Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Prvý Grow 400W - Klikni zde pro originální téma
noex
Ták som postavil skriňu o ktorej bude následný fotoreport. Je to môj prvý pěst (ani out), tak som vďačný každej dobrej duši, ktorá poradí :) .

Rozmery (v/š/h) : 177 / 117 / 66
Svetlo: 400W (mám od ruky aj so štartérom atď + otázka na konci)
Odfuk: SUNON A2175-HBT.T, Air Flow - 302.42 m3/h
Prífuk: 2 x NMB 4715MS-23T-B50, Air Flow - 2.88m³/min
Stínidlo od ruky
Filter od ruky
Plagron All MIX
Odrezky dohodnuté zo záhradnického bazaru .)
stolový ventilátor na ofuk
izotermická fólia z lekárne
atď

http://oi47.tinypic.com/2mx3ej9.jpg
noex
jedna fotka, jeden príspevok ja divný pomer ale budiž.

Toto je na odsávanie, je to dosť šupa a robí to veľký hluk , ale prekvapko ešte len príde
noex
Prífuk
noex
k tej vzduchotechnike. na začiatku som mal problém, že prífuk mal vačší airflow jak odfuk, takže som musel utesniť všetky škáry a všetky diery.
+ ěste jedna
noex
Prekvapko:
keď som to prvý krat zapojil strašne to hučalo, tak som si poriešil auto transformátor a teraz mám možnosť regulovať tak hluk, tak aj airflow samozrejme. :)
noex
pohľad zo zadu
noex
moje otázky sú:
1. mám svetlo od ruky a ako som sa infromoval, vraj nedá sa zistiť či je výbojka ešte použiteľná bez zakúpenia dráhého metra. Oplatí sa mi kupovať novú? Mám 2x 250W a jednu 400W. Môžem jendu z nich mať na rast a potom novú na kvet?

2. nemám podložky pod kvetináče, môže to byť jedna podložka vkuse? alebo radšej každá samostatne?

3. zatiaľ som nemal čas sa dostať k otázkom substrátov a enzýmov a toho všetkého tu na growri, ale aj napriek tomu som si kúpil ten ALL MIX PLAGRON 50l... zlá voľba či ani ne? :)
Luigi zahradník
Ahoj
1) k těm vybojkam je to dost spekulativní, pokud jsi to koupil od někoho kdo je na bílé listině a řekl ti že jeli třeba 2 kola tak nekupuj nove, pokud je má černé listině tak bych tomu nevěřil, je to prostě těžko říct, může se ti stát že to praskne a pak je to v pr.... Takže se musíš rozhodnout sám jestli riskovat. Každopádně bych dal na růst 250w a květ 400w když máš tu možnost.

2) podlozka může být v celku

3) plagron dělá dobré věci celkově takže v tom problém nevidím, jen to ze začátku nehnoj ať to neprehnojis

mirage
Ahoooj

Líbí se mi jak si někdo sám něco vytvoří K+
k bodu číslo 1. bych řekl asi tohle, že jde spíše o tvou finanční situaci, a sehnat si 400W lampu (pokud už máš stinitko,E40,kabely) tě vyjde na par korun, pokud nevíš co to máš za lampy a není to tam ani napsané, tak bych radši těch pár stoveček investoval. Já osobně jednu pod lampou co ma oba dva spektra, tedy, že ji nemusím měnit, když přepínám na květ. Každopádně klidně můžeš mit 250W na růst a 400W na květ. Už jsem viděl u pár lidí, že grow praktikovali s usporkama a květ jeli na silnějším sodíku

K bodu číslo 2: Řekl bych, že bude určitě lepší mít pod každý ten květináček vlastní podtácek, to už je podle toho, do jaké míry to chceš všechno řešit a jestli budeš vodu co proteče třeba měřit. Každopádně i zacházet se ti s tím bude lépe, když budeš mit pod každým samostatný.

K bodu číslo 3: Já jsem dlouho pěstoval venku, ale vždycky tak, že jsem si dával vlastní hlínu, taky jsem používal jednou ten co sis koupil, ale smíchal jsem ho s normálním nezhnojeným substrátem, je to sice předhnojene na 6 týdnu, ale stejně tam nebude všechno. Výběr to není špatný, ale já jsem to vždy michal. Jinak k té tvé otázce ohledně enzymu apod určitě myslíš asi i hnojiva můžu říct jediné, že je spousta kvalitních hnojiv, rozhodně ti doporučuji kupovat i přídavky jako enzymy,root stimulatory, bloom ext apod, nejenom 3 složkové hnojivo. Já jsem například na out v hlíně používal celou kolekci od AH, kterou teď zkouším i v mém prvním IN pod 600W. Mam AH grow,bloom,micro,root stimulator,bloom excalator,enzymy+ a jako postřik na listy ( Mohu určitě doporučit ) použivam vitalbio, levnější než phytamin a mam s ním i lepší zkušenosti. Každopádně vždycky záleží jak k tomu přistupuješ, když jsem pěstoval venku, tak jsem řešil úplně všechno od EC zalivky, PH, Ph v půdě atd. Je to jen na tobě jak se k tomu postavíš. Nejsem žádný znalec, ale rád poradím, pokud to k něčemu bude. Tak držím palce, ať ti to vyjde ! :) Měj se hezky

PS: Hlavně to na začatku nehnoj :) kvůli tomu předhnojenému substrátu :) ať to nespálíš.

S pozdravem K.
noex
tak zistujem, ze to nebude az taka fun jak som si myslel :/
dnes som bol po rizky. FLO od djshort.
zistil som ze nemam dost hliny tak som ich nasadil aspon na chvilku po dvoch do jedneho kvetinaca.
na spodok som daval keramzit asi tak 2 cm premiesany s hlinou
po vrstvach som to aspon oprasoval vodou lebo ani neviem ci to mam na prvy krat poliat (zda sa mi byt dost vlhka ta hlina)
prikladam obrazky
NaprcanyKacer
nemusis to primo zalivat (konvou nebo z flasky) ale jen tu zem zvhlci postrikovacem. proste at neni mokra ale at je vlhka. a nenechavej dlouho u sebe dve kytky v jednom kvetinaci, mohly by se ti proplest koreny a pak by jsi je zbytecne potrhal. a neboj, holky to prezijou. precejen je to plevel :)
noex
tak som to postriekaval tym rozprasovacom a listy vyzeraju trocha popalene viz foto
noex
Tak je tu tretí deň. Rastlinky vyzerajú celkom dobre.

Hlavne keď prišla jedna z nich, vyzerala úplne mrtvo už. Stonky slabé, ovädnuté, lístky len ležali na zemi. Podložil som teda stonky, takými paličkami a smerom ku koreňu som striekačkou pichol vodu s PH nejakých 6,2 (len som ju prešiel cez kondenzačnú kanvicu na odstraňovanie vodného kameňa, predtým mala voda PH okolo 7čky). Rastlinka obžila za necelú hodinu, prerástla podporné paličky a od vtedy si tu žijeme :)

No a tak som začal riešit to PH. Teraz im striekam už všetkým vodu s PH okolo 5,7 - 5,9. (striekačku mierne pichnem do hliny, smerujem na rockwool a proste to tam pustim)
Okrem toho som mal strašne nízku vlhkosť okolo 35%, tak som kúpil zvlhčovač, že to zvýšim aspoň na nejakých 70% :/ Bohužiaľ to bola blbá kúpa :/ som schopný zvýšiť ju len na 45%. Zvlhčovač : SENCOR SHF 900

Väčšine rastliniek sa lístky krútia smerom dole. Čo to znamená?
Inak ich moje amatérske oko vyhodnocuje ako celkom zdravé :) len sem tam nejaký hnedučký koniec lístka, ale fakt len málinko

PS
nejde mi pridávať fotografie. Hádže to hlášku ako no post specified, notify webmaster. alebo nieco. tak prikladám apsoň link no

http://oi46.tinypic.com/2drt11k.jpg
mirage
Ahoj

Mužu tě poprosit o info?
Jaká je min a max teplota v boxu přes den a noc?
jaká je min a max vlhkost přes den a noc?
jak vysoko nad rostlinkama máš lampu?
Máš nějaký ofuk?

S tím zaliváním se zas tak neser, já mam v hlíně odpěstované hodně, sice venku, ale vždycky jsem pěstoval v květináčích.
Dělej jednu věc a to takovou, zalivej každý květinač tak, aby si zalil celý prostor květináče, stačí málo. A já doporučuji suché a mokré dny. Takže zaleješ a necháš kytky vyschnout úplně a pak zase zaleješ, takže nemusíš řešit jak často zalívat, ale jen až bude sucho. Tak jsem to dělal já a nikdy žádný problém.
noex
citace:
Původní příspěvek od mirage
Ahoj
Mužu tě poprosit o info?
Jaká je min a max teplota v boxu přes den a noc?
jaká je min a max vlhkost přes den a noc?
jak vysoko nad rostlinkama máš lampu?
Máš nějaký ofuk?


Vzduch mám poriešený celkom dosť... dole mám 2 prífuky a hore za filtrom jeden na odťah. Všetko sú to celkom silné ventilátory, ktoré regulujem podľa momentálnej nálady cez autotransfromátor (niekedy to pustím silno a v noci zase tichšie(spím pri tom) )
plus mám ešte jeden stolový ventilátor na ofuk, ten púštam len zriedka (dosť hučí)

Čo sa teploty týka je tam stále cca 22°C. (ked je svetlo viac fúkam, keď je tma tak menej) a vôbec si teda neviem narábať. mám ju v izbe takže celko mrpeberá tú moju izbovú teplotu nonstop

Vlhkosť som začal riešit až včera (kúpil som ten zvlhčovač)
Mám tam tak 45% za svetla ( v noci som to ešte nečekoval)
+ teraz som nechal vetráčiky len tak ležerne sa točiť a dostal som vlhkosť na 55% zatiaľ najviac čo som mal.

Lampa je 107cm nad vrcholkom najvyššej rastlinky.

Skúsim tie suché a mokré dni + teraz odchádzam na výletik na 2 dni, tak tie suché dni asi mať budú :)
noex
dear growers.
mám tu štvrtý deň a rastlinky majú maličké chyby krásy. prikladám aj fotku a rád by som keby ma niekto buď to upokojil a napísal, že to je v pohode alebo mi poradil ako to uzdraviť ak je to zlé :)
vopred vďaka

á včera som odstrihol jednu vetvu(? no proste stonka a z nej tri lístky) . stonka bola oveľa nižšie ako ostatné a tak som si povedal , že je to dobrý nápad.

kedy mam začať zastrihávať a ako vlastne? FIM alebo normálna cesta? čítal som tu nejaké diskusie, ale väčšina z pred pár rokov a ja nejako radšej aktuálne infošky.
Ruller
mas pokroucene listy a spalene spicky podle me prehnojeny.
Zastipovani bych ti doporucil si to vyzkouset. treba 2 fim a 2kytky normal
noex
citace:
Původní příspěvek od Ruller
mas pokroucene listy a spalene spicky podle me prehnojeny.
Zastipovani bych ti doporucil si to vyzkouset. treba 2 fim a 2kytky normal


ja to zatiaľ nehnojím vôbec, ale mám predhnojený ten plagron no, takže keď to je v tom tak s tým asi neurobím nič zatiaľ.
Ruller
to asi ne, je to predhnojeny pry na 6 tydnu.
puda ma EC 2 tak taky zalezi cim to zalevas, ja mam v kohoutku EC 1.7 takze sem daval destovku
noex
ak správne počítam baby už majú 17 dní a mne sa zdá, že na ich vek veľmi nerastú.
noex
no mám tu 17. deň a baby sa mi zdajú menšie jak by byť mali no.
ale mám tu aj iný problém. 2 kytky sú stále choré, už od začiatku jedna mala najviditeľnejšie chyby a tá druhá bola jej suseda. mal som ich po dvoch v jednom kvetináči ... už som ich ale porozsádzal (musel som dokúpiť hlinu).
vôbec neviem v čom je problém. ostatné sú celkom fajn aj keď majú nejaké podivnejšie listy.

(v plnej veľkosti je celkom vidieť o čo ide, je dosť ťažké fotiť rastlinky)
noex
+ fotka podľa mna vydareného FIMu
+ po kope http://oi49.tinypic.com/win4ex.jpg
Ruller
to co mas jde vypestovat za tyden.. bud si nejak poskodil koreny nebo si nekde udelal chybu. Zalevas ze ti trochu vody vytece spodem?
noex
citace:
Původní příspěvek od Ruller
to co mas jde vypestovat za tyden.. bud si nejak poskodil koreny nebo si nekde udelal chybu. Zalevas ze ti trochu vody vytece spodem?


ani nie myslim. ja som praveze im nechal teraz preschnut pôdu, lebo keď sme presádzali tak mi kamarát poovedal, že ju mám strašne mokrú.

táto chorá ma ale trápi viac, ja rád počkám nech aj rastú dlhšie ale toto vyzerá , že to neprečká. už taká je príliš dlho. ale rastie najrýchlejšie asi
noex
pomalicky vyrastli. niektore sa tahaju do vysky, niektore do sirky. to bude asi amaterskym zastrihovanim. furt nehnojim a budem asi hnojit az kvet (nemam peniazky a su tam predhnojene hliny). polievam tak aby pretieklo kus vodicky dole 50/50 .. prefiltrovana voda / voda z kohutku = PH cca 6.5 - 6,8 myslim
vlhkost je tam 70% skoro furt. teplota cez den 22 a v noci asi 18

(fotka je stara asi 2 dni. ale teraz ma najvyssia asi 22cm a najnizsia 14.5cm)
noex
a k tomu orezavaniu. neviem co robit s tym vyskovym rozdielom. tu fotka najvyssej rastlinky plus detail na vrsok. mal by som to FIMnut? tie co som zastrihaval sa pekne "kosatia" pri nizkych vyskach, maju vela vrcholkov. ale tieto vysoke sa mi proste tahaju len hore
noex
na pôde som si včera všimol niečo neobvyklé... keď som do toho štuchol nejaký malý biely hajzlík sa predomnou skryl hlbšie do hliny :/
tak som zistil , že to je na všetkých kvetináčoch a to bol teda šok. ono to tam muselo byť už dlhšie, ale prehliadal som to.
hneď som nagooglil niečo na pleseň.
a teda malo by to byť z vysokej vlhkosti a z tepla. (to všetko sa odporúča na dobrý grow)
hneď v noci som odstránil vrchnú vrstvu hliny z každého kvetináča a nahradil novým substrátom. vypol som zvlhčovač a pustil ventilátory na plno (hučí to teraz jak sviňa, ja som to mal pustené tak na 30% asi).
nechám to teda preschnúť no.
ale čo s tými muškami? mohlo to naklásť aj vajíčka, ale súčasťou môjho substrátu sú aj také malé biele čiastočky niečoho čo vyzerá presne ako vajíčko, takže nemám šancu to odlíšiť.
máte skúsenosti? mám tam najebať nejaké chemka? :-/
noex
vypol som zvlhčovač. mechanicky som odobral plesnivú pôdu. ventilátory som pustil na max. doplnil som novú pôdu.
fungovalo to celkom fajn ale pleseň je nazad. :/ aj mušky sa vrátili.

okrem toho som sa dozvedel, že i na našich kvetinách na okne, aj na bylinkách (ikea) je veľmi podobný povlak (na jednej to prešlo i na stonku)

+ keby sa chcel niekto vyjadriť k ym mojim problémom, mohol by spomenúť i nejaký odhad, že kedy prepnúť na kvet:o
noex
na pleseň som skúšal postrek s hypermangánom a myslím, že to aj trochu pomohlo, ale medzitým som problému mušiek a lariev nastavil vyššiu prioritu. hypermangánu sa veľmi nebáli a kúpil som teda peroxid vodíka 3% koncentrácie z lekárne za nejakých 50 kaček.
dnes som to prelial druhý krát. roztok robím z koncentráciou nejakých 20 kvapeik na 0,5l. myslím , že vo väčšine kvetináčov to pomohlo ale jeden je strašne zasratý tak tomu som nadelil trocha vyššiu koncentráciu (35 na 0,5l)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma