LEMONhaze
hele ja mam tak podobny trisky...a jsou dobry..ja nemam zadnej filtr na cerpadle a trisky se mi neucpali ani jednou.pohlidej si hlavne potom templotu roztoku.at to neuvaris jak ja na zacatku :D su zvedav na bluberry ale na to je jeste casu.. :) at se dari..
Maslok
Lemon, dík za radu, pokud máš stejný systém máš tedy i ten "vyrovnávač" tlaku od gardeny a v něm je filtr tak to asi zastavuje. Nerad bych aby odešlo čerpadlo v průběhu tak raději nějakou silonku obětuji.

Dneska jsem nakoupil skoro poslední věci. Třeba hnojiva mám jen od Advanced hydroponics of Holland + natural power doplňky.

Majky dík za radu s tím rozprašováním, snad ty semínka rychle vyklíčí a prorostou sazební kostičkou.

Už si jen lámu hlavu na propojení atman 306 (nějaká normální plastová trubička s Gardenou systémem kde je přípojka na normální zahradní hadici. Až to vyřeším, sestavím a o testuji tak sem hodím foto.

Diky
LEMONhaze
ja mam Amazon 16 holek :) a asik neco bude v tech triskach jak rikas..to cerpadlo ti nemuze odejit pokud tam nemas jen jednu trisku..aspon teda myslim pac kdyz sem mel uzavreny 3 trisky ze 4 tak se nic nestalo :D a pridavam se k nazoru majkyho radej rozprasovacem :) peace at to kliči :D
Maslok
Lemon-
Dival jsem se na ten amazon a mas to pekne, jak to v tom roste? Ted jsem presel z hliny tak me asi ceka sok, jak to poroste rychleji ze :D

Nevadi tem kytkam, ze maji v amazonu malo prostoru na koreny? Z jedne fotky to neslo moc poznat.

Tak me napada, ze zmerim a napisu sem jak mam velky ten box, mam tam jen 4 naplanovane otvory na kytky ale jak se divam k tobe mas jich tam vice. Mozna bych mohl dat vice kytek tak 6.
LEMONhaze
Jako divej ty koreny tam maji hafo prostoru :) a taky jsem presel z hliny :D a taky nechapu...ale ted uz vim ze sem mel nechat na rustu ne 6 dni ale aspon tech 10. at to viic proste..
a ja sem treba do 3 otvoru dal po 2 holky...a vubec to nevadi
Maslok
Jak tam máš pořešené časování na spínání postřikování? četl jsem že potřebuji časové relé tak jsem si jedno našel ale nevím jak to máte, jen pro zajímavost.
LEMONhaze
Caw ja mam digitalni casovac(v boumaxu za 150.-) a na nem mam nastaveny prestavky na rustu sem mel vypinani strikani co 3 hodky na 10 min...nastavil jsem si napr. : 12:50 vypnuti a zapnuti 13:00 potom 15:50 a 16:00 zapinani.. A na kvet sem to zkratil jen na 2 min... :) a jede to :)
je na nem jen 10 programu... ja bych potreboval vic..ale vystaci ti to :)
Maslok
Jo chapu, o tom casovaci se tady take mluvilo. Je to taky moznost. Jeste o tom budu premyslet. Mozna by se dalo taky pouzit mechanicke casovadlo, to co mam (cena asi stejna, pouziva se na svetlo) se da zapnout po pul hodine a vypnout, to by se mi zdalo jako lepsi reseni, mit to zaple co pul hod :)
LEMONhaze
Jako zjistis sam..jestli ti to bude chcipat,tak to je az moc velka prestavka... :) uvidis sam :) mechanickej je dobrej na svetlo..ne kde potrebujes mit XXX nastavenych programu :D
Maslok
Semínka už jsou pěkně rozklíčená a přidal jsem tam od každé odrůdy jednu, takže jich bude 3x3, chtěl jsem udělat foto ale nějak nejdou stáhnout z mobilu tak později :) dneska je dám do kostiček a do sazebníčku ať to kořínky pěkně prorostou a pak s nima do košíčků :D
Maslok
Caute, mam dotaz.
Mám semínka už vyklíčené, dal jsem je do sazební kostky ale moc to neroste. Můžu to v této fázi už trochu popohnat root stimulantem nebo stmulax 3 ? (stimulax je na řízky ale pomáhá vytvářet kořenový systém)

Dokonce už některé vyklíčené rostlinky spadly protože ten konec s lístkem je těžké tak jsme je podepřel. Chce to tomu pomoct ať to hodí kořínky a je to stabilní.
Majky-man
No root stimulatorem tomu určitě pomůžeš. Jestli se ti to láme jakože máš slabé stonky tak chce aby měli aspoň v průvanu když jsem klíčil a předpěstoval na out tak jsem je měl na okně okno otevřené a krásné stonky to mělo tím chci říct že potřebují aby na ne fouklo
Maslok
Ok diky za radu, jdu tam dat ofuk a trochu toho rootu stimulantu.
Maslok
nějak se mi zdá, že se těm kytičkám moc nedaří, v sadbovací kostičce jsem to ještě nezačínal, tak jedou strašně pomalu. Už je to skoro 9 dní a pomalu roste 2 lístek.

Jinak jsem zjistil že čeradlo atam 306 je leda tak do akvaria a musím koupit lepší co udělá tlak nejméně 2 bary.

V tom gardena systému má být 1.5 baru, je am vstupní fitr který reguluje tlak právě na 1,5 baru.

http://www.karavan.cz/_300_111-memb...7-litru-min.htm

S tím čerpadlem to snad pujde, co říkáte. Už si nejsem jisty tak ani nevím.

Dik
Maslok
Oprava, díval jsem se na ty shurflo čerpadla, ty pro přerušovaný provoz a stojí docela dost oproti proti těm do trvalého provozu.

Napadá mě, jestli potřebuji to do přerušovaného provozu pokud to udělám jako Lemon s tím časovačem který to vypne jen cca 10x deně.
Nějaké zkušenosti? :)

Lemon, jaké maš ty čerpadlo?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma