Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
skříňka - sodík 70w - 1.pěst - Klikni zde pro originální téma
haagen
Zdravím pěstitele,
tak rozjíždím svůj 1. pěst pod sodíkem 70w

PROSTOR: skříňka 56 x 53,5 x 28,5 (v,s,h) vylepená diamantovou fólií z growshopu
VÝBOJKA: 70w SON-T B
VENTILACE:Odtah ze skříně : 2x 12mm pc větráčky + 8mm pc vetráček který fouká na výbojku a popohání teplý vzduch k odtahu
SEMÍNKA: S.A.D. od Sweet Seeds ( 90% indica)
HLÍNA: Biobizz Light Mix (sterilizovaná v mikrovlnce)
HNOJIVA: až na květ a to Plagron Alga Bloom a Biobizz Bio Bloom, na růst bych chtěl zkusit zálivku z banánových slupek asi nebo něco takového

Předem bych se chtěl omluvit za kvalitu fotek, nemám teď u sebe foťák tak to musím fotit mobilem, který moc kvalitní foťák nemá :D ale brzo něco lepšího pořídím :D
Jedno semínko už je pěkně vylezené a vypadá dobře, ale u toho druhého jsou ty děložní lístky furt spojené a nějak to pod nima hnědně, nevím čím to může být. Teprve dneska sem oddělal z nich slupku od semínka tak se to snad zlepší. Mám strach že jak tam byla ta slupka dýl a rosil sem to rozprašovačem, tak aby to už snad nechytalo plíseň nebo tak něco, ale to doufám ne. Možná jenom plaším :D
Teď něco k teplotě. Bydlím v podkrovním bytě,takže tu přes vedra býva strašné horko, tak to snad nějak půjde i s tou ventilací jakou mám. Jinak se teplota ve skříňce drží kolem 25-27 stupňů.
Kytky chci uvazovat a ohýbat jak to půjde. Měl sem v plánu i FIM, ale když je to převážně indica tak se to třeba rozvětví i pěkně samo. Uvidím.

Jo a 8mm větráček sem měl nachystaný na ofuk, ale musel sem ho přidělat na ofuk výbojky. Je možné to v takhle malém prostoru odjet i bez ofuku nebo mám ještě něco pořídit?

Hodím sem fotku boxu, ale nevím jestli má cenu sem házet fotky těch kytiček :D protože tam nejde skoro nic vidět..tak asi počkám až na foťák jen by mě zajímalo jestli někdo neví co může být s tou jednou, kterou sem popisoval výš. Vím, že bez fotky je to nanic ale i tak.

Edit:box jeste neni vylepeny folii uplne, dosla mi lepici paska :D jeste dneska to dodelam :)
koles
Tu výbojku máš napevno u stropu? Asi bych tam dal ještě nějaký stínítko.. třeba hobby 40x40. Ventilace mi přijde dostatečná (ačkoliv bych umístil odtah i přítah na postranní stěny bedny), ale uvidíš, zatím bych to neřešil.

Pěkná skříňka, na 2 až 4 kytky ideální. "Takové to "domácí žvýkání" :D
haagen
čau, díky za pochvalu :D nad stínítkem sem přemýšlel..asi zkusím nějaké vyrobit :) jo původně sem tam chtěl dát 3 kytky, ale pak sem se rozhodl pro 2 a že je zkusím co nejlíp rozvětvit,tak snad se to podaří :D
iabek
Ahoj, vypada to docela pouzitelne, takze proc ne!

Jak radi kolega koles, nad vybojku idelane stinitko a myslim ze by alespon na zacatku mohla byt i trochu niz, tak 20cm od vrcholku - pokud nebude problem s teplotou, ale ta 70w asi nijak brutalne topit nebude...

Pises ze hnojit budes az na kvet to plagronem i biobizzem - proc? Jendo hnojivo bohate staci, netreba je kombinovat. Prihodnejsi by mi prislo koupit biobizz grow i bloom. BB je levnejsi nez plagron a pokud koupis obe slozky, tak grow vyuzijes z casti na rustu a podle BB hnojiciho schematu se pridava i behem celho kvetu.

Zastrizeni bych se vubec nebal, s FIMem si nelam hlavu, proste to nejak fikni (tady pozor aby jsi nevzal jen rasici listy - kytka by pak vesel rostla dal). Nakup si par kolinek a kousek vazaciho dratu at mas nejakou zabavu na vecer :D a ohybej a ohybej.
haagen
čau, našel sem tu par napadu, jak stinitko vyrobit, tak to asi zkusim, kdyz se to nepovede, tak tohle kolo odjedu bez stinitka a na dalsi kolo bych vsechno potrebne dokoupil,ale to moc predbiham jeste :D .
Dival sem se na celkem dost navodu na FIM, tak to snad strihnu dobre :) a nejake kolinka z growshopu sem si objednaval,takze urcite pouziju :) Asi sem mohl koupit nejake hnojivo na rust, ale tento pest odjedu s tim co ted mam nakoupene..jinak diky vam za rady :)
asfalt
ahoj, jestli seš z práglu a okolí, tak ti můžu stínítko darovat, jináč držim palec ať ti to roste..: )
co pachovej filtr, nemáš obavy ze smradu :D?
haagen
čau, díky moc ale jsem z druhého konce republiky :D jasné budu se snažit :D no tak s menší vůni po bytě počítám, mně to určitě vadit nebude :D a jestli to nebude nic extrémního, tak pacháč řešit nebudu :)
Pekna mini skrin, bejt tebou tak zvazim SCROG, vzhledem k tomu, jak to mas nizky. Dosahnes tim asi lepsich vysledku, nez kdyz to nechas rust jen tak halabala. Zkusil bych SCROG a trenovat je jakoby do U okolo vybojky, tim ziskas solidni plochu pro palice.
haagen
Cau, mel bych dve otazky 1) myslite teda ze bych to mohl odjet bez ofuku? je mi jasne, ze s ofukem by to bylo lepsi, ale ten vetracek, ktery sem mel na ofuk kytek sem pouzil na ofuk vybojky.
2)Kdyz odectu 10cm,aby koncily vrcholky pod vybojkou + 9cm kvetinac, tak mi zustava 37cm na kytku. Takze prepnout to tak v 18cm vysky kytky ? kdyz mi to jeste po prepnuti tak o polovinu vyroste..
1) Ofuk je dulezitej, ale i ten vetracek namirenej na vybojku ti bude michat vzduch ve skrince, takze u takhle maly skriny to je asi jedno...

2) I kdyz mas 90% indiku, tak pokud mas pouze 37 Cm na kytku, urcite bych neriskoval prepinani na 18cm. Jeste k tomu, kdyz tam chces rvat sodik, u kteryho kdyz ti to preroste, tak tu kytku proste spalis. Pohledej si na netu, o kolik cca se ta tvoje odruda po prepnuti vytahne, a podle toho si spocti, kdy mas prepnout. A doporucuju nechat si nejakou rezervu :-)
haagen
Dobre, nekde sem uz neco podobneho cetl, ale radsi sem se jeste zeptal :) ..
O tehle odrude sem uz neco hledal predtim a moc sem toho nenasel a to ani ted. Tady na groweru byl pest SAD a psalo se tam, ze kytky jeste o dost povyrostly po prepnuti..ale to nemusi platit i u me..no ale pro jistotu to teda prepnu driv..ne az bude mit kytka 18cm :) ale kdyz budu kytku uvazovat a ohybat, tak tim trochu vysku zkratim, tak mi to snad nepreroste :D jinak diky za rady :)
Hele, ja prepinal 90% indika model, kterej se mel podle vsech moznych grow reportu a recenzi vytahnout tak o 100%. Vytahl se mi o 120%, jen tak tak do boxu :-) takze lepsi driv, nez pozde, protoze co s tim pak budes delat, az ti to preroste? :-) muzes to tak mozna vyhodit, nebo udelat rychle jinou skrin.

Jestli mas 37cm mista, tak to zastrihavej a ohybej, at mas hodne vrchnich palic, a prepnul bych to pro jistotu tak na 15cm. Kdyz si tam jeste das SCROG sitku, tak krasne vyplnis prostor a mohl bys i neco sklidit :-)
haagen
Ten SCROG me laka, ale rad bych tenhle pest odjel s tim co mam. Jeste nad tim popremyslim ale :D .. jo presne tak, radsi driv, nez pozde :) tech 15cm bude asi idealnich .. mam doma nejake kolinka z growshopu tak to pouziju, smiknu to FIMem a budu uvazovat. Pozdeji asi budu prostrihavat listy, at se svetlo dostane i niz.
Jo jedna kyti je nejaka opozdena oproti te druhe, snad se to spravi. V nejblizsi dobe si pujcim fotak a nahazu sem nejake fotky :)
Neprostrihavej listy prosimte... to je nejhorsi pestitelskej mytus. Prostrihas lity, kytka prichazi o zasoby zivin, prichazi o plochu, kterou fotosyntetizuje. Nasledky jsou mensi a ridsi palice, mensi sklizen obecne.

Budiz ti toto video o strihani listu inspiraci.

http://www.youtube.com/watch?v=xYq7CuVpAeo
SOMBruno
citace:
Původní příspěvek od koles
Pěkná skříňka, na 2 až 4 kytky ideální. "Takové to "domácí žvýkání" :D



:D :D Veľmi pekne povedané :-)
haagen
Anglicky zas tak moc dobre neumim,takze z toho moc nevim :D nemyslim ze bych je uplne ustrihl, ale treba jen do pulky listu.. proste aby se to svetlo dostalo i dole, protoze ta 70w vybojka moc neprosviti.
Hele, na tohle tema mas asi tolik nazoru, kolik mas groweru. Ja jsem toho nazoru, ze bys mel lepsi ty kytky trenovat tak, abys mel na vrchu (pod vybojkou) co nejvetsi mnozstvi hlavnich vrchnich palic, o spodni palicky se nestarej. Hodit tam SCROG sit je take zalezitost par korun, vzdyt si ji snadno vyrobis sam doma. Stresovat kytky tim, ze jim masakrujes/strihas listy nikam nevede. Leda tak k nizsimu a min kvalitnimu vynosu.
haagen
A k tomu SCROGu .. trochu sem pohledal a ono je to vazne dost jednoduche. To bych mel za chvilku hotove. Jenom nemam doma nic z ceho bych to udelal. Jen nejake desky,ale ty jsou moc tluste. Musel bych neco jit koupit. A ve skrini by to bylo kousek nad kvetinacem na pevno a uz by se s tim nehybalo?nebo se to ma zvysovat?
Kdyz to sikovne umistis, tak uz s tim nebudes muset pak vubec hejbat :-) musis dobre odhadnout tu vejsku, a sikovne to proplejtat. Na to prijdes v prubehu ;-) Jinak to lehko vyrobis ze 4 kousku dreva a treba plotoveho pletiva (pozor, abys vybral takove se spravne velkyma okama), nebo zase 4 kousky dreva a dratek, provazek...
haagen
Asi do toho SCROGu fakt pujdu .. zitra bych to mohl poradne nastudovat a uz mozna i vyrobit. Hele diky za napad :) vedel sem ze scrog je, ale kdyby si mi to sem nenapsal,tak bych nad tim, ze to zkusim asi nepremyslel :D
Nemas zac :-) sem zvedavej, co pod tim vypestujes, tak at se dari!
haagen
Cau, potrebuju se na neco zeptat, vcera vecer byly kytky poprve pod svetlem. Dneska ma jedna na deloznich listkach nejake bile skvrnky,jinak je oproti druhe o dost vyssi. Druha ma zase na jednom deloznim listku nejaky flek, ne bily takovy tmavy. tahle je oproti te druhe o dost nizsi, nevim vubec proc. mozna ma na to vsechno vliv to, ze sem slupku od seminka oddelal z kytky trochu pozde. Predtim, nez sly do skrine byly asi 3 dny jenom pod oknem, kde na ne moc nesvitilo, tak jestli nemaji z toho 18hod. sviceni nejaky sok. Jinak fakt nevim co s nima muze byt. Mel sem je dat hned po vylezeni do skrine,ale nebyl sem moc doma, tak sem je nechtel nechat poprve ve skrini bez dozoru. Doufam, ze mi muzete poradit i kdyz nemam fotky, protoze fotak budu mit az behem tohoto tydne a na fotkach z mobilu nejde skoro nic videt.
Vitas
chtělo by to fotku, ale přesvícením to může bejt :)
"Piece of s**t"
Ahoj. Co fota? Kdy něco postneš, už se nemůžu dočkat ? ;)

Nechci bejt moc chytrej, ale mimina dej klidně 30 - 40 cm vod vobjimky. Když přiletíš na Bahamy ze zimní Prahy, musíš se taky pár dní aklimatizovat :) Hned jak se rozjedou, můžeš jim přidat sluníčko.
haagen
Ahoj. Tak kytkam asi chybi ofuk. Jsou dost slabe a moc nerostou. Potreboval sem jeste zvysit vlhkost, tak mam dve misky s vodou a kropim je rozprasovacem. Vetracek ktery mam na ofuk vybojky predelam na ofuk kytek a dokoupim jeste jeden. Tak doufam ze se teplota ve skrince nejak moc nezvedne :) Fota hned jak bude fotak, coz by melo byt tento tyden :)
Jestli teda svitis sodikem, a kropis je rozprasovacem, tak bacha at je nespalis. Kapicky, ktery ti zustanou na listech, fungujou jako lupa. To muzou bejt ty tecky, co mas na listech, spalenina.
haagen
Mas pravdu, to je dost mozne..na tohle si musim zacit davat bacha. Myslel sem, ze to spalenina neni, ale vypada to dost tak, ze je :( doufam, ze se to spravi.. jinak ten ofuk mi uz fouka na kytky a teplota se nijak nastesti nezmenila :)
haagen
Zdravim. Tak dneska jsem dal vyklicit dalsi seminka, protoze s tema kytkama co jsou ted ve skrince uz moc nepocitam. Jsou na tom spatne. Jsou spalene a skoro vubec nerostou.Maji divnou zelenou barvu, nektere listky jsou az zlute. Napadlo me , jestli se tam spatne nevymenuje vzduch kdyz mam jen pasivni pritah,protoze fakt netusim, kde sem mohl udelat tak velkou chybu, ze se kytkam vubec nedari. Vetracek, ktery byl na ofuk byl opet predelan a to na pritah. jinak sem do skrinky narval normalni stolni vetrak,aby to tam poradne rozhybal.Kdyby pak kytky vyrostly, tak ho z tama musim vydelat,ale to uz bych pak mel pc vetracek na ofuk.Jeste tam povesim kvuli vlhkosti nejakou mokrou hadru. Seminka,ktere jsem dal na kliceni je 1 semínko S.A.D. ktere mi jeste zbylo a to druhe je noname, ktery sem mel doma. pravdepodobne to ale bude Snow bud. Dneska jeste uvidim, jestli se kytky aspon o neco zlepsi a kdyz ne, tak to zkusim s tema druhyma seminka a doufam, ze tem se bude uz darit lip. Kdyby jeste nekoho napadlo, co s nima mohlo byt, tak at napise. diky
haagen
caute, tak dalsi aktualizace :D jedna kytka se uz dost pekne zbrchala,ale ta druha nic. s tou uz nejak nepocitam. dneska uz sou vyklicene seminka pres 24 hod v hline a docela me prekvapilo ze Noname vyklicil a vyrasil driv, nez origo koupene seminko. jinak ta kytka, ktera se zbrchala mi prijde ze moc neroste, ale co bych chtel po 5 dnech sviceni a jeste, kdyz sem ji skoro upalil. do skrine davam viset mokrou uterku kvuli vlhkosti. snad uz ted pujde vsechno podle planu a nic nepokazim :)
haagen
Hodim se nejake fotky pres mobil. kvalita fotek je spatna, ale lepsi nez nic. kytky dnes skoncily 8.den 18/6 . nevim proc sou tak male :( mozna i mala vlhkost.
haagen
Hodim se nejake fotky te jedne kytky pres mobil. kvalita fotek je spatna, ale lepsi nez nic. kytka dnes skoncila 8.den 18/6 . Nevim proc je tak mala a moc nevyrostla. urcite sem to trochu zbrzdil i ja tim spalenim a asi mala vlhkost.
haagen
zdravim..mam tu nejake fotky zase pres mobil te jedne kytky a dalsich 3 ktere sem zasadil. Jedna je S.A.D. co mi zbylo seminko a ostatni dve jsou noname, ktere sem mel doma ale asi to bude Snow Bud. kytky rostou strasne pomalu. myslel sem ze to bude vlhkost, mam tam misku s vodou a dve uterky, ktere se snazim udrzovat vlhke, ale moc to nepomaha. FAKT NIKDO NEVITE V CEM JE CHYBA, PROTOZE ME UZ NIC NENAPADA :(
haagen
zapomnel sem pripsat, ze ta nejvetsi je 12 dni na 18/6 a ostatni jsou po 3 dnech
haagen
caute, jestli to tady vubec nekdo sleduje :D , tak sem hazu nejake fotky te prvni kytky SAD. roste, sice pomalu,ale roste a ostatni uz se taky trochu rozbihaji. akorat se mi udelali zase nejake fleky na listech. mozna malo dusiku. zkusil sem to vyfotit, ale moc na te fotce videt nejde.
haagen
zdarte, jestli to nekoho zajima :D tak kytky budu dnes prepinat na kvet. zitra je uvazu a ohnu. mozna sem je uz nechal trochu prerust, ale kdyz je poohybam tak to bude myslim v pohode. Jinak osazenstvo je 2x SAD 1x Noname.
haagen
Zdarek..tak kytky sem prepl dost pozde, tak mi celkem prerostly..nechtel sem je nechat trapit se ve skrince, tak sem ty 2 S.A.D dal ven a noname sativu na balkon. Venku sem jim udelal takovy pristresek :D uvidim jak se jim bude ted venku darit. Byly uz par dni na 12/12 a asi zacaly kvest. Snad se jim bude venku libit. Pristi kolo urcite za nejaky cas pojedu. Myslim, ze sem se z chyb poucil, tak dalsi kolo se uz musi povest :D
Cus, urcite ty co si dal ven presad do vetsich kvetinacu. Jinak jakej vyznam ma ten pristresek? :-) mne prijde, ze to akorat stini.
haagen
Zdarek, presazoval sem to vcera a pridal k nim jeste 3x Automazara. :D ten pristresek je urceny k tem automazarum, kdyz jsou jeste male, aby je neponicil dest nebo tak, ale je mi jasne, ze z boku by jim to dalo stejne zabrat :D akorat sem je tam jeste nemel, tak sem tam dal ty vetsi no. vcera sem je ale vymenil a az budou vetsi, tak ten pristresek oddelam uplne.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma