Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak vám cirkuluje vzduch za tmy? - Klikni zde pro originální téma
Mám takovej dotázek rozjíždím si svůj první indoor sice jsem zatim jen ve fázy schánění věcí a přeměšlením nad tím jak bych si svou skříň předsavoval. A když sem si jednou takhle přemejšlel nad cirkulací tam mě napadlo jak je to vlastně je za tmy ve skřini? Chci mít 400W lampu a tři větráčky jeden na nasávání čerstvého vzdchu druhý na promíchání vzduchu a třetí na odsávání. A ten muj zásadní problem tedy je jak ty větráky jedou za tmy? Předem vám všem děkuji za vaše odpovědi a jestli už to tu někde na groweru je tak se omlouvám ale prostě sem to nenašel!!:jumper:
viridis
400W HPS, 70x110x240 cm.
michani: WFB1212H (147 m3/hod) nonstop.
nasavani: pasivni
odtahova trubka prumer 50 mm (elektro husi krk), delka 15m: sani 2x lamelove cerpadlo po 80 m3/hod nonstop, na tlacne strane 2x WFB1212H v serii zapnou jednak pri zvyseni teploty, jednak nepravidelne co 10-15 min na 2 minuty.
Srooga
U mě ve skříni kytky a vzduch v noci prostě stojí. Ventilace se rozjížídí při východu slunce...při západu končí. Nemyslim si, že by to byl problém. Když v noci nevětrám, je tam pak vyšší vlhkost, což na růstu jen vyhovuje. V pokročilý fázi květu naopak jede jeden větráček 49m3/h nonstop (120x50x80) , kůli snížení vlhkosti a zamezení bujení plísní...
deno
já mam skříň 70x80x90 250W sodík a větrám nonstop odtahem od lampy (70m3/h)
přemejšlim, že v noci to stáhnu napolovic...
Tak na vás mám ještě jeden dotázek ten větrák na odtah mam 161m3/h a na přísun 51m3/h myslíte že bych tam měl udělat ještě pár pasivních direk na přísun vzduchu nebo stači jen ten větráček?? Skříň (v-160 š-100 h-80).
viridis
to by mohlo stacit. Ale zalezi, jak mas dlouhy trubky a jestli mas zarazeny filtr....
deno
2 Fasters
Na přísun vzduchu větrákem se vykašli - pasivní sání stačí v jakymkoli případě. Případ, že by odtah a pasivní sání vytvořilo ve skříni podtlak je nereálný
Ten druhej větráček použij na míchání vzduchu a pro foukání na kytí - využijesh ho tak daleko líp... Vzhledem k tomu, že má 51m3/h tak ho dej co nejdál - přecejenom to už je vichr :D nebo ten proud vzduchu trochu rozptyl nějakou překážkou.. Kytí budou happy :p:
deno: jo díky ale ještě by mě zajímalo jak mám ty díry udělat velký a kolik??
ARCHIBALD
Důležité je umístění skříně - ve sklepě s teplotou 14 - 17 °C uchladím 2x 250 W na 28 °C třemi PC větráčky o průměru 4,5 cm. V noci nevětrám, jen pasivně otvory ve skříni. Netvrdím, že je to ideální, ale nesporně jednoduché, s vlhkostí problémy nemám a objekt zájmu není nedostatečný. Místo foukání na kytky po plexisklu používám síť, aby se v konečné fázi neproplétaly a neohýbaly. Možná je to světlem / 500 W na 0,6 m2 /, ale stonky jsou dostatečně pevné a tendenci sklánět se k zemi mají jen slušné palice.
deno
2: Fasters
klíčový slovo jest : přimeřeně
aby ti tam šlo dost vzduchu a zároveň aby neunikalo moc světla...
Shaka
No já větrám ve dne i v noci (120 m3/h), ve dne kvůli tomu abych uchladil a v noci aby měly kytky dost kyslíku, který v noci vstřebávaj. asi bych mohl dát na noc menší větrák ale jsem línej a nemylsím že to holkám ubližuje, výnos byl nad normálem :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma