Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Additiva s obsahem amino kyselin - Klikni zde pro originální téma
bobcat
Ahoj, mám tekové dilema. Na trhu se vyskytuje spousta additiv s obsahem amino kyselin. Sám jsem v aeroponii zkoušel biobizz bioheaven a plagron sugar royal. Naneštěstí mě vždycky "zabila" jejich bio báze. Po použití k základnímu schématu se ve vodě objevila nehezká pěna (připomínající pivo) a došlo k výkyvu pH. Dokonce v době používání biobizz bioheaven docházelo k tvoření slizu v kalfasu i v potrubí. Biobizz přímo říká že je možné používání v hydroponii ale je to velmi silný organický zdroj a mimojiné hojná potrava pro nežádoucí bakterie. Nicméně i při dodržování striktní hygieny kdy byla komplet voda měněna 2x týdně a kalfas takéž 2x týdně dočista vyčistěn savem a vypláchnut se vše opakuje.

V rovině praxe mi tady asi spousta lidí řekne, že nemá cenu používat tato additiva, že stačí pouze NPK. Já ale za dobu používání bioheaven (prvních 21 dní květu + 7 dní růstu) vidím celkem velké rozdíly v počtu a mohutnosti nákvětů, navíc když byla v živném roztoku toto additivum docházelo denně k ůbytku cca 30l vody ruku v ruce s výživou oproti běžným 15l kdy byla k dispozici pouze výživa NPK bez doplňků.

V rovině teorie právě aminokyseliny velmi dobře fungují pro start metabolismu, příjem vody i osmotické funkce.

Máte někdo zkušenost s produkty na bázi aminokyselin?
WAMParjan
jo AMINA od metropu nekvasí jesli bys to chtěl zkusit zkus a uvidíš ja jsem od nich po čase upustil s přechodem na hlínu . . . musím přiznat že ty aminokyseliny tomu dávaly takovoej specifickej zápach ? takže neco asi na tom bylo . . .

hele že by ty kytky žraly o 15 litru vody víc tak to vidím max v tom že bylo tepleji a kytky většinu vody spotřebují v indor pěstování "pocením" (odpařováním vody povrchem listů k ochlazování) takže bych tipnul že si akorát tu rundu měl tepleji než obvykle . . to nevím jen tak tipuju :) no a co se mohutnosti nákvětu týče ? :) tak to nebudu ani rozebírat . . . to si většina lídí myslí že tak dobře ty kytky vypadají kvuli nějaká zazračný vodě co tam nalily pred 3 dnama a ono je to vtšinou díky genetice a dovbrým klimatyckým podmínkám . . :)
bobcat
Ahoj, díky za info :) Asi na tom něco bude :) geny mám dobrý ale možná až moc starý (genetika r2000) :D Metrop zrovna zkoumám, docela se mi to zamlouvá. Co se týče teplot tak tam bude nějakej problém protože 22ve dne a 18 v noci neni moc dobrý :/ Každopádně díky za info :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma