Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
kloub u větví - Klikni zde pro originální téma
dan
není to nic, coby mne trápilo, jen se snažím reagovat na reakci rostlin. všiml jsem si toho už dříve, jen mi to teď lehce začalo vrtat hlavou.

u větví z hlavního stonku se mi vytvořil kloub (viz. foto). není tomu tak u každé větve na každé rostlině (tzn. že to bude něčím ovlivněno, moje teorie níže).

mohl by to bejt aspekt, kterej by pomáhal rostlině(větvi), případně i zvedal výnos? neříkám, že to je něco abnormálního, jen to nikde nebylo řešený, tak by mě zajímalo, jestli to už někdo nezkoumal.

můj osobní názor je takový:

kloub se objevují jen u hlavních stonků, na řízcích jsou menší, než-li na květinách ze semínka. samozřejmostí je, že čím se větev víc větví, tím má větší kloub.

co si myslíte vy? jestli to je dle mého tipu (nejsem botanik), dalo by se to nějak uměle vytvořit i na větvích, které jsou "nové", aby přijaly více živin a tím se staly produktivnější?

také mne napadlo, že to bude mít co společného s technikou "mačkání a ohýbání" stonků mezi prsty (nepamatuji si, jaké to mělo pojmenování), kde je princip totožný, ale uměle vytvořený.
Stoned_r41d3r
A/ Je to normální.
B/ Je to přirozený.
C/ Výnos to nezvedá.
D/ Poměrně logicky si to odůvodňuji tím, že větev rostoucí v jistým úhlu něco váží, tudíž si jen kytka posiluje namáhanej spoj.
tohle je z klonu 14dni kvet,cim tezsi vetve tim vetsi klouby?:D ale myslim ze je to i o geneticke vybave modelu,neco ma lepsi stonky neco horsi,neco se lame samo
dan
stoned: souhlasím, souhlasím.

nad tím výnosem bych se pozastavil. jestli to zvýší příjem živin k větvi a my to dokážeme nějakým zásahem vytvořit, mohlo by to nám to v růstu pomoct a bylo by to kontrolovatelné, páč by jsme posilovali jen větve, které by jsme chtěli.

jestliže je Tvoje teorie správná, potom v pořádku a je to jen "podpěra", v tom případě by se to dalo využít úplně naopak. kytku podepřít/zavěsit a kvítí by neztrácelo energii na tvoření si vlastní opory.. otázka ovšem zůstává, jak moc by to pomohlo.
Astronaut
Nepomohlo cim tlustsi stonek tim vetsi palice a naopak.
je hodne upgradu ktery ti zvednou vynos ale stoji kacky,mackani stonku je zadarmo takze sem to taky zkousel no u me bez efektu nevim jak jinde :D
sailinder
citace:
není to nic, coby mne trápilo, jen se snažím reagovat na reakci rostlin. všiml jsem si toho už dříve, jen mi to teď lehce začalo vrtat hlavou. u větví z hlavního stonku se mi vytvořil kloub (viz. foto). není tomu tak u každé větve na každé rostlině (tzn. že to bude něčím ovlivněno, moje teorie níže). mohl by to bejt aspekt, kterej by pomáhal rostlině(větvi), případně i zvedal výnos? neříkám, že to je něco abnormálního, jen to nikde nebylo řešený, tak by mě zajímalo, jestli to už někdo nezkoumal. můj osobní názor je takový: kloub se objevují jen u hlavních stonků, na řízcích jsou menší, než-li na květinách ze semínka. samozřejmostí je, že čím se větev víc větví, tím má větší kloub. co si myslíte vy? jestli to je dle mého tipu (nejsem botanik), dalo by se to nějak uměle vytvořit i na větvích, které jsou "nové", aby přijaly více živin a tím se staly produktivnější? také mne napadlo, že to bude mít co společného s technikou "mačkání a ohýbání" stonků mezi prsty (nepamatuji si, jaké to mělo pojmenování), kde je princip totožný, ale uměle vytvořený.



dane,ja bych ti k temu napisal akurat toto,ked lezes do boxu pozorovat kiti,tak mene vyhuleny protoze prave potom ta napadaju taketo veci,ale prijemne ma to pobavilo,skratka hulit sa ma...
dan
Astranaut: tloušťka stonků by defakto ovlivněná bejt neměla, ale

..ok tedy, nechme to bejt a uzavřeme to jako oporu větve. :>

a zhulenej jsem nebyl, jen mi vrtalo hlavou k čemu to slouží(podstatně více, než-li jak to zužitkovat). hold se nezajímám jen o listy. :>
Pepe666
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
A/ Je to normální.
B/ Je to přirozený.
C/ Výnos to nezvedá.
D/ Poměrně logicky si to odůvodňuji tím, že větev rostoucí v jistým úhlu něco váží, tudíž si jen kytka posiluje namáhanej spoj.


A/B Souhlas, jen s tím výnosem mám svou zkušenost.

Zkoušel jsem to na jedné venkovce, půlku kytky, jsem větve nalomil a půlku nechal. Tam kde vzniklo rozšíření, oprava, kloub, jak chcete, byly paldy o poznání větší než nenalomené větve.

Celkem často i kytí ohýbám stylem LST a občas se mi povede klon ohnout tak brutálně že se nalomí a udělá takovýhle spoj. Je docela znát rozdíl mezi klasik a takto poškozenou kytí hned od mala ve prospěch té nalomené, samozřejmě za cenu menšího pozdržení v růstu.
tetanospasmin
kolenchym, sklerenchym ;) - tzv. mechanická pletiva, vznikají v místech většího namáhání, jako mechanická ochrana jiných pletiv ;)
Kolenchym je běžně pod epidermis, sklerenchym např. obaluje cévní svazky.
dan
skvělá odpověď, děkuji.
rodnaxor
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
A/ Je to normální.
B/ Je to přirozený.
C/ Výnos to nezvedá.
D/ Poměrně logicky si to odůvodňuji tím, že větev rostoucí v jistým úhlu něco váží, tudíž si jen kytka posiluje namáhanej spoj.


Myslím si to samé. Hlavně odpověď D je bude asi ten důvod.
Taky D ale jde taky o volbu vhodného spektra,živin atp... protože na té první fotce je vidět že je ten stonek jaksi deformovaný, nebo jak bych to nazval, no prostě je takhle tlustý ale přitom je dutý ... až je budeš kosit všimni si toho, to je podle mě tím, že měla nedostatek živin v růstu nebo moc rychle vyjela, a tak se ten stonek nevyplnil úplně, tohle se mi stávalo pod MH sodíkem ( i když to není MH z growshopu ale z nejakého elektra, takže to spektrum není uplně top) a přitom když jsem jel pod usporkama na růst, které mají vhodnější spektrum, tak ty stonky byli sice užší ale přitom vyplněné a o to silnější, takže průměr nehraje roli pokud je dutý, což ten na 1. foto je, od nějakého 1-2. ho patra

a s těmi kolýnky, kytka si je vytváří prostě jako pojistku proti zlomení, čím více budeš ohýbat a tvarovat ty větve proti vůli kytky tím lepší bude mít kolýnka


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma