Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
NYD 400w 1x1m - Klikni zde pro originální téma
MICHAL88
Zítra začíná podzim...
MICHAL88
správně.

Takže podmínky jsou následující.

Slunce: Sunmaster Cool Deluxe Metalhalid 400w z regulovaný na 300w dnes odpoledne vyměněno za Sylvania Grolux s kombinovaným spektrem. Dva dny nechám 300w poté zreguluju na 400w, aby nebyl šok a stres.
Výživa: Osvědčilo se mi GHE Flora duo series. Na postřik používám Bio Roots taktéž od GHE, jedná se o osvědčený kořenový stimulátor. Cena tomu také odpovídá. Na další kolo mám připravený od Atami Rootblastic, tak sem zvědavej na srovnání.

Klima zajišťují dva cirkulační ventilátory a jeden odtahový zregulovaný na minimum jištěný termostatem. Teplota se pohybuje okolo 28C ve dne v noci nemám zjištěno.

Vlhkost 70% zajišťuje klasická zvlhčovačka umístěna pod květináčem.

No a celý je to v lisovaným kokosu Bio Nova, nemám ho moc rád, ale U-Gro sem na rychlo nesehnal a systém pěstovaní je drip metoda s odpadní nádrží. Zkoušel jsem i cirkulační, ale kokos výrazně snižuje PH.

Takže asi tak pro radost něco z dřívějška v tomto systému. Jedná se o Ed Rosenthala Super Bud

EDIT:Jo na to sem zapomněl jsou to klony, info sem dodal až dodatečně byl sem stahanej jak pes.
MICHAL88
4. den na květu. 16 kousků bohužel jeden se něják nechytl... takže budu pokračovat s 15. Světlo zregulovaný na 300w. Jednou denně ruční zavlažování. Dnes přechod na zalévání přes kapiláry a taky zvednu lampu o deset centimetrů a přidám výkon na 400w ať se sluní na plný výkon. Jo vyměněno HPS za MH od Sylvanie se smíšeným spektrem.

Týden na květu. Klacíky maj velký listy a navzajem si stíní ostříhám velký list a doufám že je to nesekne.
mikael
Ahoj.Listy tam nechej, to bys udělal blbost. Stínící listy se zastřihávají týden před kosou nebo vůbec. Potřebuješ zaplnit více prostor. Více listů = více fotosyntézy = vitálnější kytka a lepší palice. Nech je v klidu kvést a vše bude ok. Ať se daří!
MICHAL88
Dík za radu, já si to myslel a proto se tvou radou budu řídit. Zde foto o dva dny později. Uvažuji o přidání zvlhčovačky. Momentální vlhkoat 50%. Mysíte, ře je to dobrý nápad?
MICHAL88
Desátý den po přepnutí
MICHAL88
report ze čtrnáctého dne; teplota 30C, vlhkost 48%. Ventilátory jedou na plno, ale teplota vysoká, Četl jsem o postřiku, který pomáhá odolávat právě vysoké teplotě. Neznáte ho nebo nedoporučili by jste nějáký přípravek?
MICHAL88
Pochlubím se vychytávkou z bauhausu. Příští kolo změřím celkovou spotřebu celého cyklu. Display zobrazuje celkovou spotřebu celého systému bez čerpadla pro dodávání závlahy s ním stoupá na 502W.
koogi1
Ničím to nestříkej po druhém po druhém týdnu květu.
To s tím postřikem slyším poprvé že by bylo něco na
vysokou teplotu:)
Zreguluj si pořádně odtah a přidej mu ať tahá víc
a pokud to ve tvém případě jde tak odveď čerpaný
vzduch pryč z místnosti kde máš box.
MICHAL88
problém je hluk ventilátoru a proudícího vzduchu, nejsem sice v paneláku ani na samotě, ale i tak je tady slyšet i sousedova televize naproti přes dvůr když máme oba otevřený okna :)) uvažuju na předimenzovaným chlazením výkonýma pc větrákama. Už sem viděl z hlučností 20db a průtokem 100m3/h a dal bych tam klidně tři do všech stran na odtah a jeden přítah + pasiv. přítah.
Scroo
A smrad neresis ? mas tam pachac ? pac jestli jo tak na PC ventaky zapomen by nic neprotlacily přes ten filtr a pokud mas problém s teplotou tak si udelej na odtah box kterej vytlumis (skelna vata - rockwool) a dej před i za sonoflex a nemůže nikdo nic slyset ja to tak mam v panelaku a jedine co slysim tak sou dva ofukove hurricany jinak nic ....
zmijak
ted jak tady ctu ze je nejaky postrik proti teplu je blobst je jen postrik na snizeni odparovani vody s listu tod vse
MICHAL88
s tím pacháčem mi to nedočlo, ale možná by to nebyl problém, pacháč bych mohl udělat zvlášť a měnil by a čistil vzduch v místnosti, takhle to mám v obýváku, jen ventilátor primaklima položený na polici a na něj napojenej pacháč. Když kouřím tak ho pak na pět minut zapnu a krásně vyčistí vzduch.
MICHAL88
18ctý den a je tady problém objevily se smutnice. Lepové desky umístěny, ale na vyvraždění larev je prý dobrý nějáký parazit, teď si na název nevzpomenu. Bohužel se mi ho nepodařilo sehnat a v g-shopu mi nabídly, že ho objednají. Čekací lhůta je přibližně 14 dní což je moc. Slyšel jsem něco o Mospilanu, myslíte, že s nimi zatočí. Jo a bylo mi ještě porazeno ať udělám pořádnej driák z vaiglů a zaleju to, že prý je to taky zlikviduje. Nemáte nápad jak na ně? Popřípadě co ten Mospilan nebo magorák z vaiglů? Nejlepší by bylo poradit kde v Praze sehnat toho parazita co se doporučuje v boji se Smutnicema.
koogi1
Čus parazit (PREDÁTOR) je skutečně fajn a zabírá na larvy,
jenže důležité je jej nasadit jako prevenci a ne jak ti vznikne
problém,protože než se predátor rozmnoží tak to trvá cca
10 dnů a teprve pak začíná Hostina:D

Jako přípravků je také dost na trhu k dostání a jeden z nich
je Mospilan,ENTOMITE,ENTONEM,NEMAPLUS,DIMILIN 48 SC.

Záleží na tom jak na ty potvory chceš jít,jestli chemicky
nebo biologicky...?
MEDICINEMAN
Blbost nic tam nelej, smutnice nejsou ani nejak nebezpecny, obzvlast pokud to redukujes deskama. Jestli je chces znicti tak hlisticema. V Gshopu jsou hodny ze ti je chtej sehnat, ale mam obavu ze ne zivy. Objednej to sam a nenech to vubec lezet na poste kdyz je takhle horko venku.

http://www.biocont.cz/cz/eshop/stei...feltiae_i10.htm
MICHAL88
Děkuju za radu, tak já to tam teda lejt nebudu a zkusím objednat :))
MICHAL88
Extrémní počasí, zapojeno šest ventilátorů s odběrem dohromady přes 200w vše zapnuto na 3. rychlost a stejně nejde teplota pod 30 *C. Později dodám obrázky :)) ten hukot bych Vám přál zažít.
koogi1
Pokud to máš v místnosti s oknem tak jej zavři ať netaháš
teplý vzduch zvenčí.
Otevírám ventilačku pouze jak je venku ve stínu do 25cC
jinak tahám vzduch z domu který je chladnější.
MICHAL88
Měsíc trvající podzim a nezvykle vysoké teploty. Naštěstí to narozdíl ode mně zvládají docela dobře. Teplota se pohybuje těsně pod hranicí 32C ve dne. Noci jsou sice chladnější, ale i tak vzhledem k tomu, že svítím v noci a tma je tedy ve dne se šplhají k 28C.
MICHAL88
Přátelé tak jsem musel opustit na tři noci znenadání místo, kde je box umístěn opustit. Bohužel nebyl čas někoho zaúkolovat jeho kontrolou a tak sem se rozhodl zaexperimentovat a nechám jim po tři večery tmu. Momentálně jsou v takový fázi, že v případě, že by se po.ral časovač byla by to téměř dvouměsíční vyhozená práce. Jede jim ofuk i odtah tak snad tenhle tří denní šok bude mít za následek jen o něco menší výnos a prodloužení doby květu. Ve čtvrtek jsem zpět tak držte palce a já podám v pátek report.
Praseone
Smutnice nejsou ani nijak nebezpecny??:D Tak to slysim poprve, kdyz vim co to kamaradovy udelalo s matkarnou, smutnice ti vyrazne snizuji PH kamarad lil na upravenou 6.1 a vytejkalo mu dole nejaky 4.2 a neco mu odeslo do vecnych lovist, takze tvrdit ze nejsou nebezpecny je blbost. Ale biocont super, uz sem objednaval dravce na svilusky... Dobrej shop, takze objednej :). A hlavne desky jsou na dospele jedince. Sry za opozdenej comment :D Na ty 3 dny do tmy, to nemas nikoho kdo by ti to jenom prolil vodou? Nevim jestli je to dobry reseni nechat je 3 dny spat :D
mikael
Myslím že bude lepší když jen vypneš na ty tři dny ofuk, voda se nebude tak rychle vypařovat, nastav jim aspon 4hod tmy denně a bude to ok. Zdar
MICHAL88
Tři dny tmy neměly viditelný následek, ten se projeví pravděpodobně až při zjišťování výnosu popřípadě v délce vegetativní fáze, která se tímto šokem možná podle spekulací zde z fóra pravděpodobně o něco prodlouží. Přikládám foto jako důkaz, že NYCD žije :))
MICHAL88
Blížíme se do finále na posledních 14 dní sem nasadil MH výbojku používáte ji také v poslední fázi?
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od Praseone
Smutnice nejsou ani nijak nebezpecny??:D Tak to slysim poprve, kdyz vim co to kamaradovy udelalo s matkarnou, smutnice ti vyrazne snizuji PH kamarad lil na upravenou 6.1 a vytejkalo mu dole nejaky 4.2 a neco mu odeslo do vecnych lovist, takze tvrdit ze nejsou nebezpecny je blbost.


No nejsou no, u matek se mi taky obcas objevujou a nikdy neni problem se s nima domluvit. Ono jestli to tim mel poradne zamoreny delsi dobu a nic s tim nedelal, tak tomu verim, ale taky to mohl zabit a vyplachnout cistou vodou aby to pH srovnal. Ono po takovy dobe se to stejne musi delat pac jinak to neuhlidas. Kdyz budu do matek lit upravenou vodu na cca 6.1 tak mi dole taky za chvili potecou 4. A to se mi stalo. Evidentne tam nejaka kyselina zustava jak se voda odparuje, takze jestli to nahodou nebylo tim taky.
MICHAL88
Klidně si nechám poradit, zvlášť od toho kdo má karmu mnohonásobně větší než já, proto po dvou dnech svícení MH našroubována opět HPS. :)

Začínám se těšit na kosu.
MICHAL88
Pěkný archív je ten grower. Našel sem tady sebe před sedmi lety :))

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=24295
MICHAL88
Sklizeno.... fotky těsně před kosou bohužel chybí, něják sem zapomněl dokumentovat proto aspoň jedna "umělecká". :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma