Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Hodnota EC a dešťovka - Klikni zde pro originální téma
Kazi
Zdravim, mam dotaz asi spise na nekoho s delsi praxi, jedu v zemine Royalty Mix a zalevam destovou vodou, zatim jsem nehnojil ani jednou a jsem jiz 19 dni na kvetu, vse bylo do zatim ok, ale ted pozoruju uz asi dva dny na vetsine velkych listu hlavne ve vrchni casti rostlin hnedo/zrzave skvrny, myslem sem ze je to PHckem, ale neni - vstup ph 5,8 a vystup ph 6, tak se zameruju na EC a to mi nejak nestymuje, obecne se tvrdi, ze se ma vstupni EC rovnat vystupnimu, ale kdyz ma destovka EC 0,06 tak to mam taky "proplachovat az na EC 0,0 aby sem mel jistotu ze se nejak nepalej a nebo jak to vlastne je. Ja to totiz zkousel u jedny proplachovat skoro dvojnasobkem obsahu kvetinace(15l kvetinace) a EC se po kazde konvi snizilo na EC metru jen minimalne... z 1.92 pomalinku az na 1,16 ale to by podle vsech pravidel stejne melo bejt moc, pac se to nerovna.Vodu z kohoutku upravenou sem zkousel, ale mam ji docela tvrdou, tak to by asi bylo kontraproduktivni. Jak moc mam teda proplachovat (tou destovkou a na jakou hodnotu EC?, pac to bude sileny mnoztvi vody a ja s ni musim behat do jinyho objektu aby me nevideli pokazdy sousedi), pac se to temer jiste pali? Plati ten posledni EC vytok 1,16 jako smerodatnej (pise se tu vsude o EC 2,50 atp..., ale kdyz to sectu a i kdyz budu navic dal proplachovat pod tech treba 1,16 tak mi to pak muze hodit desive smrtelny hodnoty... treba EC v souctu klido pres 10) nebo jak se to dela? To by podle toho znamenalo, ze tam bylo EC mnohemn vyssi a to pak nevim vubec co s tim. Jo a v tejdnu sem jim do jedne destovkove zalivky dal Enzymy od Atami 2ml/l.

Snad sem to napsal aspon trochu srozumitelne, diky za Vase postrehy a znalosti.
Vemach
Podle me to bude prave tim ze nehnojis. Rostliny vycerpaly zasoby zivin a chybi jim. To co popisujes bych tipl na nedostatek draslíku.
Kazi
Diky, ale jak je to s tim EC? Podle me kdyz je prihnojim, tak je muzu rovnou vyhodit.Dnes jsem jeden z tech nejhorsich listu odtrhl a ten se do hodiny na hodne mistech zkroutil, presne jako kdyz je spalenej (tmave zelena barva a na ni kolem zilkovani jakoby rezave tecky a i vetsi tmavsi fleky.. a nedostatek drasliku treba podle Canna informacniho kuryra(takovej letacek neco jako zivinove problemy ve FAQ zde na g.) co mi prisel tuhle se zbozim z growshopu, to neni pac spicky ani okraje listu nejsou ani dotceny) a za dalsi dve hodiny sem ty zkrouceny casti snadno rozdrolil na prach v prstech. ja si nemuzu dovolit nanich experimentovat abych je treba pak znicil kdyz to bude fakt vysoky EC, treba jen jednu.(ale o to mi nejde) Muze mi nekdo odpovedet na otazku s tim EC, fleky a navrhy na konkretni zivinove nedostatky prosiim vynechte, pokud to pujde? Potrebuju tomu s EC odpadem prijit nejak na kloub. Pekne prosim a dekuju.
Bárt
Potřebuješ přihnojit, EC není tak nebezpečné, jak si myslíš, sám jsem zkoušel na klon EC 2 a nic se mu nestalo a už jsem viděl na výtoku EC 12 a kytky přežily, větší problém je špatné EC. Toto jsem uvedl jen extrémní případy, ale snad ti napoví. Pokud jsou podvyživené, tak namíchej alespoň EC 1 a zalej a pozoruj, pokud nové listy budou OK, tak se snad přestaneš bát hnojení. Správné hnojení je cesta k vysoké sklizni.
Takže, abys měl EC na výstupu , tak na vstupu nalej zálivku s hnojivem. To, že máš nějaké výstupní EC, tak to jsou vyplavené živiny z květináče, ještě jsi ji ochudil :-) . EC děštovky je v podstatě 0 a PH 7 ideál, ale protože jsou trochu kyselé deště, tak asi 6,4 (podle oblasti)
yara
Já teda nevím, nikdy mě nenapadlo u hlíny měřit vstupní EC snad jenom, abych věděl kolik má vstupní voda.
Měřím zásadně jen výtok, který mi ukazuje kolik živin tam je.
Někde jsem sehnal tabulku a podle ní jedu a je to v pohodě.
14 dní starý mláďátka jedu od zhruba od 1,2 až po asi 4 týdny před koncem květu na 2,0 a pak už jen proplach. Nic spálenýho a je to OK.

Je jasný, že se to nedá uhlídat přesně, ono je to stejně jenom orientační.

růst 1. týden 0,4
2. týden 0,8 - 1,2
3. týden 1,2
4.týden 1,3
x.týden 1,4
x.týden 1,5
x.týden 1,6 - 1,8

před přepnutím x.týden 1,6 - 1,8
květ 1. týden 1,9
2. týden 2,0
3. týden 2,1
4. týden 1,8
5. týden 1,5
14 dní před sklizní 6. týden 1,2
Kazi
Ahojte, tak jsem jim tedy prisolil a zda se, ze nejmladsi listecky v palickach rostou zdrave a leskle bez flicku, nicmene ty velke co se jïz kazily se kazi dal a ty co mely nejvetsi fleky se krouty smerem nahoru a daji se snadno rozdrolit, divny :(
bruno.kudrna
Zdravím
Ty špatný listy ostříhej a jestli máš list půl na půl tak kliďo ustřihni jenom tu špatnou část a dobrou tam nech.
Ať to roste
Zdárek:sun:
Kazi
Zdravim Vas, udelal jsem nejake fotky slecen, stale se mi to nejak kazi, u dvou mi predcasne hnednou bliznicky, sou ve 25 dni kvetu, EC jsem zvednul, ale nejlepsi bude kdyz Vam jich sem par vlozim. Treba z toho neco poznate.
Kazi
dalsi foto
Kazi
dalsi, snad jsou videt i ty skvrny na listech, fialove rapiky a na 25 den dost zakrnele palicky
Kazi
a nakonec jsem si dovolil vlozit i novou generaci v rustu, ty maji i fialove stonky a na starsich listech to snad vypada na deficit vapniku, po presazeni.. cca 5 dni po se vubec jeste ani trochu neprokorenely :( jen se kazi ty listy co byli drive zdrave :( kdyz je prepnu tak to bude katastrofa :(
Kazi
omlouvam se, ze to vkladam sem a ne do Nemoci a problemy ci Fotogalerie, kdyztak to samozrejme klidne presunte.

Kazi
...
Kazi
a takhle nejak zdanlive nevinne ty skvrny zacinaji, listy strati lesk, zacnou fialovet stredni zilky a objevuji se flicky kolem zilkovani

posledni foto

diky za pochopeni a pripadne rady.
yara
Mohu ti sem vložit Jackerspackleho řešič problémů, což je pro začátečníka nejideálnější řešení, ale praxí jsem zjistil, že ty živiny kytka nepřijímá z půdy z jednoduchého a prostého důvodu a tím je pH. Takže sice přijdeš na to co kytce chybí, ale je zbytečné ji to dávat ve větším množství pokud nesrovnáš pH mezi 6-7, ideálně dělám kolem 6,5. (Těch tvých 5.8 se mi zdá málo a kytka se zamkla)
Srovnej pH, bude to dobrý a nemusíš živiny (mimo hnojiva - NPK ) přidávat ani kupovat, protože v tý půdě jsou. (mangan, železo atd.)
Jakmile to srovnáš kytka automaticky začne živiny přijímat.

Jinak některé odrůdy mají červené stonky, tak se neděs.

Pro jistotu ti sem ještě zkopíruju ten řešič problémů.

Jak používat Jackerspackleho řešič problémů- začnete číst od –1 a pokračujete v krocích podle vašeho konkrétního problému. V okamžiku, kdy si myslíte, že jste našli odpověď , jděte do sekce „živiny“ aby jste tam zjistili více informací. Vždy nejdřív hodně čtěte před tím, než přistoupíte k jakýmkoli změnám ve vašem pěstování.

-1) Pokud váš problém ovlivňuje spodní, nebo střední část rostliny, jděte na–2. Pokud váš problém ovlivňuje horní část rostliny, nebo rostoucí výhonky, jděte na –10. Pokud váš problém ovlivňuje celou rostlinu souměrně pak jděte na –6.

-2) Celé listy jsou žluté nebo světle zelené.Listy umírají, odpadávají a růst je pomalí.Kraje listů nejsou viditelně zkroucené.------ Nedostatek dusíku. Pokud ne, jděte na –3.

-3) Kraje listů se krou tí nahoru. Špičky mohou být překroucené. Listy žloutnou (mohou i zhnědnout) ale žilky v listech jsou zelenější.------- Nedostatek magnésia. Pokud ne jděte na –4.

-4) Listy hnědnou nebo žloutnou. Hnědé, žluté nebo nekrotické (mrtvé) skvrny. Hlavně kolem okrajů listů, které mohou být i zkroucené.------- Nedostatek draslíku. Pokud ne, čtěte dál.

-5) Listy jsou tmavě zelené nebo červenorůžové. Stopky a řapíky mohou být narůžovělé nebo načervenalé. Listy mohou zežloutnout nebo se zkroutit dolů a snadno odpadávají. Růst může být pomalý a listy malé.------- Nedostatek fosforu. Pokud ne, jděte na –6

-6) Konečky listů jsou žluté, hnědé nebo mrtvé. Zbytek listů vypadá zdravě a stonky mohou být slabší.-------- Přehnojené, přelité, poškozené kořeny nebo půda s nedostatkem vzduchu. Pokud ne, jdi na –7.

-7) Listy jsou zkroucené dolů (dovnitř) a jsou zelené, šedé, hnědé nebo zlaté.----- Přespříliš dusíku. Pokud ne, jdi na –8.

-8) Rostlina je zvadlá, i když půda je vlhká.------ Přehnojené, bahnitá půda, poničené kořeny, nemoc?. Pokud ne, jdi na –9.

-9) Rostlina nechce přejít do květu i po dvou týdnech na 12/12.------ Rostlina není v úplné tmě, přespříliš dusíku, přílišné zastříhávání a odebírání řízků. Pokud ne, jdi na –10.

-10) Listy jsou žluté nebo bílé, ale žilky zelené.------- Nedostatek železa. Pokud ne, jdi na –11.

-11) Listy jsou světle zelené nebo žloutnou od středu. Kraje zůstávají zelené. Mrtvá místa mezi žilkami. Listy nejsou zkroucené.------- Nedostatek manganu. Pokud ne, jdi na –12

-12) Listy jsou zkroucené, vzhled jako u –11.------- Nedostatek zinku. Pokud ne, jdi na –13.

-13) Listy jsou zkroucené, potom hnědnou nebo odumírají.------- Světla jsou příliš blízko rostliny, zřídka i nedostatek vápníku nebo boru. Pokud ne, může to být prostě slabá rostlina.
Kazi
Taky myslim, ze jim chybi vapnik a horcik, mozna pro to, ze je to kyselejsi, proste sem mel naposledy pech na varku hliny s nizsim PH :( Budu tam lejt neupravenou vodu z kohoutku uz od pristi zalivky i s polovicni davkou hnojiv co nasrazej PH a uvidim. Snad to PH zvedne a doda zaroven vapnik i horcik ktere by v nasi mnistni tvrde vode meli byt obsazeny... EC 0,77 - 0,80
Jen to nesmim prehnat.... pac sem docela noob :)

A jeste jeden dotaz, vytvari kytka jeste nejake nove koreny i ve fazi kvetu? Nebo jen v rustu?

kazdopadne diky
Madmax
Škoda že jsem na tohle téma narazil až teď z vlastní zkušenosti jsem po nalití hnojek do děšťovky musel uměle zvedat ph, nakonec když mi v kokosu vyrostla nějaká houba (asi špička) jsem se na dešťovku vykašlal a používám ostátou z kohoutku.
bull
Ahoj, je to tak, samotnou dešťovku je lepší míchat s kohoutkovou, taky se mi to stalo.
Nečetl jsem to celý, ale po stresu je vhodný jim dát kořeňák i v květu..

a stim proplachem to tak odpovídá, kdybys dal do každý konve Enzymy, tak se to srazí cca 2x rychleji než samotnou vodou..
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Madmax
Škoda že jsem na tohle téma narazil až teď z vlastní zkušenosti jsem po nalití hnojek do děšťovky musel uměle zvedat ph, nakonec když mi v kokosu vyrostla nějaká houba (asi špička) jsem se na dešťovku vykašlal a používám ostátou z kohoutku.


Ahoj, není se čemu divit, že jsi musel zvyšovat pH, protože dešťovka je to stejný co destilovaná voda (tady se musí odpařit a pak zkondenzovat, tudíž chemicky čistá voda). pH ale nebude mít neutrální 7 ale nižší, protože oxid uhličitý v atmosféře lehce pufruje pH k hodnotě kolem 5,7. Většina hnojek je kyselých. Takže dešťovku třeba desinfikovat peroxidem vodíku, který se pak na světle rozloží na vodu + kyslík. Pro správné pH nemusíš zvyšovat pH+ (hydroxid draselný), ale stačí když před přídavkem hnojiv budeš míchat dešťovku s kohoutkovou, aby jsi zvednul pH a pak až přidávat hnoje.
Poměr mezi vodami si musíš vyzkoušet systémem pokus/omyl. Třeba začít 8:2 a zkusit přidat hnoje, změřit pH a EC. Při stále nízkém pH zvednou hodnotu pH vyšším poměrem kohoutku. Snad mě chápeš.
Kazi
Zdravicko, jj chapu a od ted si na to budu davat pozor, snad se ty v kvetu jeste proberou a donafouknou se, ty v rustu sem radsi presadil.

Diky vsem.
Kazi
Zdravim, mam jeste jeden dotaz. Asi je to hloupost ale nevadi kdyz mam vodu natocenou v sudech v kterejch je pak treba mesic a nekdy i dele a nemam bohuzel nic na prokyslicovani te vody? Tu vodu pak beru prubezna na zalivky. Nemel bych radsi alespon predem vodu prevarovat?(to se mi moc nechce, pac sou to dalsi naklady na energie)Nekde jsem cetl, ze by se mela voda v zasobniku menit 1xza14 dni a takz necim stale prokzslicovat, proste jsem to pochopil tak, ze voda se pak nejak "zkazi". Ted mam v jednom destovku a v druhem kohoutkovou. Nevite prosim nekdo jestli je to zasadni faktor nutny ke zdravym korenum?

Diky za odpovedi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma