Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Hnědé tobolky/bouličky na palicích - Klikni zde pro originální téma
Zdravím,

našel jsem na své kytce, pouze na jedné palici, takové hnědé bouličky, kuličky, tobolky... viz foto. Když sem vzal pinzetu, a pokusil se je odstranit, narazil jsem na značný odpor, neboli nešlo to tak úplně lehce, jako by to vyrůstalo přímo z té palice. Když sem přeci jen jednu oddělil, a v pinzetě zmáčkl, ozvalo se takové prasknutí.

Také mi po kytce lezou docela malí černí mravenci, tak mě napadlo, jestli to nejsou nějaké jejich larvy? Ale to asi ne, to bývá bílé. Popřípadě larvy nějakého jiného škůdce?

Trošku o kytce:

Vertigo Autoflowering od Paradise Seeds
Předpěst v boxu, za hezkého počasí vyndáno ven do květináče na místo s maximem sluníčka
Hnojeno AH trojsložka + grow/bloom excellerator, občas proplach enzymama, občas do zálivky přidán i kořeňák.

Hledal jsem na internetu dlouho, nikde jsem nenašel, co by to mohlo být. Budu velmi vděčný tomu, kdo to nějak klasifikuje, a řekne mi, jak se toho zbavit :-)

Díky!
čepra
Zdar,
mě to přijde jako puklice http://www.chemicor.cz/poradna/puklice-a-stitenky , i když já jsem se s nimi na konopí nikdy nesetkal.
Právě jsem si 10 minut pohrál s pinzetou a všechno jsem to odpinzetoval. Ještě dodávám, že když to prasknu, tak to mimo praskacího zvuku ješte vyloučí jakýsi hnis, barvou i konzistencí podobný tomu, co vám vyteče z jebáku na obličeji. Zajímavé je, že to je (bylo) pouze na jedné palici. Zajímalo by mě, co to bylo. Je to taková kuriozita, řekl bych, nikde jsem na konopí podobné věci neviděl :-)

Co se týče těch puklic, vypadá to trošku jinak. Lepkavé to ani po prasknutí nebylo, navíc mi nesedí to, že podle popisku by ty puklice neměly být na květech.
čepra
To by mohly být opravdu ty puklice, já je mám většinou na angreštu.
Koukal jsem teď na hodně obrázků na Googlu, plus jsem o nich něco četl tady a tady.

http://web2.mendelu.cz/af_291_proje...nka.php?kod=700
http://www.skudci.com/puklice-stitenka-cervci

Ten popis mi nějak moc nesedí, ale co hraje PRO puklice, je to, že v okolí květiny je větší množství ovocných stromů. Na těch bychom ty puklice mohli najít, a třeba už se jim jablka omrzela, tak se daly na travičku :-)

Na druhou stranu, jestli puklice sají šťávu, to by vysvětlovalo to pevnější přichycení. Hnis uvnitř zase to, že je to nějakej červ či co. Inu, odstranil jsem je, snad se nevrátí :-)

Dávám karmu, a máš můj velký dík za tak bleskovou indetifikaci škůdce :-) Pokud by někoho napadlo ještě něco jiného, co by to mohlo být, tak šup sem s tim, ačkoliv jak nad tím přemýšlím, ty puklice jsou opravdu asi nejpravděpodobnější.
chuck53
Filosof:

Jsou to puklice ! Ale ještě malé nevybarvené. Mě zabily dva citrusy částečně proto, že absolutně splývaly ze stonkem a dlouho sem je přehlížel. Teď mi drtí šalvěj takže je ručně obírám. Naštěstí už jich není tolik. Jak se přenáší (jak chodí z kytky na kytku) nevím a od těch mrtvých citrusů sem žádnou invazi neměl. Asi se jich zbavíš lépe než třeba svilušek které jsou malé a nezničitelné.
Myslíte tedy, že by bylo záhodno kytku postříkat silným tabákovým vývarem? Vzhledem k tomu, že ta mrcha puklice je živej organismus, tak by ji to mělo zabít. A zároveň odradit další, aby přišly na jejich místo.
Hy3nA
teda já puklice takle v palici ještě nikdy neviděl, chtěl jsem psát, jestli to neni mnohem prozaičtější, že do toho prostě napadal bordel..ale to by z toho netekl ten "hnis"

tabákovym výluhem nic nezkazíš, ale stejně bych se je snažil odstranit kvůli možnosti plísně potom v palicích


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma