Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Pot of Gold in da NFT - Klikni zde pro originální téma
LonGermaX
Zdravím kolegy,

nový i starý nadšence.

Chci vám představit můj další počin v mém boxu 240x120x200.

Osvětlení 2x600W HPS s Waveflector XL.

Ventilace prima klima 680m3/h s regulátorem.

Hnojiva Canna Aqua + Canna Rhizoton+ PK13/14 Atami+ Canna flush+ Atami Enzyme

Osazenstvo:

26 ks Pot of Gold

Medium:
1x Lager multiduck osazeno 23xks
1x Grow tank 45 3x ks

Kytky mám v plánu zastřihnout a pomocí kolínek tvarovat, bude to pro mě premiéra tak snad se to povede.
Zdenda89
Jí myslel, že Pot of Gold už neexituje, že se ten model jmenuje trořku jinak....? Kdyžtak smázni.
LonGermaX
Zdravím, nejsem si jist, ale v encyklopedii jsem ho našel. Něco o něm zde.

Pot Of Gold
The Flying Dutchman Seed Company

Fenotyp: Indika


Oficiální popis:
Kompaktní zařízení, která produkují masivní výnosy, a také jedním z nejvíce pryskyřic kmeny v našem výběru. Pot Of Gold je jedna z příkladem The Flying Dutchmen semenářskému podniku. V rafinované hašiše sladkou chuť a velmi silný fyzický efekt, tento kmen nechat přilepená na vaše sídlo na hodin. Dobré pro mnohé lékařské aplikace. A peníze tvůrce, zlato třepačka, je pravda, pryskyřice bomba!

Kvetení: 55 - 70 dní
milkbyrtr
Jo jo "Hrnec plnej zlata" už jen název něco napovídá:)
Asi před 2 roky jsem měl možnost ho jet v hlíně,tehdy to bylo asi nejúspěšnější kolo co jsme měli s kolegou,opravdu výnosná genetika,kompaktní tvrdé květy a lepidlo..Jsem zvědav,budu sledovat :)
LonGermaX
Ke genetice, vše sedí jak píše milkbyrtr a mám to i od matkáře potvrzený.

Dneska vám představím 26 kousků, příprava a výběr klonů na ten počet z jedné matky byl hodně špatný. Dostal jsem 30 klonů z toho tři nebyly pořádně prokořeněný a jeden jsem neopatrností zlomil. Což je škoda a teď mi do počtu chybí dva řezy. Nicméně se nedá nic dělat a budu se muset s tím smířit a tu ztrátu kompenzovat tím, že kytky trošku vytvaruji a zaplním prostor.

Systém jsem z předminulého kola vyčistil a udělal malý úpravy. Velký NFT jsem trosku předělal, hodil do roviny a spád jsem pořešil tak, aby se roztok dostával všem rovnoměřně.

Tkaninu a doporučuji to všem, jí předem natáhnout a před vysazením krásně prolít, navlhčit, aby se krásně napnula a nevytvářily vzduchový bubliny, potom jí seříznout tak 5cm od výtoku pak vsadit řezy.

Kostky jsem pufroval v tomhle případě celý dva dny, nechal jsem je jen ponořený v upravené vodě s kořeňákem. Nicméně jsem musel tři dny upravovat PH v NFT pač se pořád zvedalo. Po třech dnech se PH ustálilo.

Závlaha probíhala tak, že jsem dal první den 4x po půl hodině a každý druhý den jsem tam tu půl hodinu přidal a sledoval jsem, jak se rozrůstají kořeny. Asi 4 den jsem jim dal NONSTOP závlahu.
LonGermaX
Růst 6 den 18/6

Teplota Den/Noc 30/20°C ( docela rozdíl, přemýšlím, že nasadím stolní
větrák)

Vlhkost Den/Noc 60/80%

Odtah jede na 30%.

PH -ve velkém (BNFT) 5,8, v malém (SNFT) 5,8

EC - BNFT 1,24, SNFT 1,22

Teplota roztoku, tady zkusím trošku experimentu. V BNFT jí držím kolem 20,5°C, a SNFT jí držím kolem 22°C, zdá se mi že v tom menším kde je o něco větší teplota se kytky víc rozjely.

Vše držím podle mě v těch pokuď možno nejlepších tolerancí. Kytkám to prospívá a brzo se budu chystat k záštipu. Některý kytky co byly bídně prokořeněný jsou pozadu, takže vyberu silný jedince, který zaštípnu.

1.foto - BNFT
2.foto -spolu, v rohu malý NFT
3.foto - znovu BIG NFT (BNFT)

Klony, z minulé zkušenosti, ty silnější jedince jsem se snažil dát do stran, ty slabší do středu, měl jsem zkušenost, že ve středu se kytkám dařilo podstatně lépe, tím mi stínily ty krajní. Teď se toho budu snažit vyvarovat a kytky pomocí kolínek redukovat.
POG je suprgenetika zde odkaz na foto co sem měl vNFT v tvém podání to bude velmi zajímavý :)
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=494508
LonGermaX
citace:
Původní příspěvek od CHoosse23
POG je suprgenetika zde odkaz na foto co sem měl vNFT v tvém podání to bude velmi zajímavý :)
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=494508


Ahoj, zitra až bude čas pořádně si pročtu tvůj treed o víkendu nebyl na to čas. Podle fotky to vypadá velice lákavě. Měl jsem příležitost ho kouřit z venku i ze vnitř a síla je docela hard.
Nebudu mluvit o vůni a kvalitě téhle genetice. Teď už nemůžu vydržet, jak se to bude chovat při růstu. Prý docela táhne, mam to prý brzo přepnout..

LonGermaX
Růst 8 den 18/6 po záštipu

Teplota Den/Noc 30/20°C

Vlhkost Den/Noc 60/80%

Odtah jede na 30%.

PH -ve velkém (BNFT) 5,5, v malém (SNFT) 5,8

EC - BNFT 1,06, SNFT 1,18 - EC vstupní vody je 0.65

Teplota roztoku - BNFT 21°C
- SNFT 22°C

Nevím proč, ale dva dny se mi drželo ve velkém NFT ph stabilně na 5,8 včera jsem měřil PH a naměřil jsem 7. Vůbec nevím proč se tak stalo. Vůbec mi nic nenapadá. Řeším dvě varianty. Ta první je, že jsem přidal den předtím do nádrže trochu kořenového stimulátoru a druhá, že kytky začaly žrát , ale to by spíš PH lezlo dolů. Nenapadá někoho proč se tak stalo? V malém NFT jsem udělal to samý jenže tam PH vylezlo z 5,8 na 6,1. Spíš ten kořenák s tím asi zahýbal, ale, že by až tak ?

Změna PH se dneska projevilo na listech, různě se kroutí a flekatí. Dneska což je 10 den růstu přidám víc roztoku, kytky vysáli na min k čerpadlu a EC slezlo 0,15, takže začínají papat a to taky mohlo ovlivnit to PH, ale jak jsem psal spíš by šlo dolů.

foto 1,2,3,4 - BNFT po záštipu

foto 5 - SNFT po záštip


Je vidět že některý kytky jsou pozadu hold je nebudu tak roztahovat a budu spíš koukat na to, aby drželi výšku s ostatníma. Ty větší budu řešit zas naopak, ohýbat a ohýbat.
LonGermaX
Kytky se mi podařilo zaštípnout docela dobře, vršky použiji na ven. Přidávám foto kořenů. jsou krásně bílé, snad se mi podaří takhle bílý kořeny udržet až do konce. Budu solit maximálně do EC 2,0.

Jelikož to sem dávám s malým spožděním tak včera jsem použil už dvě kolena. Bude vidět na dalším příspěvku hned jak budu mít čas ho sem nahrát.

Stonky vypadají robustně, až mi to mile překvapuje jaký základ se kytka vytváří. Jen dneska dořešit do nestabilní PH, vím že je někde zakopaný pes, ale nedá se nic dělat člověk se tomu nemůže věnovat, jak by chtěl. Věřím, že po dopuštění nádrže bude PH stabilní. Vše radši budu míchat mimo a pak dolívat vyhnu se pak nepříjemnostem výkyvu PH.

Chtěl bych se pak zeptat až budou kytky větší zkušenějších growrů jak mam umístit ventilátory, mam dva klipsňáky a jeden stolní. Předem díky za rady.

foto 1 - Pohled shora na záštip
foto 2,3- pohled na kořeny
milkbyrtr
No pěkně se ti to rozrůstá,jen tak dál ty "zletej hrnčíři"
co se týče těch větráku,tak bych si hlavu nelámal,jeden do rohu,druhy naproti a jestli máš stojanovej,tak ho pověs před vstup.
Já používám jen jeden velký stojanový,který pověsím vzhůru nohama před vstup a zazipuji :) viz: http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=478940
LonGermaX
citace:
Původní příspěvek od milkbyrtr
No pěkně se ti to rozrůstá,jen tak dál ty "zletej hrnčíři"
co se týče těch větráku,tak bych si hlavu nelámal,jeden do rohu,druhy naproti a jestli máš stojanovej,tak ho pověs před vstup.
Já používám jen jeden velký stojanový,který pověsím vzhůru nohama před vstup a zazipuji :) viz: http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=478940


Díky milkbyrtr. Rozrůstá se to pěkně, vidím to každý den takže mi to už ani nepřijde. Díky za radu asi to moc řešit nebudu, nějak to tam narvu, počítám pár dní po přepnutí, že je tam hodím. A ten nápad vzhůru nohama je vynikající ,-)

Včera proběhla výměna roztoku. Ještě včera mi zlobilo PH, vím jedno kořenákem to nebylo pač se to dělo jen v jednom systému. Takže musím vyloučit ještě dvě možnosti a to takový - budˇjsem přidal PH up, místo PH down ( chyba odstraněna flaštičku jsem strčil daleko od ostatních), nebo jak jsem pořešil úpravu systému tak jsem tam dal dva pozinkový šrouby, který mohou kondenzací par uvolňovat do systému nějaký věci? Ale že by až tak? Dneska až naměřím tak uvidím.
Hopík44
Zdar LonGermaX

Tak koukám že to tady zase parádně rozčísneš! Nastartováno máš hezky!
To ph je peklo, taky zase řeším, stoupá a stoupa a snižuju a snižuju, opět NFT a Flo Gro taky to samé, nemůžu tomu přijít na kloub, vše vydezinfikováno, žádné zbytečné předměty než čerpadlo, s keramzitem ve FG nebo bez v NFT a pořád stejný problém ze stoupáním ph. Ale za nějaký čas se to ustálilo, tak doufám že ted to bude to samé.
LonGermaX
Zdar Hopíku,

Snad se start povedl. Jak jsem psal jen to PH mi zlobí, ale po výměně se snad už ustálilo. Je možný, že jsem tam dal fakt to PH up. Každopádně dneska se to už nehýblo. Právě, že mi to PH od kostech zvedalo jen tři dny a pak klid a zas za pár dní to šlo až tak nahoru jako, kdybych je nepufroval. Noc nic teď už to snad bude dobrý.

Zkoušel jsem včera ohýbat a povedlo se mi dva šlahouny zlomit. Asi jsem měl ještě chvíli počkat až povyrostou a necpat tam ty kolena. Nedá se nic dělat chybami se člověk učí.

Dneska nebudu línej a dam si vedle do kalfasu odstát vodu a naředím roztok na dolití a vedle kýbl s menším Ph na ředění. Do teď jsem vše míchal rovnou v nádrži a nedoporučuji to kytkám se to moc nelíbí.Když už mělo by se to vypnout a hodilo by se ještě jedno čerpadlo na promíchání, abych to co tam mám nemusel rozpojovat. Ale nesmím být tak zhýčkaný. Nejlepší by bylo, jak si jednou psal mít dole vypouštěcí ventil a tím vše vylít promíchat a zpátky načerpat. Hodně by to ulehčilo práci. Příště to tak asi vymyslím pač ta nemožná manipulace a přístup a celá výměna a dolívání mě štve.
Hopík44
Já si míchám zálivku taky zvlášt v 10l kanystrech, buďto ve 3 nebo 6 podle toho kolik budu dolévat. Vždy odstátá voda min 24 hod, snížím na ph 5,5 už vím že ph- které používám potřebuji 3,3ml/10l aby bylo 5,5 Potom přidávám co potřebuji a nakonec opět srovnám PH když je třeba.
V NFT mám radši čerpadlo na míchání permanentně zapnuté, míchat to v nádrži na ostro bych si netroufl a stejně mrcha stoupá.

Jsem 4 dny před tebou, válčíme to skoro stejně
LonGermaX
citace:
Původní příspěvek od Hopík44
Já si míchám zálivku taky zvlášt v 10l kanystrech, buďto ve 3 nebo 6 podle toho kolik budu dolévat. Vždy odstátá voda min 24 hod, snížím na ph 5,5 už vím že ph- které používám potřebuji 3,3ml/10l aby bylo 5,5 Potom přidávám co potřebuji a nakonec opět srovnám PH když je třeba.
V NFT mám radši čerpadlo na míchání permanentně zapnuté, míchat to v nádrži na ostro bych si netroufl a stejně mrcha stoupá.

Jsem 4 dny před tebou, válčíme to skoro stejně


Taky to tak má fungovat, nevím co jsem si zas umanul. Já mám kalfas, který zabrala voda na dešťovku, tak jsem s ní včera zalil zahrádku a šup s ní tam kam patří. K tomu mam ještě zednický kýbl 20l. takže mam po ruce kolem 100l. Tak snad těd už to bude Ok. Dam malý update.
LonGermaX
Růst 12 den 18/6

Teplota Den/Noc 25/18°C

Vlhkost Den/Noc 55/85%

Odtah jede na 25%.

PH -ve velkém (BNFT) 5,7, v malém (SNFT) 5,7

EC - BNFT 1,10, SNFT 1,18

Teplota roztoku - BNFT 22°C
- SNFT 23°C

Zatím šlape vše tak jak má. PH zatím stabilní. Jen jsem si všimnul, malých defektů na starších listech, kde bylo vidět nedostatek některého mikro prvku. Ze zkušenosti vím, že za vinu to můžu připsat studeným nocí, i když přes noc svítím podlaha a nasáváný vzduch je studený. Rozhodně nebudu kvůli tomu topit, tak jsem snížil odtah zhruba o 10%. Kytky, na který se dají nasadit kolínka tak už ohýbám a musím říct, že mi to baví. Ale šlo by to i bez záštipu krásně tvarovat. Zhruba tři kytky jsem nezaštípnul a na jednu už jsem dal koleno, docela mě zajímá, jak se bude vyvíjet dál. EC klesá holky papají. Dneska naředím na dolití roztok a začnu zvedat EC z 1,2 na 1,3-1,4.

1.foto - celkový pokled na BNFT (Je vidět mezera kde mi chybí dvě
kytky, bude to ještě bojt to vyplnit. Všechny šlahouny tahám
do stran.
2.foto - pohled na SNFT
3.foto - bokorys
4.foto - pohled na zaštíplou kytku
5.foto - kořeny
LonGermaX
Zdravím fajnšmejkry zelenýho údolí, jsem tady opět z dalším UPem.

Růst 17 den 18/6

Teplota Den/Noc 25/18°C

Vlhkost Den/Noc 65/85%

Odtah jede na 35%.

PH -ve velkém (BNFT) 5,8, v malém (SNFT) 5,6

EC - BNFT 1,40, SNFT 1,22

Teplota roztoku - BNFT 20,5°C
- SNFT 21,5°C

Takže abych začal, to, že mi zlobí PH v jednom systému psát ani nebudu, snad jen to, že zkusím přehodit akvarijní topítka, jestli to náhodou není tím. Kytky až na to PH se mají dobře, docela už zaplňují prostor. Snažím se každý šlahoun nasměrovat na správnou stranu a při tom držet rovinu. Na to že jsou 17 dní na růstu moc nevypadá. Včera proběhlo oholení některých spodků a sekundárních větví, na kterých už vím dopředu, že nic nebude. Jinak kytky už by snesly průplach a pak nový nálev, jenže je trošku ještě potrápím a nechám jim dosát žrádlo co jsem jim umíchal včera. Třeba to vyjde a budu ho měnit v prvním týdnu na květu.

Mám v plánu ve čtvrtek což bude 20 dní přepnou, ale nechám si klidně poradit co na to říkáte vy, zda by jste jim dali ještě pár dní na růstu?

1.foto - celkový pokled na BNFT (Je vidět, že kytky trošku povyrostly)
2.foto - pohled z hora
3.foto - bokorys
4.foto - bokorys
5.foto - bokorys
LonGermaX
1.foto - bokorys, pohled na SNFT
2.foto - pohled na stonek
3.foro - rovina
4.foto - kořeny
LonGermaX
Dobrý den, pánové.Jsem tu opět s dalším UPem.

Kytky jsou 7.den 12/12 . Vše běží tak jak má, jen jsem jim trošku víc přikotlil a solím jim EC kolem 2.

Kytky ohýbám a větvičky, který jsou dlouhý na ohýbání drtím mezi prsty, abych zpomalil růst. Musím se pochválit...povedli se mi docela slušný keře.

PH je stabilní, držím ho kolem 5,8. Teplota ideální den/noc 25/19. nasadil jsem dva klipsnový ventilátory do každého rohu naproti sobě. kytky momentálně mají kolem 40-50 cm a přepínal jsem kolem 20-25. Stále jedu hnojivo jen na růst, až dodělám zbytek co mám v kalfasu přejdu na květ ale myslím si, že dokud to roste není potřeba něco měnit.
LonGermaX
Zdar pěstu, nedá mi to a musím se s vámi podělit a průběh POGU.

PH - BNFT 5,8, SNFT 5,7

EC- BNFT 2, SNFT 1,85

Kytky jsou 11.den 12/12 hnojení stále jen růstový dneska přimíchám zhruba 1/3 květového do růstovky a pomalu budu najíždět na květ postupným přidáváním. Kytky vypadají vytálně, žádný listy nežloutnou ani žádný defekty či negativní změny nepozoruji. Výšku jsem zatím neměřil ale odhaduji, že za ty 4 dny povyrostli tak o 10 cm, přispůsobil jsem se vzrůstu a lampy jsem dal víš. Dneska si je pro jistotu změřím a doufám, že už se vytáhnou max do 20 cm, i když počítám, že ještě těch 10 dní porostou.

Při té příležitosti nahodím již brzy sít, z minulé zkušenosti, kdy jsem jí položil moc brzo, tak si myslím, že 14 dní po přepnutí je akorát. Než kytky přejdou na květ a zastaví se růst, ošmikám spodky, abych je pak zbytečně v květu nestresoval a přejdu k zastřihávání vetších listů, který budou stínit.

Ještě, abych dodal kytky stříkám jen tak pro zkoušku tím čím hnojím a evidentně kytkám to prospívá - hnojivo + kořenák + kapku Canna Cure..

1.foto - pohled na velký NFT, zaplnil jsem celou plochu stanu stan by mohl být klidně i o něco širší, bit jsem spokojen, jak jsem to roztahal.

2.foto - rovina, ani nevím jak se tomu nadává jestli tomu můžu řikat SROG, každopádně po síti se o to budu snažit.

3.foto - pohled shora

4.foto - pohled na SNFT tři kytky, jen škoda že jsou úplně nejníže, chtěl by si to dát práci s podložit je a srovnat rovinu s druhým systémem.

5.foto - bokorys
LonGermaX
Next

1.foto - pohled na SNFT a BNFT
2.foto - bokorys pohled na křoví
3.foto - bokorys pohled na křoví
4.foto - stonek - slušný záklas pro porádný květy
5.foto - Kořeny - jsou krásně bílé a zdravé

Připomínám, že žádný vzduchování nepoužívám a používat nebudu, růst je tak rychlý, že to není ani potřeba. Lepší je jednou za týden přimíchat trošku enzymů do zálivky tím se kořeny odsolí a zlepší se přísun kyslíku a živin ke kořenům a tím se dá oddálit i výměna roztoku na 3 týdny.

Budu rád za jakékoliv dotazy či připomínky, jsem tu pro to, abych poradil, nebo, abych se přiučil. Jinak K+ nechodí, takže mám co zlepšovat :jerk:
LonGermaX
Zdravím osazenstvo, je tu další info o průběhu růstu POGu..

Takže, abych začal.

13. den 12/12



PH - 5,7-5,8 v obou systémech.

EC - BNFT 2,2 SNFT 2 - Holky si nestěžují, zatím se jim tak vysoký EC líbí. Nepozoruji, žádné přehnojení. Soudím podle špiček listů. Nechci, aby je měli spálený, dneska pro jistotu dolito čistá voda+ enzymy na zředění, jelikož EC trošku stoupá bit né rapidně.

Musel jsem vyčistit, čerpadlo při kontrole průtoku v malém grow tanku tekl jen malý proud vody. Po zkoumání jsem přišel na to, že vespod čerpadla je filtr, který byl zanesený. Tohle se mi ve velkým nestane, takže další zkušenost. Po vyčištění zas krásně šlape.


Holky jsem trošku odlehčil a dal jim malou manikůru. Ostříháno zhruba igelitka listí a větví.

Květy se pomalu rozrůstají, začínáme nasazovat. Předpokládám, že brzo skončí růst a kytky se opřou do květu. Zatím jedou z 2/3 na růstovce a z 1/3 na květovým hnojivu. Dneska rozmíchám plnou dávku květovýho hnojiva a budu jim pomalu dorovnávat hladinu v rezervátoru.

Kytky mají kolem 60 cm, což je podle mě dostačující a skončí tak na 70. Měli by podstatně víc, ale ohýbáním redukuji výšku.

A teď fotky.

1.foto - redukce šlahounů, který se prodírají jak spermie dělohou, která by chtěla co nedříve spatřit světlo na konci tunelu
:rasta:

2-4. foto - prostřih

5. foto - vršky
LonGermaX
1-2. foto - vršky - vypadají všechny fotky stejně, ale je to každá jiná fotka asi jsem ulítnul:shooter:

3.foto - malý SNFT

4-5.foto - pohled do boxu, bohužel nejde zabrat celý.
LonGermaX
a další kořeny jen pro představu. POG má mnohem delší kořeny než GWS docela čumim kam až ty kořeny v nádrži dosáhnou.
LonGermaX
Krásný ráno, je tu 18.den 12/12..


Včera proběhnul ve velkém systému průplach voda+enzymy, nechám kolovat 24h a pak vyměním za květový hnojivo+ PK13/14( EC-2).

To samý udělám dneska v menším grow tanku.

Zatím vše bez změny, snad jen to, že kytky přestali růst a začínají kvést výška se se zastavila na optimálních 60-65 cm. Lampy jsem trošku zvednul, aby mi prosvítily kraje.

Tahle genetika se nezapře, a co se o ní píše viz. info od seed banky že to je jejich nej. pryskyřičný strain mohu jen potvrdit už teď pozoruji pryskyřici na květech. A teď fotky.
LonGermaX
Holky jsem zase trošku odlehčil, chtělo by to ještě víc a nechat tam jen ty silný větve, ale nemám na to sílu tak snad jsem udělal dobře. Za to se jim odměním a dneska natáhnu sít. Jinak to bude opět loutkové divadlo.
LonGermaX
Potřebuji poradir. Nedavno jsem si všimnul, ze stinidla jsou zaneseny přišlo mi to jako, kdyby se na nich usadil vodní kamen.Myslel jsem si, ze to setru hadrem a ono se to zmatnilo. Má někdo nějakou radu, jak to vylestit.
Alexej Bugs
Relativne normalni jev.Zkousel sem to vysokoprocentnim alkoholem.Bylo to mnohem horsi.Kdyz sem vzal v uvahu jak se cisti rychlovarna konvice vzal sem papirovy uterky a ocet.Namocis papirovou uterku a otiras.Musis si s tim trochu pohrat a bude to cajk.
LonGermaX
citace:
Původní příspěvek od Alexej Bugs
Relativne normalni jev.Zkousel sem to vysokoprocentnim alkoholem.Bylo to mnohem horsi.Kdyz sem vzal v uvahu jak se cisti rychlovarna konvice vzal sem papirovy uterky a ocet.Namocis papirovou uterku a otiras.Musis si s tim trochu pohrat a bude to cajk.


Díky vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo!

EDIT! Díky pomohlo to, stínítka se zas třpití jako by byly nové! K+4Y
LonGermaX
Eště jeden problém mám, ale myslím si, že to je z ofuku, pač foukal trošku do toho křoví tak nějak na jedno místo. Zdá se mi to vysušený a pokroucený. Má s tím někdo zkušenosti zda by to mohlo být tím? Jinak jsem pro jistotu ofuk předělal.
LonGermaX
Krásný ráno, je tu 20.den 12/12..


Když, už jsem sem hodil fotky problému, rovnou aktualizuji průběh a co se za ty dva dny stalo :D

Proplach jsem ve velkém NFT zvládnul, ale bohužel to nevyšlo po 24 hod, ale po 32. Chtěl jsem se na večer posílit a zamotal jsem GWS, který ze mě udělal neschopáka, takže jsem mohl jen zírat do televize což mi vydrželo do půl 12 a pak ráno vstávačka do práce:/

Takže to co jsem nestihnul večer musel jsem udělat ráno. Ale povedlo se a namíchal jsem květ hnojivo + PK = výsledný EC 2

Včera jsem tedy s opožděným začal proplachovat menší NFT. A dneska snad vyměním proplach za hnojivo a konečně dám síť. Jinak když jsem vypouštěl menší NFT nedalo mi to a vypodložil jsem ho polišem a tím jsem ho přizvednul o pár cm tím jsem docílil ,a přiblíži výšce druhého systému, takže paráda.

Kytky vypadají k světu, nikdy jsem nic takovýho neviděl, ohýbání a záštip byl na místě. POG se určitě vyplatí zaštípnou, ale to se uvidí až na konci jak se to vyplatilo. Každopádně kdybych to měl srovnat s minulým kolem tak jsem min o dva levely jinde. Toď vše.
LonGermaX
tyhle tři fotky jsem dávám zvlášť jen pro to, že jsou foceny od z hora dolu. Jinak, aby jste si nemysleli, že to všechno zkouřím, takový blázen nejsem. Něco přes půlku použiji do mastí, kterou máme v rodině velkou spotřebu. Od babičky až po mě, kdy trpím se záněty kloubů kolen a ramen :(
LonGermaX
citace:
Původní příspěvek od -Ra-
pekne...


Díky ti snažím se...

Ještě jsem zapoměl doplnit, že některý vršky jelikož začínají být neohebný tak lámu, snad jim to jen prospěje:))
LonGermaX
Krásný ráno growerum a growerkám, je tu 25.den 12/12..


Tak jsem tady z dalším UPem po pěti dnech květu.

V rychlosti shrnu nějaký údaje, který se od předchozího příspěvku moc neliší. Snad jen že jsem přidal víc PK.

Takže PH 5,8, EC 2-2,2.

Teplota 20 - 30°C

Vlhkost tady se trošku rozepíšu 65-70%.

Vysoká vlhkost, která dosahuje až přes 70%??... Ono v takovýhle jungli to ani jinak nejde, takže preventivně, abych se vyhnul v pozdní fázi plísně jsem pro jistotu udělal radikální rozhodnutí (i když jsem nechtěl) a vše od spoda oholit. Pro představu jsem oholil dvě igelitky listí a větví. Vše muselo pryč. Tím jsem snížil vlhkost zhruba o 10%. Ale i tak dosahuje docela vysokého čísla, takže budu muset líp vyřešit odtah, který má velice složitou dráhu, která vede z boxu dolu a zas nahoru a je sveden do komína a ke všemu potrubí při cestě k němu je různě ohýbaný to tvaru písmene U a na konci nasunutý na rouře, takže dosti neefektivní. Přemýšlím, že díru do komína udělám víš, nebo rovnou udělám díru do stropu.

Problémy s listy snad už budou brzo vyřešený a konce listů se snad už smažit nebudou. Myslím si, že se vysoušeli teplem, vlhkostí a vzduchem od ventilátoru...... Jelikož jsem už náznaky nějaký plísně na spodních listech našel, furt jsem přemýšlel jak umístit nejefektivněji ventilátory "tohle téma je pro mě pořád tabu". Vyřešil jsem to tak, že jsem dva klipsňáky dal ze spod, který foukají od spoda na kytky a na výbojku tím docílím cirkulaci vzduchu mezi kytkami. A třetí stolní jsem dal do roku, který fouká na obě lampy.

Síť, kterou jsem slíbil cirka před týdnem a nějak nebyl čas jí nasadit jsem o víkendu nahodil. A všechny zbylý vršky jsem protáhnul okama v síti, takže každá palička má svůj chlíveček. Tím jsem trošku přiblížil SCROGu. Tak snad jsem udělal tu nejefektivnější metodu rozložení W/m2. Chtěl bych tuhle metodu porovnat s metodou BUSH style tak snad časem si budu moc udělat nějaký porovnání.


1-2. foto - kytky před ostříháním
3-4. foto - kytky po ostříhání
5. foto - stonek
LonGermaX
Tady trošku růné pohledy.

1. foto - umístění ventilátoru pro představu.
LonGermaX
.
LonGermaX
A to nejlepší nakonec...
LonGermaX
Tak to je pro dnešek vše, budu Vás zas za pár dní informovat co se stalo nového pod sluncem. Mír v duši:teef:
LonGermaX
Jsem v tom sám, nebo má někdo jiný problem s vlhkosti? Vcera az 90% dneska 80%..bojim se plisne... na listech se dělají černý flíčky i přes to, že větrám..
grizly
citace:
Původní příspěvek od LonGermaX
Jsem v tom Sam, nebo taky Nekdo jinej problem s vlhkosti? Vcera az 90% dneska 80%..bojim se plisne na listech delaji se cerny flicky i pres to ze vetram a poresil jsem lip odtah..




taky mi vlhkost v tomhle dusnu vyletěla nahoru...
Dále kytky při vyšší teplotě více chlastaj a následně odpařujou více vody krz průduchy na listech...
LonGermaX
Snad to vedro a dusno prestane. Ty fleky se moc nesiri nastesti, Sem tam neco najdu, jeste ze nejsem v pozdni fazi kvetu, kdo må sklepy asi vi o cem mluvim. Snazim se vetrat, ale jak pises to odparovani vody z listy je tak brutalni, ze se citim jak ve skleniku.Vcera jsem meril vlhkost venku a tahlo to na 80%. Pomuze kdyz necham Trosku otevreny box a vetrat mistnost?
LonGermaX
Zdravim zadam o pomoc. Pri dnesni kontrole korinku jsem si vsimnul cervenych cerviku krouti se jako had.Ze by smutnice? Budu råd za kazdou radu jak se toho zbavit Pokud to je smutnice...

Edit: je mozny ze maji smutnice cerveny larvy? Vsude na obrazku co jsem videl bily.Tak nevim zda se na 100% jedna o ne.. prikladam foto larvicek, ktery se zacinaji mnozit:(
LonGermaX
Jinak zdravim prikladam foto po tydnu z 32 dne kvetu 12/12.

Neni moc cas , ale urcite si ho brzo najdu a poradne se rozepisu.

Dneska v rychlosti dam par fotek a trosku info. Kvety zacinaji houstnout a pekne smrdet. Pog se mi zda ze nasazuju docela pozdeji ale prece. Za to jejich info o nej. osypany gen.z jejich vytvoru pravda bude, snad bude videt na fotkach. Nic se na hodnotach nemeni, jen to , ze dneska jsem proved pruplach a zitra nasadim full pk13/14 at to kine. Dodam, ze jsem vcera jeste stipal to co mi nepadlo dø oka Tim se vyhnu snad plisne v pozdni fazi kvetu a taky dam moznost silnejsim jedincum byt kompaktnejsi..

Ted foto jen mi reknete jak se vam to libi a jak na ty mrsky.kupovat za 600kc pripravek se mi moc nechce myslim smut-off. Lep desky jsem dal pred chvili.Diky
LonGermaX
Jeste krovicko pro pokochani jak jsem zaplnil komplet stan.
LonGermaX
Tak to asi mám. Asi se nejedná o smutnici ale o pakomára. Nikdy bych nečekal, že zrovna komár mi bude klást larvy do NFT :D

info: Pakomárovití (Chironomidae) je jedna z čeledí hmyzího řádu dvoukřídlí. Zástupci této čeledi jsou podobní komárům, ale dospělci se živí na rostlinách a krev nesají. Jejich většinou vodní larvy (akvaristy nazývané patentky) požírají bakterie.[zdroj?] U některých druhů mají larvy červené zbarvení díky přítomnosti hemoglobinu. Létají nad vodou ve velkých rojích.Tito komáří nemají bodací ústrojí proto člověku nijak nepřekáží.Měří 50-60 mm.Jsou aktivní v noci a často se nechají zlákat lidským světlem
LonGermaX
Zdravim, dneska aktualizace meho pestu. Dneska to je 37. Den 12/12.

Kvety se nam zacinaji zvetsovat, trosku jsem tomu pomohl a zvednul koncentraci pk na max 15ml/l.

Ec jsem zvednul na 2,2 a drzi se a zatim neklesa. Holky jsou hladovy cim jich tam je vic tim potrebujou stale domichavat hnojeni. Nastesti nemusis resit nejaky vyndavani a zalevani. Vyhoda nft je v tom ze je jedno papani pro vsechny a kdyz je predem domichano vse je hned hotovo a venuju tomu minimalnie cas. Jinak jsem pridal trosku enzymu do zalivku potom jsou hned hladovejsi.

Komari cervy jsou zatim neskody obcas nejakyho vyndam a rozmacknu ze vsteku.ale nevypadaji ze by meli zajem skodit. Na lepove desky jsem zatim zadnou nechytil nevim.Podle me staci priste poradne zadelat koreny a je klid. Kdybych v tech vedrech nevetral a mel utesneno zadny komari
by nebyli.

Ted foto snad za tyden uz bude co fotit.
LonGermaX
Foto celku plus foto zespod

Jinak jsem dal lampy nížě. Pokud se nebudou smazit, urcite si stezovat nebudou. Skoda ze nedysponuji velkym xxl reflektotem.
LonGermaX
Zdravím ve spolek.

Dlouho jsem se uz neozval tak přihodim ošklivý foto z mobilu. Brzo snad uz bude co fotit tak vytáhnu na to dělo a udelam pár detailů.

Pog, vůně a opileni na jedničku stavba palic na 44.den nic moc videl bych to tak o tyden min. Zatim jsem sklamany, ale věřím že to dotáhne. Jelikož pozdě nasadil az neco kolem 20 dnů tak douverim tomu ze bude potřebovat o neco dyl. Videl bych to na 65-70 den.

Jinak pokud to nakyne do ty doby sutry to budou luxusni pac nakvet je velice tvrdy. Vůně je neco extrém voní ovocné hasisove konkrétně jako pomeranč. Pachac nestíhá fakt pecka

Hodnoty se nějak nemeni jen jsem ubral na ec na optimální hodnotu 1,7.

Foto now. Priste snad uz normal ...
LonGermaX
Tak foto při tmě nasviceny baterkou. S mobilem to jde tezko, ale i tak se da všimnout osypanych bílých listů. Je to peklo, nebo ráj na zemi...
LonGermaX
45 den 12/12
LonGermaX
52. den kvetu
LonGermaX
..
LonGermaX
58. den 12/12

Holky jsou uz na vodě.
LonGermaX
60. Den = sklizen

Pokud Nekdo chce dat tipa sem s nim... Tipuju 959
Hopík44
Zdar LonGermaX
na tip si asi netroufnu, je to velká masa zelené hmoty tak přeju ať je toho kilo. Palice neoplývají ale velikostí, snad to vynahradí kvalita.
Někde se něco přibrzdilo nebo je to genetikou? Už jsi na to přišel, co se stalo špatně?
Jak vypadají kořeny? Tyhle horka jsou na pytel a asi se projeví i na výnosu.
Měj se a ať se daří
Konůpek
Ahoj super grow,ale jak píše Hopík44..taky se mi zdá,že něco nebylo OK.Přikláněl bych se k teplotě,ale to je můj dojem.Ať se daří a je toho nad kilec :)
LonGermaX
Diky panove za sledovani a take ohlasy. Nejdriv se omluvim za spatne fotky dostavam za to i spatny karmy, ze Neumim vostrit...ono ostrit mobilemn snad ani nejde a delat mobilem fotky pri svetle 150 of je na nic. Ale ja proste nemam moznost udelat lepsi foto pac fotak nemam k dispozici...tod k fotkam slibuju ale ze susinu nafotim kvalitne a kdyz bude zajem maly nft porad zije a je porad na co koukat.

Ted abych odpovedel kde sem udelal chybu nevim...Tech pruseru Bylo opravdu dost takze na genetiku bych to nesvadel..ty vetsi kytky jsou i podle oka po 60g...

Ale jenze je tu to ale ! Nasadilo to hodne pozde, taky celou dobu vysoka vlhkost ktera tomu dala na zadek...muze to mit vliv?? Se divim ze to neshnilo kort ten pog....jeste bych videl pruser ze nema moc rad sög - vsrog potrebuje vic mista a chce rust do stromu.Palice co bukt dole a meli malo mista Bylo vetsi ne vrchy v nekyerych pripadech. Nemusel jsem to tak prehnane skubat...jinak jse drzeno v optimalu ke konci jen lampa niz trosku jsem je upek ale to nebyla zasadni chyba....

Zaver tahle genetika mi moc nesedla...ale muze se to zdat maly ale trosku to klame. Palky prumerny nic extra za to budou vazit hodne Tim myslim tvrdost je prehnana porto to trpy na plisen...jednu sisku jsem musel seknout driv kvuli ni zbytek jsem ususil a Samo kpstoval a po ususeni to nejde zmacknout neco jak lisovany koureni dobre se to bude drtit...
Balon
taky si dovolim hodit svuj tip. 920g.
letec1
skusim taky tipnou 895 ale preju kilco a vic
Zdenda89
955 krasnych gramu...tesim se na smoke rekord...
porotce
888g
zmijak
901g jinak moc pekny
miguelx
899g
LonGermaX
Na smoug report se tezte zacina to pekne libove vonet å zkur je uzemnujici az vse bude ready hned se s fotem pochlubim..
LonGermaX
Zdravím, jsem tu po delší době, abych vyhlásil vítěze a zdělil výsledek celého growru.

Po usušení a zvážení jsem byl docela zklamaný, ale po ubalení jsem měl hned lepší náladu. Výsledek byl docela překvapující o něco lepší než první kolo. Celková váha byla lehce přes 900 gamíků. Takže s nejbližším typem byl Zmiják, druhý miguelx a třetí letec. Všichni tří dostanou odemne karmu. Jinak musím pochválit zbytek, je vidět, že to máte v oku a vaše výsledky se moc nelišší.

Co se týče smook reportu:)
- kdybych to měl zhodnotit známkově dal bych 8z10.

Vůně perfektní, dlouho se mi nedostal do ruky od místních pěstitelů takového aroma. Vůně je silně skunková a pronikavá. Smrdí to jak pořádný skunkový hovna.

Chuť je výborná slaďonká lehká dá se to perfektně kouřit.

Stav je silný zhuluje to jako hodvado:)) pro mě a přítelkini stačí si ubalit brčko do pohody a kolikrát ho ani nevykouříme. Musím pochválit tento model, že je velice do pohodičky a není po něm skoro žádná únava a dá se pálit víc brk. Stavy mi připadají sativový pač večer jsem kolikrát nemohl ani usnou a nevysával jsem tak ledničku jak třebas u žraloka.

Stavba palic je na jedničku+pryskyřice, palice jsou tvrdý a vzhledově vypadá velice dobře.

Takže tenhle model můžu velice doporučit určitě bych se k němu rád vrátil. Takhle seeds banka se mi upravud zamlová a další kolo vyzkouším od ní další model, který už roste k světlu.

Jinak abych zhodnotil proč jsem sklidil tak málo? Člověk se učí a hned se nestane ze začátečníka přeborník v pěstování, a kort v hydru.

Prvotní chyba byla ve vedru což jsem 100% přesvědčen a vy jste mi to tady i psali. Teploty se pohybovali v tom vedru i kolem 35°C i když jsem svítil přes noc. Druhá chyba je že jsem tam nacpal moc kytek. Můj závěr je a to si teď v dalším kole i ověřím mín kytek na menší plochu.Třetí je, že jsem je přehnojoval.Halvní problém nevidím ani v tom že sem jich tam měl moc na plochu, ale spíš v tom že mají větší nároky jak na pěstitele tak hlavně na zálivce.
Na tak velký počet kytek bych musel mít mnohem vetší rezervátor pač jsem se dočetl a i jsem si to ověřil v praxi že kytka v NFT potřebuje alespon 5L na kytku. Což můj zásobník je někde kolem 70L. Když je kytek víc je to jak na houpačce, kdy EC líta nahoru a dolu. Což s mín kusama se to líp koriguje a řídí. Budu se držet pravidla mína znaméná víc. Takže moje další kolo bude držet EC v ruzumný míře a nepřehnojovat je. Poznatků mám více, ale chtěl jsem shrnou jen to nejdůležitější.

Mnoho zdaru přeje longrmax


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma