Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
2 x 400w (totál sklepení - vzájemná výměna vzduchu dvou prostorů) - Klikni zde pro originální téma
kekel
Zdravím,
potřeboval bych pomoct s řešením boxu/stanu. Někde jsem to tu dřív četl, ale fakt se tomu už nemůžu dopátrat. Kdyby někdo věděl, pošlete link a smažte to pls.
Jdě o to, že je možnost prostoru na šířku a na hloubku z hruba neomezeně, v plánu dvakrát 100x100 plocha a na výšku jen max 180-200 cm. Chtěl bych zde 2 x 400w, a to v oddělených prostorech a zkusit vychytat vzájemnou výměnu vzduchu mezi těmito prostory, plus přítahy samozřejmě (asi pasiv?) a ještě uvažuju odtah z obou nějakým řádným ventem se sondou přes pacháč ven.
Výměnu vzduchu mezi dvěma prostory navzájem chci zkusit vychytat hlavně z důvodu nízkých teplot v zimě pro noc v boxu/stanu a nějak mi to i přijde efektivnější, než svítit dvě lampy zaráz, svítít je na střídačku plus pasivy přítahy.
Jestli stan nebo box a ten třetí vent se sondou na odtah s obou ven přes pacháč nebo ne je pro mě v podstatě jedno rozhodnutí. Pokud ušetřím na stanech udělám boxy, bude i na třetí vent. Radši bych boxy, mám rád když si člověk všechno může udělat jak potřebuje, navrtá a připevní cokoliv jak chce, když chce. Zas stany jsou asi praktické do sklepa a hecuje mě do nich kámoš, že by půjčil. Sklep je to fakt úplný, pod základy. Zvlhčovačka ani nebude potřeba a to je další věc co to snad vyřeší, potahá se dycky v noci v květu suchý vzduch z boxu kde bude den... Já nějak furt radši box, tolik práce to zas není a krom zmíněné variability to vyjde tak třikrát levněj.
Dík za názor a mějte se
hardiron
Cau, tvoje uvaha je dobra, nejjednodusi je postavit 2 sety s 2 ventilatory a nechat foukat vzduch ven z boxu. Treba ti to tu mistnost vytopi kdyz se tam defakto bude topit 24 hodin. Jinak se to resi dost spatne. Taky jsem nad tim kdysi uvazoval na jediny co jsme dosel je system nekolika klapek. Dost mechanicky slozite a navic potrebujes nejakou ridici jednotku nebo kazdych 12 hodin prehodit hadice. Taky je moznost celou mistnost zaizolovat,ale bacha pak na vlhkost.
asfalt
ahoj, nemáš strach z plísně?zvlhčovačku potřebovat určitě nebudeš, spíš odvlhčovačku, aby ti to nezplesnivělo...
kekel
hardiron: jo přesně na tomhle se čoveče sekám, buď nějak klapky, nebo nejlíp ventilátor co změní směr každých 12 hodiin, to by bylo nej :)
asfalt: už jsem takhle ve sklepě jel a byl jsem rád, že jsem s tou odvlhčovač. počkal, protože to pak světlo krásně vysušilo a nebyl problém ani v dřevotřísk. boxu. Tohle bude ale s vlhkostí ještě horší plac..No vyřešit se to nějak musí, spoustu lidí to prostě do bytů nedostane a tak zbývá sklep nebo půda, teď co je horší :D
Myslíte, že když bych vyfukoval z obou skříní do té druhé a jeden velký vent by z nich ještě tahal obou do pacháče, tak se s tím vzduchem asi nedomluvím, co?
Thersh
Ahoj, s tím otáčením ventilátoru a přesouváním tepla z jednoho boxu do druhého bych to udělal tak že by jsi dal dva stejný ventilátory vedle sebe každej natočenej aby foukal jinak a mít to připojený na spínačky od lampy... takže když zapne jedna lampa současně se zapne i ventil.. a druhej se vypne ;-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma