Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Vzduchovani na aero? - Klikni zde pro originální téma
NoStress
Ahoj, koupil jsem si aero rizkovnici s tim ze v ni pojedu klony stylem sog az do konce. Ted ale resim toto - je viko kde jsou kytky, podtim je nadrz s roztokem + cerpadlem + rozstrikama. Az kytky povyrostou tak ty koreny urcite budou plavat v roztoku a tak by me zajimalo jestli jim to nevadi aby to nejak nechcipalo a neplesnivelo - staci kdyz cerpadlo bude prasit nonstop a roztok tim bude ovzdusnen nebo je lepsi pridat jeste vzduchovaci kamen jako v bubbleru? Ve faq se prave pise ze vzduchovani ano, skoro vsude pisou ze pri aeru ne. tak sem z toho jelen.. nebo je to tak ze kdyz jsou dve nadrze - jedna pro koreny s odtokem + zasobnik se zivinama zvlast tak je to bez a pokud je to jedna bedynka tak to tam musi byt?

hnojky mam AH + atazyme (s tim ted jedu v hline) a peroxid H2O2 by se taky našel. Akorat mam peroxid 30% to davkovani ve faq je asi na lekarskej 5% co? => vic naredit

kdyz uz tu zakladam tenhle topic tak bych jeste potreboval vedet - udelam roztok s hnojkama a dam ho tam. Kytky bumbaji a voda ubyva - to znamena ze EC se zvysuje? Nebo ubyva voda EC zustava stejne (kytky zerou i hnojiva) a nebo ubyva voda a ec se snizuje? Pokud budu mit nizke EC tak namicham na doliti roztok s EC co mam pozadovano nebo je to EC v nadrzi + EC nove dolite vody = vysledne EC? Ph bych mel mit asi 5,6 co jsem cetl. K nadrzi si chci jeste koupit rucni cinsky nejlacinejsi ph + EC metry a k tomu jedno kombo ktery by mi snimalo neustale hodnoty uvnitr. Nevadi temhle cidlum peroxid nebo pripadne kyseliny na zmenu PH?

Vim ze se ptam na moc veci najednou ale jakmile to dostanu do palice a poradne pochopim ten princip (+ si to osaham v realu) tak to bude super :)
Díky všem co odpoví
smoke85
Aeroponie je pěstování v živném aerosolu.
viz.:
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=34662
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=46672
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=31581
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=41090
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=23020

Tudíž tvá otázka o VZDUCHOVÁNI JE ZBYTEČNÁ, asi jako provzdušňování benzínu v nádrži auta. Na co by to bylo, když se palivo stejně rozstřikuje tryskou do vzduchem naplněné spalovací komory a vzniklá směs je daleko bohatší na kyslík a reaktivnější, než kdyby v nádrži auta něco bublalo. :) Jednoduché, vždy můžeš bublat, je to zbytečné, nejen IMHO. :)

Když už ho chceš používat, tak ředění peroxidu je IMHO popsáno pro 30%, každopádně se nedívej na ředění, ale trojčlenkou (c1 x V1 = c2 x V2, kde c je koncentrace a V objem tzn. cx = (c1 x V1)/V2) si vypočti koncentraci, ať nespálíš kytky.

!!! VŠE CO OBSAHUJE BÍLKOVINY TZN. ENZYMY, KOŘEŇÁKY A KVĚT. STIMULÁTORY OBSAHUJÍJÍ HORMONY (ne PéKáčko), PROSPĚŠNÉ HOUBY - POLYVERSUM, BIOMAGIX, SUBCULTURE, PIRANHA ATD., PROSPĚŠNÉ BAKTERIE - TARANTULA ATD. NEPOUŽÍVAT S PEROXIDEM VODÍKU - H2O2 !!!

IMHO PEROXID NEBRAT, max. na vyčistění, ale jsou lepší desinfekce. Jak by Vám bylo, pít čaj s peroxidem . Peroxid je silný oxidant, leptá vše co mu stojí v cestě . A odbourávat těžké kovy? No raději bych řekl oxiduje, ale to neznamená, že to není těžký kov a většinou se oxidací dosáhne pouze jiné vaznosti, nemusí to znamenat, že je nejedovatý, jen se ti přesune do kytky , takže na tvém místě bych se na to vyprdnul, protože to potom vyhulíš, namažeš, sníš. :(

Ale nepíšu nic, co zde už bylo řečeno, stačí hledat :)
Tak další info:
http://grower.cz/forum/showthread....ghlight=%2BH2O2
http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
http://grower.cz/forum/showthread....ight=%2Bperoxid
http://grower.cz/forum/showthread....ight=%2Bperoxid
http://grower.cz/forum/showthread....ight=%2Bperoxid
http://grower.cz/forum/showthread....6674#post626674 :) snark tomu dává :)
http://grower.cz/forum/showthread....ight=%2Bperoxid

A EC = Elecro Conductivity (Elektrická Vodivost).
Když se EC zvedá, obsah hnojiv se v roztoku zvyšuje, protože kytky žerou hlavně vodu. (Doliješ vypitou vodu)
Když se hodnota nemění, žerou kytky hnojiva i vodu (namícháš roztok a doliješ) a
když EC klesá, žerou více hnojek než vody (namíchat silnější roztok a dolít).
K míchání bych doplnil (EC1 + EC2)/2 = EC (prostě aritmetický průměr), když je objem konstantní.
Při rozdílných objemech lze použít ECx = (EC1 x V1 + EC2 x V2)/V myslím. :)
Jinak jednoduše 1g rozpuštěných hnojiv/1l vody = EC 1.
5g rozpuštěných hnojiv/1l vody = EC 5 atd...,
Ph 5.0 - 6.0

Na měření si kup něco kvalitnějšího, když už měříš, ať to má smysl. :)
IMHO ty ruční by ti stačily, ale tím kombem určitě nic nezkazíš (dobré jsou od Bluelab a Hanna). Chce to udržovací roztoky, nebo minimálně vlhko - sondy by neměly vyschnout, H2O2 ani kyseliny, či zásady by jim vadit neměly, ale je lepší vždy po práci sondy opláchnout. (U komba asi ne :)) A taky se vyplatí si je párkrát za rok zkontrolovat (pufrem) a příp. zkalibrovat.

Mír všem a čaj
Smoke
NoStress
Ahoj tak sem teda trochu zjistoval:

-jakmile je moznost ze koreny budou plavat v roztoku je lepsi dat do vody vzduchovani (ja mam rizkovnici ktera neni pro pestovani do konce delana, takze to tam urcite dam)

-H2O2 pouziju jenom na desinfekci - naleju roztok voda + peroxid necham bezet celej den a pak vyleju a dam zivnej roztok. jen pokud budou problemy s korenama tak ho pouziju znova, ted mam atazyme a ten by mel mit podobny cistici ucinky + enzymy ktery by chcipli s h2o2 a navic chci prvnich 14 dni pouzivat root stimulator

-kombo bude v nadrzi ponorene neustale abych si hlidal rotok. ty nejlacinejsi ph a ec rucni metry koupim kvuli tomu abych si mohl namichat roztok a az ho tam naleju tak po premerenim kombem (a poradnym promichani a usazeni hodnot) to muzu jemne doladit. pokud bude presnost jenom o neco horsi tak to tolik vadit nebude, kalibracni roztoky koupim a budu pravidelne kalibrovat. Samozrejme po pouziti pouziju cistici roztok (ten pouziju jednou za cas i na cidlo komba). Nasel jsem uplne luxusni kombo za 2000 tak snad bude dobry.

- "K míchání bych doplnil (EC1 + EC2)/2 = EC (prostě aritmetický průměr)" tohle plati jen kdyz napr do 10l roztoku EC1 budu michat novej roztok 10l EC2 ne?

Díky za všechny rady!!
mmamon
dej to tam. Ty 7W te nazabije a vysledky jak v pestu tak v rizkovani uplne jinde. A na peroxid se vyser, uplna blbost. nebo snad v prirode existuje peroxid?!
mirage
Peroxid v aeru vyzkoušej, doporučuji. Je třeba prvně zkusit, pak psát názory a zkusit se má všechno :D
mmamon
Peroxid ti zlepsil rust chut a vynos? Nehledne na to ze nemuzes pouzivat Bio slozky? :)
NoStress
dal jsem vzduchovani, jeste potrebuju jedno cerpadlo a bude i chlazeni, ktery doufam bude dost ucinny :) ted tam mam ah root + atazyme + ah na ec 1.0. Udelal jsem si tabulku pro vypocet kolik dat hnojiv do roztoku... kdyby se chtel nekdo kouknout tak (jenom jeste nemam zmereny poradne micro (myslim si ze tak +- 0,05) a PK vubec protoze ho jeste nemam koupeny.

http://uloz.to/xSpBRJ2G/hnojiva-xlsx
Bader
cus, nevi nekdo jestli v pseudo aeru musi myt korenova zona pristup k cerstvemu vzduchu? nebo to muze byt cele uplne uzavrene? ja si myslim ze kdyz jsou koreny ve vzduchu, tak tam musi byt aspon nejake diry kuli vymene vzduchu ne? s fotek na internetu to neni poznat. diky za radu
kekel
citace:
Původní příspěvek od mmamon
dej to tam. Ty 7W te nazabije a vysledky jak v pestu tak v rizkovani uplne jinde. A na peroxid se vyser, uplna blbost. nebo snad v prirode existuje peroxid?!

ty hnojky co tam perem taky v přirodě nedostanou a pereš je tam, ne? chce to zkusit, kytky to vyčistí luxusně (na nic jiného než flush nebo zootavení, když nepapaj nepoužívám) a navíc po pár dnech se peroxid z vody v téhle mini koncentraci nějak i odbourá nebo co...

citace:
Původní příspěvek od Bader
cus, nevi nekdo jestli v pseudo aeru musi myt korenova zona pristup k cerstvemu vzduchu? nebo to muze byt cele uplne uzavrene? ja si myslim ze kdyz jsou koreny ve vzduchu, tak tam musi byt aspon nejake diry kuli vymene vzduchu ne? s fotek na internetu to neni poznat. diky za radu

žádné díry tam být nemusí, ani být nesmí, aby ti nesvítilo na kořeny, takže celé uzavřené a nějak jsem tak dycky předpokládal, že jim stačí výměna vzduchu v rezervoáru, když kontroluješ hodnoty nebo kořeny nebo tak...
luckyBOB
1. vzduchovani? proc ne? roztok v nadrzi se provzdusni a v kombinaci s cir. cerpadlem je roztok pekne promichavam a i se lepe ohriva-chladi.

2.proc tam budu davat peroxid kdyz uz jsou perfektni veci ktere plni presne to co maji?
http://generalhydroponics.com/site/...ce/florakleen1/

3.kdyz ti kytky nezerou tak je asi lepsi zjistit proc ne? nez to resit peroxidem.

4, pres den kdy lampa nesviti. vypnu cerpadlo a pootevru bedny. pekne se odvetra zatuchlej vzduch. staci chvilec.proc tohle nedelat?;)
Bárt
citace:
Původní příspěvek od mmamon
dej to tam. Ty 7W te nazabije a vysledky jak v pestu tak v rizkovani uplne jinde. A na peroxid se vyser, uplna blbost. nebo snad v prirode existuje peroxid?!

Asi se budeš divit, ale peroxid si rostliny vyrábějí samy, je to součást jejich obranného systému :-)
Peroxid vodíku vyrábějí buňky v místě, kde na rostlinu zaútočil patogen. Pro mnoho původců chorob je tato sloučenina jedovatá. Navíc působí jako „chemický signál“, který spouští další obranné reakce

http://www.ueb.cas.cz/cs/content/ch...-zbrane-rostlin

http://cz.gardenproj.com/organic-ga...o-rostliny.html

kcb
Zadne diry bych tam urcite nedelal, opravdu je VELMI dulezite aby se do vany, nebo ke korenum nedostalo zadne svetlo, voda (roztok) ti zacne velmi rychle kvest (rasy) coz ma potom za nasledek zasirani cerpadla a hlavne trysek, hlavne koreny budou nahnedle a budou smrdet, rust se krute zpomali. Co se tyce vzduchovani roztoku, tak si nemyslim ze by to melo nejaky vliv, mozna se pletu, ale spise ne. Trysky se za normalnich okolnosti toci a to by melo provzdusnovani stacit, z praxe vim ze pokud se jedna tryska prestane tocit a jenom proteka na jedno misto, tak to nema prakticky zadny vliv na rust kytky, nesmi se prutok zastavit, to je pak pruser. Mnohem dulezitejsi je teplota roztoku, cim teplejsi, tim to vice a rychleji roste, bohuzel pak ale musis casteji kompletne menit roztok. Tolik me poznatky z pseudo aera, ktere pouzivam uz roky, vicemene dekadu. A s jakymi vysledky se muzes mrknout do galerie.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma