Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění > Autoflowering Odrůdy

 
Dutch Passion ano či ne? 400 m n. m. - Klikni zde pro originální téma
Smox2121
Zdravím vás,

Rozhodl jsem se otestovat současnou kvalitu semen holandské seed banky Dutch Passion a podělit se o to s vámi.

Zde na fóru jsem našel hodně příspěvků odsuzující tuto banku, ale i
kladné ohlasy.Snad se to dozvím/e a podaří se letošní květiny dotáhnout až do konce.

semena jsou následující:

Auto Mazar
Auto Frisian Dew
Auto Extreme
Auto Think Diffrent

pár dalších od kamaráda a ze zdejšího fóra:

Magnum - Buddha Seeds
Auto Super Skunk - White Label
Auto AK47(regular)

Celkový setup a podmínky:

1, varianta:
windoor,12l až 25 l stavební černé kbelíky perforovované aku vrtačkou,nějaká drenáž,substrát mix zahrádního,pelargonie nebo green label total mix s perlitem a hlínou na výsev + možná guano ,možná i písek ještě přesně nevím,zálivka kořeňák od elixiru potom možná ještě fish mix od biobizzu i postřik dokud to nepokvete v malých koncentracích,Pk 13/14 a Top max posléze.okno na jihozápad,světlo v hojných dávkách,15 cm ventilátor zajištující alespoň nějaký ofuk.

2, varianta:
Fóliák,volná hlína,nic moc větrání, sdílení prostoru se zeleninou vyústí v souboj s plísní,extrémní vegetační podmínky,hlína z kompostu s perlitem pár koňskými granulemi a zálivka bude podobná.

3, varianta:

kukuřičné pole, výsev v půlce června, velká rizika pro rostliny z hlediska bezpečnosti co týká ostatní flóry a fauny u nás :), převažující počet kladů,také extrémní růst->výnos.

4, varianta:

opuštěná lesní školka, podobné vlastnosti jako bod předcházející až na zhoršenou kvalitu půdy která se bude muset vyřešit, těžko říci kde je větší riziko ztráty rostlin :/


Vše v nadmořské výšce +- 400 m n. m. se stejnou zálivkou ovšem rozdíly budou v okolních podmínkách.Naklíčení proběhne v jiff tabletě nebo rovnou v pěstebním mediu.
Berte také v potaz že nejsem zkušený pěstitel a některé věci člověk prostě neovlivní.No, nechme se překvapit jak to dopadne :)


Blbne mi pc, fotografie semen a dalšího dění přiložím později.

Smox
"Piece of s**t"
Ahoj. Pohled na kvalitu genetiky od DP je samozřejmě různý. Měl jsem tu čest a 2x jsem po nich sahnul. Dopadlo to bohužel katastrofálně a výsledek potvrdil množící se názory o prešlechtěnosti některých jejich modelů. Vždy minimálně jedna kytka z deseti zcela bezdůvodně zhermila a znehodnotila tak ostatní. DP byla - a pro někoho jistě stále je - Ferrari mezi seed bankama a kuřivo, které se povede se stále řadí mezi špičku, proto je škoda si poškozovat pověst chybami v genetický selekci, což se bohužel alespoň dle mého skromného názoru momentálně děje. Možná už podnikli nějaký kroky k nápravě, jenže i kdyby to tak bylo, než se prodejci zbaví starých zásob, můžeme čekat klidně rok. Přeju Ti samozřejmě, aby tvůj "nadmořský grow" vyšel a vše dopadlo podle tvých představ, přesto bych nic nepodcenil a věnoval bych všem drobnostem maximální pozornost, abys nedopadl jako já a mnoho jiných. Takže GL a budu sledovat
Smox2121
Ahoj,

tak jsem tu s menším updatem.Klíčivost AK 47 zatím 100% (ještě jednou díky MB).Na fotce jsou první 4 zasazená AK po dvou v 7,5 l květináčích, ze kterých se pokusím vybrat nejsilnějšího samce(pokud tam nějaký bude :D)kterému zruším jeho spolubydlícího a půjde na balkón.
Dále tu mám 2 Frisiany(zatím klíčivost 2/2) kteří už téměř vykukují z jiffu. jakmile malinko povyrostou cca 5 cm nad jiff půjdou do fóliáku.
Jěště tam mám rajče které si hoví v 25 l kbelíku, následně až se trochu oteplí, poputuje také na balkón.To jen tak pro představu jak tam pak budou vypadat AFka ve stejných nádobách.Nahoře je ofuk a dole meteostanice.

S největší pravděpodobností budu mít jěště Super auto od Tao a k tomu Fruit automatic od Dinafemu.

Zatím nehnojeno další zalivka už bude obsahovat malé možství kořeňáku. Rostliny se za oknem dost táhnou, jak jsem předpokládal,proto je tam hodně volného prostoru cca 1/3 objemu který dosypu a poté zaleju.

Podmínky doma:Teplota cca od 22 až 26 zaleží jak je venku,vlhkost v rozmezí 60-70%,zvlhčuji ručně.

Ve fóliáku mám zasazeny také 4 ks AK 47 ale když jsem tam byl naposled tak ze země ještě nic nekoukalo.Půjdu to omrknout zítra.

Foceno Ipodem takže kvalita nic moc ale stejně zatím není moc na co koukat.

to Piece of s**t: Díky za příspěvek a za pozornost.Samozřejmě se budu snažit jak mi budou síly stačit :D


Smox
Salatos
má to málo světla dej to aspon na okno
Smox2121
Souhlasím ale hlavně protože je u nás už od čtvrtka stále zataženo :/.Pokud by bylo jasno tak to tam pere slušně.
Minulý rok se mi podařilo za oknem usmažit asi 6 rostlinek stejné velikosti jako jsou tyhle -> stop růstu na 10 dní.
Musím to tam ještě trochu reorganizovat,až budou větší půjdou blíž na chvíli a pak na balkón.Zde to čeká na jiné :)

citace:
Původní příspěvek od Salatos
má to málo světla dej to aspon na okno
Smox2121
Menší update,

Ve foliáku už jsou nad povrchem 4 ks AK 47,jeden se mi nějak nezdál ale uvidíme.Flek pro dva Frisiany už je připraven, dám je tam nejspíš zítra nebo až v úterý.Ve středu na Žofii se snad konečně zlepší počasí a pořádně to povalí.Vanish má na svědomí první slimejší nájezdníky...

Dnes také objeveno slibné místo pro outdoor.Uvidíme jestli se neobjeví nějaké komplikace.

Přikládám foto mrňavých Frisianů.
"Piece of s**t"
Správně, mimina ven radši až po zmrzlejch.

Zajimavost : Čeští sedláci si týhle anomálie typický pro mírný pásmo všimli samozřejmě už dávno předtím, než se obkevila na přelomu 17 a 18 století pranostika o třech zmrzlejch mužích. V český kotlině je ochlazení - jakýsi nekolikadenni krok zpět na rozmezí zimy a jara - ještě výraznější,

Jinak myslel jsem, že holky budeš mít u sebe na zahradě. Není škoda je guerilla stylem vysadit někde, kde Ti je může někdo šlohnout? Nebo jsem Ti špatně rozuměl a mluvil jsi o vhodném místě někde u sebe na zahrádce?
Ten fóliák je částecně ve stínu ? Proč ho nevyužít aspoň do 3tího tejdne květu, kdy se ještě nemusíš bát plísní?
Smox2121
Zdar, jojo dřív byli lidi víc provázaní s přírodou, aspoň u nás.Moc dobře věděli kdy co zasadit apod.

Já bych moc rád ale zahrádka je hrozně malinká dole i nahoře vede cesta a nedaleko bydlí tmavší spoluobčané. Nijak extra nás tam netrápí ale v tomhle ohledu jim moc nevěřím.
Takže jediná možnost je fóliák, v kterém minulý rok pár AF vyšlo.Nesmím tam na to moc spoléhat snad to vyjde :)
Jinak předevčírem odpoledne jsem tam zasadil 2x Frisian Dew druhý den už byli dvakrát tak velcí absolutně žádný šok z přesazení.Jinak světla jde na fóliák celkem dost, mohlo by to být lepší.Trochu dopoledne stíní jabloň ale od nějaké 10-11 to tam pere solidně.Koupil jsem nějakou lepší folii a docela se mi to tam přehřívá ale rostlinám(i rajčata a okurky) to nevadilo tak nevím.

Bohužel si tam nemůžu risknout dát vše... tak pojedu i někde venku,
nikde není 100 % záruka když to člověk nemá zavřené doma.

Smox


citace:
Původní příspěvek od "Piece of s**t"
Správně, mimina ven radši až po zmrzlejch.

Zajimavost : Čeští sedláci si týhle anomálie typický pro mírný pásmo všimli samozřejmě už dávno předtím, než se obkevila na přelomu 17 a 18 století pranostika o třech zmrzlejch mužích. V český kotlině je ochlazení - jakýsi nekolikadenni krok zpět na rozmezí zimy a jara - ještě výraznější,

Jinak myslel jsem, že holky budeš mít u sebe na zahradě. Není škoda je guerilla stylem vysadit někde, kde Ti je může někdo šlohnout? Nebo jsem Ti špatně rozuměl a mluvil jsi o vhodném místě někde u sebe na zahrádce?
Ten fóliák je částecně ve stínu ? Proč ho nevyužít aspoň do 3tího tejdne květu, kdy se ještě nemusíš bát plísní?
"Piece of s**t"
V tom případě bych zvolil pěstování na stromech. Tmavší spoluobčané totiž vždy koukají směrem k zemi hledajíc kus sběrnýho kovu. A jabloň je košatá? Jednou jsem měl v koruně třešně v takovým rozsochu 10ti litrovej kýbl a vyrostla z toho lahůdka. Celej ten rozsoch jsem obalil maskovací sítí z army shopu a i když to bylo u silnice, kde docela chodili lidi, nikdo si toho nevšim. Asi taky proto, že už bylo po třešních, když jsem to tam dával a na třešni bez třešní by "jen tak" lezl opravdu jen magor (nepočítám děti, který lezou po stromech z radosti a rozhodně nehledaj konopí).
Pokus nebydlíš někde, kde dávaj lišky dobrou noc a pošťáka potkáš, jen když zabloudí, tak se spolehni na to, že takový ty hyenovitý partičky adolescentů, co jich je každej rok víc a víc, prošlápnou každej centimetr, aby mohli někomu najít a zčořit Marjánu. V našem okolí už venku nikdo nepěstuje, protože jen dělá charitu čorkařům, stará se o to, jak debil, aby pak nějaký pako přišlo a bez práce mu všecko vzalo.
Nechal jsem se unýst, sry za off, kdyžtak smáznu.
Smox2121
Díky za radu, ta jabloň je sice poměrně řídká, ale souhlasím s tím že strom je dobré místo záleží hodně na okolnostech. Minulý rok nám venku taky pár kytek zmizelo,snad to bude letos lepší. Out je takový dobrodružství kde nic není jistý dokud to nehoří :D
Jo jo tyhle partičky jsou asi všude, snad budeme mít štěstí a všechny je přelstíme.
U nás při hledání míst na pěstování už jsme několikrát objevili počiny jiných growerů na nápadných místech.Těžko říct kolik toho tady ročně padne za oběť čórkám a kdo sklidí.

Jinak zatím není moc co fotit až malinko povyrostou tak jsem dám nějaké fotky.
Smox2121
Ahoj, tak jsem tu s menším updatem...

Nejprve špatná zpráva, naše kočka si pošmákla v nestřeženém okamžiku na dvou AK 47 :/

V nejbližší době dám klíčit další rostliny,něco zůstane doma něco půjde ven a do fóliáku. Škoda jen že se má zhoršit počasí.
Zbytek půjde do kukuřice ale to má ještě čas, aspoň u nás teprve vykukuje ze země.

Foto č. 1-2: AK 47 foliák 8. den od vyklíčení
Foto č. 3-4: Frisian Dew 8. den od vyklíčení (roste parádně zatím, mám z něj radost)

Foto č. 5: Dva budoucí ochránci mojí zahrádky :D
Smox2121
Ještě jedna věc, je to trochu OT ale nevíte čím trpí tato paprika?
Hned vedle mám další a je úplně v pohodě,stejný substrát, zálivka atd.
Myslel jsem si že to bude sviluška ale nic jsem na ní neobjevil, jen je poblíž menší mraveniště. Jinak mám tam poměrně hodně mravenců, myslíte že je to na škodu nebo naopak, nějaké zkušenosti?
"Piece of s**t"
Ahoj. Sezen si rostlinku Kakosu, levandule, nebo Tymiánu a vysad to vedle kytek. Jejich odér mravenci nenávidí a zpakujou se. Hlavně bacha, mravenci rádi baští i zelený, ale víc bych se spíš bál mšicí, který můžou bejt jedním z důvodů, proč se tam mravencům tolik líbí. Držím pěsti pěstu ;)
Smox2121
Pár novinek:

To Piece: Dal jsem na tebe a pořídil Tymián, zasadím tam i nějaké další bylinky nezaberou žádné místo.

Pořídil jsem nějaká další semena, konkrétně Super Auto Tao(regular) a Fruit automatic od Dinafemu.
Chystám se vysadit všechny SAT do kukuřice.Výška rostlin prý 1,5 - 2,5m. Moc rád bych viděl plnej potenciál,snad se nějaká podaří :)

Dal jsem klíčit 1x AutoExtreme, 2x TD, 2x Fruit, 1x Mazar.

Přikládám fotky fólíaku a semen.

1.Thymus Lemon King (krásná rostlina)
2.-3. AK 47 12.den
4.-5. FD 12.den
Smox2121
nová semena:
Super Auto Tao (regular)
Fruit automatic
Auto Tao Mix Vol.02 (regular) - ty jsou pro kamaráda
tetanospasmin
loni AutoMazar + Think Different, 530 m.n.m., 2 sklizně, klíčivost 7/7; 6/7

letos AutoMazar, klíčivost 7/7
Smox2121
Zdravím, mám problém s rostlinami ve fóliáku. Jednomu Frisianu se nějak kroutí listy nevím čím to je přikládám fotky.Přelité to nebude, ve volné hlíně to snad ani není možné už pár dní se to zhoršuje. Poradí někdo?

Zatím nehnojeno, pouze kořeňák 1ml/l, PH neměřím - zálivka je dešťová voda, hlína z kompostu + pár granulí kravského hnoje(zalévané 14 dni před vysazením,mělo by to být rozpuštěné navíc jich bylo fakt pár), každá rostlina ještě dostala 1l hlíny na výsev do které jsem je vložil když jsem je sázel, myslím že přehnojení ani přelití není problém. Teplota když svítí a je vedro tak šplhá vysoko ale minulý rok to nevadilo.Dnes teplota ext. 6 st. teplota uvnitř fóliáku 11-12 st. není to ideální ale bohužel s tím nic nenadělám.

Další problém se vyskytl na AK 47 ale i na okurkách, něco vyžírá zelenou hmotu z pod listů(listy se stavají průsvitnými) určitě se jedná o nějaký hmyz.Koukal jsem do Nemocí rostlin ale nenašel jsem. Také přikládám fotky

Budu rád za každou radu,musím je dostat zase do kondice...
Ten Frisian je na tom fakt bídně bojím se že to už nezvládne.
Smox2121
UP !
Rostliny se téměř zastavily(za oknem je to vůbec bída), pořád je tu zima,déšť a zataženo. Ostatně asi jako všude...
Dal jsem na radu člena microft a ve fóliáku provedl postřik Vertimecem 1.8, vypadá že zafungoval a listy se zacelili. Posílám K+
Současné počasí nesvědčí ani kukuřici, u nás má zatím pár cm. Takže se vše asi malinko posune.

Přidávám pár fotek z 30.5. :

1.-2. : Ak 47 - jsou téměř stejně velké jako na minulých fotkách
3. : FD #1
4. : FD #2 - je na tom pořád špatně, nevím jestli ho radši nevytrhnout
5. : Mazar - mimino
citace:
Původní příspěvek od "Piece of s**t"
..množící se názory o prešlechtěnosti některých jejich modelů..


Co je to přešlechtěnost?

citace:
Původní příspěvek od "Piece of s**t"
..V tom případě bych zvolil pěstování na stromech..


Dovedeš si představit tu starost o 20 kýblů na stromech? To může říct jenom ten kdo s tímto způsobem pěstování nemá vůbec žádnou zkušenost.
MatesKGB
Ahoj,

co ti mravenci, pomohla ti ta bylinka nebo co to je?
Jinak to počasí je fakt na ko***, koukám, že jsi si vybral stejně blbý období jako já pro pěstování:-D Když jsem dal klíčit tak bylo krásně:-(

Ať se daří
Smox2121
Zdar, myslím si že ten Tymián pomohl. Dal jsem ho cca 40 cm od místa kde měli pod hlínou mraveniště a už tam nejsou, vypadá to že jim to opravdu moc nevoní.Ještě je mám na druhém konci tak tam taky asi jeden dám.
Jojo to počasí trápí asi všechny, dneska jsem byl na kontrole a malinko vyrostli od minule ale nic moc. Počítám že mezi AK bude pár samců tak tam ještě asi něco vysadím + toho TD a Mazara co čekají na to až stoupne teplota a sluneční svit jestli vůbec. Přemýšlím jestli dát klíčit další...

Přeju taky hodně slunečných dnů pro letošní sezónu.
"Piece of s**t"
citace:
Původní příspěvek od Béla


Dovedeš si představit tu starost o 20 kýblů na stromech? To může říct jenom ten kdo s tímto způsobem pěstování nemá vůbec žádnou zkušenost.


Zdravím. Nevíš, co znamená prešlechtěnost? Udržení kvalitního genu není jednoduchý. Nemůžeš krossit pořád to samý, ale i přidávat nový geny, aby kytky nezačly mutovat, nebo jinak blbnout. Jestli usnuli na vavřínech, vypustili neodskousenou šarži, nebo jim selhalo něco jinyho, nevíme. Co známe je ale tvrzení více growerů, že DP poslední dobou není stabilní a často bezdůvodně hermí.

Přečti si, o kolika kytkách byla řeč, když se řešilo pěstování na stromech. Zdravým lidským rozumem lze i pochopit, že kytka takhle vysazená je odsouzenâ přežít svépomocí, zalejvaná deštěm a hnojky max v substrátu. Je jasný, že nikdo každej den nepoleze někam do koruny vořešáku, aby zalil.
"Piece of s**t"
Letošní AF out bude hodně bídnej, jestli se počasí rychle nezlepší. Jsem na tom stejně, tak nezoufej. Kytky venku prostě stojej, s tím nic neuděláme. Můžeme se ale modlit a čekat a doufat. No aspoň něco :)
citace:
Původní příspěvek od "Piece of s**t"
že kytka takhle vysazená je odsouzenâ přežít svépomocí, zalejvaná deštěm


Další čistě teoretická rada. U kmene stromu prší minimálně (stačí se podívat na velké stromy po dešti), takhle ti kytky spolehlivě uschnou.
"Piece of s**t"
citace:
Původní příspěvek od Béla


Další čistě teoretická rada. U kmene stromu prší minimálně (stačí se podívat na velké stromy po dešti), takhle ti kytky spolehlivě uschnou.


Mohl by někdo tomuhle pánovi vysvětlit, ať to tady nezasirá kritikou (když zjevně nic jinyho neumí) a používá PM? Mě totiž ignoruje.
A pro něj ještě jednou a naposled: PŘISPÍVEJ K TÉMATU THREADU, OSOBNÍ ROZEPŘE NEPATŘÍ K TÉMATU DP!
Pa ;)
Smox2121
Zdravím, mám tu pár fotek z fóliáku.

1. - největší AK 47
2. - 4x AK 47, uprostřed TD (AK 47 - 30. den, TD - 12.den)
3. - Mazar (12. den)
4. - 2x FD, ten nemocný se nakonec docela zotavil uvidíme. (30. den)

Zálivka: cca 2-3 ml Grow, 1 ml Fishmix, 1ml Bloom /l (Biobizz) + 1ml/l Fish postřik. TD a Mazar zatím pouze 1-2ml/l kořeňáku.
Míchám to rovnou do konve takže to nebude úplně přesně, ale myslím že ve volné hlíně to s bio hnojkami jen tak nepřepísknu...

Dále mi doma vykukují z jiffu následující AF: 1x Fruit, 1x AutoExtreme, 1x TD a Mazar. Tahle várka zůstane za oknem.

Ruprecht
ahoj, sadil bych do skleníku semenáčky později (ale ze semen se to táhne jak hajzl, příští rok pořeš řezy) a když už fčil, tak bych jim dal krapet větší rozestupy, držím palce ať jsou tam samci, jinak jim tam bude těsno slečnám..

foto č.3 (mazar) bych viděl jako ideál, ale jsou fakt celkem u sebe..
Smox2121
Díky za odezvu.
Všechny kytky jsou autoflowery tak to s tím místem snad nebude takový neštěstí nebo si to věděl? Původně jsem počítal s tím že mezi AK 47 budou nějaký samci ale kupodivu to vypadá že né. Kdyžtak je malinko roztáhnu provázkem.
Ruprecht
jéé heh, to sem přehlídl v tom případě pohoda, promiň za zbytečné zasírání! :-))
Smox2121
Zdar, mám tu novinu z windoor části letošní sezóny.

Dneska jsem šoupl jiffy s pidi kitičkama do finálních nádob, Mazar, TD a Extreme. Fruit musí počkat do zítra, vzal jsem si domů málo hlíny a do čisté kokosové drti jsem ho dávat nechtěl. Udělal jsem jim ještě nahoře takové kosové lože aby nebyli hned u nějaké hroudy totalu ale asi to přeháním.

Nádoby mají 20l - 2l kačírku na dně jako drenáž + 50/50 kokosová drť/Total Mix od Green Label + 100g Guanokalong, nechal jsem nahoře ještě cca 4-5 l na dosypaní protože se určitě zase vytáhnou.

Myslím že výživa v substrátu bude stačit na celý životní cyklus rostlin, nebo co myslíte?
Dám jim na začátku kořeňák, pak asi jen Topmax a možná malinko Bloom, uvídí se jak se budou tvářit.Ten Total mix je docela výživnej EC 1.2 + 100g guana, kokos zase nemá nic, asi to bude akorát.

Fruit bude mít už jen 12 l kbelík. Stejně je to asi předimenzované ty 20l na pěst za oknem ale chci jim dopřát maximum.

První zalití po přesazení 1ml/l kořeňáku.

Mám tu i pár fotek ať to není tak na sucho :D

1. - 2 samci AK 47 v 7l květníku, jsou to docela záprdci co si moc slunce neužili ale něco z nich snad vyklepu
2.,3. - příprava
4. - TD
5. - celek (ještě tam musím fouknout ofuk)

Rostliny jsou 1 den nad povrchem +- pár hodin, myslím že Mazar byl první.Celkově se zatím jeví jako nejvitalnější z toho co letos mám.

Smox2121
Zdarec, novinky z fóliáku.

Sluníčko teď pražilo jak o život, kytky to docela nakoplo.
Ty starší rostliny začínají pomalu nakvétat, nejvíce asi menší z frisianů.

Zálivka 1ml grow, 2ml bloom, 1ml topmax (AK a FD) a 2ml root juice, 1-2ml fish mix (TD a M) na litr.

1, AK 47 - nejhezčí kousek (41. den)
2, FD - ze začátku vypadal na umření (41.den)
3, FD - statnější kousek (41.den)
4, Mazar (23. den)
5, TD (23. den)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma