Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Začátečník- dotazy na zkušenější - Klikni zde pro originální téma
Klidecek
Dobrý den. Před pár dny sem psal příspěvek, ale asi mi před odesláním "kleknul" internet a tak se neodeslal ( není tu ) Tak píši znova :-)

Chci začít s pěstováním indoor četl jsem knihu jak pěstovat indoor od Mr. José, ale přece se chci ještě zeptat tady na konkrétní věci lidí co už mají nějakou praxi :-)

Díval jsem se na internetu na pěstební boxy a našel tento: http://www.e-grow.cz/products/komplet-classic-400w/

Dotazy:
1. V sadě je k tomu 400W výbojka, mám v plánu pěstovat v boxu 5 kytek myslíte že by mi stačila 250W výbojka ? (a samozřejmě nechat vyměnit i předřadník ) Vyhlídnul jsem tuto:
http://www.e-grow.cz/products/sunma...-spectrum-new-/

2. Box bude umístěn v normálním bytovém pokoji, budu muset kupovat nějakou ventilaci (odtah) aby v boxu nebyla vysoká teplota ? nebo bude stačit pasivní odtah ?

3. četl jsem že tyto kytí při pěstování velice voní ( většině lidem ale smrdí :-D ) Je vůně opravdu značná ? Box je umístěn asi 2 metry od balkónu takže bych mohl větrat každý den, ale nechci aby to sousedi cítili ( znáte lidi ) Jestli budu potřebovat pachový filtr bude stačit tento? A bude pasovat na tyto roury ?
http://www.e-grow.cz/products/pacho...tr-eco-160m3-h/
http://www.e-grow.cz/products/aluflex-125mm/

4. Potřeboval bych doporučit druh semínek vhodný pro začátečníka (moje úplně první pěstování jakékoliv rostliny :-D ) Upřednostnil bych větší výnos se slabším účinkem, než nějaké znásilnění mozku :-D (nečekám kde jaký výnos spíš radost z toho že to pokvete :-) ) Díval jsem se třeba na tyto:
http://www.e-grow.cz/products/fair-...northern-light/

Časem bych se rád určitě ještě na něco zeptal ale zatím bych si chtěl udělat jasno v těchto věcech. Tak budu rád když mi potvrdíte nebo porádíte místo nich jiné :-) Předem děkuji a přeji hezký večer a úspěšný růst kytí :-)
koles
1. Jo, dual spektrum není špatná volba a na ten stan stačí 250 W

2. jen pasivní odtah? Ten stačit nebude

3. Záleží na odrůdě, ale obecně voní dost. Bez pacháče budeš dost riskovat, nehledě na to, že ti bude "vonět" celej byt

4. S tím účinkem je to dost subjektivní. Takže asi zvolit něco s převahou indiky, třeba http://www.e-grow.cz/products/fair-...omina-5ks-fem-/ (ale osobní zkušenost konkrétně s tímhle nemám)
ribo
koles ti už na všetko odpovedal.
Čo sa týka výberu odrody, tak je to na tebe. Ja som si pre prvý in vybral Orange Bud (feminized, Dutch Passion), práve kvôli malej náročnosti a dobrej výnosnosti. Taký model, ktorý nepokazíš (pokým to nechceš :D). Poprípade White Widow a podobné strainy. Určite netreba začínať s kadejakými experimentálnymi strainami, čo v sebe miešajú 10 rôznych genetík :)
Klidecek
OK děkuju moc tak já jdu studovat zapojení odtahu a pachového filtru :D Pak se zase na něco zeptám :D
Klidecek
Po menším šťourání v tom jak se filtr, roury a ventilátor vůbec montují dohromady mám další dotazy :)
1.A)ventilátor musí být zapnutej nonstop 24 hod deně ?

2.A) Co je to passivní přítah ? " to je nějaký otvor se síťkou proti hmyzu kterým jde do boxu vzduch z okolí ? Jestli ano nevíte jak je řešené v mém boxu ?
http://www.e-grow.cz/products/dark-street-ii-90x90x160/
koles
1. Nemusí, většinou je puštěnej, když svítí světlo a když nesvítí, tak se zapíná v nějakém intervalu, aby vyměnil vzduch v boxu.

2. Ano, je to prostě nějaký otvor do boxu, kterým prodoudí dovnitř vzduch - obvykle tak, že zevnitř ho žene ventilátor ven jinudy :) Nevim, jak to má ten tvůj DS, ale běžně stany mívají v dolní části na stěnách průduchy (zaklapovací).
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od Klidecek
Jestli ano nevíte jak je řešené v mém boxu ?
http://www.e-grow.cz/products/dark-street-ii-90x90x160/

to 2.A):
Taková ta kulatá díra u země,to je ono.lol
sailinder
zdarec,ja bych ti doporucil model white russian,ten zas tak nevoni: http://semena-marihuany.cz/sk/femin...fair-seeds.html
Hopík44
Ale Nortern Lights jak si vybral sám na začátku taky není moc cítit, skoro vůbec, až to chybí a výnos je super, když se nenasekají chyby.
Orange Bud voní jako sviň!! Ale pacháč s odtahem mít určitě musíš, pak můžeš mít pasiv přítah, bude si to nasávat samo.
mirage
Ahoj

Tak taky něco povím snad ti to pomůže :). Mam rád, když se někdo rozhodne začít pěstovat doma a moc dobře vím, že se v hlavě žene spousta otázek co a jak a kde atd.

Napíšu to tak celkově, vzhledem k tvé situaci.
Jestli ses tedy rozhodl pěstovat v bytě, musíš popřemýšlet o hodně víc, než kdybys pěstoval třeba v rodinném domě. Musíš mít na paměti, že máš sousedy, bydlíš ve městě, máš tam okna, chodí tam často lidi.
První věc, je taková, že pokud ses fakt rozhodl, tak musíš investovat rozhodně do odtahu s filtrem, protože bez něho to prostě v bytě nepůjde. Proto být tebou jako první věc zaměřil bych se na okolí a eliminování věcí, které by tě mohly dostat do problému.
Nevím jaké máš vztahy se sousedy a jací jsou. Každopádně smrad vadí každému, a hlavně důchodcům, divil by ses jak tě rychle můžou naprášit. Takže bez kvalitního odtahu a filtru se neobejdeš a je jedno jaký model pěstuješ.
Do toho stanu co sis vybral si klidně 250W můžeš dát. Ono je to spíše o tom, co od toho očekáváš, ale jestli chceš pěstovat jen 5 kytek, tak je to dostačující a je jen na pěstitelovi jestli se dostane na 0,5g/W nebo na 1g/1W a na lampě nezáleží. Jen hold někdo chce za sklizeň 500 a někomu stačí 200 ,-) A dual spektrum je v pohodě. Taky neměním lampy a používám.
Další věc je diskrétnost, je toho tady na fóru hodně, stačí jen číst a číst. Každopádně musíš zamezit tomu, aby vůbec někdo přišel na to, že pěstuješ. Sám moc dobře vím, že když otevřeš stan, tak je jedno jak silnou žárovku v pokojí máš, ale pokud je to blízko oken. Kdokoliv o tom něco ví, ihned z venčí pozná, že je to lampa určena na pěstování.
Za druhé, vybírej si lidi co ti do bytu chodí. Kamarádi taky občas kamarádi nejsou, když je zastihne závist ,-) však znááme ne?.
Jinak k těm semínkám mam zase svůj názor a to ten, že ušetříš spoustu času, někdy i úrodu tím, že si koupíš kvalitní řízky od někoho třeba z bílé listiny, kde jsou řízečky prověřené, máš jistotu dobré genetiky.Odpadá ti také hlídání SAMEC či SAMICE :) a zas tak drahé to není, když se podíváš na cenu semínek z growshopu. Já ti mohu určitě doporučit řízečky. A pokud jsi v tomhle začátečnik tak jedině doporučit, protože kdyby sis nevšiml samce, tak máš úúrodu tak trošku .... víš kde :D. Ale člověk by si měl zkusit všecko, že ? Jinak se nikdy neponaučí. Já osobně jedu jen vždycky z řízku. A na semínka se chystám, až budu selektovat na matku...

Každopádně s tím stavíkem co jsi říkal, nemužu s kolesem souhlasit. Já osobně bych volil sativu a ne indiku. Indika mě vždycky strašně ugaučí a nejsem vyznavač indiky, tu si dávám tak na večer, aby se dobře usínalo. Težká hlava a body efect nemám rád. Sativa je pro mě takový povznešený stavík, mam ho moc rád. Takže bych ti doporučil spíše něco s převahem sativy. Toť můj názor, rozhodně se nesnažím na nikoho útočit :) Měj se a ať se daří.

S pozdravem K.
funec
@mirage: cenne rady do zaciatku. Este by som doplnil, ze sativa je narocnejsia na pestovanie, niektore su velmi nachylne na prehnojenie, hodne sa po prepnuti vytiahnu a celkovo z hladiska kontroly rastlin si myslim, ze do zaciatku je vhodne zvolit skor indikovo-dominantnu odrodu, povedzme 60:40 v prospech indiky, skor by som sa pozreal po niecom s head high, nie body high.

K tomu pritahu do boxu. U secret jardin mas jednu kruhovu dieru, kam bud mozes vrazit potrubie (pripadne s ventilatorom = aktivny pritah - pri tvojej velkosti boxu nema zmysel) alebo ju zaslepit (mal by si na nej mat stahovacie popruhy) a pouzivat tu stvorcovu dieru so sietkou vedla, ktoru mozes zaslepit trebars na polovicu, podla potreby.

odtah urcite 24/7, najlepsie je si kupit regulator otacok s termostatom, kde si nastavis bezny pocet otacok a termostat zariadi prepnutie na 100% vykonu v pripade, ze teplota stupne na vyssiu, nez je nastavena.
mirage
Ahoj

@funec

Určitě s tebou souhlasím. Ale rozdíl mezi převahou sativy a indiky v tom pěstování než převaha indika. V tom přestování to až tak rozdíl není. Řekl bych, že rozdíly v pěstování je z 80% v genetice kytky. Já sám mužu říci, že jsem venku pěstoval spoustu let, a vždycky, i když to byla sativa, či indika, záleželo na modelu a jestli byl řízek třeba z kvalitní matky. Důležité je se u každé genetiky pozastavit nad tím, jak se pěstuje, každá je křízená jinak a každá je zvykla třeba na trošku jiné prostředí a hlavně má každa svoje vlastní požadavky na pěstování. Takže v tom výsledku je vlastně jedno jestli pěstuješ indiku či sativu. Modely, které jsou určene pro začatečníky najdou zastoupení v indice i sativě.

Pro začátek bych teda opravdu doporučil sativu, ale rozhodně bych si prolezl fóra, různé materiály o semínkách, kytkách. Tak aby jsi přišel na to, co ta kytka potřebuje a jak je náchylná na podmínky. Prostě najít dobrý model, který je jednoduchý na pěstování :).
Neber to nijak osobně Funeci, neberu to jako hádku, ale dobrou výměnu názoru. Je dobré, když člověk slyší více názoru, přiučí se z toho. Škoda jen, že spousta lidí to často bere jako hádku a urazí se.

Jinak souhlasím s Funecem. Box bude mit určitě z boku díru - která slouží jako pasivní přívod vzduchu.
Ten odtah určitě 24/7. Pokud budeš používat zvlhčovačku tak určitě, protože by ti jinak udělala z boxu rybníček :D. Každopádně rgulátor otáček s termostatem je trošku drahší záležítost. To už je na tobě jak jsi na tom s financema. Ja používám tohle jednoduché a levné řešení.
http://www.eshop-rychle.cz/unishop/...egulator-vykonu Udělal jsem to tak, že jsem si zvhlčovačku nastavil na určitou hodnotu vypařování, a regulátorem jsem si nastavil pevně rychlost odtahu. Tak abych měl dobrou vlhkost v boxu a teplotu taky :). Je rozdíl když pěstuješ v bytě, kde normálně bydlíš a funguješ, takže teplota je tam třeba 22°C, takže ty rozdíly nejsou pak takové, a pokud budeš mít 250W. Tak bude stačít odtahovat maličko, a teplotu v boxu budeš mít tak 24-26°C. Ja mam 600 to je něco jiného. A nebo si sežeň cooltubu za par korun a nemusíš teplotu řešit skoro vůbec :).Tak ať ti to vyjde, přeju štěstí
Klidecek
Děkuju všem za rady :)
Jinak jo je to normální byt kde žiju no teplota já mám spíš strach aby mi to nemrznulo :D ( teďka v zimě když člověk vyvětrá tak to je rákoska :D ) Takže já spíš chci přes zimu všechno zjistit, sepsat, sehnat a a někdy na jaře až opadnou mrazy tak se do toho pomaloučku pustím :)

Navíc jsem si uvědomil zajimavý fakt.. Mám přes pole prasečák a
každý léto to smrdí jak moje týden starý ponožky :D takže když tam dám filtr a lidi budou omámení ze smradu hnoje tak snad nebudou svoje čichové buňky sondovat na můj obytný prostor :D

Box bude umístěn kousek od okna, ovšem moje okna jsou skoro po celý rok zatažená :D
V noci aby na mě nečučeli sousedi jak sedím u počítače ( nemám rád pocit že mě někdo sleduje :D a samozřejmě nechci pohoršovat třeba nějaké děti co by se náhodou podívali z okna :D )
A přes den mi vadí dení světlo na obrazovce ( ano mám tak blbě umístěn stůl :D )

A teď asi blbá otázka ale lína huba holí neštěstí :D
Pojem 24/7 znamená "puštěný 24 hodin deně 7 dní v týdnu " ?
mirage
Ano

24/7 znamená, permanentně :D. Protože kdyby ti třeba fičela zvlhčovačka a vypl bys odtah, za chvíli by bylo ve stanu 100% vlhkost a kondenzovalo by ti to. Takže bys měl všechno mokre a všude vodu. Každopádně filtr si dej, to je první věc na co se zaměř. S tím prasečákem buď jedině rád :D.. No jestli chceš začít na jaře, tak ti doporučuji určitě cooltubu. Sice ti veme trošku světla ( říká se to:D) ale určitě to zas tak nebude vadit a jelikož, už určitě taky bude svítit slunce. Takže bys zase na druhou stranu řešil velkou teplotu v boxu...

A s těmi zataženými oknami, ja mam také v místnosti kde je box zatahnuté, ale poslal jsem kamaráda k večeru, kdy ještě trošku svítilo světlo ať jde ven na cestu. A lampa krásne prosvíra každou mezerkou mezi žaluziemi. Takže na to taky bacha :). Každopádně já jedu teď taky svůj první indoor. A taky jsem si všechno chystal tak 4-6 měsíců a sepisoval. A stejně důležitá a jediná věc, co tě naučí je praxe. Takže pokud budeš mít všechny důležité věci, pusť se klidně do toho ,-). Tady máš vždycky jistotu, že ti pomůžem. Měj se Ahoj

S pozdravem K.
Cerv
Zdárek chtěl bych se vás zeptat jestli se toto hodí pro outdoor a začátečníka http://www.shop4grower.cz/vision-se...ern-lights.html :)
funec
@mirage: clovece, ja uz som na internetove hadky asi moc stary :D ja to tu cele berem ako vymenu nazorov a vzajomne obohatenie sa, nie hadky kdo ma vacsieho ;) Kazdopadne mas kus pravdy, ze su aj easy sativy, a ze zalezi, ako vyzera matka a ake mala podmienky, ale mas urcite vlastnosti zastupene v sative a indike (vetvenie, internody, velkost, plocha listov, dlzka..atd) a tam prave zalezi od phenotypu aky si vychytal, ktory je zalozeny prave na obsahu sativy a indiky, resp. recesivnych a dominantnych genoch. Ja som v poslednom kole nasiel 5 phenotypov z 5 semien, kazde inak vypada, trochu inak chuti a ma iny efekt, viac sativa, viac indika, niektore su perfektne 50:50 crossy. Zaujmave zalezitosti okolo tych genetik, mystika a veda sa spaja v jedno :D Ale to uz zo mna hovori asi to AKxNL :D
Zdenda89
doporucil bych critical ++ paradní odruda, samozrejme citit je, ale ma bajecny vynos...
Klidecek
No moje vášeň proto udělat svět hezčí sobě i lidem ve svém okolí, byla díky dlouholetému vymývání mozků stopnuta mými rodiči..

A ani po shlédnutí velice pěkného dokumentu, zlepšení mého fyzického i psychického stavu, byli proti.. (Hold i špatná zákon berou vážně..Naštěstí si k sobě s Maryjane cestu vždy najdeme, sice přes peníze, ale co nadělám :) )
http://www.youtube.com/watch?v=4nC5RMvFOIs
(doporučuji :) )

Nejvíce se mě ale dostala perlička, když mi otec na to že kouřím řekl "to je jed ne ? " přitom sám kouřil 25 let cigarety (tabák) :D

Velice děkuji za vaši ochotu a trpělivost se mnou a i když vaše rady nevyužiji teď tak jednou v budoucnu ve vlastním hnízdě budou určitě k užitku ;)

Mír a láska s vámi :)
Klidecek
Nicméně mě opět popadla touha vidět jak to roste na živo a nebo se o tom dozvědět aspoň víc ( já věděl že sem nemám vůbec chodit :D )

máte někdo zkušenosti s tímto hydroponickým systémem ?
https://www.growgarden.cz/hydroponi...-6-rostlin.html
Klidecek
Tak hydroponii zatím ne..

Ale chtěl bych se zeptat jak je to s pěstováním více druhů MJ v jednom boxu ?

Samozřejmě obě budou jen feminizované ( je mi jasný že když jedna bude auto které, se svítí jinak jak normálu tak to nemuže bejt pod stejnou lampou :D )
Ale zajímalo by mě jestli v tom jsou nějaký rizika :)
Příklad: 3x Jack Herer 2x White Widow
ribo
V pohode môžeš mať viac modelov, ale sú menšie komplikácie pri ukončovaní. Každý model zreje trochu inak, takže si hlavne veď dobré záznamy a naštuduj o daných modeloch čo sa dá (tu na groweri nájdeš asi každý model, tak to odkukáš). Ak chceš dávať ku koncu kvetu aj napr. 48 hodín tmy, tak budeš možno potrebovať nejaké vetrané miesto, kam dáš finišujúci model, pokiaľ na druhý - ešte zrejúci - stále svietiš.
Čiže vyberaj modely, ktoré majú čo najpodobnejšiu dĺžku kvetu a stavbu rastliny, aby ti jeden model neprerástol druhý aj o 30cm... (Čo by mohol byť ppre teba problém, keďže asi nepôjdeš nejakú 400W HPS, ak nechceš aby o tom rodičia nevedeli...)
Klidecek
Jo tak to mi nedošlo :)
No rodiče to práve už asi dokáží pochopit, trvalo to +- rok ale i to je dobrý :D
Já až někdy v budoucnu pojedu tak pojedu pod 250W ;)
Klidecek
Ještě bych se chtěl zeptat..

Pokud pojedu bez zvlhčovačky je reálné na 8 hodin vypnout odtah z boxu ?

Nastavil bych světlo tak aby i ve fázi růstu 18/6 bylo těch 6 hodin tmy ve stejném časovém úseku jako je vypnutí ventilátoru z důvodu tepla..
Bude to v pokoji kde se spí a když to bude hučet tak to asi bude někomu vadit :)
koles
Možné to je, ale není to optimální.

Přísun čerstvého vzduchu je pro rostliny důležitý, ale to asi víš..
Klidecek
mě je to jasný zkusím ještě nějak vyřešit odhlučnění :)

EDIT:Tak snad by se mi to podařilo v nejhorším nějak podomácku zaboxovat :-) Uvidím jak ten odtah bude hučet.
Klidecek
Chtěl bych se ještě zeptat na další asi triviální dotaz..

1.Jak se to dělá s elektřinou v bytě ?
Já elektrice nerozumím vůbec.. To si vezmu prodlužovačku natáhnu jí k boxu a do ní zapojím všechno potřebný ?
Nerad bych kdyby mi to tu vyhodilo pojistky v bytě a tata na mě vyletěl co zase dělám :D Nebo nedej bože v celým paneláku..

2.Je nějak nebezpečný napojit jednu prodlužovačku do druhé a až do té druhé zapojit věci na grow?
Jak se totiž dívám tak tu nikde nemám poblíž klasickou zástrčku ve zdi.. jedna tu je ale to vypojit nemůžu.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Klidecek
Ještě bych se chtěl zeptat..

Pokud pojedu bez zvlhčovačky je reálné na 8 hodin vypnout odtah z boxu ?

Nastavil bych světlo tak aby i ve fázi růstu 18/6 bylo těch 6 hodin tmy ve stejném časovém úseku jako je vypnutí ventilátoru z důvodu tepla..
Bude to v pokoji kde se spí a když to bude hučet tak to asi bude někomu vadit :)


Vypínání ventilace je vždycky spíš mínus než plus. Na růstu ještě dejme tomu, ale v pokročilejším květu už si to nebudeš moct dovolit. Tu ventilaci si odhlučni tak, aby ti nevadilo když pojede nonstop. Jakejkoliv pokus tohle obechcat = plíseň a smrad po celym bytě, když nepujde vzduch přes pacháč.
Klidecek
mě je jasný že je to mínus a na škodu kytiček, ale snažím počítat s každou možností co nastane.. těžko se to vysvětluje :D a to sem si zrovna dal :D
Více méně jsem se dívl dálp o odhlučnění a kromě zaboxování ventilátoru jsem oběvil Sonoflex místo Auflex.. Je to dražší ale mělo by to zase poskytnout nějakou izolaci :)
Popřípadě nějak zaboxovat celý box nějakým polystyrénem ale to nevím kde bych scháněl takový plachty a co teprve utěsnil aby to bylo funkční :D
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Klidecek
mě je jasný že je to mínus a na škodu kytiček, ale snažím počítat s každou možností co nastane.. těžko se to vysvětluje :D a to sem si zrovna dal :D
Více méně jsem se dívl dálp o odhlučnění a kromě zaboxování ventilátoru jsem oběvil Sonoflex místo Auflex.. Je to dražší ale mělo by to zase poskytnout nějakou izolaci :)
Popřípadě nějak zaboxovat celý box nějakým polystyrénem ale to nevím kde bych scháněl takový plachty a co teprve utěsnil aby to bylo funkční :D


Veškery info o odhlučnění tady je, stačí mít snahu ho najít ;) Já ventilaci nevypínám vůbec a ani bych to nikomu nedoporučoval. Lidskej faktor vždycky způsobí nějakou chybu a například přes léto může výpadek ventilace znamenat rychlej konec.
yara
No a než na jaře přijde faktura od ČEZu, tak jim udělej aspoň jednu mastičku na bolesti atp., aby byl důvod pěstovat. Spotřebu si jistě spočítáš. :)
Klidecek
Jo s pálkou za elektřinu počítám :) Ale mě spíš zajímala ta bezpečnost rozvodu elektřiny jak jsem se ptal výše :D
12345
Tak podle toho co na tu prodluzku planujes povesit ..jestli to 4 kilo jak pises na zacatku, tak obecne doporuceni je spinat pres stykac, takze spis nez prodluzku kup CYKY 2,5 mm prurez, a pres věnečky si to rozved do novych zasuvek - to musis vedet ty co vsechno budes chtit zapojit.

Pokud bys jel mensi přikon, da se i pres prodluzky, ale bacha na kvalitu, radsi priplatit par korun, lowcosty ojebavaji co jde .
Klidecek
No právě jsem nad tím přemýšlel co všechno bude v té prodlužce.. Mělo by to být asi toto:

Odtah: TT125
Světlo: Sunmaster 250W Dual spectrum

Jinak tam asi nebude podle mě nic, ale je možný že mi něco nedošlo, proto jsem tady :D Takže určitě pište na co sem zapomněl a nedomyslel :D

A prodlužovačku bych mohl pořídit přepěťovou doma jednu máme u počítače :) třeba tuhle..
www.mall.cz/prepetove-ochrany/apc-surgearrest-p5b-fr-5z?v=472503
Jen se chci zeptat ta zásuvka má zabránit tomu, že v případě přetížení (blesk nebo nějak jinak) kdy by se mi za normálních okolností zničil odtah a světlo ta zásuvka zamezí průchodu elektřiny a tím zabrání zničení ?

12345: Já si toho neskonale vážím tvé ochoty a děkuju moc :) ( i všem ostatních samozřejmě ;) ) Ale jak jsem řikal elktrika není moje kamarádka takže když se mi řekne "spinat pres stykac..kup CYKY 2,5 mm prurez" Tak jsem z toho trošku v lese :D Ale něco si o tom pohledám a dám vědět ;)

Odhlučnění snad už zvládnu něco jsem o tom pohledal zeptal se ;)

Vím že se strašně naotravuju, ale radši se zeptám na každou pitomost abych toho co nejmíň pokazil a nemusel třeba nějaké věci dokupovat na poslední chvíli atd. :)
Klidecek
Chtěl bych se zeptat když budu zaboxovávat ventilátor a budu to chtít vyplnit Rockwool Airrock ND ( dočetl jsem se o tom tady) kolik myslíte že by měla být ideální tloušťka té vrstvy Rockwoolu v krabici ? 100 ? 60?
Ještě jsem uvažoval koupit rouru sonoflexu širší než ventilátor a obalit ho tím a zbytek místa vyplnit rockwoolem :) Je to totální capina, nebo by to mohlo fungovat ? :D
Zdravím
Jsem tu nový a za sebou mám dvě sezóny outu. Na tento pěst padla volba na AF odrůdy. Četl jsem tu, že AF odrůdy nemá moc cenu hnojit na růst, ale raději namíchat pořádný substrát. Proto jsem se rozhodl si namíchat vlastní a hnojit jen na květ. Do květináče se plnil obyčejný zahradnický sub. a nějak jsem složení neřešil. Vlastní kompost nemám.

,,Vymyslel" jsem si toto složení (skoro stejný je ve FAQ až na ten pre mix):
-zahradnický sub. 30l
-kokosový sub. 20l
-perlit 10l
-BioBizz pre mix 5l (takovej kyblík to je)

Bude to kytkám vyhovovat? Nikdy jsem takovou věc nedělal. Dik.

Pyro
koles
citace:
Původní příspěvek od Pyroxid

Bude to kytkám vyhovovat? Nikdy jsem takovou věc nedělal. Dik.


Jasně, udělej to přesně tak. Hnojivo na květ můžeš ve snížených dávkách použít za nějaký ten týden ještě než kytky začnou opravdu kvést. Obsahuje ostatně to samé jako hnojovo na růst - jen v jiném poměru


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma