Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
2.kolo 400/600W 16kousku - Klikni zde pro originální téma
Vemach
Zdravím,
takze jsem tady s druhým kolem, celé toto kolo bude o primem srovnání dvou modelů v jednom boxu. K tomu ještě přidávám další 2 odrudy na doplnení.

Setup
světlo: 600w HPS(květ)-nejspíš 660w na Super Lumens , 400w MH(růst)
ventilace: růst-120m3 120mm odtah , květ-TD-500 200mm + pachač
ofuk: pokojový ventilátor + klipsnak
box: 1200x1200x2000 (mm) - BudBox XL
klony: testovací:
4x Ednik=Ed Rosenthal x Chronic[14-16]
4x Wdovnik=White Widow x Ed Rosenthal[11-13]
Zbytek osazenstva:
5x Cindarella 99[1-5]
5x Northern Lights[6-10]
-květináče mám pro větší přehlednost očíslované, čísla v [] u modelu jsou čísla květináčů-
substrát: Biobizz LightMix
hnojiva: 1.rootJujice(biobizz), 2. bioGrow(biobizz)+Bio Haven(biobizz) 3.Algabloom+Greensensation (Plagron)

Teploty: noc 24C , den 29C
Vlhkost: 45-70 RH
Vemach
tak, holky uz jsou 16 dní na růstu. Uvazuju jestli je jeste chvilku nechat nebo uz zacit kvest. Aby mi neprerostly pres hlavu :-)
Vemach
Tak dneska máme 17. den 18/6. Mám to nechat ještě porůst nebo uz by jste přepli ? Jinak kytky se mají čile k světu a rostou jak z vody. Hlavně ty 4 Popelky se táhnou pořádně za sluníčkem.
plesnivá noha
ten ventilátor vypadá trochu postapokalypticky
van blade
citace:
Původní příspěvek od Vemach
Tak dneska máme 17. den 18/6. Mám to nechat ještě porůst nebo uz by jste přepli ? Jinak kytky se mají čile k světu a rostou jak z vody. Hlavně ty 4 Popelky se táhnou pořádně za sluníčkem.


zdar, jo, přepni to..
kytky vypadaji hezky, ale pozor na ten mix genetiky sativy vs. indiky
Balon
taky bych to v klidu přepnul...
Vemach
Tak je tady 8 den 12/12. Kytky stale rostou, tak jsem s nima trosku pohybal aby krasne vyplnily prostor+jsem celý box vytřel a vydezinfikoval.
marw
Zdar za ten větrák máš můj plný obdiv,přesně tento jsem měl když jsem začínal indoor ale komplet,ten tvůj už ma své nejlepší léta za sebou,jinak bych ho určitě dál jemně nad vršky at ti fouká do cele plochy a vůbec bych se nebál ho otočit vzhůru nohama,no teda v případě,že se nerozpadne.Může se časem stát,že ti něco trochu rychleji povyroste a větrák skalpuje část brka, a to by bylo škoda,každopádně bych se nebal investice do pořádného cirkulačního větráku bo se ti to určitě vrátí a budeš mít na pár kol ulehčenou pracičku.No a vzhledem k počtu kytek co tam máš bych se nebal tak za týden probrat kytky od spodku a trošku to výškově srovnat at už ohnutím či podložením menších kusů.
Vemach
No jako ani nevíš jaký je problém v tomhle počasí sehnat ventilátor. A s tím otočením. Jako myslíš zavěsit na strop ?
marw
Kolego mrkni na alzu.cz,sory za reklamu tady,maj tam v akcičce za 599 tuším dva druhy stojanových větráků ,tří rychlostních,40cm v průměru což je v cajku,plus oscilace,za ten peníz suprovka a máš na min,tři kola častečný klid ,než to začne trochu vrčet a slábnout na výkonu.Jo ještě k tomu zavěšení-normálně ten větrák připevni třeba dratkem ke konstrukci boxu a postupně ho zvyšuj podle potřeby tak aby nedošlo k úrazu kytek a ušetříš si tím i místo v boxu a také ti půjde vzduch pěkně do plochy,tak jak jsem psal dříve.Když toto uděláš v obou rozích na jedné straně boxu,oproti odtahu,snížíš tím i častečně teplotu.
Praseone
Cau, hele jak jsi spokojenej s tou zvlhcovackou ? Ja sem na ni koukal v planeu za 500... :D
Vemach
Praseone: Voda v ní se musí co 9hod dolít a když ti jede odtah naplno tak vlhkost odsaje (ale to asi vždy). Je tichá s nízkou spotrebou a nemá žádné otravné světýlka co by rusily kytky. Za ty prachy spokojený sem. Nemůžeš ovšem čekat zázraky.
Vemach
Tak tady mám posun: ventilator sem prepnul na vyssi otacky takze mívam teploty okolo 26max ikdyz jedu na 660W. Jinak musim koupit neco poradnejsiho na ofuk. Bez te mrizky je to dost nebezpecne. Jak pro stan tak pro kytky.

Dále už jsem zapojil Green Sensation a kytky se zacinaji pekne zelenat a palice silit. Nojo delaji mi radost.

V pristim tydnu odfotim odrudy pospolu mimo box at je tady srovnani.

foceno v 21dnu květu
Bárt
Čau, když jsi přepínal na květ, tak jsi dal hned plný výkon? Je to dost důležité, často lidi přepínají a plný výkon po ukončení vytahování, potom mají menší výnos.
Pěkně se o ně staráš :-)
Vemach
vím že sem měl přepnout hned na plno ale upustil sem na zem vybojku a nová přišla po týdnu takže týden to kvetlo pod 400 mh.
Vemach
26. den 12/12

poridil jdem novy ventolator na ofuk protoze se mi 2x stalo ze ten bez toho krytu dřel o stenu boxu jak se posunul a jednou mi amputoval palici od c99. krom toho u spodku teplota 21C a u vrsku 32C.
Vemach
Takze dneska sem zalil s enzymama. (Plagron pure enzym) a napada me, mam dat ty enzymy do ciste pody nebo pridavat k hnojivum ? Ja jakoze zalil jen vodou s upravenym PH a enzymem. Jo a jeste jedna vec. Jak vysoko mate lampy nad kytkama ? Ja musel tu 660w zvednout ze je tak cca 25cm nad vrcholkama protoze mi je to zacinalo pripalovat :X
Vemach
Takze mam tady dalsi takovy vetsi update s fotkama. Vse foceno ve 30.dni kvetu. Foceno před ostrihanim a taky pred zalitim a tentokrat sem je nechal poradne vyschnout. Takze je to na nekterych listkach videt.
Vemach
Tady fotky C99
Vemach
Tady Northern Lights
Vemach
Wdovnik -ten ma pred sebou jeste spoustu času...
Vemach
Tady Ednik
Vemach
A nakonec srovnani ED x WD
Vemach
Tak mám tady další report. foceno 50. den 12/12
všechno uz proplachuju(neco dyl a neco kratsi dobu)
1-NL
2-NL
3-C99
4-C99

Ty už čeká za chvíli kosa.
Vemach
Tady:
1-Wdovnik
2-Ednik
3-Ednik
4-Ednik

Spodky sem proholil a jedu na top palice. Ty jsou totiz obrovske a tvrde jako kameny kdezto na spodcich bylo nulanic. Vypada to na obrovsky vynos a celkove to jsou povedene kytky. Ale.....
Vemach
Az doted jste si nevsimli niceho zvlastniho ? Ja taky ne, jelikoz jsem mel kytky usporadane podle nakresu [1] a nevidel jsem na ne poradne. Dneska kdyz jsem je vytahl tak jsem zjistil ze mi box navstivila nevítana navsteva, Paldi a zacina si pochutnavat na WD a ED. Sice jsem to sem nepsal ale pravidelne strikam Klicem a Zamkem od Bcuzz proti plisni, o to je to pro mne vetsi zahadou. Jednou jsem kytky (dle meho nazoru) lehce prehnojil, ztratily na vitalite a staly se nachylnejší.
Uvazoval jsem co s tim dal a jelikoz kde o test (a mujj kamarad tezky metalista rikal ze to zhuli a treba bude mit lepsi stav) tak to dojedu do konce. Hned dnes jsem jeste zajel do GS pro novy box a stinidlo s lampou mam takze co 12h prehazuju predradnik. Nastesti u Gavity jen odpojim zasuvku a zapojim druhy box takze to tech par dni budu resit takhle.
Kdyby nekoho napadlo cim to mohlo byt zpusobeno klidne dejte vedet. Budu rad.
Vemach
Plus jeste teda ventilator ktery foukal na rostliny byl prilis nizky (kratka tyc na ktere stoji) a dřel o stinidlo tak jsem si jej prodlouzil. Jen kdyby mel nekdo stejny problem tak se treba muze inspirovat.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Vemach
Plus jeste teda ventilator ktery foukal na rostliny byl prilis nizky (kratka tyc na ktere stoji) a dřel o stinidlo tak jsem si jej prodlouzil. Jen kdyby mel nekdo stejny problem tak se treba muze inspirovat.

Čau, tak ten problém je budto nepravé padlí a nebo prachová plíseň, ted se to objevilo u více lidí a nejrychlejší likvidace je pomocí peroxidu vodíku, koupíš 30% a potom si namícháš roztok tak, že smícháš 0,9Decilitr peroxidu a doleješ vodou do 1L, tím vznikne roztok 3% a to si i upraví PH na cca PH 6,8 a postříkáš na listy, má to okamžitou schopnost na všechny breberky a plísně.
http://www.ueb.cas.cz/cs/content/ch...-zbrane-rostlin
http://konoptikum.cz/articles/2012/...nik_K31_s13.php

Jo a prý to kytkám moc neškodí, ale hlavně vadí na chuť.
Vemach
ok. peroxid mám. striknu to peroxidem. ten mám. a uvidím. díky Ikdyz pár dní před kosou stříkat je blbý ale peroxid by vadit nemusel.
díky.
no krásný to sem měl taky je to 100 procentní padlí a v hodně pokročilím stádiu to se ti divím že si to nechal zajít tak daleko kámo skvěle na to funguje přípravek diskus ale v takhle pokročilým stádiu květu to nepřipadá v úvahu.hod tam ten peroxid
Vemach
Vim ze je to padlí jen jak rikam napadlo mi to kytky v zadu na ktere sem spatne videl no. Hold ani ja nejsem dokonaly :-) Ten peroxid by mohl byt takovy neutralni no. Dulezite je ze to mam v jinem boxu nez zbytek a Zitra to striknu. Diky Bartovi za radu.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Vemach
ok. peroxid mám. striknu to peroxidem. ten mám. a uvidím. díky Ikdyz pár dní před kosou stříkat je blbý ale peroxid by vadit nemusel.
díky.

Právě, že nevadí a je výborný i pro likvidaci plísni palic. To padlí by to mělo okamžitě rozpustit a listy budou za chvíli čisté.
shefin
No jako ty geny vypadaj šíleně ....
Vemach
Jo jeste k novemu boxu co jsem poridil. jedna se o Mylar Hobby Tent 120x70x165 cm. Vyhody boxu jsou: Cena, atypicky rozmer ktery se mi hodil, prakticke ventilacni okna ktere se oteviraji dovnitr a po jejich slozeni z nich jde udelat jakasi striska ktera stini.
Nevyhody: zipy(jsou dost blbe zapinat a clovek musi byt opatrny), celkove lacine provedeni(švy, materialy), stahovani dir na ventilaci a kabely snurkou ktera blbe drzi
Vemach
dnes 55.den 12/12 sklizen wdovnik
Vemach
uz budu sklizet i C99 a norterna. podle http://grower.cz/forum/attachment.p...chmentid=298271 mi prijde ze uz to je to posledni a ze sklizim docela pozde ale podle pestiku nenizavadla ani pulka.... mozna pulka no.
Uz seknout ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma