Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
neustaly problem s plisni - Klikni zde pro originální téma
owerall
Nevite nekdo co s tim?..kuprikol nefunguje,proplant nefunguje,polovina rostlin je hnojena na ec 0.5 a druha 0,8..ph 6 (ph metr novy essential-zkalibrovan).Box original homebox xxl v byte,zvlhcovac 5ti nebler,400w mh 1 metr nad rostlinami,teplota den 23,5,noc 20.5,vlhkost 75%-90%rh.Tento problem jiz trva druhe kolo...nic uz me nenapada.Kdyby nekoho neco napadlo,sem s tim.Dikec..
Astronaut
Zda se mi to spatny klony.. Sli je to hydri chtelo by to ph spis nekde kolem 5,5 a poradbe vydwsifinkuj room a ru vlhkost bych zbytecne hrotis 70 bohate staci... Muj nazor ale zase se mi nic z toho krom spatnejch klonu nezda byt pricinou.... A co ventilace? Hesli zadnou nemas je to na 80% tim jesli klony byly kvalitni...
Salatos
špatný řezy to vyházej a začni znova nic z toho nebude je to nějaká plísen
Hlava
To takto vypadaly ?? Nebo jsi je postřikama k tomu dovedl ? Mělo to kořen když jsi to daval to tech většich kostek ?? Jo a od koho tak povedene klony ?? :D
owerall
Do kostek to slo s korenama,kuprikol dostaly az po foceni a pri presazovani dostaly proplant.Dam jim jeste par dnu,ale nepredpokladam zlepseni a asi budu nucen sehnat novy material k vysadbe.S dodavatelem komunikuju v pohode,ale nejsem si zcela jist,zda je chyba na jeho strane.
Hlava:Tento stav nastal do 3....5 dnu.Vypadaly rekl bych standartne.
TomasD
pufroval jsi ten rockwol ? ph6 je na rw kostky podle mně taky málo , spíš 5,5 , takhle se tvářily klony když kořínky vyjeli zespod rw a dotýkali se nepufrovanýho hydrotonu , ten to zvedal nevim na kolik ale kořenům to nesvědčilo , propláCHNOUT KOŘENY se správnym Phčkem plus třebas peroxid a za tejden se zlepšej , jinak jsou to docela chudinky . radši bych bejt tebou pořídil jiný páč tohle bude mit tendeci zhermit
owerall
Napadlo me,nepestujete nekdo ve vlhkem baraku?..ci ve sklepe?Vylozene kolace plisni tu nemam...mam pocit,ze ty plisne jsou odsud.V panelaku jsem tenhle druh problemu nikdy nemel,tudiz nemam zkusenost.Napadl me vapeny nater,nebo neco podobneho.
owerall
Napadlo me,nepestujete nekdo ve vlhkem baraku?..ci ve sklepe?Vylozene kolace plisni tu nemam...mam pocit,ze ty plisne jsou odsud.V panelaku jsem tenhle druh problemu nikdy nemel,tudiz nemam zkusenost.Napadl me vapeny nater,nebo neco podobneho.
TomasD:24 hodin v cca ph 5,7..topitko ve vode s kostkama nastaveny na 23°c...jednou jsem zkousel dokonce v malem nft absolutne bez srovnavani ph odjet kolo...a proslo to.
De la Vastierre
Proč hledat problémy tam, kde nejsou...? Tohle není plíseň. Zkontroluj kořeny stran vlhkosti, přístupu vzduchu + pH.
TomasD
Owerall odpověz si sám , když se podíváš na listy tak odkud kam se ti kurvěj ? podle mně od kraje dovnitř ( jasnej problém se vstřebáváním živin ) , plíseň se chová tak že napadá všechno v dosahu tzn náhodně podle větru bo proudění , dotykem atd.

podle mně jak píše i kolega De la Vastierre a jak jsem psal sám problém v kořenech máš nikoli plíseň listovou

to že ti jednu dobu teče voda s pH takovym a za půl roku pH makovym je dost častá věc , já osobně když tankuju doma tak je pH o 1 bod níž než v práci , jasně že i EC je jinde , zkoušels třeba namočit pH metr do rockwolu přímo po tom pufrování ? Já když naleju na rw vodu s pH 5,5 tak druhej den naměřim 6,2
howg
owerall
Update k problemu+foto.
Radne jsem proplachl kostky srovnanym ph na 5,8 ec 0.6.Takze se ceka az jak to dopadne.info o prubehu dodam.Dekuji za pozornost.cest.
TomasD:Nesirilo se to od kraje ke stredum,ani opacne,ale vznikaly nekrozni fleky a list se zkrucoval pote smerem nahoru a nasledovalo usychani.
doxenon
Ty vole kámo ! Vyhaž je chudery zmrzačený a začni znovu, s těchle nebohejch kytek nebude nic páč už jsou utejraný.
Astronaut
Ne neco by znich bejt este mohlo ale asi nic extra... Vyhod to myslym ze kdyz das novy klony usetris alespon tejden rustu a nebudes ryskovat ze.ti pak tyhle.stresantky zacnou delat kdo vi co ja bych to taky vyhazel.
Hopík44
jasný, tohle vyhod, vždyť nekteré jsou jen stonky!! Jak jsi z toho škubal listy napadené, pro tebe asi plísní aby jsi to zachránil. Ale jak píše astronaut, něco by z nich ještě být mohlo ale bude to piplačka! Vyhoď to!
tetanospasmin
No, hele,
psal jsi, že jsi na ně použil Kuprikol, který obsahuje sloučeninu mědi v kombinaci s chlorem. Problém bych viděl v tom, že Cannabiceae jsou na chlór velice citlivé a měď při nízkém pH způsobuje chlorózu tím, že vysycuje vazná místa pro železo a tím způsobuje jeho biogenní deficit. Zvláště u takovýchto prcků.

No a ty řízky jsou teda bída...
ssmokyy
Zdar chci se zeptat jak ředite ten kuprikol 50 v jakem poměru Děkuji abych to neprehnal
NoStress
podobne mi zacal konec mych kytek v aeru - teplo u korenu, asi korenova plisen a prestanou zrat nektere prvky. po presazeni do hliny a par dnech aby se kytky chytli - kytky se lepsi - stary listy jsou furt ko, novy krasne zeleny. takze ted tadsi jedu hlinu + trochu kokosu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma