Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Ripen nebo final solution - Klikni zde pro originální téma
NoStress
Ahoj, zanedlouho pojedu nakupovat tak bych potreboval vedet co je lepsi na ukonceni zivota tech nasich mazliku:

GH Ripen
AG Final Solution

??

Pak bych mel jeste otazku jestli ma cenu kupovat PK13-14 nebo staci u hnojek AH davat vic bloomu - flaska c.2?
ŽUŽU
Čau, já bych volil radši fs, rippen je plnej sýry.
Seky
Vím že je to trochu mimo, ale podle mě je na konec stejně nejlepší prachobyčejná čistá voda. Máš jistotu že v kytkách nebudeš hulit kdoví jaký svinstva a o ceně ani nemluvě.
nawy
ja proplachuju 10 az 14dni . ze zacatku upravim ph a dam final . pak dam jenom upravenou vodu, pak uz neupravuju ani ph a posledni dva dny maj sucho a tmu. a ten ripen co sem mel moznost hulit, tak me prislo ze pak kazdej vzor chutnal stejne nebo podobne. po ripenu je vsechno po citrusech.
bubik
...GH ripen neznam, ale Final sol. je pekna sracka, ktera kurvi chut modelu...
fananek7
Čus taky bych se rád poradil a přidal,protože ted dojíždím druhé kolo Power Plant.
První jsem končil Ripenem a ted váhám jestli druhé kolo fakt nedat jen proplach po hnojkách a nebo v Ripenu pokračovat dál.
Mi to příjde úplně stejné at s ním,nebo bez něho a zbytečně jen vyhazovat love a kurvit tím chuť na které hodně záleží...
Hodně degustátorů mi řeklo že jsem mněl venky kolikrát lepší než indor,ale zase se to nedá srovnat s účinky proč asi že?
Já si myslím že je to prostě takový zabiják té kytky ke konci,ale bude to fest chemka.
Mám asi týden až dva do sklizně,takže zítra zaleju dvounásobným množstvím na květ a potom jednou až dvakrát proplach a třeba to bude to samé,zkoušel to tady někdo?Nebo se jen držíte předepsaných tabulek od výrobců hnojek?
A dááááááál Final solution je neskutečně drahá sranda a extra rozdíl jsem taky nezpozoroval,to už raději rypáka :D
Hy3nA
já proplachoval FS jednou a měl sem z toho "prskavku" ted tu mám florakleen, zkusim ho,ale poslední tejden až deset dní tam budu lít stejně jenom vodu
čepra
Já osobně si myslím (a někde jsem to tu asi už i psal), že porovnávat Ripen s Final Solution prostě nejde. Ripen je hnojka (stimulátor) naproti tomu FS je určen na průplach. Těžko čistit kytku Ripenem, když obsahuje kupu hnojek.

Ripen je květový stimulátor na konec doby květu. Obsahuje P2O5-6%, K2O-5%, MG-2,5%, S-2%. Komplexní tekutý výživový přípravek určený k použití ve fázi květu. Hnojivo Ripen je navrženo k urychlení a zintenzivnění procesu zrání.

Final Solution je složen z bylin , extraktů z mořských řas a přírodních proteinů. Zlepšuje chuť rostliny, proplachuje přebytečný rostlinný odpad a zbytky hnojiv.

V případě používání Ripenu je podle mého proplach čistou vodou nezbytný- je to hnojka !!!, v případě FS by se asi nemuselo, nicméně já osobně po FS dávám ještě alespoň týden jen čistou vodu.

BTW: Pokud jde o ty peníze, 500ml Ripen stojí 162,- Kč / 500ml FS - 441,-. Nicméně pokud si dobře pamatuji tak Ripenu se dává až 5ml/l, kdežto FS 1ml/l. Takže ve finále je ekonomičtější ten FS.
Ale jak už jsem psal, tyhle dva výrobky prostě porovnávat nelze.
Krizek
citace:
Původní příspěvek od hardware
Final Solution obsahuje kyselinu abscisovou (ABA), která se používá v sadařství na řízenou sklizeň jablek (po postřiku jdou všechny nezralé plody na celém stromě snadno oddělit v čas sklizně, čehož jinak nelze dosáhnout -příroda si kupodivu dělá, co se jí zlíbí, a jablka dozrávají postupně, což je pro sadaře potupné:). "Kyselina ve stresových situacích zastavuje zrání plodů a v případě mimořádného stresu prudké zvýšení její hladiny způsobuje opadání nezralých plodů. Pro teplokrevné živočichy je v podstatě neškodná." Význam prostředku pro čeleď Konopovité se nepodařilo v odborné literatuře dohledat, pročež se domníváme, že se jedná o reklamní trik, bez obav nahraditelný proplachem čistou vodou...
EDA45
Přiklánim se ke Křížkovi (hardwerovi)..zbytečně vyhozený prachy..
Osobně dávám na konec jeden proplach s enzymy a pak cca 14 dní jen čistou vodu..Chuť je super!!
čepra
Jestli FS funguje či ne je na jinou debatu, to hlavní na co jsem chtěl poukázat, je to, že Ripen a FS jsou dva rozdílný produkty, které nejde srovnávat.
Konečný flush jde samozřejmě provést jen s čistou vodou, mě osobně přijde, že s FS jsou palice kompaktnější, ale to je subjektivní názor.
fananek7
EDA 45
a nemá to vliv na výnos?Mně se zdá že pokud se použuje před sklizní Ripen tak se palice ještě trochu rizjedou a zvětší.
Jinak proplach provádím buď jen jednou zálivkou,nebo dvouma než vyteče hnědá sračka at to má pecky,ale chuť taky ve finále není špatná...
EDA45
Jak píše čepra,je to hnojivo a to samozřejmě na výnos vliv má..,ale řeč je o flushingu, tedy o vyplavení co nejvíce hnojiv z pěstebního media pryč..
Ripen OK,ale ve fázi květu,kdy ještě kytky "kynou" , ne při výplachu..
Výplach,je výplach a ne hnojení..
A jednorázově hnojky nevypláchneš,ani náhodou..,vzal si někdy použitou,vyflushovanou hlínu po sklizni a změřil její EC..?
I po poctivým,dvoutýdením zalévání jen vodou a průplachu, tam prostě něco zbyde,většinou jo..
NoStress
pozor ale ja se neptal co je dobry na flush ale co je dobry tesne pred nim (v pripade AH lze davat kratsi flush) z hlediska vynosu a chuti. To je to preci o co nam vsem jde ne? Rozhodl jsem se pro ripen..
NoStress
tak zmena :
i kdyz sem chtel na konec kvetu Ripen, typek z gshopu mi doporucil AH final solution kterej je i lacinejsi a prej ma lepsi chut tak se necham prekvapit. ted zkusim - par kytek jen voda, par kytek AH FS a dalsi sklizen si koupim i ripen tak to bude dobry porovnani :)
NoStress
muze se na final flush pridavat hnojivo pri prvni a druhy zalivce nebo je to kravina?
Na obalu FS píšou: nemíchat s jinými hnojivy ;)
Stoned_r41d3r
Neposlouchat groušopáky. Ripen reálně něco udělá, akorát se musí vypláchnout ven.

U varianty s a bez FS jsem nezpozoroval nejmenší rozdíl a proto ji bodám do ucha.

PS: obojí se používá už bez hnojek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma