Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
9x CHRONIC 125w CFL / 400 w sodík - Klikni zde pro originální téma
mliko
Čau všem,

doufám, že mne čeká jednoduchej grow, bez větších komplikací.

SETUP:

Skříň 100x60x150 - klasická dřevěná, nejspíš ještě komunistického data.. vylepená dvojitou bílou folií.
Ve spodní části 2x 100mm otvory s mřížkou pro pasivní přítah.

Odtah - prozatím zaboxovaná PrimaKlima pk 125 ctrl s přídavným regulátorem, neb ten původní z neznámých důvodů odešel.. Regulováno cca na 30% + sonoflex

O slunce se mi stará prozatím 125 CFL pod klasickým stínítkem, na květ mám nachystanou 400w výbojku SUNMASTER v dual spectru a cooltube.

Hlína Biobizz - lightmix a keramzit jako drenáž.

Hnojiva - kompletní sada JUNGLE IN DA BOX a do zálohy B´cuzz Soil (ještě pořád nejsem rozhodnut, protože předchozí grow jsem jel z JIDB a něco tomu chybělo.. Nicméně matkař říkal, že mám zkusit přidat nějaký doplňky a uvidíme..)
Doplňky - od Plagronu - ROOTS, Alga Bloom a Grow a Ripen od GHE.

Na úpravu PH mám kyselinu fosforečnou

Mám nachystány lepky proti hmyzu

+ zvhlčovačka vzduchu Sencor (OBI)
+ měřák PH a EC

A to nejlepší na konec - 9x vitální řezy CHRONIC od jedno zdejšího uživatele.

Snad jsem na nic nezapomněl.







Řezy jsem přivezl domů trochu vystresovaný. Pobyt ve vyhřátým autě jim moc radost neudělal. Po aklimatizaci na pokojovou teplotu jsem je přesadil do 6,5 litrových květináčů.
První den jsem je vůbec nezalíval. Hlína byla dostatečně vlhká, takže jsem je nechal na suchu. Jeden z nich to nesl trochu hůře. Ovšem další den ráno jsem je zalil 0.5 litru vody s upraveným PH 6,2 a slabou koncentrací Roots 3ml a Grow 5ml na celou zálivku. Do půl hodinky vše OK...
Světlo klasických 18/6
mliko
Tady jsou nějaké fotky..

1) celkový úspřádání

2) pohled i s úsporkou a vyvedeným větráním - úsporka netopí nějak moc do prostoru, ale trubice jsou horký, takže mě zaráží, že některý fotky co jsem viděl na groweru, jsou přímo v kontaktu s kytkama...

3) teplota a vlhkost - myslím, že celkem optimální ne ? :)

4) řízek asi 8 hodin po zasazení

5) tenhle řez snesl cestu nejhůř...



porotce
citace:
Původní příspěvek od mliko

Doplňky - od Plagronu - ROOTS, Alga Bloom a Grow a Ripen od GHE.
............................................................................................................
jsem je zalil 0.5 litru vody s upraveným PH 6,2 a slabou koncentrací Roots 3ml a Bloom 5ml na celou zálivku.


Cus hele jestli mas alga bloom a alga grow od plagronu, tak to nejsou doplnky, ale plnohodnotny kvetovy a rustovy hnojiva (organicky).
A jestli si rezy po presazeni zalil vodou s bloomem, tak si je zalil kvetovym hnojivem )
mliko
citace:
Původní příspěvek od porotce


Cus hele jestli mas alga bloom a alga grow od plagronu, tak to nejsou doplnky, ale plnohodnotny kvetovy a rustovy hnojiva (organicky).
A jestli si rezy po presazeni zalil vodou s bloomem, tak si je zalil kvetovym hnojivem )



sorry přepsal jsem se.. zalil jsem je grow složkou, jen jak jsem přehazoval furt lahvičky z místa na místo, tak jsem si říkal, hlavně to nepoplést.. takže díky za upozornění... hned to opravím :) jinak - co s tím teď ? Myslel jsem, že grow a bloom jsou právě jen doplňky (měl bych asi víc číst..) Nastává otázka tedy, jaký hnojiva nasadit ? Pokračovat teď v tom, jak jsem začal ? A nebo nízký dávky Jungle in da box ?
mliko
Zde fotky z dnešního rána..

Včera opět zalito zálivkou 5ml Alga Grow a 3ml Roots na 5l. Ph 6,1 Ec 0,8

Nějaké výtky? Komentáře? Budu rád za každou radu či postřeh ... Díky
mmamon
Zdravim :)

Ph bych jel 5,9!!
(.. nekde tady na groweru o tom byl zajimavy clanek, ze v ciste prirode pada destovka tesne pod 6,0.)

celkem je dobre ten lighmix normalne promichat s keramzitem + na dno. pekne se tam dejcha korenum. da se to delat i s kokosem. ja to rezu 50H/40Kokos/10 keramzit


no celkem dobry je taky hodit do dveri zaclonu klidne dve vrstvy. nicemu to neuskodi a zminimalizujes tim alespon o 30 procent musky. rekl bych ze i vetsi procento. ja mam v matkarne sheherezadin zaclonovy zamek a skudci nikdy nebyli.

at to roste :)
mliko
ok, PH srazím ještě.. stejně ho musím změřit na výtoku.. Je lepší řídit se PH na výtoku ? nebo PH zálivky ? Nebo prostě při vysokým PH na výtoku srazit PH zálivky a naopak co ? Lightmix jsem neupravoval. Ten keramzit tam mám jen jako tu drenáž na spod. Minule jsem to měl namíchaný. Jel jsem Satori z řezu a hlínu jsem si míchal sám... byl tam kermazit, perlit, hlína pro orchideje a pro pokojovky. Hlídal jsem PH ale zalíval jsem neodstátou vodou...A nebyl jsem spokojenej. Čekal jsem od toho víc.. vzdušný to bylo parádně, ale ten ligthmix je taky v pohodě. Jen je tam dost rašeliny..A hnojil jsem jen JIDB. Hlínu jsem nesterilizoval a vyskytli se smutnice. Což mi připomnělo - nějak nechápu to s tou záclonou - to jakože udělat nějakej rám se záclonou a přidělat na dveře ?
marw
Zdar ph nesnižuj u hlíny je to moc málo, drž se těch tvojich 6,2 a nemáš co skazit,na karamzit se taky vyprdni bo ho musíš akorat upravovat na požadované ph a je to jen další prace navíc,jinak kytkam rozhodně nemusíš solit tolik hnojek,ten kořenák bych už přestal použivat a dával bych bud 3ml growu od plagronu nebo bych začal hnojit JIDB dle tabulky,hlavně si uvědom že je to hlína tu zasolíš velice rychle,.No a jinak Ph odtoku by se mělo zhruba rovnat tomu co tam leješ,at to roste.
mliko
čau, mám dotaz, je lepší kytky nechat pořádně proschnout ? jakože zalívat je třeba obden, než jim vyschne hlína ? nebo jim každej den zalívat po malých dávkách ? a co se týče hnojení, je lepší styl zálivky třeba jednou s hnojkama, jednou čistá voda ? jinak upload fotek z dnešního dne.. asi budu přidávat fotky celkem často, když mi to vydrží, aby bylo vidět pokud možno co nejrychleji důsledky mých chyb a celkových rozdílů a detailů..

Ještě jeden dotaz - v domnění, že mi to pomůže k lepší stavbě rostlin, zasadil jsem řezy celkem dost do hlíny, v podtatě téměř jsem zasypal první patro, je to ok ? nebo se na to mám příště vysrat.. ?


1) celkový srovnání

2)nejvitálnější rostlinka

3) nejvystresovanější řez (po přesazení)

4) proč má tahle rostlina takový složení listů ? ? ?

5) ke srovnání s rostlinou z foto 2

mliko
tak a ještě dotaz skrze tady ty deformace listů, co to způsobuje ?
mliko
Zdravím pánové,

dnes přikládám fotky po 15 dnech na růstu v režimu 18/6.

Během víkendu chci přepnout na květ. Nebo mám ještě počkat ? Nejvyšší květina 25 cm.

Postupně přecházím na hnojiva JIDB. Zalévám co tři dny střídáním čisté vody a zálivkou s hnojkama. Květníky jsou díky zvlhčovačce pořád vlhký. Kořeny už jsou prorostlé celým květníkem. Krásně bílé...

Dnes jsem připojil pachový filtr.

Jinak moje blbost zapřičinila jeden vážný / nevážný problém : Při každém pěstu si vždy vyberu nějaké podobně silné rostliny a zkouším různé techniky treninku kytek. Vzhledem k tomu, že tenhle pěst jedu Chronic, tak mi jako vhodná technika přišla tzv Super Cropping - rozmnělnění stonku .. bla bla bla.. však znáte. Jenže tentokrát jsem to trochu přehnal a a stonek jsem pomačkal víc, než je zdrávo. Tudíž se dvě kytky "zlomily" . První a zároveň jedinná pomoc je podpůrná tyčka. Poškozené místo zhnědlo a u jedné květiny prasklo. Nicméně dále pokračujeme v růstu bez náznaku nějakého stresu či jiných komplikací. Takže si myslím, že vše ok.

Foto přikládám...

1) stresovaná kytka č.1
2) prasklý stonek kytka č.1

3) kytka č.2
4) foto stavu kytky č.2 (kytka nějak extrémně nereaguje..)
mliko
A celkový pohled do pěstírny :) a nejvyšší kytka
mliko
Zdravím pánové...

Přináším aktuální pohled do mého boxíku. Dnes je to 20 dní na režimu 18/6. Zítra měním světlo a přepínám na režim 12/12 :) Rostliny jsou různorodě vysoké - největší 40 cm nejmenší 25 cm. Vzhledem k tomu, že nejvyšší mám po stranách, nepřikládám k tomu nějaký velký význam.
Ovšem pár poznatků přece jen mám...

Nejmenší rostliny se nejhůře vzpamatovaly ze světelného šoku hned po převzetí řezů a následném zasazení. Usuzuji dle počtu cípů na listech. Což je věc, která mi vrtala hlavou. Dvě rostliny, ač měli klasických 5 cípů, po přepravě nasazovaly listy s jedním cípem, dvěma, třema... ale ne s 5 cípy. Myslím si, že to bylo tím světelným šokem. (tímhle prosím o konkrétní vysvětlení - popř. zkušenosti s touhle deformací ..)

Dále tam mám další 3 rostliny, u kterých jsem zkoušel trenink kytek - drcením stonku. U dvou těchto rostlin došlo ke zlomení stonku. Na fotkách je vidět, jak se hezky vzpamatovaly. Vytvořily ve zlomu velké dřevnaté kolínko. Rostou dále bez opory a těší se vitálnímu životu.
Ve srovnání s dalšími třemi rostlinami, které byly stejně vitální, stejně vysoké a byly určeny pro srovnání, se zlomené kytky sice zpozdily s růstem o celých 5 cm, ale od kolínk nahoru jsou silnější jeví se statněji. Uvidíme v příštích týdnech...

Podmínky : teplota 26°C - 28°C den, noc 21°C - 25°C, vlhkost 55-80% (dle toho, jak vydrží voda ve zvlhčovačce)

Zálivka každé 3 dny. Ph 6,1 - 6,3.


1) foto celkové
2 - 3 ) kolínka po drcení
4 - 5 ) kytky s deformací listu
mmamon
Prolamej je vsechny :) a promackej ty bocni to bude mela pak >:)
mliko
dneska jsem přepl na květ... teď už je lámat nebudu - chci zjistit, jakej je v tom rozdíl..ale ty boční u těch polámaných ještě pomačkám... zítra je pomačkám a tak za dva týdny oholím spodky.. až to nasadí květy.. čeho se začínám bát, tak je teplota přes den... protože i když mám cooltube, teplota je celkem vysoká - kolem 30°C. Snad bude dobře fungovat termostat...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma