Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
First Grow - Klikni zde pro originální téma
Bakla_Jean
Zdravíčko, jmenuji se Bakla_Jean a rád bych se s váma podělil o svůj letošní grow. Je to můj druhý grow v životě (ten minulý se stal objektem chvilkové radosti nezkušených pytláků, sklízejících začátkem srpna), tento rok by měl být speciální zejména v tom, že poprvé pěstuju něco, u čeho znám jméno :D (za to chci poděkovat uživateli Mystery, který mi poskytl - dokonce v předstihu - kvalitní sémě ;D ).
Jinak, tento rok nepěstuju jen a pouze ganju, ale také nějaké ty bylinky ke kulinaření, cherry rajčata a chilli papričky.
Bakla_Jean
Jak vidíte, tak kytkám se celkem daří, plánuju je pro outdoor, jedná se o Shamany řízlé s Early Girl a pak AK48 řízlé E.G a Lowryderem. Zbytek (ty dvě největší, jsou nějaké nonamy od kámoše). Dále pak posílám fotky zbylých produktů, kam patří Saturejka, chilli papričky, bazalka, rajčata, pažitka a petržel (na fotce rajčata -_-).
Bakla_Jean
Tady jsou papričky (nevím o jakou odrůdu jde, semínka jsem si vydoloval z usušené chilli papričky od kámoše a nechal je naklíčit).
Bakla_Jean
Tak doba pokročila a já jsem se rozhodl jednu z kytek pěstit na balkoně. Mám pro tyto účely obří květináč. Někde jsem slyšel, že je supr dát dospod hlínu smíchanou s posekanou trávou, která pak zetleje a bude sloužit jako hnojivo. Já sem tomu šel trochu naproti a posekanou trávu jsem hodil na týden do kýblu s vodou, jenže co teď s tím ? Mám to tam nalít všechno ? Nebo tu vodu ředit a používat jako hnojku? (Vím, že když se tento typ hnojky dělá z kopřiv, tak se musí nálev hodně ředit, aby nespálil kytky)
Rumcajs
To je uplna blbost, vubec nechces aby ti v hline probihal hnilobny proces. Pouzivaji se naspod kobylince nebo tam narvi nake hnojivo, ale urcite ne travu ani jiny cerstvy bordel. Vyluh z kopriv je uplne neco jineho a ten muzes pouzit az bude kytka vetsi. Pri tehle velikosti je hnojivo stejne k prdu.
Bakla_Jean
Ok díky! Naštěstí jsem už našel a pročetl thread ohledně přírodních hnojek, takže podobnou pitominu bych už neudělal ;). Vidím to na kobilince a skořápky z vajec smíchané se substrátem a hnojit výluhem z kopřiv. Jinak kytí už jsou trochu větší (hlavně ty dvě největší), takže zachvilku už myslím bude na čase.
Bakla_Jean
Tak nám doba pokročila a tady přidávám fotky (rozdíl mezi těma aktuálníma a minulýma je 14 dní). Zároveň jsem vyfotil květináč, ve kterém plánuju pěstovat a ptám se:" Stačí to na jednu kytku?" :D

foto č.1 : Nastoupená jednotka- v kelímcích Akčka, v bílém semeníku shamani a ty dvě největší jsou no name

foto č.2 : Chillies (ty mi dělají fakt radost :) )

foto č.3 : Saturejka, Bazalka, Rajčata

foto č.4 : Již zmíněný květináč (objem odhaduju tak na 50l )
Slick-ace
Stačí bohatě. Pokud nechceš mít tu kytku na balkoně moc viditelnou budeš muset určitě ohýbat.
I 10l by byl ok, když ji pojedeš na balkoně.
Bakla_Jean
Včera jsme šli s kámošema přesazovat ven 3 akčka a jednoho voňavého no nama. No a jak už to tak bývá, tak nás zastihl největší liják za poslední dobu a promočil nás na kost, čímž nám vzal veškerou chuť se prodírat velice hustým porostem, kde se nachází naše políčko (Nevím čím to je, ale pokaždé co jdeme sadit, tak nás stihne nějaká nepřízeň osudu a my nakonec nezasadíme >_< ).

No tak jako tak, když jsem došel domů a celý se vysušil, tak jsem se rozhodl, že přesadím do velkého aspoň na balkoně. Přiložené foto je výsledek. (Dospod květináče jsem smíchal kobilince se substrátem a přidal nadrcené skořápky od vajec). Kytka v uplynulých pár dnech poměrně strádala na dusíku, tak doufám, že se zbrchá.
Bakla_Jean
Tak jo, chčije a chčije a kytky moc nerostou, což by bylo v pohodě, ale že jednoho dne vyjdu na balkon a budu tam mít o kytku míň, to už je vážně podezřelé. Čórky nepřipadají v úvahu, vzhledem k poloze a výšce balkonu (4. patro), takže jediný možný scénář byl let volným pádem z již zmíněného 4. patra vstříc betonu pod balkonem. Takže následoval adrenaline rush ze schodů na dvorek a bohužel, tento scénář byl nakonec ve shodu s realitou a já tak našel pochroumanou kytku s květníkem napadrť. Naštěstí byl květník těžší než kytka a dopadl tak na zem jako první čímž se totálně rozmrdal, ale kytka zůstala víceméně bez úhony :D (Přídávám foto)
Bakla_Jean
MENŠÍ UPDATE

Dneska se konečně počasí trochu umoudřilo, tak jsem se rozhodl toho využít a přesadit kaskadérku (tak odteďka říkám té no name kytce, co spadla z balkonu) do většího (asi 15l) květináče, kde si bude hovět, než pujde do fajky :D

Zároveň jsem trochu zariskoval a zasadil jedno semínko cheese, co mám od kámoše a u kterého jsem váhal, jestli nepočkat až na příště, ale poté, co jsem sjel vlákna ostatních outdooristů a viděl, že někteří ještě taky dávají klíčit, tak jsem neváhal. Semínko šlo rovnou do hlíny (předkličování moc neuznávám)

Přikládám fota:

1. Přesazená kaskadérka (Substrát na pelargonie, kobilince, skořápky z vajec)

2. Foto - progress no namu (díky uživateli Mirex vím, že jde o samičku)

Jinak čekám, až mi zkončí zkouškové a konečně pujdu zasadit na políčka i zbylých 10 shamanů a 3 ak48..... už jim začíná být na tom balkoně trochu těsno :)
Bakla_Jean
Počasí se nám konečně umoudřilo a kytky rostou jak tumor na plicích silného kuřáka, takže nelením a vzhledem k tomu, že pěstím na balkoně, jsem se jal poprvé v životě vyzkoušet LST metodu. Večer postnu foto výsledku ;)
Bakla_Jean
Tak teba slíbené foto, pokud se vám něco nepozdává dejte prosím vědět LST zkouším poprvé a tak nevím, jestli nedělám něco špatně.
Bakla_Jean
Po nějaké době update:

- všechny AKčka jsou vysazené na políčkách (fotky dodám pozděj)
- 5/10 z shamanů je vysazených taky, zbytek půjde co nevidět
- bohužel žádné z políček jsem neměl možnost zdokumentovat, ale pokusím se to napravit.


Jinak co se týče kytek, které jsem se rozhodl nechat na balkoně

-u menší z nich jsem se minulý týden pokusil o FIMing, no nepovedlo se (přikládám obrázek)

-větší rostlinka nádherně reaguje na LST a větví a větví (foto č. 2)

-foto nejnovějšího přírustku (Cheese)

Chtěl jsem se zeptat Vás zkušenějších ohledně LST. Ty větve, nesoucí pouze velký list, si můžu dovolit ustřihnout? Nebo jsou něčím důležité? Docela totiž překáží těm menším, které se dál větví a na kterých se dělají náznaky palic.
Caba
citace:
Ty větve, nesoucí pouze velký list, si můžu dovolit ustřihnout? Nebo jsou něčím důležité? Docela totiž překáží těm menším


Pokud ti můžu doporučit, tak žádné listy a rozhodně ani větve nestříhej, pokud je rostlina venku tak nevidím důvod. Ty listy pomáhají rostlině dýchat. A když se přece rozhodneš, tak ho nemusíš střihat celý, stačí jen zkrátit konce

To, že překáží je jenom tvoje zdání, ale ve skutečnosti ta větev nevyroste rychleji, když jí odlistíš... spíš naopak.

Jinak u LST je důležité srazit k zemi vršek rostliny, koukal jsem, že jí máš přivázanou někde ve dvou třetinách. Chtělo by to posunout ke špičce.
Ať to svítí

p.s. tohle určitě přečti: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=42778
Withman
Ohýbání se vůbec neboj. Kytky se dají i jemně lámat přes prst, takže bych ti špičky taky přivázal a ohnul k zemi.
P.S.: Jednou se mi zadařilo ulomit druhou největší větev v kloubu a normálně jsem jí vrátil zpět, zafixoval a jede bomby dál. :))
Bakla_Jean
Děkuju moc za rady, jsou důvodem, proč to sem všecko házím :). Kytky sem teda převázal a jsou ohlé za vršek co to jde.
Bakla_Jean
Dneska jsem poprvé pohnojil kopřivovým výluhem. Jinak kytky poměrně krásně reagují na LST, což je ostatně na fotkách patrné.

Foto1: Cheese
Foto2 a 3: Zohlé kytky (u té menší začínám mít podezření na samčí preflowers, ta větší je už potvrzená ŽENA :D )

Chtěl jsem se optat, jestli existuje nějaká hranice, kdy s uvazováním kytek přestat, nebo tam ty šňůrky můžu klidně nechat nafurt? U větší rostlinky už jsem víceméně dosáhl požadovaného tvaru a odvázal jsem ju, vadí to?


Jinak zítra plánuju zasadit ven poslední 4 shamany, co ještě pořád trpí v malých nádobkách na balkoně a které sem radši ani ze studu nefotím. Už je sice poměrně pozdě, ale nedalo se jinak. Fotky z jednotlivých políček (je jich 5) plánuju nafotit a napostovat v budoucnu.
Bakla_Jean
Posledních pět Shamanů vyrazilo do světa. Jeden šel ke kámošovu sousedovi, další 4 do kukuřice.
Bakla_Jean
Další slíbené foto jednoho z políček. Super místo na lesní louce, které je poměrně dost nepřístupné a zároveň prosvětlené (holt jižní svah). Fotky jsou poměrně fušérsky pořízené, jinak 2 ze 4 kytek tak trochu smetla voda ale znova jsem je zakopal a doufám v nejlepší. Všechny kytky jsou AK48 (křížené ještě s Lowryderem2 a early girl).
Bakla_Jean
Další slíbené foto jednoho z políček. Super místo na lesní louce, které je poměrně dost nepřístupné a zároveň prosvětlené (holt jižní svah). Fotky jsou poměrně fušérsky pořízené, jinak 2 ze 4 kytek tak trochu smetla voda ale znova jsem je zakopal a doufám v nejlepší. Všechny kytky jsou AK48 (křížené ještě s Lowryderem2 a early girl).
Bakla_Jean
Další slíbené foto jednoho z políček. Super místo na lesní louce, které je poměrně dost nepřístupné a zároveň prosvětlené (holt jižní svah). Fotky jsou poměrně fušérsky pořízené, jinak 2 ze 4 kytek tak trochu smetla voda ale znova jsem je zakopal a doufám v nejlepší. Všechny kytky jsou AK48 (křížené ještě s Lowryderem2 a early girl).
Bakla_Jean
Tak další slíbené foto. Ak48 (řízlé lowryderem2 a early girl). Místo je to super (jižní svah na lesní louce) kde praží slunko o sto šest, bohužel jde o svah a tak dvě z kytek byly vyplavené po nedávných bouřkách. Naštěstí to přežily a tak jsem je zase zakopnul do země...snad tam vydrží. (Jinak sorry za fušérskou kvalitu fotek, hlavně ta s nohama v pozadí je fenomenálně odfláknutá :D )
mate to pekny chlapi. k+...jenom k tomu kvetinaci jak pises 50l.. prijde mi max 15 litrovej, ale je to jenom dojem mozna to mate
Bakla_Jean
Joo to je možné, odhad míry nikdy nebyl mou silnou stránkou :D takže 50l to asi nebude, ale patnáctka je zase málo. Jinak zpětně se omlouvám za ten triple post, ale nějak mě zlobil systém.

Tento týden je v plánu poslat pár fotek z dalších fleků a taky se chystám na balkoně přesadit cheese do 11l květníku, tak snad se zadaří :)
Bakla_Jean
Pondělní update

Celkem mě štve, že přesně nevím jak dlouho mě ty kytky rostou, rád bych totiž začínal každý svůj update číslicí, která by značila den růstu (popř květu) tak, jak jsem to viděl u mnohých z vás. Ale konec nářků a zpátky ke kytkám.

Ty budou tento týden potřetí hnojené (Až na cheese, ten je v předhnojeném substrátu a ještě je beztak moc mladý na takové věci) myslím, že to na nich jde dost poznat. Další vliv na jejich růstu má samozřejmě i počasí, které je fakt supr i když zapršet by taky mohlo (kdo má furt ty políčka chodit zalévat :D )

No, takže důkaz místo slibů:

1) Nastoupená jednotka - fotka nic moc, jen abyste věděli, jak to mám na tom balkoně poskládané

2) No name aka Kaskadérka (ta co mi spadla z balkonu), je o hodně víc kompaktnějšího vzrůstu než druhý no name, mám podezření že by to mohla být Blueberry aspoň to tvrdí, kámoš, kterému jsem to semínko našel v saku s hulením

3)No name nomero uno roste jako z vody, neustále ho ohýbám, ale časem asi přestanu. Trochu mě trápí fakt, že už mi potvůrka nakvétá.

4) Zmíněné nakvétání

5) Cheese

Jinak stále se snažím vymámit fotky od kámošů, u kterých mám zasazené shamany a ak48, jenže je to poněkud liknavější proces, ale slibuju, že budou :)
Bakla_Jean
Slibovaný report z kámošovy zahrady:

Všecko jsou to shamani (feat early girl a lowryder2). Myslím, že není víc co dodat, jen že hnojené budou guanem (kámošova máti je supr :D )

Přikládám fotky:
Creed
Ještě bys mohl dodat jak jsou ti šamani staří, asi před
tejdnem jsem da klíčit semena toho stejnýho modelu.
Bakla_Jean
Jak jsem psal v jednom z předchozích postů, mrzí mě to, ale nikam jsem si nenapsal den, kdy jsem zasadil, takže můžu pouze odhadovat.... první příspěvek tu mám 13.5. a kytky jsou na něm ještě poměrně malé, takže to vidím, že sadit jsem je mohl někdy začátkem května s tím, že do hliny šly o DOST pozděj, proto jsou taky pomerně malé.
Bakla_Jean
Tak jsem se zase trochu dovzdělal, co se týče zohýbání a ani jedna boční větev nezůstala nezohnutá. Dneska ještě plánuju zkontrolovat, zalét a pohnojit Shamany v kukuřici, snad to sucho snáší dobře....


(Tímto bych chtěl poděkovat uživateli Čepra, jehož náčrtek techniky zohýbání mě velice pomohl :) )


Fotos:

1) Kaskadérka před zákrokem
2) Kaskadérka po zákroku

3)No Name nomero uno po zákroku

No jinak si musím dávat pozor na přítelkyni, protože začíná na holky trochu žárlit a tvrdí, že se jim věnuju více než jí :D


EDIT: Navečer jsme jeli s kámošem na políčko, pozalévat a pohnojit. Dva z Shamanů se pochlapili a šli ven.
Bakla_Jean
Neuplynul ani týden a já už sem zase píšu. Tentokrát ale né z radosti, ale spíš z nasrání. Cheese a No Name nomero uno (omlouvám se Buddaddymu za totožnou přezdívku :-O ) napadli neznámí škůdci. Inu vzal jsem vzorek každého z napadených listů a vydal se do nejbližšího growshopu, tam mi borci ochotně na mikroskopu ukázali, co za malé zmrdy trápí moje kytky....no a byly to Svilušky a Třásněnky, chtěl jsem na ně použít Biool, ale neměli ho, tak jsem zvolil dražší variantu Spruzit, tak snad nebudu litovat. Dneska to teda ošpricuju a uvidím.

Abych se uklidnil, tak přidávám fotku AK48 (feat lowryder2 a early girl) co mám u kámoše, roste pěkně :)
Bakla_Jean
SAD UPDATE

Z médií se na nás valí zprávy o nejsušším létu za posledních 60let, dva týdny (nebo dýl?) do nás permanentně pere slunko a teploty překračují 30°C aniž by padla jediná kapka vody.

A já, ani žádný z kámošů (s kterýma mám zasazené shamany a akčka) jsme nebyli od přesazení zkontrolovat jedno ze dvou políček co máme v okolí (lesní louka-AK48) . No nebudu to zbytečně prodlužovat, pohled to byl smutný, z celkových 4 kytek na políčku byla jedna uschnutá na prach, další tři se zasekly v růstu (z toho jedna je samice). Poučení pro příště, je fakt kurevsky sucho, musím si najít čas a na to políčko zajít častěj.

Na druhém poli (kukuřice) kytky (shaman) rostou nádherně, ale opět se další dvě pochlapily, z celkových 5 zasazených jsou prozatím 3 samci (šli samozřejmě ihned ven), zbývají tedy dvě.

Na kámošově zahradě (Shaman) se mi z 3 kytek vyklubal zatím jeden samec (a už začal i pylovat) další 2 zůstavají nerozlišeny.

No zprávy jsou to hodně špatné, z cekových 16 kytek nám zbylo 8 (zbytek buď pomřel, nebo zesamčil)

Fotky:
1)Uschlé AK48
2)AK48 (samice)
3)AK48
4)AK48
Bakla_Jean
Pole v kukuřici:

1)No name
2) SHaman

Zahrádka kámošova:

3)Samec v rozpuku
2)Shaman
3)Shaman
Bakla_Jean
BALKONOVÝ UPDATE

Abych si trochu spravil reputaci po minulém fiasku s kytkama, co máme dohromady s kámošema na políčkách, uploaduju fotky ze svého balkonu (a tudíž kytek, které jsou jen moje). Na první pohled jde vidět, jaký je to rozdíl, když má někdo rostlinky dennodenně na očích a věnuje se jim, než když za něma musí někam dál a pořád si na to neumí udělat čas.

Fotky:

1)No Name (No1) (polámal jsem jí větve, ale zatím mi přijde, že se stonek v místě zlomu nijak nezbytňuje)

2)Kaskadérka - BRUTÁLNĚ se větví a patra jsou strašně blízko u sebe a rostlinka jeví dojem popínavky a pomalu mi prorůstá zábradlím :)..... pořád ještě nevím pohlaví....

3)Kaskadérka - Pohled shora na vznikající špičky

4)Cheese - na to, že ještě nebyl ani jednou hnojena, roste jako svině (jen aby to nebyl samec). Zhruba před týdnem jsem ji zohnul a to tím nejlepším možným způsobem (narozdíl od předchozích dvou, kdy mi obě rostlinky rostou uplně mimo květináč). Je to fakt sprinterka, za tu poměrně krátkou dobu, co jsem ji zasadil jí tak šíleně naběhl stonek, že to fakt moc nepobírám :D

Co se týče hnojení, tak stále používám kopřivový výluh, ale v čím dál víc koncentrovanější formě. Začal jsem taky častěj hnojit - 3x týdně a kytkám to jen a jen prospívá.

Včera jsem taky podruhé provedl postřik proti sviluškám, protože se mě zase objevily nějaké ty hryzance na listech cheese.
Bakla_Jean
Another sad update

Už to sice vím nějakou dobu, ale nechtěl jsem to sem psát, protože jsem neměl fotky. No...fotky asi stejně mít hned tak nebudu (kámoš, co fotil mobilem je technický iliterát a není schopný je dostat z mobilu do PC). Zkrátka a dobře AKčka, která jsem měl na celkem luxusním místě v hnoji v remízku mezi polema mi kámoši při minulé kontrole našli urvané, uřízlé prej nebyly, okousané taky ne, ale prej jednoduše zlomené. Uznávám, že to místo nebylo z nejtajnějších a moc jsem mu nevěřil, ale pod svícnem někdy bývá celkem tma. No tentokrát nebyla.

(Stonky kytek prej byly enormního vzrůstu, za co asi můžu vděčit hnoji, do kterého jsem je zasadil....každopádně, jakmile kamaráda naučím přetahovat fotky, tak je sem postnu)

Takže z celkového počtu 16ti zasazených rostlinek (8xAK48 feat LOWRYDER 2 feat EARLY GIRL + 8x SHAMAN feat LOWRYDER 2 feat EARLY GIRL) mi zbývá 8 kousků (od každého strainu 4)
Bakla_Jean
Mám na Vás dotaz, ó zkušenější kolegové, No name No1 mi vlivem letošního propršeného jara začal nakvétat a neustále kvete. Zároveň s tím ale i nadále roste a já ho v tom taky podporuju a hnojím kopřivama. Mám to kvetení ignorovat, nebo začít hnojit hnojivem na květ?

Přikládám foto- Jde o špičku rostlinky, ale samičí květy se objevují uplně všude i u nově vyrostlých výhonků.
zelenakonev
pokud se nemylim, tak uz jsem tady videl no namy, co zacaly normalne nakvetat uz takhle brzo... hnojil bych na kvet
fiste
Jo, mě už taky kvetou a už jsem mezi nima našel 4 hermáče. Prvních pár týdnů květu se ještě hnojí na růst.
Bakla_Jean
Díky moc za odpovědi, dám na rady fisteho a zkusím ještě dopoužívat výluh z kopřiv a až mi dojde (při stávajícím tempu hnojení 3x týdně, to vidím ještě tak na dva týdny), tak si namíchám slepičáky, nebo možná něco koupím.
Mystery
Jedna korekční, ten AK48 x L.R.2 není crossnutý s Early Girl, pouze Shaman x E.G. x L.R.2. Ale to jen tak okrajově, aby sis to nepopletl :-)
Bakla_Jean
Díky Mysterymu za upřesnění ... je fakt, že už v tom mám trochu zmatek :)

Rostlinky jinak rostou nádherně (aspoň ty balkonové), i když se musím přiznat, že jsem už pěkně dlouho nebyl zčekovat políčka. V uplynulých dvou týdnech dvakrát zprchlo, tak snad si to kytí nějak dávají.

Máš ovšem malý problém, Cheese mi sice už začíná ukazovat preflowers (a je to na 80% holka ! :) ), akorát mi u ní odcházejí (žloutnou, flekatí a postupně usichají) velké listy ve střední části rostliny. Připisoval jsem to (a stále trochu připisuju) sviluškám a provedl jsem proto druhý postřik Spruzitem, ale nezlepšilo se to. Přikládám foto a skromně prosím o radu :)
Mystery
To žloutnutí bych si tipnul na nedostatek hnojiva :-)
Bakla_Jean
Hmm taky mě to napadlo, ale kytka byla už dvakrát hnojena kopřivama.... no, ale uvidím, každopádně budu hnojit dál. Díky za názor, snad máš pravdu :)
Mystery
Ono jde hlavně o to, jestli je ve hnojivu z kopřiv dostatek látek, které rostlina potřebuje, NPK :-) Případně jestli jich je tam dostatek. Já hnojím Alga Grow od plagronu a když nějaký čas vynechám, tak rostliny vypadají stejně, jako u tebe. Začínají žloutnout velké listy od spodu.
Bakla_Jean
No byla zasazená v předhnojeném substrátu a je fakt, že oproti zbylým dvěma nemá tak vymazlené složení půdy (kobilince, skořápky) nemá. Jinak kopřivy jsou boost asi jen na dusík, takže by to asi fakt chtělo něco na draslík a fosfor. Každopádně uvidím jak bude kytka vypadat dál a kdyžtak koupím nějakou hnojku :)
čus to žloutnutí listu zpusobuje právě nedostatek dusíku
Bakla_Jean
To Franco: No to jsem si právě taky myslel a pohnojil jsem kopřivama, které mají dusíku až na hůru a teď jsem po víkendu mimo dojel dom a zase jsem musel urvat asi 4 totálně zeschlé listy. Zkusil jsem teda pohnojit krystalonem start, tak uvidím.

Jinak včera jsem u kámoša na zahrádce vyrval dalšího samce od shamana (smůla jako prase, z 8 shamanů zatím 5 samci )
Bakla_Jean
TOŽ SU TU ZASE

Fesťák, dovolená, brigáda.... to jsou hlavní tři důvody mojí delší nečinnosti zde. Během těch pár týdnů jsem definitivně přišel o kytky u obou kámošů (u prvního kámoše se mi poslední zbylá kytka oprcala, neznámo od koho... a u druhého mám majestátního samce).

Na zbylých dvou polích sem stále nebyl, protože to jednoduše nestíhám a taky mě docela štve, že to pěstujeme ve třech a zbylí dva kámoši si odjedou 300 kiláků pryč a všechno to zůstává jen na mně. Tak jako tak asi budu muset spolknout hrdost a jít se podívat.

Na balkoně to vypadá poměrně pěkně, sice žloutnoucí a opadávající listy jsou u Cheese stále nevyřešeným problémem, ale zdá se, že kytce to až tak nevadí a pěkně se nám paličatí. (Napadlo mě že by to mohlo souviset s tím, že kdykoliv kytku zaliju, tak okamžitě proteče, jako by substrát vodu absolutně nezadržoval....navíc voda co teče spodem je vždycky čirá)

No namek se mi kráásně paličatí a víc k tomu snad není co dodat...snad jen fotky. :)

Kaskadérka se nakonec ukázala býti kaskadérem, takže musela jít do koše.... ale málem jsem to oplakal, protože byla fakt nádherná.

Taky mi na balkoně přibyla jedna nová kytka. Je to další no name v hrozivě zanedbaném stavu, dal mi ji kámoš, který se o ni fakt nestaral a taky tak vypadá, tak ji kdyžtak zkusím trochu zbrchat a uvidíme :)

Všechny balkonové matróny přihnojuju plagronem alga bloom, zatím za sebou mají první dávku.

Fotky: 1)No name
2)No namova hlavní palice
3)Cheese
4) Cheesova hlavní palda
5) Nový no name od kámoše
Bakla_Jean
Včera jsem byl zkontrolovat poslední dvě políčka.

Při příchodu na první (lesní stráň) jsem nestačil valit oči. Z minulé návštěvy jsem věděl, že mi zbývají 3 kytky, z toho dvě samice a jedna zatím bezpohlavní, tím pádem jsem se modlil, ať se ta bezpohlavní nepromění na samce, protože za měsíc mé nepřítomnosti by zbylé samice stihla oprcat. Nakonec to teda dopadlo tak, že poslední kytka se opravdu ukázala jako samec, ale byla přelomená napůl a mrtvá, jen dole zbýval malý trs samčích pohlavních květů, které jsem rychle urval a zahrabal. Nevím jestli to ožrala nějaká zvěř, nebo zlomil vítr, ale jsem za to jedině rád, protože samičky zůstaly neoprcané a nádherně nakvetlé, připravené jít tak za dva týdny pod kosu :)

Na druhém poli (kukuřice) jsem našel jednu kytku zcela zežranou a druhá byla nakousaný samec.

Takže z celkového počtu 16 zasazených kytek (nepočítám ty na balkoně) nakonec snad sklidím 2 (které navíc budou mít výnos maximálně 10g na kytku). Zbytek byli v drtivém počtu případů samci a jedna se oprcala.

Příkládám fotky: Oboje samice jsou AK48xL.R.2
Bakla_Jean
První zářijový týden, kytky už nerostou, ale květy bobtnají podle plánu :) Hnojím plagronem alga grow 5 ml/l v nijak zvlášť pravidelných cyklech (prostě zaleju pokaždé, když už půda zhruba 3cm pod povrchem není vlhká).

Minule jsem psal o kytce, kterou jsem si donesl v zuboženém stavu od kamaráda, dnes o ní psat nebudu, protože to byl samec a již není mezi živými :D

Jinak fotky:

1)No name celek
2)No name špička
3)Cheese celek
4)Cheese špička

U Cheese pořád nevím co udělat s tím okamžitým protékáním vody po zalití, asi je to způsobené špatným složením substrátu, ale s tím už nic dělat nebudu.
Bakla_Jean
Captain's log, 10th of september:

Boční palice na No Namu, vybíhající směrem k okraji balkonu nebezpečně těžknou. Kdyby kytka měla nos a pusu, tak by funěla jak kulturista po sachariďáku na záchodě. Asi budu muset palice nějak přikurtovat, ať mi nespadnou z balkonu. Jinak rostlinka začala konečně vonět, ale musím říct, že tenhle typ vůně moc nemusím, je to HODNĚ pronikavá vůně, která mi trochu voní po rzi, nebo něčem takovém, už jsem se s tím párkrát setkal, většinou v těch případech, kdy měl někdo modýlek ve třech dýlerácích a baťohu a policejní psi v okruhu 3km chytali záchvaty.

Cheese si jede furt stejnou rachitickou písničku o upadávajících listech a nezdravém vzhledu, paličky jedou též, ale míň než u No Namu. Na výnos to bude slabota, ale aspoň mi těch pár g rozšíří vzorkovnu :)

Zítra nebo pozítří jdem s kámošem setnout první ze dvou Ákáček, tak potom přihodím fotous.

Na fotkách v hlavních rolích:

1)Přetěžkané palice No Namu
2)Cukřík na vrchní palici No Namu
3)Jedna fotka špičky Cheese aby se neřeklo...
Bakla_Jean
AK-48 DOWN

Minulý týden ve středu jsme vyjeli nad ránem s kámošem sklidit první z kytek. Vybaveni kapesním nožíkem (nic většího bohužel nebylo potřeba) jsme kytičku fikli. Počasí nebylo zrovna ideální a ráno celkem chcalo, druhá AK-48 ještě kupodivu nebyla tak zralá, tak jsme ji nechali na místě. Vzhledem ke stávajícím dešťům se trochu bojím plísně, ale snad to holka dá a dozraje v pořádku.

Fotky přímo z kosy nemám, protože kámoš pořád není schopný mi je poslat, takže posílám pouze ukázku našeho majestátního výpěstku ihned po trimování a potom nějakou tu sušinu. Výnos na gramy snad ani nemá cenu sem psát, odhaduju to max tak na 10g.

Smoke report bych napsal, ale to bych nesměl mít kurva rýmu a necítit ani hovno pod nosem, natož chuť dýmu, který inhaluju, takže příště ;)

No je to moje uplně první vypěstovaná věc, takže mám radost i z toho mála, navíc pořád čekám až seknu ty své dvě krásky na balkoně. Jinak plánujem s kamarádem to místečko, kde rostly AKčka trochu zvelebit a udělat si tam regulerní políčko a příští rok doufat v lepší výsledek.

Peace out
Murph
Z jaké seedbanky máš Cheese? Mám od Fair Seeds a zatím jen chloupky... :/ :D
Bakla_Jean
Z žádné, mám to od kámoše, který to našel ve vzorku, který koupil od kámoše, který to vypěstoval :D (takže jistota, že je to cheese tam fakt není). Jak jsem říkal možná někde na začátku, toto je můj první grow a tak jsem si sháněl semínka všude možně, příští rok se už budu zásobit ze seed banek :)
Bakla_Jean
Slunko kurva nikde
a mě už to štve, nevím jestli je to právě kvůli absenci slunka, ale palice na No Namu jsou pořád měkké i přes to, že větve u kytky už se pod tíhou celkem kroutí (viz. foto). Příkládám i fotku palic a měl bych na vás zkušenější prosbu, neodhadnete jen tak z obrázku, kdy zhruba byste kytku sekli?

Cheese, voní čím dál hezčej (oproti no namu, u kterého se bojím, že pujde o model-kekel) a začíná už i trochu tvrdnou v paličkách.


Fotky:

1)No Name celek
2)No Name vrcholek
3)No Name přikurtovaná pálka
4)Cheese celek
5)Cheese špička
cardiak
:) k+
Bakla_Jean
Krize identity?

Z více zdrojů jsem se doslechl/dočetl, že se patří kytky na balkoně na noc zakrývat, pokud vám na ně dopadá byť jen tlumené světlo z pokoje. Už tři dny teda zatemňuju a jde to poznat....Cheese mi začal fialovět a já si nejsem jistý, jestli je to u této odrůdy normální, nebo hold nemám Cheese. Neví někdo ?

Fotky Cheese:
Im-2Pac
Čau Baklo ;), nemyslím si že ti začal fialovět, možná se pletu, ale některý kytičky jsou citlivý na zimu a v noci už to venku na triko a kraťase holt není :), prostě jí je zima - já sklízel jednu kytku 2 roky zpátky skoro černou
čau kámo jak říká tuuu pek je to zimou já mám afgani a fruity chronic juice venku a fialový jako svině prostě je jim zima normalně by tyhle modely vůbec fialovy bejt nemeli to ti dělá třeba purple a podob..
Bakla_Jean
Tož tak to teda je! Díky moc za info chlapi ;) (posílám Bojler)
Bakla_Jean
Stěhování
Uff, právě jsem přestěhoval No Namku a byla to teda fuška. Po odvázání se palice sesunuly uplně k zemi, naštěstí větve nepraskly, a potom následovalo pomalé přesouvání květináče z jedné strany balkonu na stranu druhou, prosvětlenější. Kytku jsem znova uvázal, odfotil a tady jsou výsledky. V týdnu si pujčím od kámoša mikroskop a hned budu moudřejší co se data sklizně týče.

Fotky:
1)Celek
2)Boční palice
3)Boční palice
Bakla_Jean
Hrátky s mikroskopem

Kámoš mi pujčil USB mikroskop a mě to nedá a musím si zase zaspamovat. Ta věc zvětšuje "jen" 40x takže nemám až tak dokonalé přiblížení na kapky pryskyřice, ale pokud mě zrak nešálí, tak jsou zabarvené do mlhava, že by teda čas na kosu?

Fotky (omlouvám se za nic moc kvalitu, ale líp to nešlo) No Namu:
guarana
z tychto dvoch fotiek to skor vyzera, ze sa nejake biele svetlo (neon,ledka alebo co) odraza od este nie celkom mliecnych krystalov,za par dni budes mudrejsi
Bakla_Jean
Harvest

Dnes před východem slunce jsem vzal do ruky multifunkční napodobeninu švýcaráku, jako břit si zvolil karikaturu pilky, který tento div nožařské techniky má v základní výbavě ( já vím, já vím ...ta úroveň techniky v dnešní době ....až se tají dech :D ) a jal se očesat své balkonovky.


Zbytek za mě řeknou fotky, já jen dodám, že jsem rád za všechny rady, které jsem si zde poctivě vyhledat a ještě víc jsem rád za rady, Vámi, zkušenějšími poskytnuté :) Díky moc, bez vás by to vypadalo absolutně jinak.



Fotky:

1) Cheese
2) Topovka Cheese
3) No Name
4) Topovka No Namu
5)Vrchní knödel baron von No Namelich
Bakla_Jean
Provizorní sušírna v šatně. (Ano, na tu prázdnou zelenou plochu před paldama na první fotce přijde poté oblečení -_- )

Jediný komentář k fotkám je ten, že následující asi dva týdny budu chodit oděn v šatstvu s vůni cannabis for men. (HA, HUMOR!)
Bakla_Jean
SMOKE REPORT

Po delší době su zase tu, abych tak nějak shrnul tuto debutovou sklizeň.

Cheese
Množství - zhruba 20g sušiny
Vůně a chuť - co nedohnal na množství, to dohání vůní, která je hodně intenzivní a taková možná až kysele ovocná, nikdy jsem se s podobnou vůni u trávy nesetkal. (V těchto degustátorských charakteristikách jsem hodně mimo, takže je možné, že zdejší vybrané nosy by to charakterizovaly uplně jinak) Na chuť je to poměrně hodně chutné hulčo, ale abych řekl pravdu, tak jsem to měl zatím pouze v brku a to mi nepřijde jako zrovna směrodatný prostředek určování chuti, až to proženu bongem budu moudřejší.
Účinek - Docela zklamání, hulení je to slabší s pozvolným nástupem a stav netrvá moc dlouho. Sativoidní charakter.

No Name aka Balkön
Množství - kolem 50g
Vůně a chuť - voní jako obyčejné outdoorové seno, se kterým se setkáte na každém kroku. Kdyby ta vůně byla auto, tak je to škoda felicie, skoro každý ji měl jako svoje první pojízdné vozidlo, plnila svůj účel, ale nikdo si z ní neposadil na prdel, stejně tak na ni ale každý vzpomíná poměrně v dobrém. Chuť je ničím vyjímečná tuctová.
Účinek - Ještě slabší než cheese, po jednom špeku je člověk pořád celkem ready a ještě se u něj střídají pocity absolutní nezhulenosti s poměrně solidní zhuleností, což je celkem nařit. Zhulenost odezní hodně brzo.

Celkově bych tento model charakterizoval jako prvotřídní outdoorové seno, s kterým se každý z nás musel setkat při svých ranných huličských dobrodružstvích.

ZÁVĚREM

Byl to můj první úspěšný pěst, od kterého jsem si z počátku sliboval hodně, ale pak jak si člověk začně načítat různé informace a jak mu kytky na venkovních políčkách postupně chcípají, tak potom vidí budoucnost mnohem reálnějc no a s prvním pohulením a vážením sušiny už uplně vystřízliví (když sem viděl ty nabobtnané palice u no namu před sklizní, tak jsem to tipoval tak na 100+ gramů).
Celkově jsem rád, že mám možnost pěstování alespoň na tom balkonu, na který vidí z vnitrobloku lidi z asi padesáti bytů a přesto nikdo nepráská, ba naopak (jeden soused už se ptal po nějakém tom pytlíčku :D ). S vypěstovaným produktem zrovna moc spokojený nejsem, ale aspoň vím, že nemá moc cenu pěstit ze semínek, které najdete někde v pytlíku s hulením.
Příští rok se do pěstění vrhnu už s určitýma zkušenostma a HLAVNĚ se značkovýma semínkama, možná zkusím zatemňování, ale nejradši bych se někdy v budoucnu vrhnul na indoor, který se mi čím dál víc líbí.

A to je vše přátelé.
Bakla_Jean
SMOKE REPORT

Po delší době su zase tu, abych tak nějak shrnul tuto debutovou sklizeň.

Cheese
Množství - zhruba 20g sušiny
Vůně a chuť - co nedohnal na množství, to dohání vůní, která je hodně intenzivní a taková možná až kysele ovocná, nikdy jsem se s podobnou vůni u trávy nesetkal. (V těchto degustátorských charakteristikách jsem hodně mimo, takže je možné, že zdejší vybrané nosy by to charakterizovaly uplně jinak) Na chuť je to poměrně hodně chutné hulčo, ale abych řekl pravdu, tak jsem to měl zatím pouze v brku a to mi nepřijde jako zrovna směrodatný prostředek určování chuti, až to proženu bongem budu moudřejší.
Účinek - Docela zklamání, hulení je to slabší s pozvolným nástupem a stav netrvá moc dlouho. Sativoidní charakter.

No Name aka Balkön
Množství - kolem 50g
Vůně a chuť - voní jako obyčejné outdoorové seno, se kterým se setkáte na každém kroku. Kdyby ta vůně byla auto, tak je to škoda felicie, skoro každý ji měl jako svoje první pojízdné vozidlo, plnila svůj účel, ale nikdo si z ní neposadil na prdel, stejně tak na ni ale každý vzpomíná poměrně v dobrém. Chuť je ničím vyjímečná tuctová.
Účinek - Ještě slabší než cheese, po jednom špeku je člověk pořád celkem ready a ještě se u něj střídají pocity absolutní nezhulenosti s poměrně solidní zhuleností, což je celkem nařit. Zhulenost odezní hodně brzo.

Celkově bych tento model charakterizoval jako prvotřídní outdoorové seno, s kterým se každý z nás musel setkat při svých ranných huličských dobrodružstvích.

ZÁVĚREM

Byl to můj první úspěšný pěst, od kterého jsem si z počátku sliboval hodně, ale pak jak si člověk začně načítat různé informace a jak mu kytky na venkovních políčkách postupně chcípají, tak potom vidí budoucnost mnohem reálnějc no a s prvním pohulením a vážením sušiny už uplně vystřízliví (když sem viděl ty nabobtnané palice u no namu před sklizní, tak jsem to tipoval tak na 100+ gramů).
Celkově jsem rád, že mám možnost pěstování alespoň na tom balkonu, na který vidí z vnitrobloku lidi z asi padesáti bytů a přesto nikdo nepráská, ba naopak (jeden soused už se ptal po nějakém tom pytlíčku :D ). S vypěstovaným produktem zrovna moc spokojený nejsem, ale aspoň vím, že nemá moc cenu pěstit ze semínek, které najdete někde v pytlíku s hulením.
Příští rok se do pěstění vrhnu už s určitýma zkušenostma a HLAVNĚ se značkovýma semínkama, možná zkusím zatemňování, ale nejradši bych se někdy v budoucnu vrhnul na indoor, který se mi čím dál víc líbí.

A to je vše přátelé.
Mystery
Ahoj, vypadá to pěkně. Množství je adekvátní tomu, kde jsi to pěstoval. V zemi s hnojivem by toho bylo o dost více. Jen se chci zeptat, jak jsi dopadl se Shamanem a Ak48 crossem? Někde v půlce jsi o nich ještě psal a pak už ani zmínka. Toho shamana si hodně lidí chválí, dokonce si teď pár lidí bralo další semínka stejného modelu na další sezónu. Ale nikde žádný pořádný report a to už jsem tu projel skoro celé fórum :-)
Bakla_Jean
Čau, no u No namu jsem právě zeminu měl celkem pořešenou (kobilince, skořápky atd) tak nevím, ale nezdá se mě, že by to snad chtělo ještě víc, navíc sem pravidelně hnojil kopřivama. Jinak co se týče semínek od tebe, tak to byla jedna velká smůla. Shamani byli všecko samci (až na jednu samicu, ale tu mě oprcal nějaký neznámý samec z okolí) ... takže 7/8 samci a jedna oprcaná samice (vyrval jsem ji též, protože to nemělo cenu). U Akček to bylo o trochu lepší tam byli samci jen tři z 8, ale zbytek mi buď vyorali kanci, nebo to uschlo během such, kdy se na políčko nikdo ze zainteresovaných nedostal. Nakonec jsem z tvých semínek sklidil jen jedno AKčko (tuším příspěvěk 54) a to bylo dost vklidu, jen toho bylo málo no (ani ne 10g). Příští rok musím častěj chodit na políčka :)
Mystery
Tak to je docela smůla no, není nad to mít políčko na zahradě :-D Ale u každého to tak nejde, to je mi jasný. Tak za rok, snad se ti zadaří lépe :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma