Pruvodce ve svete HID Sodikovych vybojek - Klikni zde pro originální téma |
fany29 |
koukal jsem na grafy u philips a je si chci ověřit znalosti.Na květ potřebuju nejvíce žlutého světla?
Na rust modrý? |
|
|
fany29 |
tak teda proč v growu nabízejí sodík s velkým podílem žlutého světla????? |
|
|
Hanyz |
dle mých zkušeností je v growshopech nezanedbatelná koncentrace lojzů :)
Kdyžtak hoď odkaz |
|
|
fany29 |
,můžeš mi doporučit nějaky 400w slunce na květ,díky |
|
|
Hanyz |
fany29- vesměs zde na groweru vystupuji jako obchodní zástupce Philipsu :) Důvody mě k tomu vedou čistě pragmatické a to kvalita, hlavně tedy kvalita hořáku.
V řadě 400W vyrábí Philips 3 SON výbojky:
Philips SON-T 400W
Philips SON-T Pia Plus 400W (slovíčko Pia nebo Plus může být v katalogu vynechané)
Philips SON-T Agro 400W
Philips SON-T Green Power 400W
Vyber si mezi posledními třemi jmenovanými. Pokud se nesnažíš za každou cenu ušetřit, vem tu Green Power. Sám ji teď používám |
|
|
fany29 |
tak díkes moc zkusím jí koupit je ještě jednou tak drahá než ostatní,používám dvě 400 kila myslíš že mám koupit jednu tokovou a druhou makovou nebo obě stejné? |
|
|
Hanyz |
citace: |
Původní příspěvek od fany29
myslíš že mám koupit jednu tokovou a druhou makovou nebo obě stejné? |
Myslím, že je to jen a jen na tvém rozhodnutí, jak se rozhodneš investovat.
Jestli se ale ptáš na to, jestli by kombinace dvou typů mohla něco přinést/zkazit, tak ne, pořád to je sodík-sodík |
|
|
gantali |
Nemate někdo zkušenosti se sodikem tungsram 250W,jak to pod tim roste,životnost,atd.budu vděčný za všechny rady.díky! |
|
|
fany29 |
já upřednostnuju philips na stránkách zářivky.cz je popsaná každá vybojka od philips nebo osram,jsou tam i světelný grafy atd.no všechny potřebný udaje |
|
|
Ono |
Ahojte! Ten odkaz je funkčný? Mne nejde.:rolleyes: |
|
|
Hanyz |
Je to na studentských stránkách na serveru fakulty, takže se dá s úspěchem předpokládat, že životnost odkazu je (byla) omezená ;) |
|
|
m16l1 |
uz jsem to tu postoval v tematu o CMH, ale klidne a rad znovu:
http://osram.cz/pdf/Kap_05.pdf , stranka 33 , tam ty grafy spektra vybojek jsou :) |
|
|
Ono |
m16l1:
Vďaka.;)
Aký máte názor na výbojku 600W OSRAM NAV-T SUPER4Y? |
|
|
Caba |
Potřeboval bych vědět, co se stane, když použiju 250W sodíkovou výbojku na květ i na fázi, kdy kytka roste? |
|
|
medulda |
Caba: Vůbec nic, ředa lidí to tady tak dělá... |
|
|
brávooo |
prosím o radu mam vybojku a je to 70w SHC možná SHG
to poslední nevim jesi je C -G co znamena to označení
hodi se na pěstování ?děkuji |
|
|
medulda |
Je to SHC, protože výbojka označená SHG nejspíš ani neexistuje. Pro growing se to dá normálně použit. Když napíšeš přesný označení, dají se na netu zjistit podrobný infromace o spektru a svítivosti... Jinak, zkus kouknut na tuhle stránku, najdeš tam užitečné informace http://justfuckinggoogleit.com/ |
|
|
brávooo |
moc ti děkuji medulda
za ochotu a radu k+
si určo zasloužíš jen tak dál
peace |
|
|
5elhal |
Zdravím všechny, kámoš mi donesl jednu výbojku ale vůbec nevím zda se na pěstování hodí KRC400/d/vbu/740/e40.
KRC je asi výrobce KOLORARC
400 je watáž
D/VBU/740 nevím
E40 asi patice
pls neví někdo víc popř jestli s ní má někdo zkušenosti |
|
|
hardiron |
5elhal vyhod to a kup si raci neco osvedceno, tolik penez to nestoji |
|
|
|