Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Jižní outdoor 13 - Klikni zde pro originální téma
cagan
Zdravím čtoucí,
po letech anonymního pročítání zdejších vláken jsem se rozhodl obnovit dávno zapomenuté heslo profilu a podělit se s Vámi o pár detailů letošního pěstu. Prozatimní vývoj shrnu do těchto úvodních příspěvků, dále už snad čas dovolí přispívat pravidelněji.

Rozhodl jsem se o čistě outdoorové Fem-vzory od DP a to Hollands hope a Passion No.1

Nedostatek času a nerozhodnost zapříčinili, že jsem dal semena na jiffy až 29.5. Asi po třech dnech se klubaly ven první klíčky.

Klíčivost: HH 2 ze 3 (s tím, že jsem při vyhazování nevyklíčené jiffy zjistil, že třetí semeno puklo, klíček vykouknul, ale tím to skončilo a uhnil), P1 3 ze 3.

Po utvoření prvního patra šly sazeničky do květníků. Nejdřív za okno a potom již ven pod převrácené akvárko.

Dne 24.6. šly kytky do země - pár pater a výška kolem 30 cm.

Jelikož máme celkem šitózní půdu (která byla teda alespoň při rytí prohnojena granulovaným kravským hnojem), bylo zapotřebí vytvořit jámy, kam sem dal kombinaci substrátu pro pelargonie, výsevního substrátu, perlitu a supermixu od Plagronu.

Hnojek tu mám od všeho něco namátkou Cropmax, phyt, grow od canny, enzymy a excellator od AH plus hromadu netopýřinců. Na květové hnojky mám čas.

První foto (vše ze dne přesazení) 3 kusy P1, na dalším 2 ks HH. Jedna "hope" byl jakýsi mrzáček, co nerůstl stejně jako ostatní, tak byl v ranném věku zaštípnut.

Sorry za kvalitu fotek, foceno mobilem.

cagan
Po přesazení se kytky solidně chytly, nepozoroval jsem žádný zásek v růstu, nebo podobně.
I když na zahradě slimáky nemáme, preventivně jsem proti nim rozházel kolem záhonů modré granule.

Fotky ze dne 1. 7.
/1/ Passiony
/2/ "hezčí" HH
cagan
V dalších dnech jsem na dvou kyti pozoroval zažloutnutí okrajů několika listů. Jelikož byl substrát předhnojený a po přesazení jsem celkem brzo rozjel dohnojování, rozhodl jsem se dočasně zalévat jen vodou+enzymes.
cagan
Po opětovném postupném zařazení hnojiv do zálivky jsem navíc oživil půdu pod kytkami nasypáním asi 150-200g sušených netopýřinců ke každé rostlince.

Fotky ze 13. 7.:
/1/ hezčí HH
/2/ zaštípnutá HH
/3/ Passiony
cagan
V průběhu dalšího týdne jsem kytky preventivně stříknul proti žravé a savé havěti a - spíš pro monitorování - jsem umístil i lepové desky.

Celkově jsem z vývoje mírně, slušně řečeno, rozladěný. Sice jsem sadil de facto až v červnu, ale při podmínkách, které kvítka mají (slunce doslova od východu do západu slunka), dost vody, hnojek, živin...se mi zdá, že rostou poněkud pomalu.

Žádný gigantický prales z toho letos nebude... ale jinak jsou rostlé celkem v pohodě.

Fotky ze 23.7.:
/1-2/ Passiony
/3/ HH
/4/ štíplá HH
/5/ celek
cagan
Po bližším ohledání jsem se trochu uklidnil. Největší rostliny sice mají jen něco kolem 150 cm, ale energie byla vydána do větvení, kde se tvoří už pěkné "větve z větví".

Pokračuju ve hnojení Canna grow (50ml na 10l) a relativně pravidelným postřikem Crop-maxem. Snad vydrží počasí a kytky "pojedou".

Fotka P1 z dálky (28.7.) v nerozpoznatelné koláži s ostatními plodinami ze zahrady:)
cagan
Tak to s tím pravidelným přispíváním asi nebude až tak horké. Od kytek jsem se musel vzdálit, tak další foto až o víkendu. Zatím o ně pečuje zkušený zahradník - matka.

Alespoň jsem si dnes s předstihem pořídil hnojky na květ. Jmenovitě /již osvědčený/ Plagron Terra Bloom a k tomu na test Top-Max od Biobizzu.

Sám jsem celkem zvědavý na tuhle kombinaci (resp. jestli stimulátor vůbec nějak zapůsobí). Kdyby měl někdo ze čtoucích nějaké zkušenosti, rád si je přečtu. Díky a zatím čest.
cagan
Tak po velkých obavách, které u mě panovaly při včerejším pekelném počasí, jsem rád, že bouře v okolí lámala větve, stromy a vůbec všechno, ale kytky to přežily bez větší újmy (nebo to tak alespoň vypadá).

Fotky z dnešního rozbřesku (5.8.2O13):
1/ Passion 1
2/ HH

Sorry za kvalitu, bylo málo světla.
Další Up snad již brzy...
cagan
Tak včera jsem si trochu pohrál se zaštípnutou HH.
Veškeré výhony pnoucí se nahoru jsem znovu zaštípnul a "korunu" celkově vytvaroval pomocí kolínek.

Po dalším rozvětvení to ještě mírně prosvětlím a vytvaruji.
Uvidíme co z toho vznikne, oproti druhé HH to bude jen takový keříček.
<Fotky z 6. 8.>
cagan
Jo a ještě jsem zapomněl zmínit, že jsem zaštípnul vršek na nejnižším Passionu.
Stejně oproti ostatním rostl spíš do košatosti, než nahoru, tak uvidíme, jak to dopadne.
Fotky pořízeny de facto hned po zaštípnutí, takže z toho asi moc nepoberete:)

Přes víkend bych snad měl mít zpátky k dispozici foťák, tak budou snad i lepší fotky.
cagan
Zdravím čtoucí,

tak věci se vyvinuli trošku jinak, než jsem plánoval, takže nebylo kdy přispívat na forum... ale práce je práce a ta mě - narozdíl o kvítek - živí...

Od posledního příspěvku se toho dost změnilo. Kytky vypadají hezky, přežily nějaké ty rozmary počasí a hlavně začaly kvést. Hlavně teda Passiony se do květu pustily s vervou (HH zatím jen chloupky).
Takže jsem samozřejmě začal hnojit na květ Plagroňáckým bloomem a pomalu přidávám Topmax.
Ještě jsem se odhodlal k několika postřikům phyťákem, ale nemám moc zkušeností s postřikem při květu, tak se na to nejspíš už vyse*u (ikdyž píšou, že se může používat po celý životní cyklus kvítka). Uvidíme i podle počasí.

V době kdy jsem sem neměl čas psát jsem alespoň stihl znovu oživit půdu pod kytkami nějakým tím netopýřím trusem (abych nemusel hnojit zálivkou, když prší), nejspodnější větve jsem trošku vyvázal ke stonku, aby neplandaly u země, ale jakmile bude trošku víc času (a seženu vhodné kulatiny), sestrojím konstrukce s klasickými podpůrnými sítěmi.

Taky jsem preventivně aplikoval první várku bio-fungicidu Polyversum (viz foto). Druhá přijde podle počasí.

Nechci zas slibovat, ale fotky rostlin bych mohl přidat zítra, a nebo o víkendu.
Ať to kvete!

EDIT: pridavam par fotek z mobilu. Na vic nebyl cas. Dest zlomil dve spodni vetvicky zastipnute HH, tak uvidime, jestli to rozdychaji.
Lip jsem to v telefonu upravit nezvladl:)
cagan
Jeste jedna...
cagan
Tak jelikoz se ve vetru zacaly celkem vylamovat nevyvazane vetve u obou palic HH,tak jsem musel ponekud uspisit zasitovani a podobne.
Na fotce stazeni mensi rostliny HH pomoci site a pevnych tyci v zemi. Vetsi HH kytku jsem vyvazal ke stonku a opernym sloupkum,a kolem passionu zhotovil planovanou konstrukci. Fotky dodam az se dostanu i s fotakem k PC.
cagan
tak přikládám fotky zasíťování, které jsem vytvořil kolem Passionů...snad splní svůj účel.
Jinak teda jeden z P1 kvete růžovými pestíky, ale do fialového phena to má zatím daleko, tak uvidíme jak se to ještě vyvine. Fotky jednotlivých květů dodám snad zítra.
cagan
Jo a takhle vypadá vyvázaná větší HH (která se do toho kvetení pouští nejrozvážněji ze všech kytek) a zaštípnutý P1 - ten vytvořil celkem dost vrcholů.
cagan
Přidávám zmíněné fotky květů. Pořadí fotek:
1/ Passion 1 - "růžové" pheno (na fotce to není až tak zřetelné)
2/ Passion 1 - klasika zeleňák
3/ Hollands Hope (zaštipovaný keřík)

Prej se má teď zase oteplit, tak uvidíme, co babí léto udělá s palicema.

BTW, všem moc dík za K+.
cagan
Zase trosku nestiham prispivat. V tydnu na tom zapracuju a nafotim nejaky poradny set fotek. Ted jen dve, aby se nereklo:) Passiony v plnem kvetu.
cagan
přidávám pár nočních fotek...po návratu z hospody a ve spěchu bylo hodně fotek neostrých, takže jenom pár ilustračních...
cagan
Zaštipovaná HH začíná najíždět pěkně do fialova. Druhá bude nejspíš klasické zelené pheno. Každopádně obě budou potřebovat ještě počítám tak pět týdnů (ne-li víc), tak uvidíme jak bude přát počasí.

Nicméně, asi aby nebylo vše tak růžové a bezproblémové, jsem na zaštipované HH objevil několik "dírkovaných listů" a na jednom malém, částečně prožraném lístku dokonce i několik kousků mikro housenek. Pak jsem našel jednu ještě na lístku sousedním. To bylo před dvěma dny, od té doby nikde nic.
Je možné, že to byly jen housenky běláska, nebo podobně, protože proti zavíječi jsem stříkal (až po tom, co jsem v návalu vzteku všechny housenky zničil, jsem si uvědomil, že jsem mohl skočit pro foťák a pořádně je aspoň zdokumentovat). Budu pokračovat v pozorování a doufám, že se už neobjeví. Nechtěl bych na kvítka už stříkat žádný postřik (i když je do sklizně ještě daleko).

Foceno mobilem.
cagan
U Passionů se vše vyvíjí zatím krásně. Šišky bobtnají... Sice jsou rostliny ještě pořád hezky zelené, ale vidím to tak na posledních sedm až deset dní hnojení. Pak týden nějakou finálku a pak to dojet jen vodou.

Právě v souvislosti s tím celkem váhám jestli jít do Final solution-u (který jsem v minulosti sice používal, ale úplně mě nenadchnul), nebo zkusit Ripen, na který mám vesměs dobré reference...

A nebo mám ještě možnost od kolegy zahradníka získat nějaké enzymy, kterýma to na závěr vždy prolévá a pokaždé má krásné kompaktní šišky...

Noční déšť a vítr v okolí udělal celkem hodně škody (co jsem tak v pěstitelských kruzích zaslechl), proto jsem rád, že se instalované sítě osvědčily a zatím vše drží...

Přidávám nějaké fotky Passionů. Je sice hezky pocukrované, ale z těch mizerných fotek z mobilu se moc nepokocháte:/

EDIT: tak po dnesni detailnejsi obhlidce jsem cas do sklizne passionu prehodnotil. O vikendu nejspis dostanou posledni klasicke hnojeni,pak uz jen ripen a proplach (jak dlouho to jen pujde). Na prelomu mesice prijde kosa (alespon vrsku-spodky tam nejspis jeste zustanou).
cagan
Čest.
Poněkud otráven ze stávajícího počasí jsem včera podal Passionům poslední Bloom+Topmax lektvar. Teď už jen Ripen + následný flush.
Rezavá kytka (jak ji před časem trefně pojmenoval kamoš) se začala solidně barvit do fialova, opravdu krásné listy! Toto pheno se mi zatím zdá ze tří kytek nejřidší, co do objemu šišek. Navíc má i poněkud jiné nutriční nároky, než zbylé dvě rostliny, tak jsem trochu bojoval s tím co jí vůbec lít, abych nepřehnojil.
Zaštípnutá HH už barví pálky o 106, fakt hezký pohled s viditelným vývojem každý den. Větší HH s kvetením zatím nespěchá, takže sklizeň vidím opravdu tak na konec října. Snad se to počasí trošku umoudří, aby vše nesežrala plíseň.

Přidávám fotky květu:
1-2/ zelené Passiony
3/ fialový Passion
4/ zaštípnutá HH
5/ velká HH
cagan
+ ještě nějaké fotky...
cagan
No tak dnes jsem kytky podrobil preventivní zdravotní prohlídce. Zatím naštěstí ani náznak plísně, ani budwormů, ani ničeho podobného...teď už jen aby to dozrálo.

U HH budou podobné starosti trvat nesrovnatelně dýl, jak už jsem zmiňoval v příspěvcích výše.

U Passionů tak nějak nevím, jestli je nepřítomnost plísně (při hustotě palic) způsobená přirozenou resistencí, nebo i použitím biofungicidu. Koneckonců hlavní je stav, ne příčina.

Pokud HH v komentech poněkud zanedbávám, tak je to hlavně opožděným květem této odrůdy a tím, že Passioni mě vyloženě baví. Skvělý strain, který si už asi neodpustím nikdy nasadit.

Trošku lepší se mi zatím zdá zelené pheno, které má o dost hustří šišky. Fialovják tvoří pestíky tak nějak postupně, takže průběžně zasychají staré a tvoří se nové, což momentální komapktnosti šišky nepřidá.
Ale uvidíme, co ještě zmůže Ripen, flush a snad dostatek dní lepšího počasí.

Protože, pánové (a snad i dámy), tohle počasí mě už vyloženě se*e, a nevím jak u Vás, ale tady je počasí posledních dnů fakt k pláči.

Howgh.
cagan
Tak po delsi dobe zase UP.
Fialovy P1 dozral o dost driv nez zbyle dva. Paldy jsou o poznani ridsi nez ma zelene pheno (nebo proste ty,co nezfialovely), pestiky zaschly taky mnohem driv, navic jsem na na teto kytce objevil jednoho budworma a nekolik zanedbatelych lozisek plisne...a tak jsem vrsky a "huste" sisky uz povesil. Zbylou tretinu jsem tam jeste nechal napospas pocasi. Treba jeste trosku nabydou.
Sorry za kvalitu fotek.
cagan
Tak, dneska jsem zlikvidoval komplet Passiony. Fialová kytka byla už od minule bez vrchů, zbylé dvě jsem očesal celé najednou.
Po zaschnutí jsou šišky z fialové kytky dost listnaté a celkem řídké, ale lepí parádně a vůně je taky fajnová.
Uvidíme jakou strukturu budou mít dva zbylé P1 po seschnutí.
Btw, HH budou potřeboval ještě tak jeden až dva týdny, tak jsem zvědavý, jestli jim to bude matkou přírodou umožněno.

Přidávám pár fotek:
1/ Passiony přes seřezáním (fialová už očesaná o vrchy)
2-3/ Zelený P1
4/ Dárkový košík:)
5/ část vrchů z fialové kytky
cagan
Tak pomalu,ale jiste se naplnuje i cas HH holek. Mensi kytku jsem - jako velky odpurce strihani listu,pokud to neni nevyhnutelne nutne - dnes oholil kvuli lepsimu "vetrani" a pocitam,ze v utery pude do kabele. Vetsi bych tam rad nechal aspon do dalsiho vikendu,ale uvidime co snese.

Jinak na zastipovane jsem uz vystrihal dve loziska plisne, ale deste ted snad par dnu neprijdou,tak by tech par dni snad vydrzet mohla.

Sorry za (ne)kvalitu fotek. Nebyl po ruce fotak ani cas.
cagan
Zdravím,
tak, letošní grow je víceméně u konce. Na záhonu zůstalo možná nějakých 30-40 gramů spodků HH, které ještě nevím jestli očešu, nebo celé rostliny pověsím na nějaké kulinářské hrátky v průběhu času (teda pokud vše nesežere plíseň).

Jinak vše už visí.
Trošku jsem to kapacitně neodhadl, tak to musím mít rozvěšené po baráku...ale aspoň nám to tu voní:)

Zřejmě kvůli špatnému začátku podzimu je všechno hodně listnaté a po usušení to celkem ztrácí na objemu/váze, ale i tak bych tu měl dohromady nějaké to kilo, nebo dvě sušiny uložit. Ale ostřihávat to budu tak do Velikonoc.

Časem vše snad ještě zdokumentuju fotkama a menším reportem.
Zatím čest práci!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma