Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Balkón 2013 - Yumbolt, Zen, Pandora, Vertigo, Deimos - Klikni zde pro originální téma
dr.schrapnel
Update:
Vzhledem k tomu, jak se mi letos nedařilo klíčit (viz níže), není název celého vlákna aktuální. Mělo by se spíš jmenovat:

Balkón 2013 - Yumbolt, Zen, Diesel, Auto Jack


V noci na prvního máje jsem zasadil 5 semínek:

  • Yumbolt (AF) - C.B.D. seeds
  • Zen - C.B.D. seeds
  • Vertigo (AF) - Paradise seeds
  • Pandora - Paradise seeds
  • Deimos (AF) - Buddha seeds

Po loňském prvním growu a polovičatém úspěchu jsem letos opět zasadil na balkóně. Sluníčka tady je dostatek po většinu dne.

Květníky: 5,6litrové hranaté
Půda: Plagron GrowMix

Semínka šla rovnou do hlíny, kterou jsem předtím prolil vodou. Teď budu jen decentně rosit a budu čekat. Hnojit začnu decentně po 3 týdnech BioBloomem od BioBizzu - podle doporučeného dávkování. Skončím tak 2 týdny před sklizní (proběhne flush). O jiném hnojivu zatím neuvažuju. Zalívat budu den nebo dýl odstátou vodovodní vodou, nijak jinak upravovat vodu nebudu.

Hlavní poučení z loňské sezóny pro letošek:
- Větší květníky (5,6 l místo loňských 3,5 l).
- Nepřelívat!!! Občas nechat proschnout substrát, ať můžou kořínky dýchat. Zalívat tak, ať voda nepřetéká z děr ven.
- Hnojit přesný poměr, ne od oka.
- Dávat bacha na nemoci a breberky - loni mi celé jedno kolo zabily svilušky a ještě pár dalších potvor, byla to hotová zoo.

Držte mi palce! Nejvíc jsem zvědavý na Pandoru a Deimose...
Martin666
Zdar, mám podobnou Grow-Seeds na balkóně jako ty, zasazoval jsem před 14 dny, tak už mi holky vylezly, hlavně jde o semena z Legalizace a k tomu C.B.D. Skun-Haze a Somango. První týden bylo pěkně a slunce, ale teď je to bída. Pandora je pěkná kytička už od začátku, můžu ti jí vyfotit pro porovnání s tou tvojí. Krásné a velké je i Opium, a C.B.D. jsou skvostné.
Přeji hodně štěstí pěstiteli.
dr.schrapnel
Zdar Martin666! Chtěl jsem původně počkat až na tři zmrzlé a zasadit až pak, ale nevydržel jsem to :) Holt musíme spolíhat na to, že letos léto začne v květnu...
Svoji galerii nemáš?
Přidám sem fotky, jen co holky vylezou, pak budu postupně pořizovat dokumentaci.
Moje loňské úspěchy-neúspěchy zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=1044513
Martin666
Mám balkón zasklený, tak mi jde z bytu na balkón teplo, jen to slunce zatím teď chybí. Něco nafotím a dodám. Je radost koukat jak rostou před očima.
dr.schrapnel
Tak první UPDATE:
Po asi 3 dnech vylezla obě semínka od C.B.D. (Yumbolt a Zen). Tedy palec nahoru pro tuto seedbanku.
Ostatní (Pandora a Vertigo od Paradise Seeds a Deimos od Buddha Seeds) hrajou mrtvé brouky. Palec dolů pro tyto dvě seedbanky. Dám jim pár dní a když se neukážou, zkusím to znova s nějakými jinými modely a pro jistotu s klíčením ve vatě.
Martin666
Kámo, mě vylezlo vše, ale dával jsem jako vždy nejprve semena na 1-2-3 dny do kelímku/podle slupky odrůdy/ do odstáté 28C /stále stejně teplé/ vody s pár kapkami peroxidu vodíku, pro změkčení a ochraně dokud nepuknou. Dělám to pokaždé a klíčky ze semen vylezou prakticky vždy.
Martin666
dr.schrapnel, dal jsem do gallery foto mojich holek pro porovnání, sice jsou už skoro měsíc staré, tak se mrkni, ještě časem něco nafotím
dr.schrapnel
První foto:
Yumbolt a Zen od CBD Seeds rostou. Škoda toho počasí posledních pár dní, asi je holkám trochu zima... Zatím se ale nezdá, že by jim to vadilo. Začaly se hezky větvit, ze začátku se obě hnaly dost nahoru.
Fotil jsem je mobilem, takže žádná sláva, ale na ilustraci to snad stačí...
Martin666
Ahoj Dr. Také příjdu s trochou do mlýna. Opium mi za měsíc vyrostlo do výšky 100 cm a Pandora 80cm a už začala dělat květy. Je s podivem, že i když v květnu skoro nesvítilo slunce, holkám se daří. Hold dobrá semenná banka, moje snaha a dobrá hnojka, pečuji o ně jak o poklad. Ještě mám Samo-nakvétací Somango a to už mi dělá palice, prostě úžasný. Kdyby někdo chtěl, vystavím foto.
Bakla_Jean
Čau, taky sadím na balkoně a nedá mě, než se zeptat, kolik zhruba hodin denně ti to tam svítí?
Martin666
Bakla_Jean, teď nevím koho se ptáš, ale jestli mě, tak za poslední týden, mi na balkon nesvítilo slunce snad ani jednou a to mám okna na západ. Ale holkám, se zatím poměrně daří, což nechápu..u Somanga je to docela jedno, protože se jedná o samonakvétací model, takže ten by vyrostl a vykvetl snad i ve tmě ve sklepě :-)
dr.schrapnel
Ahoj všichni, díky za vaše příspěvky!!!
Já mám balkón na jih a pokud si pamatuju na slunko z loňska (už ani moc nevím, jak slunko vypadá), tak 6 hodin přímého denně určitě.
Jinak obě holky rostou, ale mají jenom 4 patra a jsou teda dost vysoké, každé tak 12-15cm - jsou to řídké kytky, přičítám to nedostatku přímého slunce. Ale pěkně se rozvětvily. O nějakém preflower u AF Yumbolta po měsíci ani vidu, žádný náznak. Jsou to taková košťata...
Dal jsem klíčit další semínka (opět AF Vertigo, taky Opium a Diesel), tak snad se všecky chytnou, jedu je teď ve vatě a pak přesadím zase rovnou do 5,5 l květníků do growmixu.
A taky jsem vyrobil ohrádku s pletivem akorát na 5 květníků - moje 4měsíční štěně SBT je trochu nenechavé a kytičky se mu moc líbí... :) Foto dodám až se sluncem, ať to má barvu...
dr.schrapnel
V pondělí 3.6. jsem dal klíčit pár semínek - jak jsou na tom dneska (pátek), vidíte na první fotce. 1. Diesel (C.B.D. Seeds) už krásně vyklíčil a dokonce se mu tvoří děložní lístky (hned šel do země, nechal jsem semínko jemně koukat z povrchu), 2. Vertigo (Paradise Seeds) jak vidno vůůůůbec nic - letos mi asi není souzeno, 3. a 4. jsou Opium (Paradise Seeds), oba pukly a mají mini kořínky, to samý 5. Kali (C.B.D. Seeds) a 6. Lavender (C.B.D. Seeds).
Prosím o radu: mám ty napuknuté semínka, co mají tak 1 mm kořínek už cpát do země (tak půl cm pod zem asi) nebo mám ještě čekat, až budou kořínky větší? Nerad bych, aby mi to v té vatě třeba zplesnivělo. Myslíte, že se Vertigo ještě chytne, když po 4 dnech v mokré vatě nezareagovalo?
Díky předem za rady, nerad bych to zanedbal a ty semínka pak třeba plesnivé vyhazoval...

Na dalších dvou fotkách vidíte měsíční Zen a AF Yumbolt, oba kolem 30 cm. Jak jsem psal, jsou to trochu košťata, hlavně Yumbolt, ten zboku vypadá zoufale... Ale třeba to dožene. Na fotce shora je vidět, že jsem musel zastřihnout jeden list, byla na něm taková ta známá "cestička" od nějakého toho červíka - šmikl jsem to celé a vyhodil.
fiste
Caw, vyklíčený semínka dej určitě co nejdřív do hlíny. Když je tam dáš ve stejný poloze, jako byly ve vatě, nic nezkazíš. Jinak je to potřeba rozlišovat podle dýlky klíčku. Sází se to klíčkem nahoru, ale když už je ten klíček moc dlouhej, tak kořínkem dolu. Semínka, který ještě nevyklíčily, zkus naprasknout mezi nehtama a taky je dej do hlíny. Třeba se nějaký chytne.

Jinak kytky si berou světlo z celý oblohy a tý máj na balkóně asi tak 30% oproti venku. Proto se táhnou za světlem. Jinak je máš pěkný, zdravý.
dr.schrapnel
Dík za rady, fiste!
Diesel, co byl pěkně vyklíčený, během dne vylezl tak centimetr a roztáhl lístky, ostatní semínka byly všechny napuklé, dal jsem je do hlíny, přikryl tak 0,5 cm vrstvou a teď netrpělivě čekám a rosím... Snad se z většiny chytnou.
Martin666
Nové foto Opium po 50 dnech od vyklíčení.. Přidal jsem i starou fotku z 1.5.2013 pro porovnání.
Samo-nakvétací Somango už dělá květy, pokus o makro foto.
Pandora je také nakvetlá.
Závěrem : i když je zatím počasí nic moc, holkám se kupodivu daří.
dr.schrapnel
Díky za fotky, Martin666!
Hezky ti to roste...
Jak vysoké ty kytky plánuješ, máš nějaký limit? Já nic moc - kvůli sousedům, co by ke mně na balkón viděli z protějšího baráku... Když budou mít moje kytky tak 50-60 cm (teď mají 40(Yumbolt) a 30 (Zen)), už to bude asi o hubu - a z posledního patra mi tam stejně uvidí určitě.
Úplně ke kraji je taky dát nemůžu, protože balkón je lodžie, co o půl metru přečuhuje ven z fasády a to by mi tam zas koukali zboku. No, tenhle problém budu asi za cvhíli řešit (jestli tedy Yumbolt poletí nahoru tak jako doposud; Zen, zdá se, už pár dní do výšky nežene a špici dohánějí boční větve.
Přidávám fotku zábrany proti štěněti. Jestli je mezi váma Přemek Podlaha (jako že takový zdroj inspirace pro domácí zahrádky, jako je grower, si určitě nemůže nechat ujít), tak se mu omlouvám za tu fušerskou práci... :)
Martin666
Ahoj Dr. Holky nechávám ať si rostou, spíš mi jde o kvalitu a dobrý pocit ze snahy, bydlím vysoko tak je to docela v pohodě, ale také řeším domácí potvoru, naše kočka má na holky zálusk, domluvy nezabírají, tak dělám také zábrany. Spíše řeším konopnou vůni, kůli sousedům, osvědčila se mi levandule v odpařovači, ještě jsem narazil na Smell-Ex, tak ho vyzkouším.
dr.schrapnel
Tak se ukázalo, že asi neumím klíčit... Loni bez problémů, ale letos mi už 3 semínka z 5, co šly rovnou do hlíny, stačily (asi) uschnout, z 6 ve vatě se chytlo jedno (Diesel, ten už pěkně roste) a ostatní sotva pukly a pak v hlíně (asi) zhnily.
Různé druhy klíčení (hlína, voda, vata...), jak přesadit (zahrnout, zatlačit, rosit/nechat tak) jsem si tady četl, asi to bude horší s aplikací. O tom, že by substrát typu Growmix od Plagronu, který mám teď, nebyl vhodný pro klíčení/růst klíčků, jsem se nikde nedočetl. Tak nevím... V každém případě ta úmrtnost 7 z 11 je moc.
Ale potřeboval jsem se s tím svěřit, protože mě to hrozně sere. Půjdu si koupit asi nějaké levné (Fair seeds) AF semínka a zkusím ještě s nima...
MedvedBrtnik
zdar, jestli ti můžu poradit, kup si lignocel, nějaké malé květníky, nech ho pořádně nasát vodu, dej do květníků, centimetr pod povrch dej semínko, květníky někam do stínu, aby nevysychaly a čekej. moje úspěšnost 34/35. co jsem dával přímo do hlíny automaty, tak 0/50. tož tak. MB
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od fiste
Sází se to klíčkem nahoru, ale když už je ten klíček moc dlouhej, tak kořínkem dolu..


Fiste prosim vysvetli preco je vyhodne sadit klickem nahoru, kdyz sa ti ten klicek aj tak ztoci smerom nadol?

dik, M
fiste
Caw, no protože ten klíček se obtočí kolem semíka zvrchu, zavrtá se do země a když už je kořínek pevně v zemi, tak udělá jakoby kotrmelec, kterym se vysvleče ze slupky a vyhoupne lístky nad zem. Semínka jsou rostlý do spirály, která se růstem rozbalí podobně jako listy kapradí.

Jinak se semínko postaví rovnou na klíčku, udělá si před kořínkem takový stojací eLko, kořínek se hůř zavrtává a taky se nestihne zbavit slupky semínka, která když nahoře zaschne, může bejt kytce nebezpečná.

Když už jsou klíčky delší a stihly se zařídit podle gravitace, je dobrý jim to neměnit a dát je do hlíny ve stejný poloze, jako byly ve vatě. Nejlepší je ale dát čerstvě naklíčený semínka klíčkem nahoru do nějaký vzdušný nepřehnojený hlíny nebo do kokosu apod., nepřelejvat a nenechat vyschnout. Prostě je nechat udělat ten kotrmelec hned po vyklíčení. Tady je to vidět na fazolích třeba. 2 se srovnaj až na konci, protože ve vatě neměly potřebnou stabilitu a ta jedna opožděná se zvládla otáčet hned.

PS: Když už máte někdo potřebu házet negativní karmy, klidně se pod ně podepište, ať vim proč. Nemůžu za něčí neschopnost.
Martin666
Fiste s tím klíčkem nahoru je to zajímavý nápad a určitě ho na nějakém semenu vyzkouším. Ale na druhou stranu, po puknutí pokaždé slupku ze semínka odstaňuji dodatečně ručně a říkám tomu, že si holky rodím sám a pomáhám jim na svět, tak je to takové dost citové :-) a dává to pak celé smysl.
Jinak Smell-Ex docela ujde, na balkón doporučuji..nemá někdo jiný nápad s pohlcovačem vůně z konopí.
fiste
Martine, neni to až tak můj nápad, jako spíš rada od babičky :) A ozkoušená.. Prostě jde o to co nejvíc podpořit ten přirozenej pohyb semínka, když chceš aby se chytly všechny. Nejjednodušší způzob jak to vysvětlit je rada: "Dej semínko klíčkem nahoru." Ale to neznamá, že nemůže bejt i na bok. Chce to i cit, zkušenost a představivost. Tim nechci říct, že jsem v tom nejlepší..
dr.schrapnel
Ahoj vespolek - díky za spoustu cenných rad všem i za sdílení zkušeností!

Poté, co mi "značkové" semínka pochcípaly (mou vinou, ok), vyrazil jsem do shopu pro Fair Seeds - mám Auto Jacka (prý by neměl růst moc do výšky, doufám, že je to pravda). Pět kousků šlo do Jiffy -- díky MedvedBrtnik-ovi za to, že mě na tuhle myšlenku přivedl. Vyrobil jsem si malý pařníček z vaničky od zmzrliny a potravinové fólie.

Přidávám nové fotky:
1) Auto Yumbolt se drží na těch 40 cm a včera začal nakvétat! Za ním Zen se krásně větví a všechny větve se ženou nahoru.
2) Detail je na maličkého Diesela od C.B.D. (za ním se tyčí Zen), to je ta jediná kytka, která se (zatím) chytla po naklíčení ve vatě.

Tak držte palce modelu Auto Jack, za pár dní dám report, jak se chytl v Jiffy sazebníčkách.


Update 15/6:

...a protože na kytky praží sluníčko, substráty řádně proschly a Yumbolt se Zenem už mají jistě hlad, dal jsem každé kytce přibližně 800 ml vody + 3 ml Biobizz BioBloom. Mírně to přeteklo, ale max půl deci. Tedy první hnojení letos.
Diesel dostal jen čistou odstátou vodu.
dr.schrapnel
Auto Yumbolt i Zen začali pomalu přerůstat přes okraj bedny, tak přišlo na řadu ohýbání. Ohnul jsem je tak 10 cm pod vrchodem do pravého úhlu pomocí drátku.

Klíčení Auto Jacků se celkem vyvedlo - v jiffy tabletách se probudili k životu všichni. Z obrázku je ale vidět, že úspěšnost je zřejmě jen 4/5, protože ten vlevo má jen děložní lístky. Sice má krásný kořínek, který prorostl textilií, ale myslím, že to nerozchodí a zůstane takhle. Ještě ho nechám chvíli být a uvidím, jestli se zvetí. Zbytek půjde zítra do hlíny - tak, jak je, tj. v rašelině i s textilií (tuším, že je to tak myšleno - snad se nepletu a nemusím je nějak vypreparovávat).

V tom vedru kytky chlastají jak nezavřené - co dva dny dostávají 400 ml vody. Diesel zatím bez hnojiva (jede teprv 3. patro).
Martin666
Zdar Dr. i všichni pěstitelé naší božské bylinky.
Příroda nám dopřála konečně krásného počasí a balkónová zahrádka je plná krásných bylinek, slunce praží jak divé a holky se radují a nenasytně pijí, takže dostávají každý den po půl litru čistý průplach a sam. večer i rosící sprchu. Somango už budu tak do týdne sklízet a to samé platí pro Pandoru jsou 65 dní od vyklíčení. Deimos se za týden toho vedra úúplně zbláznil radostí a po 25 dnech nakvétá.
Hold slunce je slunce.
Když to tak shrnu, hodně jsem se snažil a holkám dal to nejlepší co šlo / občas si s nimi i povídám, aby jim nebylo smutno :-) /a i když počasí za moc nestálo, až teď poslední týden, tak se vše zatím vede, u samonakvétacích automatů 100% spokojenost, žádné nemoci ani lenost odrůd pro nepřízeň počasí v počátku růstu.
U ostatních / Opium, Widow a C.B.D. Skunk-Haze / zatím také vše v pořádku, rostou a koukají na svět.
Přeji vám všem hodně pěstitelských úspěchů a po usušení, Somanga i Pandory, napíši smoke / resp. vapo / report.
dr.schrapnel
Ahoj všichni.
Martin666 - hezky ti to roste, je fakt vidět, že pečlivě o ně pečuješ!!! Dobrá práce :)

- jak jsem psal, zalívám v tom vedru prakticky každý den - cca 0,5 l na kytku. Každou druhou zálivku s hnojivem biobloom - jen Yumbolt a Zen. Ostatní nezalívám - kytky dostaly spoustu vody zhruba před týdnem a nestačily ji vypít. Květináče vždycky potěžkám v ruce a u těch malých kytek jsou pořád dost plné vody. Tak je nechci přelívat. Jenom kropím trošku povrch, aby tam nebyla spečená krusta.
- navečer holky vždycky kropím vodou.
- začal jsem ohýbat, jak je vidět. To je asi největší pěstitelská změna. Yumbolt a Zen začali přerůstat přes vrchní stěnu zábrany, tak jsem je ohnul. Je to vidět na fotkách, jsou z nich takové "hokejky". Diesel začínám ohýbat už teď - jde zrovna do 4. patra. Pokouším se tedy o tzv. "LST".

Přidávám pár fotek, abyste viděli, jak se holkám daří.

1) Zen - jede jak blázen, větví se a větví a větví... Zatím nenakvétá. Na fotce je vidět místo, kde je ohnutý hlavní stonek.

2) Auto Yumbolt - myslím, že má tak měsíc před sebou. Je vidět, jak se pomalu obsypává palicemi. Škoda, že se tak vytáhl a a má řídká patra, moc se taky nevětví. Ale nahoře se začíná tvořit pěkná sbírka palic. Je vidět, jak je ohnutý do "L".

3) Diesel a 2x Auto Jack - Diesel byl předevčírem ohnut poprvé, těsně před focením přidán druhý ohýbací drátek. Jeden Auto Jack je v hlíně týden (trochu se táhne, ale už začal tvořit patro) a druhý šel do hlíny včera.

4)Diesel zvrchu, aby bylo vidět, jak ho ohýbám - mám v plánu s ním "obtočit" celý květník.

5) Všechny holky "v bedně" i s konví... Bedna má rozměry 70 (š) x 70 (v) a hloubka je libovolná, protože vzadu dole není dřevo, takže se dá postavit dál od stěny - tak, aby tam nevlezl pes (kterého kytky mezitím přestaly zajímat - takže teď je bedna vyloženě prostředek chránící proti zvědavým pohledům sousedů).

Díky všem, že sledujete!!!
Martin666
Zdar Dr. také ti to krásně roste.
Sklidil jsem Somango a Pandoru.
Deimos z poslední Legalizace už začal nakvétat, tak sem dám fotku, ještě měsíc a jde pod kosu.
Co mě udivuje, je Opium, už má 160cm a ještě asi poroste, asi se chce podívat k sousedům :-) . . Widow má tak 140 cm, což je zatím v limitu.
Počasí se sice trochu pokazilo, ale po těch tropech si alespoň i Holky trochu oddychnou.
Martin666
Trocha info.
Opium od Paradise seeds z časopisu Legalizace má už 2metry, musím ho zkrátit.
Deimos autoflowering od Buddha seeds /také z Legalizace/ půjde tak za týden pod kosu, už je mu 65 dní.
Smoke report z vaporizéru ..... Somango - uvolnění, pohoda, lenost...poté pohoda spánek.
Pandora - docela pohoda a přemýšlení o sobě.
Martin666
Foto - Deimos před sklizní.
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od Martin666
Foto - Deimos před sklizní.

ten vypadá, že by klidně tejden,možná 2 snesl. z čeho jsi usoudil, že je ke sklízení?
Časlove
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA

ten vypadá, že by klidně tejden,možná 2 snesl. z čeho jsi usoudil, že je ke sklízení?

Klidně i tři!
Martin666
Fotka je stará 5 dnů. Mám mikroskop, takže krásně vidím jak pryskyřice začala trochu žloutnout, ale krystaly jsou ještě čiré. Mám raději, když je to o pár dnů dříve, kůli stavu na mysl a tělo, než aby to bylo úplně zakalené, to je pak více gauč.
Podle Buddha-Seeds by měl být Deimos za 65 dní ke sklizni a výška 60-80cm. Já ho nechal 75 dní a můj měl 90cm! což si myslím že je docela paráda na místní podmínky a někdy špatné počasí.
Úrodu sušiny tipuji tak 20g a nato, že to bylo za 69kč z Legalizace je to úspěch.
Pak napíši ještě reportáž o stavu.
dr.schrapnel
Ahoj všem!

Po 2 týdnech jsem se vrátil z chalupy, kytkám se myslím celkem dařilo, i když je zalíval někdo jiný (nebo možná právě proto :) ).

Především: Gratuluju, Martine, k tvým výsledkům! To je fakt úctyhodné!!! K+

Pro shrnutí:
Slunko peče, takže zalívání probíhá tak často, jak je potřeba (u velkých kytek častěji). Auto Yumbolt šel pod kosu, Zen začíná nakvétat, Diesel se točí dokola tak, jak ho tvaruju, a krásně sílí, jeden Auto Jack pěkně patruje (taky jsem ho ohnul LST metodou jako Diesela) a druhý Auto Jack je zatím trochu chcípáček - to asi proto, že mu Yumbolt stínil.
Po příjezdu jsem zjistil, že dost listů na Zenu je nějakých pochroumaných - cestičky od červíků asi a taky při zatřesení z kytky vylétly malé mušky. Při pečlivém ohledání jsem našel jednoho pavoučka a vyděsil jsem se, že by mohlo jít o svilušku, co klade vajíčka. Po loňských zkušenostech jsem vyrazil do obchodu a koupil Biool proti škůdcům, večer tedy všechny 4 zbývající kytky čeká řádný postřik tímto přípravkem. A pozítří zase. Snad jsem to stihl a nečeká mě katastrofa.

FOTO:

1) Zen - krásně se větví, výšku kolem 60 cm horkotěžko udržuju ohýbáním bočních větviček.

2) Diesel (vlevo nahoře), "malý" a "velký" Auto Jack - na záběru zvrchu, ať je vidět, jak je točím.

3) Auto Yumbolt v půlce 11. týdne, seedbanka uvádí 9-10 týdnů, takže tak akorát. Na horních květech 90 % hnědých chloupků, na spodních tak 50 %.

4) Detail na květ.

5) Auto Yumbolt bez listí.

Díky, že sledujete!!! Dám vědět, jak dopadl Auto Yumbolt. Zůstávám při zemi a moc G nečekám - něco mezi 5 a 10 (a nechci ani rozjíždět tipovací soutěž, přece jenom by se tím tohle vlákno rozplizlo a jsme - co se kytek týče - vlastně na začátku, díky).
Martin666
dr.schrapnel díky, i tobě to krásně roste, v každém z nás se skrývá zahradník, akorát nechápu, proč jsem za totality jako školou povinný nerad chodil na dílny.
dr.schrapnel
Ahoj všichni,
tak jen dodám, že Yumbolt byl úspěšně sklizen a není vůbec špatný! Moc toho nakonec nebylo... tak 5 g. A je to tedy řádný "gaučák", asi jsem to tam nechal zbytečně o pár dní dýl.

Ale víc mě trápí jiná věc: "regular" Zen (zasazen 1.5.) a Diesel (o měsíc později) se už zastavili v růstu, jsou krásně košatí a zdraví, ale ne a ne nakvést... Prostě si jenom tak vegetujou. Bohužel jedu na týden na dovolenou, ale co myslíte - mám čekat, že začnou sami, nebo je po návratu na noc zakrývat plachtou (není už pozdě)? Obávám se, že mi je pouliční lampy nočním světlem "nepřeply" a nebo jsem udělal nějakou chybu.
Dík za názory!

(pokud by někdo chtěl ještě detaily, tak Zen asi začal kvést, ale neudělaly se mu standardní palice, jen sem tam jeden chloupek, max dva, které už stačily zhnědnout - ale nejsem si jistý, jestli to vůbec byly květy, fakt to byl jenom jeden jediný chloupek na rozdvojení, a to ne na každém. Diesel vůbec nic, jenom se větví - ale větve už nerostou, jen tam zůstávají malé lístky. Aspoň že oba vypadají hezky...)

AutoJacky rostou dobře, takové 4 týdny před sebou ještě mají, myslím...

Sorry, že nemám foto, ale nestihl jsem to za světla... Kdyžtak přidám zítra.

Díky za názory na nekvetení Zenu a Dieselu!!!
Martin666
Zdar,
to víš, není to samonakvétačka...jestli máš Zen a Diezel regular, tak není kam pospíchat. Doba kvetení je myslím 10 měsíců, což je u regular odrůd standart.
Také mám už C.B.D Skunk Haze ve fázi vegetačního klidu, a to jsem ho sázel v dubnu, růst se sice zastavil na 1.60m, stonky jsou takové před-připravené k okvětení, holka jen tak kouká na svět a dělá jako by nic, pije vodu a poslouchá co se kolem ní děje
Snad nám bude odměnou za čekání kvalitní materiál.
dr.schrapnel
Ahoj,
dík, jsem se uklidnil... :) Já je držím pod pletivem "v bedně" a různě jsem je ohýbal, takže na výšku mají těch 70 cm od květináče, ale víc jim dopřát nemůžu. Beztak už se 3 týdny nehnuly, taky čekají, co bude. Jak říkáš, pijí vodu a poslouchají, co se kolem děje...
Automaty kvetou, jak by nic jiného na práci neměly :)
Martin666
Jasně, automaty mají pro domácí pěstování budoucnost, příští rok už na balkóně nic jiného nechci. Když v budoucnosti budou v automatu i mé oblíbené např. Ed Rosenthal Super Bud, nebo některé od C.B.D.-crew či jiné, budu spokojen.
Teď jsem ještě zasadil na letošní balkón po 1ks. Mazar, Sk1 a A.k 47 od Natural Seeds, udivila mě rychlost klíčivosti, po 12 hodinách už měli ocásky. A skvělá je i cena od Natural Seeds vychází 1ks za 55.-kč...no nekup to :-)
Zdar a sílu a pěstění zvlášť.
Ps: mám rád pálivé feferonky a chilli příští rok zkusím Trinidad Scorpion Morouga
mrkni tady : http://www.bhutjolokia.eu/chilli-se...on-morouga.html rozesmál mě hlavně ten popis, to musí být opravdu chilli porno!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma