Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Konceneberoucí příběh s vysokým pH v kokosu - Klikni zde pro originální téma
Jaguar
Ahoj, už dobrý 3 tejdny bojuju s vysokým pH v kokosu. Nedaří se mi ho dostat na správnou hodnotu vším co jsem vyzkoušel. Ikdyž pH alespon dostatečně srovnám, pH do druhýho dne o kus zase vyroste.

Hnojiva jungle in da box
pH- kyselina od elixiru
kokos biobizz
teploty den, noc ok
nepřehnojený

Nikdy jsem takovýhle táhlý problém neměl. Chci se dostat na hodnotu 5,9 ale pořád se držím tak na 6,5 a kytky pak málo chlastaj. Jinak vypadají vitálně, akorát sem tam málo se objevujou listy jakoby levotočivý, nebo pravotočivý, na jedný straně přiškrcený. Zkoušel jsem je nechat proschnout (6,5L květník trval celý 4 dny a ještě by den vydržel) a pak projejvat upravenou vodou, všelimožný prolejvání, zalejval jsem dokonce zálivkou kde bylo 25ml kyseliny na 5L vody, ani tohle nepomohlo, ba dokonce ani průplach timhle nepomohl, zkoušel jsem to na 1 kytce a trvalo to 10 litrů týhle kyselý vody než se pH srovnalo a druhý den opět cca 6,5.Zkušel jsem používat i kyselinu od JiDB, stejnej výsledek. Že mám špatný pH jsem zjistil když jsem přepnul, a ted je 9. den květu. Fakt už nevím co, chci to už co nejdřív vyřešit... Uvítám jakýkoliv osobní zkušenosti, rady, nápady... díky
Connoisseur
moje zkušenost: NIKDY nenechám kokos proschnout.. výst. Ph 6,0, vst. Ph 5,8.
čau
tohle me delalo kdyz sem mel slabou kyselinu (25%) ,silna (60%) drzi ph uplne jinak
Jaguar
Connoisseur: Dřív mi kokos prosychal, i sem ho nechával, nebo když sem to nemohl zalejt, a bez problému.

GREENTOKAREW: Používám Elixer, 59% kyselina fosforová, 41% anhydrid k. fosforový. Používal jsem i v minulosti a bez problému.

Takový poznatek, který by mohl pomoct, teče z toho nižší EC než je na vstupu, ted jsem zalil mixem A/M/B 18/12/6ml na 10L + 6ml pH minus tentokrat od jungle in da box, vstup EC 2,8, výstup 1,8. Kytky ale vážně vypadaj vyživeně, některý možná trošku víc dusíku než je ideal, proto k tomu nechci lejt moc hnojky, hlavně ten dusík, tak jedině že bych zalejval mixem M/B... už to někomu začíná bejt povědomější ? Pořád přemýšlím co by mohlo být jinak oproti minulosti, a vážně jediná věc co mě napadá, že mi prosychal kokos, třeba se pak pufruje líp když je suchej než vlhkej, nevim...Nějak se mi nechce věřit že tu není nikdo kdo by někdy měl stejnej problém. Aspon Vám děkuju za reakce hoši.

EDIT: tak to s tím EC byla asi jen halda, asi měřák strčil do špatnýho vzorku, ve skutečnosti byl vstup 1,55 a výstup 1,8, takže to není nijak nedokrmený.... itak ale N vynechám ze zálivky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma