Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1. Grow, 200W CFL, hlína, OBD & Opium - Klikni zde pro originální téma
Zdravím,

toto je můj první grow, ačkoliv již delší dobu pročítám a prohlížím toto fórum :-)

Skříň:

Homemade box 42x71x100 cm

Vylepena diamantovou fólií

Odtah 160m3/h, přítah pasivní, odtah vede do pachového filtru

Rozháněcí klipsnový ventilátor

200W CFL dual spektrum lampa, stínítko atd...

Osazenstvo

3x Orange Bud Diesel od Growshop Seeds
1x Opium od Paradise Seeds

Vše v hranatých 5.6l květináčích, ve kterých je Lightmix od Plagronu

Hnojiva

AH Grow, Bloom, Micro
Kořeňák, enzymy, grow/bloom excellerator, a na konec připraveno Final Solution


Grow je již nějakou dobu v provozu, dávám to sem trošku se zpožděním, takže prvních pár týdnů bude shrnuto velmi rychle :-)


Budu Vám vděčný za všechny nápady, co zlepšit, a další postřehy k mému growu :-) komentujte, komentujte, komentujte :-)

:flamer:
10.4.

4 dny po vyklíčení

Ty malé vlevo jsou 3x OBD, to v kalíšku od jogurtu je Opium, které je krapet pozadu od samého začátku. Zasadil jsem ho tam, protože jsem původne chtěl 3 kytky, ale jeden OBD nevyklíčil. Dva dny nato OBD vyklíčil, ale s ním už i Opium, kterého mi bylo líto, tak jsem ho tam s nima nechal :-)

Ta vzrostlá kytka vpravo je Vertigo autoflowering od Paradise Seeds, jistou část veg fáze sem jí měl v boxu, dokud se tam vešla... na předpěst, pak šla ven.

17.4.

Kytičky pěkně rostou, žádné nemoci, vše v cajku :-)
24.4.

Vše přesazeno do pořádných květináčů, které poskytla má nejmilejší přítelkyně :-) Automat na předpěst šel pryč. Opium je furt zakrslík, ale má větší podíl sativy než OBD, tak on je dožene v květu. Byla chyba ho tam dávat, ale co nadělám, kdyžtak půjde ven později, bude alespoň pěkně předpěstovaný pro outdoor.

3 velké kytky co vidíte jsou ty OBD od Growshop Seeds.

Také musím říci, že již co byli pomerančové staří 2 týdny, musel jsem připojit pachový filtr. Začalo to vonět velmi silně, a velmi brzo, to mě překvapilo.
30.4.

Tak je to zde, po - řekl bych - úspěšné, 24 dní dlouhé vegetativní fázi, přepínám tento den na květ. Zatím mě netrápily žádné breberky ani jiné nemoci, květinky mají pěknou barvu, rostou jako z vody... V průběhu veg fáze jsem hnojil téměř každou zálivku (AH hnojiva, poloviční dávky do hlíny).

Teď při přepnutí trošku průplach, poté namíchám květovou zálivku.

Přepínám při výšce 20cm, nemohu si dovolit více jak 55cm vysoké kytky.
6.5.

První týden kvetení za mnou, kytky nabraly brutální tempo. Každý den musím povytahnout CFLko o několik článků řetězu výše. Objevily se známky ženského pohlaví, nic jiného jsem ani u feminizovaných nečekal, je to pro mě spíše takové ujištění, že kytka odstartovala kvetení.
14.5.

Druhý týden květu. Ve druhém týdnu bych i při pěstování ze semínek čekal alespoň náznaky paliček, nicméně nic. Ani ťuk. Box mám utěsněný dobře, ale během 2 týdnů kvetení se mi asi 2x stalo, že jsem kytkám musel přerušit noc. Prej to dokáže kvetení zpomalit o několik dní, tak sem to asi takhle podělal.

Teď už jim noční klid striktně dodržuji, a v rámci urychlení procesu zrání jsem jim dokonce úplně vynechal 1 den. Dočetl jsem se to zde na fóru, prej to může pomoci, když to někdo zkazí tím způsobem, jako já.

Také sem vyndal ze skříně to Opim, zůstalo tam jen 3x OBD. Rozhodl jsem se dát pomerančům více místa, Opium se i po FIMu nějak moc nevětvilo, a zhodnotil sem to tak, že by z něj v té skříni bylo prd. Takže opium šlo na outdoor a počet obyvatel skříně se snížil na 3.


A na poslední fotce ještě jen tak pro zajímavost, mimo téma, fotka toho Vertigo od Paradise Seeds, které jsem na začátku growu předpěstovával v boxu, a nyní je outdoor v květináči. Na této fotce je mu 5 týdnů a 3 dny.
Dnes konečně první náznaky paliček... po 17 dnech na 12/12 by to mělo být mnohem lepší, ponaučení pro příště - v žádném případě kytičky nerušit v noci.

Edit:

Dnes také prostříhány všechny větve, které už neměly šanci dostat se k pořádnému světlu. Plus listy, které již byly dost poškozené, na spodcích květin. Na každé kytce mi zbylo tak 5-7 hlavních vrcholků, které jsem za vydatné pomoci provázku a lepící pásky (kterou jsem přichycoval provázek ke květináčům) roztahal tak, abych co nejefektivněji pokryl vrchní plochu, kam dopadá nejvíce světla. Příští kolo pojedu určitě SCROG, ale bude nutné upravit skříň, v této nemám jak přichytit SCROG síť.

Foto, jak to vypadá po prostříhání a roztahání přidám v násl. dnech, až bude zas - co se vývoje paliček týče - na co nového koukat.
Tak dnes přidávám zatím jen pár fotek toho automatic Vertiga, které má odhadem 2-3 týdny do kosy. Sklizeň to asi nebude nic moc, ale co také čekat s tím letos velmi střídmým jarním slunečním přídělem.

Fotky OBD ze skříně přidám ráno, paličky krásně narůstají, po třídenním průplachu nadešel čas začít je pořádně krmit :-)
Tak, zde jsou fotky OBD, momentálně jsme v třetím týdnu květu. Dost slabota na třetí týden, ale díky mému chybování a následnému zbrždění květení, jsou kytky fakticky spíše tak ve druhém týdnu.

Zatím žádné problémy, dole na kytce odstraněno pár poškozených listů s (asi) listovou plísní. PH 6.4
"Piece of s**t"
To asi nebude plíseň, ale klasický stárnutí listů. Píšeš, že to bylo dole, tak to už bych se vůbec nebál. Pokud je to ve spodní části kytky a vyžitejch listů je vždycky jen pár, vůbec bych tomu nevěnoval pozornost. Neudělal jsi foto toho lištu? A jinak nezoufej, máš ještě dost času, však ony se rozjedou ;)
Nedelal jsem foto, prave, ze to bylo na spodcich, tak tomu nevenuju nejakou pozornost :-) Zadnej stres, dneska sem kyticky zas omrknul, palice se nafukujou doslova pred ocima.

Pruplach jsem nakonec trosku protahl, abych predesel prehnojeni a presoleni pudy (ackoliv presoleni pudy by nemelo nastat, na dne kvetinace je cca 5cm vrstva keramzitu, presne pro prevenci presoleni, dle knihy Jak pestovat indoor :D) - kontroluji take misky pod kvetinacem, jestli v nich nezustava slana stopa, jelikoz EC metr jeste nevlastnim, tak je to jedina moznost, jak zjistit, jestli moc nehnojim. Vyjma pozorovani kytek a moznych negativnich dusledku hnojeni na nich viditelnych.

Dneska jsem teprve namichal 10l zalivku hnojiv, a nadesel cas je tak 2 tydny pekne krmit. Az se palicky trosku nafouknou, aby to bylo zajimave na foceni, tak zase hodim update.

Do 10l vody s upravenym Ph jsem namichal 25ml Bloom od AH + 8ml Micro + 6ml growth/bloom excellerator. Lehce pod tabulkovym mnozstvim pro hydroponii, avsak vic, nez rikaji do hliny. Cetl sem predtim hodne clanku o hnojeni AH v hline, tak snad to nekrmim zbytecne moc. Takhle silnou zalivku aplikuji jen jednou, az se vypotrebuje, budu se drzet hesla "nekdy mene je vice", a davat jim presne davky urcene pro hlinu.

Jinak ty 3 kyticky zatim vybumbaji cca 4-5l vody za den. Pak uz je puda vyschla a odchlipuje se od stran kvetinace. Dost tomu asi take pomaha nonstop pusteny rozhaneci klipsnak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jen me trosku trapi ta dualni CFL. Kdyz jsem si vzal slunecni bryle, tak jsem zjistil, ze ji mam nasroubovanou tak, ze jedna pulka pestirny je osvetlena modrou casti zarivky, druha tou cervenou. Palickam se dari dobre i na te casti, kde je podle me vice modreho svetla - asi jak se to odrazi od stinitka a od zdi, nicmene se bojim, ze na teto casti budou palicky ridsi. Je to spatna uvaha, a nemam to resit, nebo bych mel CFL v zavitu trosku pootocit, aby cervene trubice svitily dolu, zatimco modre spise nahoru do stinitka? Dosel bych tim asi lepsimu rozlozeni cerveneho svetla na cely povrch pestirny.

Ted je zarovka utazena na doraz, pokud bych to chtel takto upravit, musel bych ji mirne povolit. Nebyla by tedy nasroubovana uplne dokonale, muzu ji tim nejak ublizit?
Tento tyden kyti konecne prestaly rust. Uz nemusim denne zvedat svetlo, jako tomu bylo v prvnich cca 2 tydnech kvetove faze, coz me velice tesi, jelikoz nezbyva mnoho mista k dosazeni vrcholku skrine. Akorat tak, aby se tam vesly vrchni palice, pricemz nemam sajn, jak ty budou vysoke. Prvni grow, vubec netusim, o jaky narust hmoty se bude jednat. Rekneme, ze mam k dobru jeste tak 10-15cm, snad se to tam vejde. Palice zatim pribiraji na objemu zhruba rovnomerne, i kdyz muzeme pozorovat, ze nektere vyhonky jsou mirne pozadu, co se vyvinu palic tyce. Tento rozdil ve zralosti se snad srovna ve finalni fazi za pomoci final solution a kyseliny abscisove v nem obsazene.

Fotoupdate za par dni, preferuji cca tydnove updaty, nikoho preci nebavi sledovat malo se menici fotky. :-)

Co se tyce meho predchoziho prispevku, a dotazu ohledne CFL, cte to tu vubec nekdo? :D

Jinak dekuji vsem za Karmu, vazim si toho :-)
Tak tu mame dalsi tydenni update. Palicky narustaji, ackoliv jsem pri dnesnim stehovani mel moznost jednotlive prohlednout vsechny kyti, pricemz jsem dospel k zaveru, ze to - co se tyce gramu, asi zadna velka slava nebude. Nu coz, omezene prostory, prvni grow... pro dalsi kolo rozhodne vim, co udelat jinak. Nahravam 10 fotecek, pricemz posledni bude zabirat nove (nezbytne) maskovani me pestebni skrine.

Jinak kyti papaji hydro davky hnojiv, kazde dva dny zahazuji ruzne spodni listy. Barvicka zdrava, skudci zadni, palice se zacinaji cukrovat. Potrebuji to sklidit do konce cervna, tak snad stiham.
Cast druha

Zaroven bych prosil o radu. Zbyva mi cca mesic kvetu, a maximalne 10cm na zvednuti lampy. Pak uz bude lampa uplne u stropu. Prestalo to sice uz pred nejakym tydnem rust, ale palicky se budou tahnout. Co myslite, vejde se to tam, nekdo nejaky zkusenosti, jak moc se ty palicky prorustanim prodlouzi? Vzhledem k tomu, ze je to muj prvni grow, tak si to nedovedu moc predstavit :-) a z fotek na Groweru sem to taky nevykoukal.
citace:
Původní příspěvek od Filosof
Cast druha

Zaroven bych prosil o radu. Zbyva mi cca mesic kvetu, a maximalne 10cm na zvednuti lampy. Pak uz bude lampa uplne u stropu. Prestalo to sice uz pred nejakym tydnem rust, ale palicky se budou tahnout. Co myslite, vejde se to tam, nekdo nejaky zkusenosti, jak moc se ty palicky prorustanim prodlouzi? Vzhledem k tomu, ze je to muj prvni grow, tak si to nedovedu moc predstavit :-) a z fotek na Groweru sem to taky nevykoukal.


Neboj, vejde se ti to tam naprosto bez problému. Teď už se palice budou nafukovat spíše do šířky ;) 10 cm na výšku už rozhodně neudělaj
Po delsi dobe zase update :-) Zrovna sem chtel napsat, jak jsem spokojeny, ze za celou pestu nebyl problem se zadnymi skudci, prehnojenim atd... hnojim lehce nad ramec doporucenych davek od vyrobce, kazdych par dni proplach pouze voda + enzymy. Presto sem v posledni dnech na jedne kytce zpozoroval znamky prehnojeni, tak ta ted frci na vode + enzymech o par dni dele, nez jeji dve zbyvajici kolegyne. To je asi tak vse, a ted teda alespon nejakych 8 fotecek, kdyz to je po delsi dobe :-)
A picture is worth a thousand words
Tak dnes same morove rany pro kyticky. Nejdriv se mi rozbil spinac na lampu, takze kyti mely 14h svetla, misto dvanacti. A aby toho nebylo malo, tak z bezpecnostnich duvodu budu muset zitra nechat skrin cca 30h uplne vypnutou. To jest 30h bez proudiciho vzduchu (necham ji pootevrenou, to je max co muzu udelat), a jeden vynechany svitici den pro kyticky. Snad mi z toho nezhermi, nebo predcasne neuzrajou. Prosim, jestli by se mi zde nekdo fundovany vyjadril, jak moc je timto ohrozim. Bohuzel je to nevyhnutelne :-(
poolys
odpověd pro tebe bohužel nemam takle zběhlej v tom nejsem... měl bych otázku všechny kytky si zastřihoval F.IM. technikou? A jen jednou nebo vicekrát popřípadě kde. Díky
Pokousel sem se o FIM na vsech kytkach, povedl se mi na jedne (nahodila 4 hlavni vrcholy, kdyztak pak uploadnu fotky stonku). Na ctvrte patro sem ho aplikoval :-) pouze jednou.
čau kytky neohrozíš , když je zase hned zapojíš do cyklu jak si to měl, vůbec nic nepoznáš , neboj se měl sem to jednou kvůli bouřce vypnutý tři dny protože nám tady strom padl na vedení a pak sem to zase rozjel a v pohodě ale určitě to není pro ně žádnej plus ..... ted si jedu venku předpěst a pak lampy na měsíc ušetřim ranec energie a mužu jet dvakrát větší kvanta čus
Reeve
Ahoj, máš to fakt pěkný.. já teď jedu něco podobnýho 200W RED, ale chtěl sem se zeptat neměřils teplotu ? koukam že ta lampa byla fakt blízko a přece jen to neni úplně studený:)
Cau, diky :-) Teplotu merim jen v celym boxu, ale CFLko muzes podle chytrych hlav mit i takhle treba 2cm od kytek, nespalis je. Daval sem tam ruku, neni tam moc teplo :-) Dokud se nejakej list primo nedotkne lampy, tak se nespali. A i kdyz se dotkne, tak mu to nejakou dobu trva, nez se spali, ne ze by hned zhnednul a vzplanul... :-D


Mam to cca 2cm od kytek, protoze efektivni dosvit CFLka je malej, tak abych vyuzil co nejvic svetla.

A hned pridavam nejake fotky ze dneska, uz je zas cas na update :-)
A jeste pet dalsich, nejak me bavi po tom tydnu pridavat fotky po deseti :-)
Zacal pruplach. Dnes je to treti den, co zalevam pouze vodou s upravenym PH + Final Solution.

Dotaz - ma nejaky smysl zalevat destilkou s Finalem misto obyc vodou (PH-) s Finalem?
Proplachujeme, tak jenom jedna fotecka pro poteseni oka, dalsi fotky budou asi az cca za tyden, kdy ocekavam sklizen :-)
Dnes proplachnuto 60ti litrama vody. Dle stavu blizen a trichomu ocekavam sklizen dle planu, to jest cca nasledujici patek. Pruplach stridam voda / voda s FS.

Ohledne FS bych zde rad napsal, ze to je naprosto uzasna vec. Palicky mi jiz vicemene stagnovaly, a jakmile sem nasadil vodu s FS, zacly se ohromne nafukovat, vyhazovat nove blizny, vyhonky, rozsirovat se. Opravdu muzu doporucit :-)

Do sklizne mi zbyvaji tak tri zalivky, jelikoz pudu nechavam vzdy vyschnout. Videl bych to tedy jeste asi na posledni zalivku s FS, a pak jeste 2x velmi dukladne proliti vodou.

Uz sem moc zvedavej, co z toho bude :-) Co se tyce gramaze to asi nebude zadny terno, ale vypada to moc pekne, tak snad to bude dobry. A na gramaz bude zamerene druhe kolo, kde se snad poucim z mnohych chyb v prvnim kole spachanych.

Edit: Z bezpecnostnich duvodu sem asi pred tydnem musel prestehovat skrin do sklepa, tudiz mam ted pri zhasnuti vlhkost v boxu klidne okolo 60%. Tento grow tedy muzete brat i jako test, jak je OBD odolny vuci plisni.
Sklizen se blizi, dnes jsem kontroloval trichomy, cca 20% zakalenych. Chtel bych sklidit, az bude vetsina zakalena, jantarovym moc nefandim. Potrebuji sklidit v nedeli/pondeli, tak snad to stihnu. Posledni dva dni budou mit kyti tmu, dnes dostaly posledni zalivku, odted uz jen vysychaji. Prikladam srovnavaci foto s krabickou cigaret :-)


Filosoficka uvaha na zaver:

Co zpusobilo extremni odolnost vuci plisni i v pozdnich fazich kvetu? (Snad to timhle tyvole neprivolam a posledni 3 dni mi to nezplesnivi)

V poslednich cca 3 tydnech kvetu jsem se potykal s 60-80% vlhkosti. Sklep... deste... nejsou penize na odvlhcovacku do skrine, neslo nic delat.

- Genetika?
- Hnojiva, u kterych vyrobce uvadi, ze zvysuji prirozenou obranyschopnost rostliny vuci plisnim a nemocem?
- Dobra ventilace a ofuk?

Vase tipy, co melo nejvetsi vliv, klidne piste, i kdyz tohle forum je asi dost mrtvy, nebo se tu lidi boji komentovat, aby jim to zlej moderator nesmazal, ze to patri do karmy, nebo ze uz se to resilo v jinem tematu :-)
sailinder
citace:
Vase tipy, co melo nejvetsi vliv, klidne piste, i kdyz tohle forum je asi dost mrtvy, nebo se tu lidi boji komentovat, aby jim to zlej moderator nesmazal, ze to patri do karmy, nebo ze uz se to resilo v jinem tematu :-)



sak to,uz sem si myslel,ze s tyma MODama sem mal iba ja taky pocit,a stou plesnou si mal ststie,alebo si si vybral genetiku,ktora naozaj nema sklony k plesni... tak zatim a pestu zdar...
grizly
co pak pánové vadí vám že už se tu na to nesere?
Vadí vám když vás někdo slušně upozorní že příspěvek typu "máš to super" patří do karmy?
Případně když tě někdo upozorní na již existující téma?

Si myslíš že ti sem do microgrowu bude každý den psát dvacet lidí?SE PROBERTE....
yabasta
citace:
Původní příspěvek od Filosof
Vase tipy, co melo nejvetsi vliv, klidne piste, i kdyz tohle forum je asi dost mrtvy, nebo se tu lidi boji komentovat, aby jim to zlej moderator nesmazal, ze to patri do karmy, nebo ze uz se to resilo v jinem tematu :-)



tady se musim admina trochu zastat, me neprijde ze by tve vlakno bylo mrtve.podivej se kolik mas zobrazeni neco pres 1500 coz je slusne.
taky me pri mem prvni vlakne trochu mrzelo ze nikdo skoro nic nepise ale kdyz jsem potreboval poradit tak se vzdycky nekdo nasel.
pest mas peknej a to poladeni si hold musis zvladnout sam,nikdyo znas nevi presne souvislosti kdy by ti mohl treba poradit.

to admin- ano beru ze cist prispevky mas to pekne te stve ale spoustu lidi to potesi.vim ze to patri do karmy,ale clovek je od prirody jesita :D
Me by se libilo kdyz vlakno bezi tak aby mod nemazal ale jak mile bude ukonceno sam majitel by mohl napsat ktere prispevky chce smazat.
a pokud se neozve tak dat nejakou casovou lhutu treba pul roku od posledniho prispevku a pak to muze admin promazat.


PS. lidi budte soudni opravdu se probirat 20strankovym tematem o jednom mikropestu je fakt uchylne

Pak to po me smaz :D
JabaDuba
OT: Co takhle přidat do fora lajkovací služby ? :D

Já už ti i psal pm že to máš dost slušné :) ... nemáš náhodou wattmetr? zajímala by mě reálná spotřeba té CFLky
sailinder
citace:
co pak pánové vadí vám že už se tu na to nesere? Vadí vám když vás někdo slušně upozorní že příspěvek typu "máš to super" patří do karmy? Případně když tě někdo upozorní na již existující téma?



no mne to vubec nevadi,mazte co chcete,ja si myslim ze ked chce mat nekdo 20stranove tema tak nech ma,zrovinka na temto blogu by to malo byt samozrejmejsi,ze snad uz nas politici a secko tak sere,ze este do G.nemozes napisat neco,aby to nekto po nekem mazal,kelko krat su to emocie kteryma je cloveku vyjadrena naklonnost,ci uz to patry do karmy alebo ne,ja na to serem,a budem temeta zasirat svojima emociama,ci sa to nekomu lubi,alebo ne...
citace:
Původní příspěvek od grizly
co pak pánové vadí vám že už se tu na to nesere?
Vadí vám když vás někdo slušně upozorní že příspěvek typu "máš to super" patří do karmy?
Případně když tě někdo upozorní na již existující téma?

Si myslíš že ti sem do microgrowu bude každý den psát dvacet lidí?SE PROBERTE....


Chapu, ze kdyz nekdo zalozi topic "mam zluty listy, omg help pls", ze je to asi vhodny smazat, jelikoz se jedna o tak zakladni a casto resenou vec, ze skutecne neni nutne mit na ni desitky temat. Co uz nechapu je, kdyz tohle je FORUM, proc si autor tematu nemuze sam spravovat prispevky ve svem tematu? Co se mu nelibi, to si smazne, co si tam chce nechat, to si tam necha. Porad vidim, ze to je forum, tudiz se tu ma psat. Neni to snad jen galerie, kde si 3 mesice nahravam obrazky, a nikdo se k tomu nesmi vyjadrit (pochvalne i negativne) jinak, nez neverejnou karmou.

citace:
Původní příspěvek od yabasta




Me by se libilo kdyz vlakno bezi tak aby mod nemazal ale jak mile bude ukonceno sam majitel by mohl napsat ktere prispevky chce smazat.
a pokud se neozve tak dat nejakou casovou lhutu treba pul roku od posledniho prispevku a pak to muze admin promazat.


PS. lidi budte soudni opravdu se probirat 20strankovym tematem o jednom mikropestu je fakt uchylne


To je imo dobrej napad, nebo at si proste kazdej muze spravovat vlastni thready sam.

citace:
Původní příspěvek od JabaDuba


Já už ti i psal pm že to máš dost slušné :) ... nemáš náhodou wattmetr? zajímala by mě reálná spotřeba té CFLky


Diky, nejak jsem ti ve spechu na to PM ani neodpovedel, ted na nej koukam, a jdu to napravit :-)

Wattmetr bohuzel nemam, ale cela skrin mi navic mesicne pridala cca 300Kc na uctu za elektrinu. Ta 200W CFL by, podle toho, co sem kde cetl, mela zrat tak 150.

citace:
Původní příspěvek od sailinder



no mne to vubec nevadi,mazte co chcete,ja si myslim ze ked chce mat nekdo 20stranove tema tak nech ma,zrovinka na temto blogu by to malo byt samozrejmejsi,ze snad uz nas politici a secko tak sere,ze este do G.nemozes napisat neco,aby to nekto po nekem mazal,kelko krat su to emocie kteryma je cloveku vyjadrena naklonnost,ci uz to patry do karmy alebo ne,ja na to serem,a budem temeta zasirat svojima emociama,ci sa to nekomu lubi,alebo ne...


Presne tak... aspon by to vypadalo, jako ze to tu trosku zije. Obcas z tech temat mam tady pocit, ze to jenom sleduje jakasi armada botu. At si kazdej do temat pise proboha co chce, dokud je to v ramci nejakych norem slusnyho chovani, a neni to vylozene uplne zakladni zalezitost, kterou je mozne behem par vterin najit treba ve FAQ.
Zdravim pratele sklizne,

dnes odmontovano svetlo, kyti budou do pondeli po tme, pak kosa. Prikladam posledni fotky, dnes porizene. Dalsi foto bude az to seknu, a uplne na zaver pak susina + smoke report :-) Na pruplachu jsem k dnesnimu dni 14 dni, tak snad to bude chutne.


1. foto - celkový pohled do skříně
2. foto - první kytka
3. foto - druhá kytka
4. foto - třetí kytka
5. foto - detail nějaký paličky


Doporucuji v plne velikosti :-)
sailinder
zdarec,prispevek č.36 posledna fotka,to si si snad pomylil,cukruju sa buchty,ne kiti... ale teda ta je paradni,covece len si liznut,to bude smakofka...
sailinder
Filosof sorry,ale musim sem este neco pisnut,protoze vlastny nazor nenechal na seba dlho cekat,a to va forme zapornej karmy od MOD za prispevek č.37 a co na em najvic nasralo je,ze ten co ju dal to ani neodeslal pod svojim nickem,a to sa mi na volnomyslenkarske forum jak je G. dost trapne,uz si dojdem jak za komancu,ked cenzura byla na prvenm miste,uz ked neco nekdo proti nekomu neco ma, nech ma aspon slusnost sa pod to podpisat,uz len kvuli takymto pacalom a patlalom mozem prdet na taketo forum,serem na tu zapornu karmu vydrzal sem pestovat do teraz,a obesel sem sa bez G. 38roku,tak uz to nejak doklepem aj bez...
grizly
citace:
Původní příspěvek od sailinder
Filosof sorry,ale musim sem este neco pisnut,protoze vlastny nazor nenechal na seba dlho cekat,a to va forme zapornej karmy od MOD za prispevek č.37 a co na em najvic nasralo je,ze ten co ju dal to ani neodeslal pod svojim nickem,a to sa mi na volnomyslenkarske forum jak je G. dost trapne,uz si dojdem jak za komancu,ked cenzura byla na prvenm miste,uz ked neco nekdo proti nekomu neco ma, nech ma aspon slusnost sa pod to podpisat,uz len kvuli takymto pacalom a patlalom mozem prdet na taketo forum,serem na tu zapornu karmu vydrzal sem pestovat do teraz,a obesel sem sa bez G. 38roku,tak uz to nejak doklepem aj bez...




žádnej mod ti zápornou karmu nedal...Až teď já ti jí dám....
Pokud tu nebudeš dodržovat pravidla fora je to tvůj problém až dosáhneš plný počet TB,ale potom nebreč....
Fajn nikdo tě tu nedrží...

Bejt to podle tvého je tu plno témat o hovně s nulovou informační hodnotou....A karma systém by tu potom byl k ničemu...se proberte opravdu už!
Takze vcera kyticky sklizeny. Nemam u sebe ted druhy fotak, ktery sem pouzival, takze fotky sklizeneho pridam zitra :-)

Z pocukrovanych listku a spodnich palice jsem si s pritelkyni udelal mliko, ktereho jsem vsak nejak neodhadl, kolik zkonzumovat, a uplne me to vyridilo. Je to 24 hodin, co sem vypil1 deci toho psycho mlika, a porad se cejtim zmastenej. Asi tak hodinu po poziti sem mel nekolika hodinovej trip s celkem brutalnima halucinacema, pri kterem jsem cestoval v case, az uz sem si uplne pral, aby to skoncilo. Mliko uz nikdy vic. Jinak celkova sklizen bude dost slaba, videl bych to tak na 30g suchycho. Kazdopadne sem se pri tomto prvnim kole leccos naucil, a druhy kolo uz to snad bude o necem jinem!

Az se trosku proberu z toho zabijackyho mlika, nahraju finalni fotky a seznamim Vas s projektem, ktery bude nyni nasledovat. Smoke report tak za 14 dni, az se to poradne ususi. Jednu palici sem zkusil taky na Water Curing, tak pak napisu i o tomto neco - mozna smoke porovnani air a water curingu.


P.S.

Tady kdyztak takovej strucnej report toho silenyho tripu z mlika.

http://grower.cz/forum/showthread.p...020#post1095020
tak to mě pobavilo ,uplně sem si vzpoměl na svůj badtrip ,aaano taky s mlíkem samozřejmě
už je to víc jak deset let co sem ležel natáhlej na gauči po dvou deckách nepálku a čekal sem až umřu... :-)
jinak máš to teda luxusní kvantitu nahradila kvalita hned jak mě to pujde tak ti tam šoupnu karmu ted mě to tam ukazuje nějakej vykřičník tak čest .
Tak tu mame konec meho prvniho indoor pestitelskeho pokusu. V tomto prispevku bych rad nejak shrnul vsechny chyby, ktere jsem v prubehu pestovani udelal. Jednak pro me, at si to pri nasledujicim pestu mohu zde prehledne precist, druhak pro kohokoliv, kdo by se z toho chtel take trosku poucit. Celkovy vynos byl 45g susiny , coz je na 200W CFL velmi malo. Je to sice (alespon dle meho hodnoceni) kvalitni kurivo, nicmene cekal jsem vic. Proc to dopadlo tak, jak to dopadlo, vyplyne z nasledujiciho seznamu chyb.

Chyby!

- ruseni nocniho klidu kyticek

- absence SCROG site, ktera byla na tenhle prostor, troufnu si rici, absolutni nutnosti

- dualni osvetleni... na CFL jsem nezanevrel, palice na strane, kde byly cervene trubice, jsou solidni... ovsem modrejsi strana boxu absolutne zoufala, proto pokud priste kvest pod CFL, zadny DUAL... dual je pouze marketingovy tah, jednoznacne poridit full red spectrum

- pestovani ze semen, pro skrin techto rozmeru by bylo urcite vhodnejsi pestovat z lepe se vetvicich klonu s plus vyse zminenym SCROGem

- ctvrta kytka v boxu (Opium)... lepsi volba by byla nechat tam od zacatku, ne tri, ale pouze dve kytky, s trosku prodlouzenou dobou rustu a siti

- vagni pristup k upravovani PH ve vode, coz se projevilo v rane fazi kvetu

- jedna kyti hure vysychala, nevim proc... avsak stejne jsem ji jako hlupak zaleval vpodstate stejne jako ty ostatni, coz se projevilo na drobnem prehnojeni v pozdni fazi kvetu

Plan pro dalsi kolo!

Dalsi kolo pojedu v jine skrini. Planuji poridit stan, max 1x1x2, neco takhle mensiho. Na rust zkusim nejake CFLko, libi se mi, jak to dela ty kratke internody. Na kvet bych pak rad zkusil sodik, no snad preziju tu spotrebu. Samozrejme uz nebudu liny sehnat neco na ten SCROG.

Co ale bude na nasledujicim pestu zajimave. Budu testovat hnojiva, chtel bych to udelat jakozto komparativni pest. Pulka osazenstva pojede na AH klasice, pulka na hnojivu Vermaktiv, ktere jeste v CR neni na trhu. Vzhledem k tomu, ze Vermaktiv neni vhodny pro hydro, pojede se opet v hline. Z klonu samozrejme, plus stejne klimaticke podminky. Pokusim se, v ramci mych moznosti, o maximalne objektivni srovnani.

To je tak asi vse, co jsem mel na srdci ze strany tohoto a pristiho growu.

Smoke report Orange bud x Diesel

Ususeno mame dukladne, tak si dovolim takovy mensi smoke report. Tak za 2 mesice po dukladnem curingu to bude zajimavejsi, ale zakladni charakteristiky snad mohu napsat uz ted. Chut bych popsal jako ovocno - korenenou, citrus v tom necitim zadny. Chut cista, pruplach vice nez 2 tydny byl dostatecny. Vune sladoucka, po otevreni sklenice z pokoje nevyhnatelna. High nastupuje tak 10 minut po dokoureni jointa, drive kdyz jsem kouril ze slukovky. Popsal bych to jako velmi ciste, az prekvapive energicke head high, coz bych od indica dominant odrudy rozhodne necekal. Bude to zrejme dano vcelku brzkym sklizenim. Cely stav blazeneho opojeni trva zhruba 2 hodky, pote zacne polevovat. Po odezneni celeho efektu nenastupuje zadna unava, ani bolest hlavy, coz rozhodne nemohu rici o odrude Vertigo, kterou jsem letos taky vypestoval. Jsem tedy s modelem OBD vice nez spokojen, a velmi pravdepodobne ho zkusim nekdy znova.

Jeste prikladam par fotek ze sklizne + foto susiny. Jedna vetsi (cca 3g) palice jeste prodelava Water Curing, tak na tu jsem extra zvedavy.

Na zaver dekuji vsem, kteri moje tema sledovali. Tem, kteri mi poradili, kdyz mi neco nebylo jasne. Take tem, co se pochvalne vyjadrili v karme, i tem, kteri me upozornili na mnohe nedostatky. Diky, na videnou u dalsiho pestu!
Tak jeste pridavam slibene foto palice, ktera dostala Water curing. Muzete strukturu a barvu porovnat s palici z posledni fotky prispevku c. 42.

Abych to nejak popsal - oproti stejne velkym palicim, susenym standartne, se ta water curingovana scvrkla na polovic. Je take znacne tmavsi, i kdyz se mi nepodarilo docilit vylozene hnede barvy, jak jsem to videl na jinych internetovych forech. Snad priste, necham to dyl ve vode. Aroma slo do hajzlu, smrdi to jak mokra slama. Jsem zvedavej na chut, ta by pry mela byt lahodne jemna, a ucinek vzhledem k ubytku materialu intenzivnejsi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma