Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
Bio 400W Pasivní hydro,Blue Moonshine,Ice,Mazar,Misty - Klikni zde pro originální téma
xmalcolm
Zdar a sílu ,
přátelé a krajané, velice rád bych Vám předvedl drobnou samo zavlažovací bio masáž. :)
Všechny postupy, které zde uvádím, jsem měl možnost osobně odzkoušet. Veškerá mnou uváděná dávkování hnojiv odpovídají doporučení výrobců, případně distributorů.
Následující řádky jsou určeny především milovníkům této rostliny, preferujícím nebo snad praktikujícím organické pěstování v substrátu. Samozřejmě ale i všem ostatním fandům kultivace.
Zvláštní věnování všem 13-ti lidem kteří se vyjádřili v anketě Textové popisy obrázků v galerii
Drobně mne deprimuje ten počet TŘINÁCT, když nepočítám sebe, a to Grower bude mít za chvíli 5000 registrovaných členů. :( Je to důvod, proč jsem se rozhodl popisovat přímo fotografie v rámci přehlednosti, neboť současné řešení se mi jeví chaotické.
Systém : pasivní hydro
Světlo : 400W(423W) PHILIPS SON-T AGRO http://www.janca.cz
Substrát :vermikompost, kokosové vlákno, perlit, keramzit / 8Kč/L, 35Kč/8-9L, 32Kč/3L, 39Kč/5L : http://www.edb.cz/ekovermes - fbForm, Hornbach
Hnojiva : (P) Alga wuchs(růst), Alga blüte(květ)/ 380Kč/1L, 400Kč/1L
(S) Bio-algeen, Vermesfluid a Phytamin / 99Kč/100ml, 65Kč/1L, 1190Kč/1L : Hornbach,
http://hydroponieplus.cz/inshop/
Pěstební plocha : 0,72 m2 - 90x80cm
Technika:SoG
Klony : 12 x Blue Moonshine – Mostly Indica (90/10%)
3 x Ice – Mostly Indica (85/15%)
5 x Mazar – Indica (100%)
1 x Misty – Mostly Indica (70/30%)
5 x samo zavlažovací truhlík FANTAZIE 60cm (…jak příznačné) 99Kč/ks: OBI
6 x sadbovací květináč 10x10 / 8Kč/ks: Hornbach
6 x automatický zavlažovací systém Blumat 65Kč/ks : http://www.iobchod.cz/eko-technologie
+ mucho amor
Informace o samo zavlažovacích truhlících a vybavení pěstírny najdete na
http://grower.cz/forum/showthre...83&pagenumber=1
co tam ale nenajdete je Blumat automatický zavlažovací systém.Osobně ho používám už nějaký čas na mateční rostliny. :bravo: Kralicek.
Při hledání toho nejvhodnějšího substrátu jsem dospěl zcela zákonitě k vermikompostu.
Princip výroby biohumusu (vermikompostu) je založen na schopnosti žížal přeměňovat ve svém trávicím traktu organické látky. Dospělý červ spotřebuje denně tolik krmiva, co sám váží. Z něj vyrobí 60% biohumusu a 40% využije pro vlastní metabolismus. Vzniká tak vysoce účinné organické hnojivo s vysokým obsahem kvalitního humusu, mikroorganismů, živin, enzymů a stimulátorů. Podle literatury rafinovaný biohumus (frakce do 1mm) obsahuje 50-60% organických látek až s 35% humifikací. Zvlášť vysoký je podíl nejúčinnějších huminových kyselin a to až 17,6% v sušině. Obsah dusíku v sušině je 1,5-3%, P2O5 1,5-2,5%, K2O 1-2,5%, CaO 4-8%, pH 6,5-7,5.
Biohumus má pozitivní účinek na nutriční hodnotu produktů, na omezení vstupu cizorodých látek do rostlin a na potlačování chorob rostlin.
Tolik takticko technická data tohoto biologického zázraku. Já pouze připomenu že o žížalách se zmiňuje již Aristoteles jako o „střevech země“, protože při svém putování podzemní půdu stravují a pozitivně mění její vlastnosti.
Složení substrátu:
· Vermikompost
· Kokosové vlákno
· Keramzit 4-8mm
· Perlit
To vše smícháno s náležitou péčí a láskou v poměru, jenž je snad už konečně ten „pravý“. Lignocel při přípravě, nabobtnání, obohatím o Alga wuchs, ať má „jakési ty vitamíny do začátku“. :)
Poslíze nechávám minimálně týden „dojít“ v temném a vzdušném prostředí při teplotách do 20°C. Za ideální dobu vyzrání považuji dva týdny až jeden měsíc, to vše především kvůli mikroorganismům. Bystřejším cultivators zajisté neujde změna, která v této době proběhne v substrátu. V průběhu čekání provádím pravidelné rituální tance kolem přepravky v níž je tento vysoce explozivní materiál uložen
:punk:
xmalcolm
Klony ztrávily 4 dny po prokořenění z jiffy-7 v sadbovacích květináčích 8x8cm pod
2xOSRAM L 18W/77 fluora v rámci rekonvalescence .
Při osazování samo zavlažovacích truhlíků dále jen (szt), jsem se snažil využít předešlých zkušeností s pěstovanými kultivary ve smyslu rovnoměrnějšího využití pěstební plochy.
V hamižné snaze vytřískat maximum ze stávajících prostorových možností (0,72m2) jsem přidal k pěti (szt) obsazených patnácti kytičkami, šest sadbovacích květináčů o hraně 10cm, vybavených automaticky zavlažovacím systémem Blumat.
U části klonů Blue Moonshine jsem v rámci pokusu o detailnější rozbor provedl zaštípnutí hlavního stonku. Zbytek klonů nezaštipuji, případné rozdíly ve velikosti jednotlivých kultivarů budu „korigovat“ pomocí půlměsíců. Snad poprvé v historii, tedy mé pěstitelské historii, se podařilo správně načasovat potřebné množství rostlin.
Pěstování v zimních měsících za předpokladu, že nejste velkomajiteli zvlhčovače, se jeví poněkud problematičtější kvůli nízké vzdušné vlhkosti venku. Důvod, proč to tady píšu, když je tak trochu léto? Protože se mně to osvědčilo právě v zimě a navíc odpadla poněkud nepraktická manipulace s vodou (nádoby z vodou,zabírají místo které můžeme daleko lépe využít). Různé mokré tkaniny rozvěšené po pěstírně také nejsou příliš košer .
Je nutno použít daleko „rafinovanějších“ opatření na navození příjemnějších životních podmínek našich svěřenců. Nepochybuji o tom že valná většina z Vás tyhle provařené triky zná, takže pouze pro služebně mladší.
Člověk nemusí být kutil, aby dokázal stlouct nebo smontovat lehkou a jednoduchou konstrukci, která musí unést pouze svoji váhu a váhu igelitové folie, kterou bude pokryta. Iluze malého fóliovníku je dokonalá a stávající vlhkost 65%(+/-5%)se stala nedílnou součástí běžného slunečného dne. :sun:
Rostliny si v tomto prostředí radostně pochrochtávají i bez zvlhčovače, což je o to radostnější, že se jejich uctívači podařilo ušetřit spousta zlaťáků, jenž může investovat do potřebnějších věcí, které se nedají tak jednoduše „ přechcat“. V neposlední řadě zase jednou zvítězil selský rozum nad technikou, což je pro mě osobně velmi sympatické.
Nicméně čestně a chlapsky přiznávám, že kvalitní zvlhčovač je bez diskuse velká parádička a ulehčení, ale jak už to tak bývá, vše je otázkou priorit.
Doporučuji dodržování elementárních zásad bezpečnosti provozu. Protože ten chlápek, co se přišel podívat, proč ten Váš byt, dům, ponorka, létající talíř vyhořel, to poměrně rychle zjistí a vy zcela určitě v příštích letech nebudete mít čas ani peníze na další pěstitelské pokusy. A to by přece byla škoda veliká. :)
xmalcolm
Po 17-ti dnech růstu přepínám na květ. Rostliny měří 25- 30 cm, musel jsem čekat na Blue Moonshine, důsledek předchozího zaštípnutí. Mazar a Misty jsem už začal výškově korigovat s půlměsíci.
Zároveň mně konečně došla neprůchodnost megalomanské vize 21ks/0,72m2. „ No co sem to alespoň zkusil “. :eek: Pro příště na tento prostor určitě max. 15 kytek bez zaštipování, růst 14 dní plus nějaký ten půlměsíc.
S těžkým srdcem nechávám prozatím zmizet tři z šesti účastníků zájezdu v zoufalé snaze zachránit alespoň polovinu „projektu“ der, die, das Blumat, snad . :( Drobnou útěchou je fakt, že u všech jedinců z této skupiny jsem v úvodu přelil a tím pádem kolem a kolem, kondičku mají dost zuboženou. Snad kromě dvou, kteří mé řádění ustáli relativně „dobře“, při srovnání se svými soudruhy. :mad: Což mně připomíná, osobně nedoporučuji aplikovat výdobytky našeho snažení nejenom v průběhu, ale ani před zahájením pěstitelských prací. V daném okamžiku to může vypadat jako dost dobrý nápad, ale kromě klasické čumendy a zevlovačky při běžném pozorování účastku nedopadají mé „složitější“ pěstitelské aktivity pod vlivem …... nikterak slavně. Vždy jsem něco ztratil, zapomněl, přelil, rozbil, zlomil popřípadě jsem utopil digitální teploměr či dálkové ovládání fotoaparátu.:D
xmalcolm
Ještě krátce k pitnému režimu svěřenců. Po celý běh používám vodu z 250L akvária, ve kterém chovám „světe div se“, mbuna tlamovce.
V úvodních 14 dnech (než dojde k dostatečnému prokořenění), je zapotřebí být velice opatrným s množstvím zálivky a tím se vyhnout poměrně běžné chybě s pořadovým číslem jedna (zahlcení kořenového systému vodou a následné nepřístupnosti vzduchu), nazývané v našich zeměpisných šířkách též přelití .
Pokud se Vám navíc podaří „slušně“ obohatit substrát základními živinami spolu se
„slušným Ph“ ještě před zasazením klonů, rostliny žádný stres nedostanou. Vykazují růst již druhý maximálně třetí den.
Vy potom nemusíte podlehnout často smrtelnému SSPP „Syndrom Spirály Pološíleného Pěstitele“ (sled několika zbrklých radikálních změn v relativně krátkém časovém úseku, bez dostatečné možnosti nechat zareagovat naše milce). Vedený byť v upřímné snaze zjistit, co těm našim kráskám chybí či přebývá, (páč aktivní blbec je jak známo, horší než rota záškodníků). Všichni jsme to zažili a kdo tvrdí že ne, je lhář a špína chlap.
Poučení na závěr:
1. pozorovat
2. zapisovat
3. vyhodnocovat
4. dokázat „zúročit“ své chyby a zkušenosti jiných
Neuškodí mít neustále na paměti ono mičurinské „bez treninga net čempiona“ :)
Teplotu se snažím udržovat v rozmezí 15- 25°C. Při dodržení horní hranice se úspěšně vyhnete návštěvě příslušníků hmyzí říše. Zajisté i s přispěním hygieny (nejen té vaší) a trochou té „štábní kultury“ v pěstírně. :wink:
xmalcolm
Jedním z cílů mé prezentace je snaha ukázat, že při organickém pěstování je možno vypěstovat nejen naprosto exklusivní materiál co do kvality, zároveň ale při dobrém logistickém vedení i maximálně zefektivnit celý cyklus kultivace GE Index a pokusit se tak přiblížit progresivnějším pěstitelským metodám.
Kvalita samozřejmě zůstává absolutní prioritou. Jak však doufám, „ ruku v ruce pod prápory revoluce,“spolu s výnosem a časem potřebným k završení životního cyklu rostlin. Doporučené dávkování použitých hnojiv: Alga wuchs(růst) a Alga blüte(květ).
Alga wuchs(růst) - Organické hnojivo, určené především pro pěstování v zemině. Obsahuje přes 20 aminokyselin, stopové prvky, vitamíny, enzymy a přírodní
hormony. Pro růstovou fázi. N-P-K(4-6-8)
Dávkování:4ml na 1litr vody do zálivky i do postřiku.
Alga blüte(květ) - Organické hnojivo, určené především pro pěstování v zemině. Obsahuje přes 20 aminokyselin, stopové prvky, vitamíny, enzymy a přírodní hormony. Pro květovou fázi. N-P-K(1,5-13-14)
Dávkování:1:250 do zálivky možno i do postřiku.
Informace a dávkování použitých pamlsků a laskomin ( bio-algeen a Phytamin), http://grower.cz/forum/showthre...83&pagenumber=1
Nic z hnojiv,jak (P) tak (S),mě nenadchlo tak,jako Vermesfluid : http://www.edb.cz/ekovermes - fbForm. Přesto, že jsem velkým zastáncem a fandou Plagronu. Po zkušenostech s Vermesfluidem (růže,bylinky,květinky,frukty) mě napadají jenom sama pozitiva. Nechci se rouhat, ale rostliny v takové kondici, jakou získaly po aplikaci Vermesfluidu, jsem ještě nezažil. Phytamin a Bio-algen se při srovnání jeví jako, jak to jen říct a neurazit „mlatší bráchové“. :baby: Rostlinky již na první pohled kypí zdravím a vitalitou. O barvě se snad nebudu ani zmiňovat. Bohužel Vám nemohu ukázat láhev, ve které je tenhle šupička běžně distribuována (Hornbach 65,- kulí za 1L láhev která je ze žlutého plastu, atipičeského tvaru). Důvod je prostý jelikož a protože kupuji dvojnásobnou dávku (2l za 44,-Kč) přímo u výrobce, nutno podotknout v dvoulitrové obyčejné plastové láhvi, což mě příjemně zahřívá u osrdí. :D
VERMESFLUID
Kapalný přírodní růstový kondicionér s hnojivými účinky pro zálivku a postřik na list, vynikající pro výživu a vitalitu rostlin. Pozitivně ovlivňuje vývoj a růst, znásobuje množství květů a dobu kvetení, posiluje vitalitu, zvyšuje přirozenou odolnost proti chorobám a škůdcům, má vynikající výsledky jako preventivní prostředek biologické ochrany rostlin proti plísňovým a houbovým chorobám. Testováno v USA, Japonsko, ÚKZÚZ Brno-SZKÚZ Opava. Aplikace : zálivka 5% roztokem (t.j. 50ml na 1 litr vody)
Postřik na list 2-3% roztokem (t.j. 20-30ml na 1 litr vody)
A jako by toho nebylo dost to vše MADE IN CZECH . :bravo:
Osobně jakékoli postřiky provádím pouze do objevení se prvních květů (cca. konec prvního týdne květu) ;)
další fota a srovnání poslíze
díky za vaši projevenou
Srooga
Hmmm, tak tohle je prostě nádhera.
Seš masér!!!!

Pár otázek - ty zavlažovadla Blumat - je možný zavlažovat cca 4l květník? Možná budou třeba dvě?

Hnojiva a přípravky fy Ekovermes - odebíráš větší množství, nebo pošlou i "dvě flašky"?

Dík a těšim se na finále!
Zippi
No tak tomu říkám plnohodnotnej thread:bravo:. Je to fakt paráda. Něco podobnýho sem chtěl taky zkusit, ale nějak sem se k tomu ještě nedokopal. Bio je fakt v poho:) finále bude určitě impozantní;). Taky mám doma Alga blute, tak sem zvědav jak ti to pod tím pojede.

Díky za ty links, ten Tropf Blumat sem fakt nikde nemohl sehnat,ale ty používáš asi jenom Blumat co? Mě se zdá lepší než blumat bez hadičkovejch kapaček nebo ne?
xmalcolm
Po čtyřech týdnech režimu 12 rostliny ukončily růstový spurt, jejich velikost se pohybuje mezi 45 až 57cm. Nejmenší je Ice, ostatní kultivary jsou svou velikostí srovnatelné. Cca. od 20 dne květu se začali květinky pokrývat krystaly pryskyřice a intenzivně vonět takže byla nutná návštěva drogérie.
Mazar, Misty a Ice měli v této činnost oproti Blue Moonshine jasně navrch ale situace se již brzy změní jak pevně doufám. :D
V krátkých pravidelných intervalech (co 3 dny) provádím protrhání listové hmoty. V dolní části rostliny odstraňuji celé nepotřebné listy, v horní části pouze jednotlivé čepele které stíní zformovaným paličkám. O celkově dobré kondici rostlin kromě jiného svědčí počet čepelí (5-9).
V této fázi upravuji ph vody na něco kolem 6-6,5.
(ave citrón) ;)
Další fota a srovnáni poslíze. Díky všem za projevenou spokojenost a podporu. :rolleyes:
KABUTO
Jo jo,fakt hezky,je videt ze jsi si s tim pohral.Hlavne supr popis,se vsim vsudy,Názvy vyrobku,ceny,dostupnost.Takhle by to melo vypadat.Urcite to dost lidem pomuze objevit zase neco novyho.
Zdarec a at to dopadne co nejlip !!
K+
xmalcolm
Nadešel čas na bližší seznámení s ultra členem modré rodiny Blue Moonshine. Pokud je mi známo, tak se o to pokusil zhruba před dvěma lety na Groweru jeden člen společenstva, bohužel nedokázal dotáhnout svůj příspěvek do alespoň nějaké přijatelné podoby.
DJ Short - Blueberry, Blue Velvet, Flo, Blue Satellite, Blue Heaven, Blue Bubble , Moonshine Rocket Fuel a co já vím co ještě… , je jméno stvořitele, mého duchovního guru a zástupce velkého Rasty minimálně pro oblast Oregonu a Kanady, který stojí za touhle lahůdkou v Evropě pod distribučními křídly Dutch Passion. Nemusím připomínat, že Autor tohoto seskupení není žádný plagiátor, uprděnec a teoretik tlučhuba, kterých jsou všude mraky ale opravdový Máster. :afro:
Opisovat statě plné superlativů nemá cenu, jeden si však neodpustím: je to super potentní Blueberry, prostě „Hash-plant“.
Jedná se o 90% Indicu, nízkého vzrůstu (80cm) s dobou květu 9-10 týdnů-Dutch Passion / 7-8 týdnů - DJ Shorts Delta-9 Collection . Proč ten rozdíl mezi Evropou a Amerikou? Není to případ ojedinělý, Severoamerické seedbanky u některých kultivarů prodávaných i v Evropě, udávají doby květu běžně o 14-dní kratší.
Co je k tomu vede? A proč? Nemají v tom náhodou prsty mimozemšťané, nebo je to pouze komerční trik těchto „zaprodanců mamonu,“ kvůli častějšímu nákupu pěstitelských potřeb? :D
Uvidíme, vyzkoušíme, zhodnotíme a samozřejmě poreferujeme.
Poslíze. ;)
Díky všem za projevenou spokojenost a podporu.
xmalcolm
V průběhu šestého týdne květu začali mít někteří příslušníci zatím drobné problémy ze stabilitou. Zvláště Mazar kterého jsem dříve tvaroval zachraňuje díky poměrné těsným rozestupům parta jeho sousedů. Doufám že mi štěstí zůstane nakloněno a nebudu muset tento „problém“ řešit přivazováním. Otočný ventilátor má zařazenu třetí kosmickou rychlost a je nucen pracovat takříkajíc bez přeryvu. :eek: :eek: :eek:
do 14-ti dnů provedu noc dlouhých nožů.
Rostliny vypadají spokojeně, na některých začíná být znát závěrečná fáze jejich cesty.
Poměrně velká skepse panuje u zbytku projektu Der, Di, Das Blumat. Při srovnáni s kolegyněmi ve Fantaziích jsou paličky malé a barva rostlin má také daleko do ideálu. Zde je především limitující velikost sadbovacího květináče 10x10. Jóó z hovna bič neupleteš, bohužel. :rolleyes: Přece jenom jeho největší síla v tomto setu spočívá v obsluze matečních rostlin.
Blue Moonshine začínají konečně šlapat do pedálů i když nejvíce osypané jsou ještě pořád Ice. :love:
Další fota a srovnání poslíze ;)
Díky všem za projevenou spokojenost a podporu :D
xmalcolm
Od začátku sedmého týdne jsem opustil od používání Alga blüte. Finální stav piluji aplikací Vermesfluidu a Phytaminu v poloviční koncentraci s každou zálivkou na přeskáčku. :) Paldy které nenarostly doposud už nenarostou a tak se snažím těm kterým se to podařilo maximálně zpříjemňovat život. Bylo nutné přivázat několik rostlin a zabránit vyvrácení. Na Mazar jsem musel použít žebříčky jelikož to nějak neustál a doslova se zhroutil pod tíhou argumentů. :D
Trocha tipovací soutěže není nikdy na škodu tak doufám že se někdo zúčastní. Cena pro vítěze je použitý Aquaplant k vidění na http://grower.cz/forum/showthre...eadid=7127pokud se vítězi podaří sehnat novou fólii bude jako nový a za hubičku. Já ho už potřebovat nebudu, tak snad někomu udělá radost a možná se to tady trochu rozjede ze soutěžemi. Což určitě neudělá radost jenom mně.
Vítězem je ten kdo nejpřesněji určí závěrečnou gramáž patnácti rostlin umístěných v samo zavlažovacích truhlících Fantazie na ploše 90x80cm.
6 x Blue Moonshine
3 x Ice
5 x Mazar
1 x Misty
Do tipování nebudou zahrnuty tři rostliny Blue Moonshine umístěné v 10x10 sadbovací květináč + Blumat. Aby to nebylo tak jednoduché vítězný tip musí být v toleranci +/- 10g od skutečného výsledku který bude jek se patří zdokumentován. Jen nízcí cultivators mají nízkých cílů. :baby: Tipování se může zúčastnit kdokoli z datem registrace na Groweru do 22.6.2003
Vítěz bude znám do čtyř týdnů a detaily předání upřesníme přes PM
jsem v podstatě filantrop :D :eek:
Flushing začal v polovině osmého týdne ale o tom až po slíze.
Díky všem za projevenou spokojenost a podporu, bla,bla,bla,la di da. ;)
xmalcolm
Po 53 dnech cyklu12 jsem zkrátil fotoperiodu na 8 hodin.
Předem díky všem za soutěžní typy jsem opravdu potěšen vašim zájmem a doufám že se ještě někdo soutěže chtivý najde. Další velice milé překvapení od Groweru samotného a to konečně definitivní odstraňování příspěvků tipu „++++ karma letí,
běží “. :bravo:
Tyhle typy příspěvků určitě potěší, patří ale do komentářů ke karmě.
Vodu pro flushing upravuji na hodnotu něco kolem Ph 5. zhruba to vychází ½ citrónu na 5litrů mnou používané vody(pouze pro představu). Zvláště při snaze nechat vybarvit model je flushing spolu se snížením teploty v závěrečných dnech poměrně důležitý. Podmínkou vybarvení zůstává genetická dispozice modelu.
Dnes završili svou dráhu 2xMazar,1xMisty,3xIce a před dvěma dny 3xBlue Moonshine ve 10x10. Pokus s Blumatem již nebudu opakovat, rostliny nesnesou srovnání s parťačkami ve „Fantaziích“. :( Jeho využití je ideální pro malé mateční rostliny jak už jsem psal. Zbývající osádku bombarďáků 6xBlue Moonshine a 3xMazar budu ještě nějaký čas trénovat. Momentální stav jejich blizen je odhadem 75/25 pro bělouše. Poměrně skluz na 60 den květu, zato paldy těchto opozdilců se stávají opravdu macatýmy doutníky nebo ořechy v případě Blue Moonshine u Mazaru je moje představa spjata s raketou, nejen tvarem palic ale i účinky .:D :eek: Barvu pryskyřice studuji pomocí pořádného skla pana Lupy . Za prodloužení květové fáze „vděčím“ VERMESFLUIDU, doposud ty nejlepší zkušenosti s tímto výdobytkem bio pěstování., otázkou zůstává vliv prodloužení na konečnou produkci. :confused: Palice a paličky jsou doslova a do písmene šiškoidní konzistence což je zvláště pro mě osobně jakožto velkomajitele jež si může paldy prohňácat in natura kdy se mu jen zlíbí velmi příjemné. :D
V závěrečných dnech se pokusím něco udělat s vybarvením konečné slovo bude mít jako vždy matka příroda.
Díky všem za projevenou spokojenost a podporu a pouze připomínám že tipovací soutěž o „jetý Aquaplant“ ještě pokračuje. ;)
xmalcolm
Po celkově 64 dnech od přepnutí na květ jsem sklidil zbývajících devět svěřenkyň (6x Blue Moonshine a 3 x Mazar). Při čemž 53dní bylo v režimu 12hodin, 11dní v režimu 8hodin a poslední den byly potmě. Zálivku jsem ve finále omezil na minimum.
Ve chvíli faktické sklizně byly rostliny řádně ovadlé. Pryskyřice je stále čirá a mám takový neodbytný pocit že teď je ta pravá chvíle. :sun:
Vybarvení rostlin má stále ještě velké rezervy do ideálu který jsem vyděl a to především díky velice teplým dnům panujícím v poslední dnech. :eek: :D
Teploty kolem 17°C se pro mě staly s technického hlediska nedostižné. :( Přes to vše jakeš takéš vybarvení Blue Moonshine mají tu více a onde zase méně. To podle toho od jaké mateční rostliny jsou páč výběr rostliny která mně bude nejvíce vyhovovat ještě neskončil. Vzhledem k tomu že k aplikaci (legrační slovo) používám zcela specifický způsob odpařování pryskyřice bez výdobytků spalování, zajímají mě pouze jedinci vybaveni od přirození dostatečným množstvím této many. :D
Nic jiného mě prostě nezbývá takže i rostlina hezky zbarvená s power efektem jak má být a jak je to správné mě prostě uspokojí jen tak trochu a to v podobě kulinářských výplodů případně tinktury či masti. :rolleyes: Oko estéta ,snad i každého pěstitele potěší hezky vybarvená kytička ale ideál je skloubit požadované priority v jednom zástupci daného kultivaru a to z důvodů prozaických (pěstební prostor matečního pokojíku). Cesta která k tomu vede je velmi dlouhá a pomalá vzhledem k tomu že osobně dávám přednost vlastnímu výběru. Někdy to ani přes opravdové nasazení nemusí vyjít. :( Je však brzo stahovat kaťata zatím suším úrodu a doufám že velký Rasta zůstane nakloněn prostému pobíječi much. :D :eek:
Díky všem za projevenou spokojenost, soutěžní typy a podporu bla bla bla la di da. ;) :eek: :D
xmalcolm
Zdar přátelé a krajané,
Jako první ukázka kořenového systěma rostlin v samo zavlažovacích truhlících Fantazie. Používám třetím rokem a ještě pořád jsem naprosto unesen jednoduchostí obsluhy a celkovou přirozeností. Ideální pro klony, velikost rostlin do 60cm :bravo:
Je po sklizni a úroda prochází finální etapou. Snad každý pěstitel si po nějakém čase najde ten svůj způsob(technologický postup chcete-li) sušení, který mu nejvíce vyhovuje a o kterém je přesvědčen jako o nejlepším v daných podmínkách. V rámci svých možností se držím tří základních pravidel.
Teplota – 19°C kdyby to šlo níž určitě bych moc chtěl
Vlhkost – 65% jak jsem již psal moc bych chtěl
Tma jako v pytli – jen když jdu na čumendu tak si posvítím
Obecně platná podmínka pro kvalitní sušení zní PÓ-MÁ-LŮ. Připouštím že v životě je třeba v některých chvílích řádně improvizovat ale ruku na srdce nestojí to za moc všechny ty urychlovače. :punk:
Jak dlouho sušíte je závislé právě na teplotě a vlhkosti takže i doba je různá. Startuje se na nějakých deseti dnech a někteří cultivators přistávají po 5-6 týdnech což je ale především příčina curingu který prováděli po základním sušení. Školení úrody osobně nepraktikuji protože jsem před dvěma lety rozbil prase a zakoupil za těžkou škváru Volcano by VAPORMED u sousedních germánských kmenů. Používám ho téměř bez přeryvu a všem kdo mají jen trochu možnost ho doporučuji. :wink:
Volcano má samozřejmě jako každá takováto věc své klady a zápory. Mezi zápory patří jednoznačně cena a jeho mobilita je také diskutabilní. :rolleyes:
Naprosto atipičeský vzhled znemožňuje konspirační chování na veřejnosti. Suma sumárum převážně komorní záležitost ve špičkovém technologicko-technickém provedení.
Cena 489,- europeněz se za určité vhodné okolnosti může snížit na 417,- ovšem za hubičku to pořád není a asi nikdy nebude. Na druhou stranu z démonem tabáku a alkoholu jsem se již vyrovnal a jsem tím pádem ušetřen jejich devastujících účinků na mé zdraví a peněženku. :D :eek:
Mezi mega klad patří zdravotní stránka věci která je pro mě klíčová a nemá cenu ji tady propírat. Jakoby toho nebylo málo samotná inhalace s tohoto přístroje je opravdovým zážitkem. Naprosto bezkonkurenční štábní kultura při inhalaci oproštěná o negativní chuťové vjemy vznikající při spalování. Odpařená pryskyřice v té nejpřirozenější formě napumpovaná do balónku v kvalitě jež evokuje hašišový dýchánek středně těžkého kalibru.
:bounce:
Podmínkou zůstává dobrá genetika vybavená dostatkem pryskyřice a pravidelná údržba mašiny.
Do deseti dnů vyhlášení vítěze tipovací soutěže o zneužitý Aquaplant.
Uzávěrka vašich soutěžních tipů je do pátku 2003-07-18
Díky za projevenou ;)
xmalcolm
Zdar a sílu ,
Je ten nejlepší čas na vyhlášení výsledků naší tipovací soutěže o lehce jetý Aquaplant.
Než se ale dostaneme k samotnému vyhlášení několik postřehů. Výdobytek svého snažení jsem sušil za již výše zmiňovaných podmínek 18-23dní. Po usušení jsem provedl manikúru a pak následovalo dlouho očekávané vážení mužstva.
Jakous představu jsem měl, později se ovšem prokázalo mé hrubé podcenění manikúry. K vážení jsem použil laboratorní váhu na 100g s přesností +/-1g.
Váhy jednotlivých kusů jsou vcelku vyrovnané kromě Blue Moonshine, důvod rozdílné matky :
Blue Moonshine – 15,18,19,22,27,34
Ice – 15,16,17
Mazar M.S.- 24,26
Mazar M.S.N.- 24,31,34
Misty -17
Celkem tedy 339g.
:bravo: amalka čest všem kdo se zúčastnili. Bylo to těsné a amalka se stává novým velkomajitelem Aquaplantu, jeho typ byl 341. Blahopřeji, detaily přes PM.
Mimo soutěž je uprděných 19g s tří Blue Moonshine v 10x10 Blumat a posloužily jako protiváha stonků. :D :eek:
Pro úplnost ještě GE Index 17 x 18 = 306
53 x 12 = 636
11 x 8 = 88
-------------------
1030 x 0,4 = 412

339/412 = 0,822815534

přes to že pěstební plocha byla 80x90cm (0,72m2) jsem přesvědčen že rezervy zcela určitě byli a asi vždycky budou. Pokus o přiblížení k progresivnějším pěstitelským metodám dle mého názoru vyšel což je dobře páč k smrti rád soutěžím. Teď se budu jak pevně doufám nějaký čas veselit a testovat vzorky na srpnové oblastní přebory.:sun: To je důvod proč vás ušetřím pokusu o hodnocení konečného produktu.
díky všem za projevenou ;)
peace and power
xmalcolm
zdar a sílu,
následuje srovnání geneticky stejných klonů indoor modelů (Blue Moonshine, Ice, Mazar, Misty) tentokrát pěstovaných outdoor v našich zeměpisných šířkách bez umělých zásahů do fotoperiody.
Při zachování stejných vyživovacích podmínek a pravidel jež jsem již podrobněji popsal v první části. Složení substrátu bylo podobné, pouze dolomitický vápenec byl navíc a kokos byl nahrazen rašelinou s upraveným ph.
Otázkou zůstává význam slova „našich“, neboť se v letních měsících podle části klimatologické společnosti obrazně přesouvá geografický rovník o 3000km na sever. Což by teoreticky mělo platit i v obráceném gardu. :D
Nepopiratelným faktem jsou tři průměrově nejteplejší léta naměřená v posledních sedmi ročnících. Na Tom by nabylo nic divného kdyby se měření neprovádělo v naší domovině 150 let. Nicméně připouštím že může ještě pořád jít o náhodu. Nebo snad opravdu přichází globální oteplování? :sun:
Pravděpodobně důležitější je ale zjistit co je příčinou těchto změn klimatu. Je to přímý důsledek lidské zhovadilosti k velké Mamá nebo pravidelná výměna teplých a studených časů? :confused: Asi to tady nevyřešíme nicméně já osobně mám obrovskou radost s letošního vydařeného léta a přeji si jich do budoucna co nejvíce.
Především jeho zásluhou se mohli mí svěřenci dostat do podoby a formy v jaké je vidíte, zajisté s přispěním pravidelného přísunu mucho amor.
:love:
xmalcolm
Díky částečně „zparchantělé době a mé vrozené opatrnosti nebo snad zbabělosti?:( se snažím své venkovní výpěstky limitovat výškou do 150cm a podmínkou je jejich mobilita.
Takže k věci Klony strávily 7 dní po prokořenění z jiffy-7 v sadbovacích květináčích 8x8cm pod 2xOSRAM L 18W/77 fluora v rámci přechodu na letní provoz. Dnem D se stal 9.květen kdy byly umístěny na své stanoviště. v květináčích o průměru 30cm. Ve dvou případech Mazar M.S. a Ice průměr 40cm. Určitě se osvědčila větší varianta zvláště kvůli zvýšené stabilitě rostlin a tím schopnosti odolávat poryvům větru. Neoddiskutovatelným faktem je přímá úměra mezi velikostí kořenového systému a korunou rostliny. U venkovního pěstování odpadá nudnost řešit efektivní dosvit světelného zdroje. Důležitý je osvit jenž byl v mém případě cca. 7hodin přímého slunce +/-.





Mazar M.S.
Průměr květníku 40cm
Výška rostliny 115cm
Celková výška 145cm
Mazar vykazoval velkou přitažlivost pro housenky a vůbec veškerou havěť. Jinak velmi odolný fenotyp který běžně dokvétá v našich s.š.
Nutnost od cca.4týdne přivazovat větve :D
Důsledkem chladných nocí konce září se začal vybarvovat :eek:
Nijak nabyl formován, obvod koruny 2,4m :D :eek:
další fota a srovnání budou následovat
;) Mazar M.S.
xmalcolm
Rostliny poměrně rychle kolonizovali draví roztoči :devil: kteří udržovali výskyt savých škůdců na příjemném minimu. Pravděpodobně dvakrát jsem zahlédl třásněnku a na začátku léta se nesměle pokoušeli vlichotit rostlinkám do přízně mšice, abych byl přesný jejich okřídlené mamasfakas. :vampire:
Prováděl jsem pravidelné postřiky vermesfluidem jež je podle mých zkušeností nepřekonatelný v prevenci proti špatné náladě slunečního baletu. :sun:
Drobný problém byly nájezdy housenek které jsem při nalezení uvěznil a za úsvitu popravil. :rocket:
V pozdějším létě se usídlili v rostlinách pavouci kteří svým hostitelkám za poskytnuté přístřeší odlehčovali od jiných příslušníků hmyzí říše.




Misty
Průměr květníku 30cm
Výška rostliny 85cm
Celková výška 115cm
Misty není žádný šampión ve výnosu proto byla zaštípnutá, dva PVC půlměsíce dotvořily téměř dokonalý čtverec 50x50cm. Opravdu busty Misty konspiračního vzrůstu.Jinak velmi odolná jednoduchá na údržbu. S dokvetením nebyl problém.
Když jde do finále dává to jasně najevo.
obvod koruny 200cm
další fota a srovnání budou poslíze ;)
díky všem za projevenou :D
xmalcolm
Co se týče odolnosti jednotlivých kultivarů
Ice, Mazar a Misty jsou vcelku odolné a neměl jsem větších problémů při venkovním pěstování. Ice i Mazar reagovaly na pokles teplot v závěru zabarvením, Misty tomuto symptomu podzimu odolala. Ovšem největší z modráků ještě stále hledají svoji formu . :D :eek:
Blue Moonshine pěstuji venku poprvé a zatím se jeví jako citlivější potížista takže nic moc. :(
Začaly kvést nejpozději a budou ve svém vývoji ještě nějakých 14-21dní pokračovat za oknem, páč panující klima neskýtá přehršel světlých a teplých okamžiků. Určitě je tvrdým oříškem s kterým se budu muset ještě řádně popasovat. :wink:


Ice
Průměr květníku 40cm
Výška rostliny 95cm
Celková výška 125cm
Ice byla pro mě dokonalým představitelem kompaktního keře, to vše bez jediného zásahu do konstrukce tohoto macíka. :baby: Doufám že to nezní příliš infantilně. :baby: :baby:
Stavbou ve mně evokuje představu „ideálního“ vánočního stromečku, chybí jenom Santa Klaus v rastamanské čepici. Bohužel naplánovat venkovní sklizeň na vánoce je u tohoto modelu poněkud problém, bohudík dokvétá na naší hroudě bez větších potíží.
Obvod koruny 220cm, medvídek :baby: :baby: :baby:
další fota a srovnání jsou na cestě
díky všem za projevenou ;)
xmalcolm
MAZAR M.S.N.
Průměr květníku 30cm
Výška rostliny 110cm
Celková výška 140cm
Tenhle fenotyp Mazaru byl původně určen k vyřazení, čekal jsem pouze na výsledky letošní sluneční sezóny. :sun:
Několikrát jsem s ním měl co dočinění při indoorových pokusech. Vypadal velmi sympaticky alééé zdání klame na pryskyřici to je skrblík a tvrdost palic, nóóó kontroverzní. :(
Za letošních báječných slunečních podmínek byla :eek: je :D konzistence palic podstatně lepší. Co se týče pryskyřice , nárůst možná ne tak suverénní ale jasně rozpoznatelný.
Na závěrečný trénink nastupoval v první třetině sklizně, klidně by snesl ještě 14-dní venku ale ….:wink:
Nijak nebyl formován, obvod koruny 220cm
další fota a srovnání poslíze ;)
díky všem za projevenou
xmalcolm
po delší odmlce finále a jaké si to makro :sun:
v rámci maximalizace přítomnosti pryskyřice probíhala závěrečná fáze za tmy přerušované pouze mou každodenní kontrolní čumendou. V místnosti byly dva otočné ventilátory jeden stolní a druhý zemní moc moc silný. :D
Nonstop po dobu pěti dnů fókaly a fókaly. Rostliny jsem sklízel silně ovadlé což bylo součástí mého vychytralého plánu. :eek: :D
Závěrečná šoková terapie se zcela jistě odrazila na zvýšeném množství pryskyřice, bylo to ovšem poprvé kdy trvala něco přes 120 hodin.
Pokud bych srovnával Mazar,Ice a Misty pěstované in/out tak jak asi většina tuší sluníčko bylo, je a pravděpodobně ještě nějaký čas zůstane tím nejlepším co rostlinám můžeme nabídnout, jak říká klasik „nemusíte se mnou souhlasit ale to je tak všechno co proti tomu můžete udělat“:rolleyes: (to je pouze moje volná interpretace). U Blue Moonshine to není tak jednoznačné v out kultivaci, chtělo by to skleníček možná vytápěný skleníček nebo alespoň zimní zahradu.Pokud nejste takto vybaveni nezbývá než od druhé poloviny srpna zatemňovat.
Výnos z rostliny byl 130-150g top pald plus hafo sekundárního materiálu ke kouzlení.
Jinak určitě souhlas s Imyou selekce je základ a mě osobně jediný známý způsob jak se dopracovat k lepšímu výsledku. Díky Všem za projevenou podporu v průběhu celého seriálku jež jak ti bystřejší prokoukly měl za cíl srovnat postřehy a dojmy z pěstování IN/OUT nebo OUT/IN? :D :eek: výše jmenovaných kultivarů.
PEACE and POWER


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma