Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
3 kola ve zkratce a každý jinak. - Klikni zde pro originální téma
"Piece of s**t"
Ale skoro všechny špatně :-)

Rekapitulace minulýho, možná i předminulýho ??? Ach ta paměť :-)
roku, tedy konec 2011 a pak 2012

Napřed bych ale mohl zdůraznit, že odděluju ve svým životě dvě různý období, kdy jsem se snažil vypěstovat si doma svojí vlastní trávu, rozdělený asi osmiletou pauzou, kdy jsem - jak říkají Mainstreamáci - sekal latinu a nepohyboval se na hraně zákona. Než budu ale sdílet zážitky nedávný minulosti, rád bych se lehce votřel vo období "Předtím"
Období "předtím" bylo především o hodně pankovější a to jak v osobním životě, tak i v přístupu k rostlinám a jejich potřebám. Bohudík neexistuje jediná dochovaná fotografie z těhle pěstebních čuňačin, za což jsem velmi vděčnej, protože mám dodnes tu strašidelnou hučící mučírnu před očima.
Tenkrát se mi dostal do rukou nějakej šílenej plátek, něco jako "Jak pěstovat indoor v deseti krocích", byl to myslim dvoulist, kde byly jen ty nejzákladnější informace o periodě, teplotách, ventilaci a hlíně - připomnělo mě to "Egyptsky snadno a rychle" - Po přečtení a s pocitem, že problematice rozumím natolik, že bych zvládl naroubovat banán na meruňku jsem začal pomalu bastlit skříň.

Psal se rok 1996, doba, kdy elektronika zdaleka nebyla tak finančně dostupná, jako dnes, kdy digitální spínací hodiny stály skoro 900 a semena se objednávaly z ciziny za valuty :-)

Setup box: stará skříň z masivu, kterou jsme s kámošem stěhovali po schodech do 7 patra, protože v baráku byl jen ten malej klecovej výtah, do kterýho se i blbý kolo musí narvat pomalu s rozeběhem. Vážila dle mého odhadu něco okolo 80 kilo, takže žádná sranda. Doma jsme ji pak naprosto barbarsky rozvrtali a oholili o nepotřebný činčurády krásný vyřezávaný nohy jsme urazili kladivem a celou skřín postavili na kus gumy v naprosto naivní představě, že to bude stačit k omezení vibrací. Sousedky byly ujištěný, že hučení nesoucí se stoupačkama několik pater nahoru i dolů způsobující jejich nespavost dělá moje stará Calexka. Pamatuju si i zhruba rozměry skříně, cca 80x60x180
Dole po stranách skříně ve vejšce květináčů jsme dvacítkou vrtákem vyvrtali po 10 dírách, v horní části boku jsme pomocí kladiva a kleští vykousali kulatou díru, do ní narvali ještě mastnej

ventilace: větrák obalenej bordelem, kterej někdo tenkrát sprostě czicil na nějakejch hospodskejch hajzlech, takovej ten čtvercovej uřvanec s mřížkou.

Zvýšení odrazivosti : jsme provedli bílou SYNTETIKOU!, ke stropu! boxu jsem připevnil

měřidla: rtuťovej venkovní teploměr :-D kterej celej pěst ukazoval 30 stupnu. Přesně tam totiž končila jeho horní stupnice. Asi byl vyrobenej někde na severu, kde bejvaj chladný léta.

Hnojiva: jsem použil vyloženě pro labužníky.
Byla to syntetická sr**a pro palmy a zelené rostliny. Myslím, že kdybych jim místo toho do květináčů pravidelně močil, dělalo by jim to líp. Jednu z kytek jsem tím pozdejc přehnojil tak, že se rozpadla při dotyku na rezavej prach :_) Druhá to přežila nejspíš jenom proto, aby mi na konci pěstu vyvedla z omylu, že o pěstování indoor vím víc, než šimpanz po lobotomii.

Osvětlení : 250W MH výbojka získaná z veřejného osvětlení, bez stínidla a kupodivu legálním způsobem, mimochodem tlumivka a kondík se startérem byli po celou dobu pěstu položený jen tak na tý dřevěný skříni, která mohla fakt kdykoli začít doutnat. Zázrak, že sme nevyhořeli. Přinesl jsem si ji ze starý haly a její demontáž byla adrenalinová záležitost. Do zhruba 12 metrový vejšky mě znamej vyvezl na jeřábovým háku, kde už "jen" zbejvalo preručkovat asi šest metrů po rezavym íčku a pak i z lampou zpět.

Stínidlo: Kladivkovej plech nepravidelnýho tvaru s dírou uprostřed vytvořenou již osvědčeným kladivem a kleštěma silně připomínající průstřel kulomentým projektilem kde byla izolepou přifixovaná baňka lampy. Místo řetízku pro nastavení výšky byly.použity 2x psí kšíry.

Ofuk: malej stolní větráček s klipsem namířenej někam úplně do hajzlu do stěny :-)

Spínací hodiny : analogový, nepřesný, ale aspoň pořád stejně nepřesný - plusminus pul hodiny no stress. Jejich cvakání se pro mě na několik měsíců stalo noční můrou.

A teď to přijde!!

Osazenstvo : 2x noname a 2x Afghan femi

Zálivka: rovnou z kohoutku (o chloru obsaženým ve vodě jsem neměl tenkrát ani potuchy a PH jsem znal jenom z reklamy na mejdlo.

Na růstu to bylo asi 2 měsíce :-)), než se nonamy konečně sexuálně zorientovaly a zjistili, že jejich místo je v kontejneru. Po jejich likvidaci jsem se konečně mohl pustit do trýznivého mučení dvou zbývajících kolegyň. Jak jsem již psal, jedna se rozpadla na prach díky zhruba stonásobné dávce hnojiva, kterou jsem jim chytře namíchal asi po patnácti pivech a několika rumech.

Zhruba po dvou měsících jsem přepnul na květ a čekal na sladké plody. čekal jsem na ně, ony uzrály, pak odzrály a pak přezrály a pak dokonce začali plesnivět a my si stále, po mnoha měsících květu nebyli jistí, jestli už je kytka zralá nebo ne a žili v domění že nejkvalitnější materiál musí kvést co nejdyl aby byla hotová. Hotový jsme byli ale pak my, když jsme jí asi po 140 dnechkvětu sekli a zjistili, že vůbec, ale ani trošičku nezhuluje a chutná jak voda z popelníku ačkoli zastipky odebiraný před týdny chutnaly dobře a zhulovaly.

Netuším kolik toho plísní napadenýho svinstva bylo, ale to není důležitý. Důležitý je si vo tom ku**a nejdřív něco přečíst!!! než si člověk začně hrát na vodborníka a myslet si, že když má papíry na simsona, může lítat i helikoptérou.

Tímto se loučím s obdobím "předtím" a už o tom nechci nikdy slyšet !!!
Příště se přesuneme do blízký minulosti a konečně budou i fotografie s komentářem.

SeeY:rasta: :freddy: :banana:
"Piece of s**t"
1 kolo: Lednička 250w hps

Setup: box 55x50x150 cm vytvořenej z vydlabaný ledničky.
lampa 250w hps sunflower dualspectrum
předřadník made in china
stinidlo home made
přítah 1x15 cm díra pasiv
1x15 cm díra 12 cm pc větráček
odtah 1x15 cm ventilátor TT 125 320 m3/hod
ofuk klipsňák Hurricane
květníky 5 litrů
substrát 30% substrát zahradnický
30% kokos
30% perlit
10% worm humus
1L Bat guano (Plagron)
Synbion (obdoba Ttichodermy)
semena 4x Dutch automatic (Spliff Seeds)
teploty 23-26 přes den
18-21 přes noc
vlhost 60-70%
PH metr Milwaukee
hnojiva komplet Biobizz
zálivka RO voda
"Piece of s**t"
Týdenní mimča
"Piece of s**t"
14 dní na růstu
"Piece of s**t"
Přesně za měsíc zacly všechny AF kvyst.
"Piece of s**t"
A rychlej přesun do 6tyho tejdne květu (telefon s mým jediným foťákem
na reklamaci :D )

Svítilo se 18/6 a na 250ku to nabylo fakt solidně
"Piece of s**t"
Fotky při hromadný proplachový koupeli
"Piece of s**t"
Zopár maker
"Piece of s**t"
A těsně před masakrem
"Piece of s**t"
Když sem kytky vyrval, usušil a zvážil, zjistil jsem, že jsem hrdej majitel 196 čerstvejch gé + 12g spodních paliček, suma sumárum 208g kuřiva

za celý kolo prosvíceno 1040 hodin, cena el. (střelba vod boku) cca 2500.- ale ať nežeru, budu počítat 3000,-
Semínka 500,-
substrát 300,-
použitý hnojiva 900,-
celkem 4700,- kč, jedno gé mě teda vyšlo na 22,5 kč.
Takže člověk se úžasně zabaví a ještě si pak hulí za pár kaček.:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma