Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Zrušení semínek vgrowhempu a growshopu? - Klikni zde pro originální téma
Pidipixel
Zdravím chtěl bych se zeptat zda-li je pravda že se budou rušit semínka v growhempech a growshopech ? Díky za odpověď
Madmax
no vzhledem k tomu že benga dostali do rukou rozhodnutí soudu podle kterého se dopouští trestného činu ten kdo nabízí semena, věci na grow a věci na "konzumaci" v jednom obchodě. Tak je to vysoce pravděpodobné .
tuffgong1
Jeden nejmenovaný obchod)kamarád jim psal ajk to bude) to vyřešil tak , že udělaj stránky zvlášt pro grow věci , zvlášt pro semínka a zvlášt pro věci na kouření... ale všechno bude v jednom skladu. Jen v kamenym obchodě to asi nebude vše najednou...
Hlava


http://www.reflex.cz/clanek/nazory/...-tolerovat.html


Očima advokáta Tomáše Sokola

„Tímto rozhodnutím se nyní budou řídit orgány činné v trestním řízení, pokud jde o posuzování obdobných situacích. Je-li skutečně v Praze asi 50 obdobných provozoven jako byla ta, jejíž vlastníci byli v řízení, jež probíhalo před Rozhodnutím NS, odsouzeni, je to pro majitele těchto provozoven velice reálný problém a obávám se, že z rozhodnutí plyne i hrozba obdobných postihů.Nebude-li Rozhodnutí NS zrušeno Ústavním soudem, pak představuje to, čemu se říká judikát. Ten je do značné míry závazný pro posuzování obdobných situací. Na tom nic nezmění žádný právní názor či fundovaný rozbor, který by snad zpochybnil právní argumentaci Rozhodnutí NS. To, že někdo provozuje obchod, ve kterém prodává semena omamné látky a k tomu distribuuje i nejrůznější tiskoviny (vycházeje z citovaného Rozhodnutí NS), které se pěstováním, případně užíváním zmíněné omamné látky zabývají, asi opravdu nelze hodnotit jinak než jako svádění nebo podněcování ke zneužívání, respektive užívání takovéto omamné látky.“ Celou rozsáhlou analýzu věci z pera dr. Sokola, kterému za ni tímto jménem konopné komunity děkuji, naleznete pod článkem.



Šéf protidrogovky Jakub Frydrych:

„Z pohledu policie vítám, že došlo k pravomocnému rozhodnutí ve věci, která je obecně zřejmá. V české realitě formálního práva, kdy se u soudu často prokazují souvislosti u notoriet, je rozsudek o kterém mluvíme průlomový svou pragmatičností. V řeči paragrafu šíření toxikomanie je z mého dlouhodobého pohledu nemyslitelné, aby se v obchodech prodávaly komodity, které ve svém komplexu slouží k edukaci, pěstování, zpracování výpěstku a konzumaci marihuany. Argumenty o jiném účelu využití indoorových technologií, podpoře sběratelství, domácího pěstování čehokoliv a "konspirativní" diskusní či obecně internetová komunikace navázané na subkulturu považuji všeobecně za slabomyslné a již léta mě dráždí, jaký se okolo toho roztočil v pravdě bezohledný a stádní byznys, pro konzumenty opředený nimbem svobody a konspirace proti zvůli státu, potažmo policie.“


RX: Co se smí prodávat spolu s potřebami pro pěstování rostlin pod umělým světlem? „Neočekávejte ode mne nějaký extenzivní výklad. V řeči zákona jakékoliv jednání, které kohokoliv svádí k zneužívání jiné návykové látky než alkoholu, podporuje jej v zneužívání takové látky nebo zneužívání podněcuje či šíří, je kvalifikováno jako podezření z trestného činu ve smyslu § 287 Trestního zákona. V kvalifikovaném pojetí, které zohledňuje rozsah a účinnost vlivu takového jednání na společnost paragraf pamatuje v druhém odstavci i na v případech growshopů relevantní jednání, spočívající v šíření toxikomanie prostřednictvím tisku, filmu, rozhlasu, televize a webu.“


RX: Jak je to s prodejem semen potentního psychoaktivního konopí? „Obecně lze konstatovat, že jakékoliv jednání, které v logickém řetězci jednání (instrukce k pěstování, zpracování výpěstku, obsah THC, stavy po užití atp.) při prodeji semen konopí naplňuje skutkovou podstatu výše uvedeného, je podezřením z trestného činu ve smyslu § 287 Trestního zákona.“
Slick-ace
Podle mě to souvisí i s viditelnějším náhledem na činnost gshopů ze strany PČR (kauzy Hydroponic, growmarket), ostatně oni se tím nikdy netajili (např. ), a státu v souvislosti s výkladem práva.

Ředitel NPC plk. Mgr. Jakub Frydrych:

Jak vnímáte činnost a existenci obchodů prodávajících mimo jiné techniku na pěstování rostlin v uzavřených prostorách, takzvaných growshopů?
V kontextu zdravého rozumu, vnějších projevů a marketingových aktivit zasazených do reálných souvislostí, vnímám obchody prodávající mimo jiné technologie určené pro tzv. „indoor cultivation“ jako velký asociální byznys, který se veze na vlně masivní poptávky po marihuaně a potřebě části společnosti testovat elasticitu právních norem. Snahu vydělávat peníze prostřednictvím prodeje komodit, které jsou velmi často zneužívány k porušování platných zákonů této země považuji navíc za amorální.

Zabývá se NPC kontrolou a monitoringem činnosti těchto growshopů?
Pouze v příčinné souvislosti s podezřením z konkrétní trestné činnosti konkrétních osob.

Představují growshopy z pohledu Národní protidrogové centrály společenské riziko a do jaké míry jsou podle vás nebezpečné?
Technologie zneužívané k nelegální produkci marihuany jsou obchodovány i v neoficiálních řetězcích a obvykle i nelegálními obchodními kanály, které mají velmi často mezinárodní charakter. Podle našich zkušeností se v běžných českých growshopech vybavují převážně čeští malopěstitelé, ale v konkrétních případech jsme zaznamenali i obchodní spolupráci s producenty významných množství. Horizontální obchodní spolupráce mezi distributory a velkoobchodníky s technologiemi probíhá dle zkušeností z našich případů na klasickém komerčním základě a hlavními ukazateli jsou nabídka, poptávka a cena.

Širší úvahy o společenských rizicích a nebezpečnosti jsou skutkové okolnosti, které se zkoumají v rámci trestního řízení ve chvíli, kdy je naplněna skutková podstata trestného činu. Zákonná premisa, že v ČR je obecně protiprávní pěstovat druhy a odrůdy konopí, které mohou obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny THC, je možná pro někoho námětem k polemikám, ale zůstává platnou právní normou.

Jaký je váš osobní názor na obchody tohoto typu?
Pokud mám vyjádřit osobní názor na vliv těchto obchodů na společnost, přispívá jejich existence k zvyšování společenské tolerance vůči protiprávním jednáním spojeným s produkcí marihuany. Souběžným prodejem pomůcek k zpracování marihuany a specifických kuřáckých potřeb navíc podporují dojem, že pěstování konopí, které může obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny THC, je legálním jednáním a užívání jednáním společensky přijatelným. V realitě českého formálního pojetí práva tak dochází k situaci, že orgány činné v trestním řízení nákladně dokazují skutečnosti a souvislosti, které jsou všem veřejně známé.

Snaží se NPC nějakým programovým způsobem činnost growshopů potírat?
V příčinné souvislosti konkrétních trestních řízení se NPC zabývá vším, kde je v rámci její věcné příslušnosti dáno podezření ze spáchání trestného činu. Nezastírám, že máme ambici najít účinný legislativní nástroj, který by současnou situaci v otázce bezbřehé nabídky technologií, zneužitelných k pěstování marihuany, včetně souvisejících komodit, reguloval. (díky rozhodnutí NS - viz. předchozí post už ho z části mají.)

http://www.magazin-legalizace.cz/cs...ydroponic-2-dil


Co jsem viděl v terénu, tak semínka se z pultu už leckde stahujou..
empeerror
predaj semien zrusit mozu no priroda si vzdy najde cestu na nase polia a luky, do nasich domovov. zalubenie v tak nadhernej rastline sa neda zakazat. je priznacny fakt ze jediny blizky pribuzny konope je chmel. a spotreba chmelu je v koncinach ceskych vysoka, ba dokonca aj na slovensku.
chuck53
Snad bude dobře. Teď je fakt otázka nakolik máme sofistikované zahrádkáře. Protože většina věcí k pěstování je potřeba i u nekonopí, tak bych to neviděl tak černě se zánikem obchodů. Semínka vždycky nějak půjdou splašit a pokud se to nezvrhne, vyselektuje se zdravé jádro matkařů nebo naopak vznikne nespočet šmejdů. Se zánikem většiny "komerčních" growshopů bych se taky smířil. Většina věcí jde sehnat za normální cenu jine. Jen člověk nesmí být líný jak veš:)
Nevím jak ostatní, ale rád šířím osvětu ohledně pěstování čehokoliv. Proč lidem nepomoct k lepším sklizním a ukázat jim že to není alchymie? Pak se obchody s vybavením a technikou udrží navždy.

edit: chybička se vloudila :frog:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma