Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
jak zjistit ec v kvetniku - Klikni zde pro originální téma
growmajk3
Potrebuji pordit.jsem v mereni ec zacatecnik a nejak mi neni jasne jak zjistit ec v kvetinaci...
pouzivam grow mix s ec 1.4-1.6 zalivka ma 1.5 a vytece 1.9, kdyz zaliju destovkou ec 0 tak vytece 0.4 - jake teda je ec uvnitr? Napadlo me ze by to mohl byt dvojnasobek rozdilu mezi ec vstupu a vystupu...
prosim poradte. dik.
aresek
no jestli to dobře chápu, tak máš předhnojenou hlínu,takže když to proliješ i čistou vodou,tak to nějaké to EC stáhne z hlíny,tak ti vždycky vyteče větší...jen nevím proč tě zajímá ec v květináči? máš předhnojeno, tak je teď zbytečné dávat hnojky, ale časem začni dávat/zvyšovat a reaguje podle toho kolik ti buď vyteče a nebo podle kytek, samy ti řeknou co a kolik potřebují :) a nebo dej normálně ec metr do hlíny jak můj známý :D - > nedávej! :))
Astronaut
Podle toho co pise bych rekl ze ec v substratu bude okolo 0,4
growmajk3
Jake by melo byt optimalni ec vytoku? a jake v 3.-6.tydnu kvetu?
Planuju to takhle: 4.tyden ec 1.6, 5.tyden uz jen pomoci Pk zvednout na 1.7 a 6.tyden 1.9
Pak zacnu snizovat 7.tyden 1.2, 8.tyden 0.8 a 9.tyden 0.4-0.1
Je to spravny postup?
nawy
kazdej model a taky system to ma jinak s EC..nejakym modelum spalis listy celkem snadno pri EC 2,0 .ale jsou i modely ktery to prave potrebujou i vyssi. ale tvym postupem urcite nic nezkazis.
Ja ec vytoku nemerim, protoze vzdy merim zalivku vstupni a pravidelne prolivam enzymi. kdyz je vsechno krasne zeleny a nespalujou se konecky listu,tak nema smysl ze zabyvat tim co vytejka :)
cuz
pindras
ono dohnojovat predhnojenou hlinu neni az tak nutny (tedy pokud nejedes zalivku s velkym mnozstvim vody pri ktery ti velky mnozstvi vody protece). Rostline vetsinou v jednom cyklu staci ziviny, ktery jsou v hline. Nicmene ja taky prihnojuju, ale musi se optarne a cim mladsi rostlina je, tim vetsi je riziko spaleni. V rustu predhnojenou hlinu nedohnojuju a pri kvetu hodim kazdou treti zalivku s 1,5 EC. Jinak EC substratu zmeris tak, ze odeberes hrst hliny - nasypes ji do nejaky nadoby a zalejes cca 2 dcl vody - nechas nekolk hodin macet - pak promichas a EC metrem zmeris.
growmajk3
a jake ec ma bejt ty vody s kterou to budu michat ?
pindras
co nejnizsi - co nejbliz k nule. Pokud voda nejaky EC bude mit, tak ho od vysledny hodnoty odectes. Tzn. ze pokud na hlinu nalejes vodu s EC 0,4 a pak zmeris 2,8EC vody s hlinou, tak mas hlinu s 2,4 EC.
growmajk3
o.k. dik. udelam to s destovkou ta ma 0.0


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma