Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
plíseň na zdech - Klikni zde pro originální téma
toketoy
Čau lidi, mám problém s plísní v místnosti kde se nachází můj box. celkem solidně tam zplesnivěl strop. na vine bylo uvolneny ventilacni potrubi, ktery vedlo celej tejden vzduch z boxu zase do mistnosti. moje otazka zni: muze se plisen prenest na kytky? momentalne rostu, takze se jeste tolik nebojim, ale mam obavy aby to nejak neprelezlo v kvetu. neznate nekdo neco co zarucene tu plisen ze zdi vyzene?jinak to priste zase vezmu savem, ale to nejspis nebude pro holky dobry kdyz to pak smrdi v cely mistnosti. samo jsem ji co nejvic odvetral, ale cejtit to tam furt je... ocenim kazdou radu, kdo uz se nachazel v podobne situaci, teorie si umim najit na netu
Tomsio
Já bych se plísně určitě zbavil.. máš už na plísně neskutečně moc přípravků.. jak postřiky tak i nátěry který jsou proti plísni.. Když byla plíseň u nás na zdi tak jsme seškrabali barvu, postříkali savem a dali novej nátěr barvy smíchanym s vápnem (nebo použí tu barvu speciálně udělanou proti plísním).. Nevim jestli to přeleze.. ale plíseň jako taková nemá na zdech co dělat.. zbavil bych se jí co nejdřív.. Doufam že to nějak pomůže..
mirage
Ahoj

No Tomsio, po pravdě jsi mu ani moc nepomohl :D protože psal, že si teorii umí najít sám a že savo chce použít maximálně v nouzové situaci, a nebo spíše vůbec.

Plíseň je plíseň, te je docela jedno, kde je, vždycky jde o to, že potřebuje vlhké prostředí. Já osobně jsem tohle řešil na WC. Vystřikal jsem to různými přípravky, i savem a nic nepomohlo :) Zmizela, počkal jsem týden. Problém byl u mě ten, že to bylo z opačné strany, tedy, že mi zatékala střecha, takže ať jsem dělal co jsem dělal nezbavil jsem se ji.

Ty to máš o to lehčí, že jsis způsobil plíseň kvůli nadměrné vlhkosti, kterou zapříčinilo potrubí. Takže bych savo opravdu použil jen v nouzi. Problém bude povrchový, protože se plíseň začla tvořit z vnější strany stropu a ne třeba od střechy nebo tak. Určitě bych použil něco BIO, protože je ta plíseň jen povrchová. Tak toho využij, dokud se nerozšíří a nenasákne úplně do zdí. Jinak na kytky se ti klidně dostat může :) Ale jestli je to potrubí z odtahu, tak plíseň proti větru nepůjde ,-)

Nebo to můžeš zkusit prvně sedřít a pak nastříkat. Určitě bude stačit něco levného a hlavně co neškodí prostředí.Hlavně jednej rychle :) plíseň se ráda šíří.
toketoy
no právě mam pritah z mistnosti kde je ta plisen, proto se toho bojim....a co bio napriklad? samozrejme ze az kolo dojedu, tak seskrabu omitku a celou mistnost premaluju. jde o to ze jsem uprostred kola a nechci ho kvuli tomu rusit a zaroven nechci aby mi to splesnivelo....jinak tim savem uz jsem to striknul, bylo to totiz uz hodne rozjety a mel jsem tam uz par cca 4-5cm kolecek plisne v prumeru. nejvic se bojim toho ze sem tim holkam ublizil, ale nic jinyho sem nemel a rekl sem si ze cim driv proti tomu zacnu bojovat tim lip...
Tomsio
Těžko takle radit po netu.. psal jsem tam i problém s plísní na zdech mimo pěst co jsem měl.. jediný co se dá poradit je co nejdřív se toho zbavit.. seškrábat, vystříkat a znova natřít nátěr proti plísni aby se znovu neobjevila.. zabere tě to jeden den a budeš mít v budoucnu klid.. takle se ti tam zažere a bude se šířit jak už bylo zmíněno od kolegy.. ;)

Hodně štěstí přeju..
Seky
Použij bio repel, mě pomohl rychle, účině a bez zápachu. Spóry plísní se šíří velice snadno, může se klidně stát, že se plíseň vytvoří třeba i na vlhkém substrátu. Plísně, přesnějí jejich spory sou také škodlivé lidskému zdraví, takže je co nejrychleji zlikviduj. Hlavně jen žádné otírání a seškrabování!
Poté zajisti aby se dále naobjevovala. Tzn. často větrej a sniž vlhkost v boxu nebo vyveď odtah pryč.
IcanLearnUgRow
čau jenže jestli je to cihlovej barák, tak seškrábání omítky nemusí vůbec pomoct. na chalupě mám tenhle problem taky, tam kde je slabší zeď (třeba my máme výklenky ve kterých je udělaná skřín) tak to to víc chladne a tim pádem tam kondenzuje vlhkost z mistnosti. ani savo proti plísni nezabirá, znova se to za čas objeví, jelikož je to prostě prorostly v těch cihlách...
Takže bejt tebou , když nechceš chemii zkusim nějaký takovýhle světlo http://www.robzone.cz/uvc-desinfekc...ekcni-uvc-lampa , nebo zkusit ten nátěr proti plísni.
Nebo pak co vymyslel táta, pokrýt celou zed , v tvym případě strop sádrokartonem, třeba máš taky slabší zed na stropu, když se to jinde nedělá. tim bys tý plísni zablokloval přístup ven, pokud bys to udělal dokonale, tak že by byla ta plísen tam zablokovaná :-) jinak už nevím co poradit. hlavně v místnosti pořádně větrat a hlavně v letě,. když je nízká vlhkost vzduchu... ještě jsem těd našel na jiným diskuzním foru radu od někoho kdo se jí prej zbavil, tak to zkopiruju : Pokud se již objeví první příznaky v podobě malých černých teček na zdivu, omyjte postižené místo připravkem PREGNOLIT (malá lahvička se rozpustí do do kbelíku a celá zeď se 2x natře - pozor ne víckrát) Dodatečnou úpravu proveďte přípravkem LASTANOX, vydatně větrejte a máte po plísni. s tim zkušenost nemám , ale tak máš na výber, a můžeš zkoušet co na co máš peníze... měj se
jestedman
.
Balon
bio repel, vlastní zkušenost!!!

nevim co bych k tomu víc dodal...
Zoder
ahoj, mohu se prosim zeptat zda má někdo s těmahle prostředkama zkušenosti i na dřevo ? potřeboval bych trochu ochránit starej peřiňák používanej na předpěst měsíc až dva v sezóně .. vzal sem to už savem a teď mi kámoš pučil ještě cerezit stop, naštěstí včas .. plíseň zmizela a dál se nešíří, ale jedná se mi o ochranu do budoucna .. nátěr .. ? ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma