Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Box 250w - Klikni zde pro originální téma
poolys
Zdar, tak si postupně dělám skřín pro mejch pár kytiček ale už si nevim rady :(
Skřín má rozměry 70x50x160 slunce tam je 250w vysokotlaká rtutová výbojka (povídal kluk co mi to dává dohromady :D) odtah mi dělá http://www.canapino.cz/ventilator-t...m3h-p-2385.html a ofuk nějakej klipsnák přítah mam pasivni díru dole o průměru 140mm + sem koupil zvlhčovač vzduchu http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...carlett-sc-988/ ale přes to vše mam teplot 28,9 a vlhkost 43% popravdě čekal jsem od toho více a to zatim nejsou ty největší vedra pak to bude horší :( Chtěl ybch o vás zkušenejch radu co s tim peněz jsem do toho vrazil už dost ale vysledek nic moc :( mimochodem ta kytka to je takovej mrzák co už zažil doslova peklo v mojí skříni teplotu asi 32c a vlkost 30% :)
poolys
+ muj zatim amatérsky zavěšenej odtah snažim se aby nasával co nejblíž od lampy to je dobře ne?
koles
Jedna kytka ti to tam moc nevytrhne. V čem je teda problém? v nízké vlhkosti nebo v teplotě?

Vlhkost: kdybys měl box zaplněnej zelení, tak se ti tam vlhkost bude líp držet. Takhle když tam nic neni, vezme si to všechno hned odtah

Teplota: 32 je dost, zkus udělat ještě aspoň jeden stejnej přítah na jiné straně boxu. Odtah by měl být pro tyto rozměry a watáž dostačující.

Si říkám, jestli má cenu tam cmudit toho mrzáka :) Sežeň si šest řezů a do tří týdnů máš plochu zaplněnou a budeš řešit jiný problémy...
poolys
si to špatně pochopil :D toho mrzáka tam jen na test :D mam domluveno 5/6 řezu :D ale nechci je tam dávat do ty doby než to pořádně nevyřešim tenhle chcípak tam byl s dalšíma asi 5 kytkama a ešte ted se z toho dostávaj vis :D mylíž že bude stačit udělat jeden pasiv přítah? co nějaky pc větráčky?



problém je v podstatě v obojim vlhkost by v rustu měla bejt nad 70% myslim ne? noa teplota ne vyšší jak 29c což si myslim že překročim až bude více teplo bydlim totiž v podkroví a to je to tu pak jak v sauně.
hardiron
se zvysujici se vlhkosti ti teplota klesne, nejde moc testovat podminky ve skrini pokud tam zadny kytky nejsou , kytky se umi udelat castecne svoje mikroklima. Urcite kup zvhcovacku a s vlhkosti nebudes mit problem. Pritah klidne pasivni , dira o trochu vetsi nez je plocha ventilatoru. Nejlepsi reseni proti vysoke teplote by bylo kdyby odtah valil horky vzduch primo ven , ne do pokoje. , Taky urcite pomuze svitit pres noc.
Iwannagethigh
Jasný, stačí jeden, do přítahu dej určitě větrák, pokud máš problémy s místem, tak PC větrák taky postačí, ale nějaký výkonnější...Pokud budeš mít zvlhčovačku, tak se o vlhkost vůbec nemusíš bát.
Když budeš mít pasiv, tak později bude trochu problém s podtlakem a přes tu zeleň se hůř dostává vzduch.
Tu teplotu měříš pod výbojkou? Měl bys někde mimo přímé světlo... Nejlíp mít stínítko s odtahem viz odkaz nebo pokud už nechceš rvát prachy, tak mít klipsnový větráček namířen přímo na výbojku co požene teplý vzduch směrem k odtahu.
Nejvíc tepla produkuje výbojka, tak ho hned dát do hajzlu a z přítahu cpát čerstvý a chladnější vzduch.

EDIT: To Hardiron: Takový podtlak sice ne:), nějaký ano, ale šlo mi spíš o zvýšení přísunu vzduchu, aktivním přítahem tam nacpeš o něco víc chladnějšího než pasivním, ale jak píšeš, pokud bude v místnosti chladněji...
poolys
chlapy moc díky za reakce :) du to řešit :) za nedlouho se doufam budete moc podívat na můj první indor scrog :)
hardiron
Iwannagethigh problem s podtlakem?? Bezny ventilator nedokaze udelat takovy podtlak aby to melo na kytky vliv :-) ventilator co pouzivas ma dostatecny vykon pro odvod tepla, pasivni pritah bohate staci, akorat musi met dostatecne velky prurez. Na pc vetraky se vyprdni , nema to zadny vykon, akorat bys stezoval praci tomu ttcku. Klipsnak tam urcite dej , jak rika Iwannagethigh namir ho tak aby ti to foukalo teply vzduch do mist kde ho budes odsavat, ale je jasne, ze pokud budes met v mistnosti treba 28 stupnu tak to neuchladis.
tuffgong1
Ja musim souhlasit s hardiron aktivní přítah není potřeba...
poolys
právě hodně se bojim tý teploty v létě, vidim to asi tak že budu svítit přes noc když to nepude ukočírovat
hardiron
svitit pres noc je urcite dobra volba pri boji s teplotou , byt tebou jeste popremyslim, jak odvest horky vzduch s mistnosti a taky pokud v mistnosti i spis, tak porezit pripadne utlumeni
poolys
tak ted to mam takle a teplota začíná klesat :) jen mě vadí že už asi nebude misto pro klipsnák na kytka jako ofuk aby meli pořádný stonky a větve a na nic pořádný palice :)
poolys
utlumení mam pořešenym sonoflexovou rourou na obouch stranách TT vic hučí ten klipsnák :) ale ještě se to dá :) no spim vedle skříně tak nevim až to pokvete :D filtr se mi moc dávat nechce to by ta teplota zas byla o něco větší ne?


čumim jak blázen teplota klesá!!!! fakt díky po pár minutách z 29 na 26,5 !!!!!

místnost mam celkem velkou a jelikož je to podkroví tak strop vice jak 2,5 m vysoký rouru mam mířenou ke stropu teoreticky bych to mohl i nějak z okna ale bych to zas musel stěhovat by už bylo po třetí :D
hardiron
jo jeste vyhod do zadku tu rtutovku a kup si sodik, ofuk kytek klidne ozel, zas tak velky vliv to nema, pokud planuje genetiku, ktera ma problemy unest vahu svojich sisek dej sit, tu byt tebou tam dam i tak, protoze nemas moc velkou skrin a sit je jistota, jak udrzet kytky na uzde.
poolys
v čem je lepší ten sodík? toto byla tak na rychlo pak tam připravenej sodík 250 na květ... sít mam připravenou oka cca 3,5 cm myslim že to je to to pro králíky.
hardiron
no raci bych to prestehoval, budes mit klid, pokud budes pestit pres noc, a fucet teply vzduch ven, nemel by byt problem, odhaduju , ze to pujde uchladit tak do teploty v mistnosti okolo 25 stupnu. V lete byva pres noc cca 20 stupnu, takze pres noc vetrat. 3,5cm oka jsou maly bych rekl, ale muzes to vyresit jednoduse , proste vem kleste vystrihej ty oka vetsi, pospojuj vice ok. Sodik ma lepsi svetelne spektruk nez rtukovka, hlavne je odzkouseny radou let.
poolys
a tu síť jak vysoko od květináčů? 20 cm? a po jakej době přepnout na květ DÍKY
hardiron
no to vsechno zalezi na genetice jakou tam hodis a na poctu kytek co tam bude. Ja bych tu sit dal cca tak 40-50cm od kvetanace, to bude vyska na ktere se budes snazit kytky udrazet.
poolys
kytek se tam vejde 6 ale dam tam 5 potřebuju misto na ten zvlhčovač no a ted sem volal s kámošem asi tam budu dávat 5x blueberry hodi se na scrog?
hardiron
zvhcoval bych dal mimo skrin, do skrine vyrezal diru tak 5cm a nejakou hadici bych privadel mlhu do skrine, ve skrini je podtlak od ventilatoru , takze ti to pekne poleze do vnitr. Co mas za zvhcovacku??
poolys
http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...carlett-sc-988/ vidíš tomě nenapadlo :)
jenže nevim jakou hadici byh na to nasadil
hardiron
no na typ spp 808 http://elektro.hyperinzerce.cz/zvlh...-nabidka-praha/

se oddelal ten bili difuzer, kus stare hadice od vysavace a uz to jelo, v hadici ti bude kondenzovat vlhkost, takze u te 808 to tece zpatky do nadrzky kama jde para,,
asfalt
ahoj, pod tou rtuťovou výbojkou ti to neporoste, pořiď sodík...
poolys
no ta hadice od vysavače to asi nebude to pravé ne? je takova harmoniková tam se bude srážet ještě více ne? to spíše klaciká hadice bude lepší si myslim ale můžu se mýlit přeborník ve fyzice nejsem :)

jj pokusim se :) je v tom velekj rozdíl sodík /rtuť ?
hardiron
to je jedno co je to za hadici, hlavne to musi met odpovidaji prumer alespon 5cm
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od asfalt
ahoj, pod tou rtuťovou výbojkou ti to neporoste, pořiď sodík...

doporučuji si to přečíst:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=6722
poolys
např tuto http://www.svitidla-levne.cz/vybojk...son-t-250w-e40/ ? nebo takle když přídu do obchodu podle čeho poznám jestli je na růst či květ ? pročetl jsem toho dost ale bud sem to nikde neviděl nebo mi to v tej mojí palici nezůstalo :D
teda vim modrý světlo rust oranžovo žluty květ ale to když řeknu nějaky ženskej v obchodáku bude asi valit bulvy ne? jo a co vybojky kde sou třeba obě světla jak modre tak oranžovo žluté?
Seky
citace:
Původní příspěvek od poolys
např tuto http://www.svitidla-levne.cz/vybojk...son-t-250w-e40/ ? nebo takle když přídu do obchodu podle čeho poznám jestli je na růst či květ ? pročetl jsem toho dost ale bud sem to nikde neviděl nebo mi to v tej mojí palici nezůstalo :D
teda vim modrý světlo rust oranžovo žluty květ ale to když řeknu nějaky ženskej v obchodáku bude asi valit bulvy ne? jo a co vybojky kde sou třeba obě světla jak modre tak oranžovo žluté?


Sodíková na květ (HPS), metalhalogenidová na růst (MH).
Jo, sou i kombinovaný ale klidně postačí jen soda.
poolys
toto sem potřeboval vědět :) díkes
poolys
tak přivod vodní páry sem vyřesil z venka ted mam nabídku dost levne sehnat 2 http://www.elida.cz/cze/elida/scrip...?Kod=0171412510 ale nevim ejstli je vhodná na rust, poradíte?
Seky
Nedá se říct že by byla přímo vhodná, ale rozhodně se pod ní růst dá. Potřebuješ k ní ale i předřadník (tlumivku, startér, popř. i kondenzátor)
hardiron
ja byt tebou tak zbytecne nespekuju, koupim osvedcenou vec, pak to dopada ze si lidi stezuji, ze to nejde, ja osobne bych ti doporucil bud firmu GIB nebo Philips,
poolys
asi máš pravdu :D kdyby ste někdo věděli o dobrym matkáři z jižních čech prosim kontakt do PM ten muj selhal :)
rodnaxor
Tou sodovkou na květ můžeš jet v klidu i růst.
poolys
tak moje sluníčka jinak dnes sem testoval teplotu v boxe přes den a šlphalo to až na 28 takže se nejspíš rozhodnu svítí přibližne od 20:00h do 14:00h ejstli dobře počítám jelikož přes léto pochybuju že bych to udržel pod 30 stupňů přemejšlel sjem nad cooltube ale nevim zda by se mi to tam vše vešlo rozměry boxu mam 70x50x160 a navíc bych potřeboval dalsí ventilátor na odtah ne? jinak co poradíte na drženi vlhkosti? Vše mi bere odtah mam zvlhčovačku ale moc to nepomůže všechna pára de hned nahoru k odtahu. Díky za rady tipy :) pic


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma