Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Plastová vana pro Ebb&Flow - Klikni zde pro originální téma
Mef
Zdravím všechny, řeším tu jeden problém.
Chystám se postavit jeden perfektní ebbflow system, ale jelikož jsem velkým zastáncem zručných pracek a homemade věcí, řešit tu jeden problém. :-D

Všichní víme, jak ebbflow funguje a jaký napouštěcí stoly/vany v Gshopech se dají sehnat, ale... 1500,- za kus plastu se mi dávat nechce... takže sháním nějaký výrobek, kterej se bude dát použít jako napouštěcí stůl, aby bylo jasno, bude to plný keramzitu a budou se do toho dávat zakořeněný řezy ve velkých RW kostkách.

V podstatě asi takhle, potřebovali jsme rezervoár na vodu, našli jsme kalfas (stavební maltovník), potřebujem plastovou vanu, najdeme......??

co jsem zatím našel já..
http://www.auto77.cz/naradi/stavebn...l-to-06396.html - zbytečně hluboký

http://www.reoamos.cz/plastov-zchyt...-l/d-4421-c-83/ mooc moc drahý

poraďte, třeba někdo má poblíž hobbyshop s něčím takovým...
Eclips
Nepíšeš sice kolik kytek, ale velká RW má kolem 10*10*6,5cm. Takže...třeba tohle?, nebo snad tuto?


Ať se daří.
E.
Mef
Jojo přesně něco takovýho hledám, výška kolem 15cm, a právě ta velikost... ve vaně 80*40 jsem chtěl 4 kytky ve 2 řadách, při velikosti kolem 50cm a se sítí uplnej ideál... dík za linky, teď jak jsem začal vyhledávat pod "plastový box" apod. jsem toho našel víc, pod "plastová vana" to byl mor :D
Mef
A když už jsme u toho, všichni co si někdy dělali homemade rezervoar, truhlíky apod řešili, který použít spojky na trubky/hadice co se připojujou na stěnu rezervoaru, dno truhlíků apod. Někdo nějaký nápady?
Hopík44
Zdar,
myslíš třeba tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...077#post1061077 a do té gumové přechodky nacpat hadici nebo trubku průměr 34 nebo 32 nevím, jak jsou průměrované ty odpadní sifónové. Jde to z tuha ale těsní to 100% Hlavně bacha aby nebyla velká síra do nádrže nebo čeho.
Connoisseur
Čau Mefe,
jsem také kutil domácí a jak si zahulím, už se plaším a vymýšlím, ale zkušenost a časová vytíženost mě přeci jen naučili znovunevynalézatkolo. Naposledy jsem například laboroval s automatickou závlahou. Tři pěsty za sebou, tři technologie a že neuhádneš, jak to dopadlo... jo koupil jsem závlahu z growshopu... a jede to (zatím, cca8týdnů) naprosto bezchybně. Akorát jsem utratil dost peněz za ,,výzkum'', ale alespoň jsem se něco přiučil a pochopil souvislosti, atd.
Takže já bych to řešil tou jednodušší cestou
http://pestovani.cz/growshop/produk...bb-flow-66x110/
http://pestovani.cz/growshop/produk...ni-pro-ebbflow/
cena dohromady(nevim jakou velikost chceš, volím 66*110) je 1300,-Kč, kdyžtak potom napiš, jak jsi se rozhodl a na kolik tě to vyšlo.
PS: Kutilstvím se dá ušetřit dost peněz, ale nemusí a jak už jsem tu někde četl ,,automobil si taky koupíš a nebudeš si ho stavět,,

přeju hodně štěstí v badatelské činnosti
Mef
přesně to, co potřebuju, je v tomhle grow viedu v čase 7:20 přesně http://www.youtube.com/watch?v=8kBQbEjMpGA , on tam tomu říká "drainage nozzles" neboli drenážní tryska, ale to bych se mohl na googlu uhledat, nemůžu nic najít... neznáte nebo nepoužíváte někdo něco takovýho?
Mef
nejblíž jsem se zatím dostal s tímto :D http://www.slune-cz.cz/bebe-jou-vyp...entil-a-hadice/
Connoisseur
Nechápu, co řešíš. Tady v odkazu http://www.growshop.cz/katalog/deta...ni-pro-ebbaflow máš napouštění i vypouštění, když to rozdělím, tak vypouštění vychází cca 210,-Kč, ty jsi našel za 180 vočí toto http://www.slune-cz.cz/bebe-jou-vyp...entil-a-hadice/ . Sorry, ale už ten název bebejou :) . Můžeš namítnout, že tebou vybraný má i hadici... noo, tak to si připrav dalších 10,-Kč na půl metru hadice.
PS: Nevyráběl jste si někdo hadici? Kdyžtak PM ;)
Hopík44
Jsem taky příznivec home made věcí ale tady bych souhlasil s Connoisseurem, nic neušetříš, možná naopak až zjistíš že to funguje ale špatně tak začne tuning a vše znova.
A hadici jsem nevyráběl!!:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

edit: na druhou stranu to co uvádím výše, když tam narve plastovou trubku do výšky jaké bude potřebovat? Silonku přes vrch a je to, cena asi 80,- a nápust by taky dokoumal. A vanu a rezervoár, vysokou a nízkou masňáckou bednu a jedééém! :punk:
Mef
:D jojo s tím válem pro děti to byla sranda... no jasný, já taky beru, že nejjednodušší jak to udělat, je koupit origo, ale všechno má svoje ale...moje ALE je, že to je 6 ebbflow van, krásně pod ně vychází water tank... takže 6x ebbflow náplavová vana +6x origoš šroubení...:D :D :D jsou důležitější místa kde v pěstu investovat ne "originálně" lisovaný plasty...

takže zatím jsem se rozhodl na přepad použít Hopíkovu metodu, těsnění tam vlepím pěkně silikonem a trubka už bude jen nasazená natěsno, supr výhoda - při přemisťování se dá trubka vytáhnout a vany dát nasebe...

tímto ti děkuju za nápad ;)
Mef
:D jojo s tím válem pro děti to byla sranda... no jasný, já taky beru, že nejjednodušší jak to udělat, je koupit origo, ale všechno má svoje ale...moje ALE je, že to je 6 ebbflow van, krásně pod ně vychází water tank... takže 6x ebbflow náplavová vana +6x origoš šroubení...:D :D :D jsou důležitější místa kde v pěstu investovat ne "originálně" lisovaný plasty...

takže zatím jsem se rozhodl na přepad použít Hopíkovu metodu, těsnění tam vlepím pěkně silikonem a trubka už bude jen nasazená natěsno, supr výhoda - při přemisťování se dá trubka vytáhnout a vany dát nasebe... kde se taková pryžová redukce dá sehnat??

tímto ti děkuju za nápad ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma