Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Muj prvni Grow ! - Klikni zde pro originální téma
kuchynak
čusik tedka zacinam muj prvni indoor a uvitam vase rady !

VYBAVENI :

Dark Street II 90x90x160
předřadník ELT Arce 400W
Sodíková výbojka Sunmaster 400W Dual spectrum
Kompletní stínidlo set 47x47cm Hammered
Ventilátor Hurricane klipsnový 18cm
Set hnojiv Jungle in da box (3x 250ml)
4x Květináč 6,5L
Kokosový substrát U-Gro brick 11L
Odtahová ventilace TT 125
Pachový filtr Can-Lite 150 industry!
Aluflex 127mm
Vlhkoměr/teploměr se sondou 2m
Ultrazvukovy zvlchcovac

Seminka L.S.D - Barney´s Farm Seeds převážně Indica 1/5 přežilo
Rizky 3 Jack H. a 3 Flo
kuchynak
od 7.2 jedu 18/6 teplota/vlchkost den 27/33 noc 15/60
kuchynak
box
kuchynak
pachac,odtahovka
kuchynak
vlchkost den nahozena na 56 %
Scroo
LSD je luxus budu sledovat .. jinak cim ted svitis ? a pres noc by to chtelo neco udelat s teou teplotou 15 uz je dost malo ......
kuchynak
Sodíková výbojka Sunmaster 400W Dual spectrum
Scroo
to jako svitis na ty prazdne kvetinace 400 wattama ? by stacila usporka tak 30w ..... ale pokud mas elektriku zadara tak proc ne
kuchynak
spotrebu neresim
Scroo
Aha tak to potom jo :) se nekdo ma :) no az vylezou tak je drz hlavne od lampy dal at je nespalis ..... a pres tu noc zkus nejak pritopit pac v 15 to uz snad vubec neroste a zbytecne se protahne doba rustu ale kdyz teda elektriku neresis tak tam hod nejakej primotom
kuchynak
jo uz to resim
kuchynak
Tak s 5 LSD seminek se probudilo 1 pořesil sem rizky 3 JH a 3 FLO
kuchynak
Tedka se mi zacali na rostlinkach zluty skvrny a listy sou dost suchy !
kuchynak
viz.
Hlava
To je mokry od tý zvhčovačky ??
kuchynak
ne jedno za den to posplicham zvhl.
muze to byt chlorem ve vode ze je malo odst.?
mirage
Ahoj

Určitě by nám pomohly nějake údaje. Nic moc tu nepíšeš..:)

Ph vody z kohoutku ?
Ph zálivky? (hnojiva + voda z kohoutku)
Výška lampy od vršků rostlin?
Teplota na vršcích rostlin?

No snažíš se nějak řešit ty extremní rozdíly mezi dnem a nocí ? Protože teplotní rozdíl mezi dnem a nocí 12°C je podle mě už hodně za hranici snesitelnosti květinky. Za druhé máš tak samo výkyvy vlhkosti. Malé kytičky potřebuji minimálně 70% vlhkosti, nejlepší je kolem 80%.. a tobě se střídá jednou 3O% podruhé 60% ! To je taky třeba vyřešit.

K tomu postřiku, to, že stříkáš na kytky vodu a není odstátá, v tom bych problém určitě neviděl. Obsah chlóru v domácí vodě - pitné vodě, stejně nepřekročí nějakou nebezpečnou mez. A toho chlóru tam opravdu moc není :). ALe jestli už na kytky něco stříkáš tak zkus třeba VItalpower bio. Použivám ho, levnější než phytamin a mám s ním jen dobré zkušenosti. HOdně pomáhá zdolat kytkám stres :) Což ty je teď stresu vystavuješ, takže by se ti to přidalo. No snad to nějak vyřešíme a kytky budou spokojeně růst. Zatím se měj a přeju štěstí.

Jo a jinak nejspíše máš odtah zapnutý pořád a natvrdo v zásuvce viď ? Ja používám tohle http://www.eshop-rychle.cz/unishop/...egulator-vykonu

Mam to nastavene asi polovinu výkonu. Koupil jsem cooltubu. Takže nemám moc velké rozdíly v teplotách a vlhkost mi to taky hned nevysaje :D...
Jen by mě zajímala jedna věc. Kde máš vlastně ten stan, že přes den se 400W máš 28°C a přes noc máš 15°C ? To mi nějak nesedí. Maximálně, že to máš v pivnici, kde se přes den topí :D a večer ne....

S pozdravem K.
kuchynak
ok dikec

Ph vody mam okolo 6 -7 , zalivku jeste nepouzivam , lampu mam asi 20 cm na rostlinkama a teplota 23 - 28 pres den a teplotu pres noc uz sem vyresil mam okolo 19 - 21 a ten odtah mam zapnute jenom pres den vlchkost nebere , vlhkost pres den i noc 70 -85
mirage
Ahoj

Takže to, že ti rostlinky začly žloutnout zapřičinilo spalení. Nad tak malýma kytičkama, které teprve vykukly z hlíny, mít 20cm 400W lampu je MOOOOC, navíc nemáš ani cooltubu, takže teplota v boxu může být 28°C ale 20cm pod 400 na kytičce může byt i 32°C ,-) a to už je fakt problém... Malé rostlinky právě nepotřebují vůbec skoro. Normálně tu lampu zvedni na 80-90cm... snižuj až budou větší. Ph okolo 6-7 je docela dost velký rozsah :D Při 6,0 kytky pracuji normálně a při 6,9 začinajii stagnovat, přestávají brát živiny a pomalu umírají :). PH si prostě musíš hlídat, to je základ spolu s vlhkostí a teplotou..

Teploty už máš celkem dobré. Vlhkost je taky dobrá, ale klidně bych na tak male rostlinky mastil i 90% :D :D
Důležité je teď hlídat to PH, zvednout lampu.

A s tou zálivkou... ty jsi zatím jen na čisté vodě z kohoutku ? Ono je to jedno jestli je to roztok voda s hnojivem nebo jen voda z kohoutku, hlídat to Ph musíš taky. Zkušenosti s JIB sice nemám, ale kdybys jim už tam trošku nalil, stačí mala koncentrace, tak by jim to určitě neubližilo :)
kuchynak
ok dik moc lampu sem dal výš a nato ph musim jeste prikopi papirky
mirage
No, to je podle toho kolik máš financí. Ale ty papírky a nebo ta zkouška s vodou atd. Taky tě to vyjde třeba na 100kč... Na papírky a podobné věci bych se opravdu vysral.. Stejně to neměří moc přesně..

A při tom stači nějaky činský PH metr... třeba tenhle http://aukro.cz/digitalni-ph-metr-0...3018478613.html ... Já ho mám, měl jsem i jiné lepší. Ale přijde mi to stejné, když se o něco staráš, tak to vydrží. A jsou k tomu kalibrační roztoky 2 a šroubovak na kalibraci. Můžu jen doporučit pro ty, co neoplývají penězma. Tak jako já :)

Jinak na tu lampu si vem metr a dej ji tak na 75 cm, bych řekl, že ideal pro takové rostlinky :)
V pěstováni ve skříni je třeba hodně hlídat každý detail no. Pak jsou výsledky.

Zkus nad tím popřemýšlet (:. Měj se
kuchynak
dik moc za rady
Ruller
ja bych si jen na oko opravil tu hadici s vyvodem. urcite to jde udelat aby to nebylo tak zlomeny.
Kdyz meris teplotu tak ne skriple cidlo pod kytkama mezi kvetinacema ale dam si dratek nebo spejli a dam to do urovne spic...
Podle me maji i kytky malo zivin, protoze ten kokos ma v sobe jen houbu na ochranu korenu.Pro zacatecnika je lepsi predhnojena puda
yara
Já vidím na prvním fotu teploměr na zemi a na něm 27°C. Kolik stupňů je asi tak u kytek?
kuchynak
teplomer je uz navrchu u kytek 28 cel.
kuchynak
co byste poradili za hnojivo ?!
Connoisseur
čau,
já používám ,,B'cuzz A+B coco'' a k tomu ,,ATA PK 13-14''. Je to za dobrý peníze dost muziky. Nemá asi cenu s tím ze začátku nějak laborovat, čím jednodušší hnojení, tím míň toho můžeš pokálet.
Důležitější než značka hnojiva je Ph zálivky a za tím si stojím. Nepodceňuj Ph.
tak ať se daří

PS: Nelej do kokosu vodu bez hnojiv, je to blbost, protože kytka má hlad a v kokosu žádné žrádlo není. Hnojit to musíš... jak šlak... :)
kuchynak
tedka sem doma nasel Plagron - alga bloom muzu to pouzit ?
rodnaxor
citace:
Původní příspěvek od kuchynak
tedka sem doma nasel Plagron - alga bloom muzu to pouzit ?


To je na kvetení. Ty potřebuješ na růst. Přečti si tu faq.
Buffalo
čím hnojíš? v jakých intervalech a v jakých dávkách?
Bysvk
ako bio hnojivo by si mohol bôbovite rastliny-napríklad fazuľu zakopať aj s koreňmi ho zeme-tvoria dusík, ale tak radčej si kup na rast daky s vačším obsahom dusíka :)
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od Bysvk
ako bio hnojivo by si mohol bôbovite rastliny-napríklad fazuľu zakopať aj s koreňmi ho zeme-tvoria dusík, ale tak radčej si kup na rast daky s vačším obsahom dusíka :)


myslím, že bude jistější koupit osvědčené hnojivo u kterého může řídit dávkování a poměr jednotlivých složek v průběhu života rostliny.
Samozřejmě tu nechci hanit zelené hnojení, ale to je vhodné spíš na pole nebo na zahradu.
takže pěstu zdar
Hopík44
citace:
Původní příspěvek od kuchynak
vlhkost pres den i noc 70 -85 [/B]


S tou vlhkostí bych to nepřeháněl, jestli mají dobře vivynutý kořenový systém naco takové vlhkosti? Budou pořád mokré. Stačí tak do těch 70% max. Hlídal bych hlavně to PH a hnojky.
Nedáš nějakou aktuální fotku?
kuchynak
na rust hnojim jung in da box . zalivku davam jednou bez hnojiv a pak zalivku hnoj. na rust
kuchynak
.
kuchynak
..
kuchynak
...
kuchynak
....
Ruller
je to nejaky maly na to ze to bude mit 3 tydny, pokud mas aktualni foto
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od Ruller
je to nejaky maly na to ze to bude mit 3 tydny, pokud mas aktualni foto


Nejen, že je to malý, ale navíc je to nezdravý... je to hnus velebnosti... :) kokos musíš hnojit už od začátku, musíš upravovat Ph zálivky a zalévat každý den.
Pamatuj, že čím víc infa dodáš, tím spíš ti někdo poradí. Když se tě někdo zeptá, jaké máš Ph a ty odpovíš ,,mám cca 6-7''... noo... a kdo neee. Musíš být přesný a podat dostatek infa --- to není tak složité.
PS: Kup si Ph metr a upravuj zálivku na 5,8(kokos)
tak ať to roste
kuchynak
Ph zalivky mam 5,9 zalivam kazde den
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od kuchynak
na rust hnojim jung in da box . zalivku davam jednou bez hnojiv a pak zalivku hnoj. na rust

IMHO hnojit musíš pořád, tím myslím každý den, jakmile kokos trochu oschne(ne, že to necháš přeschnout), naleješ jim tolik, že ti něco málo proteče spodem. Zalívat kokos jen vodou bez hnojiv je podle mě blbost, teda pokud nemusíš kytky propláchnout od solí... ale to už je jiná pohádka, ty hnoj furt a Ph drž cca. 5,8.

Co se infa týká, měl bys být víc iniciativní, piš všechno... Např: napustim 10L vody, nechám odstát, přimíchám tolik ml toho, tolik toho a tolik toho, změřím Ph, upravím kyselinou, znovu změřím Ph, nechám hodinu odstát, znovu změřím a upravím Ph, změřím teplotu vody a zaleji každou kytku iks litry roztoku až mi proteče xy vody spodem květníku... takhle už si možný rádce může udělat představu, co a jak děláš, eventuelně, co děláš špatně. Když ty napíšeš ,,Ph zalivky mam 5,9 zalivam kazde den'', moc to nevypovídá... řeknu Ph v pohodě, zálivka taky... takže by ty kytky měli vypadat k světu, ale to není pravda, takže začni pořádně popisovat vše co děláš... samozřejmě tě k tomu nenutím, je to tvá volba, jestli chceš, žij si dál svůj sen o vlastním dobrém hulení. :)

PS: jestli ti to zní zle, tak si to tak neber(u nás by se řeklo tak se neposer ;) ), já ti podávám pomocnou ruku tak neohrnuj nos a piš
Connoisseur
už to chcíplo coo...
Ruller
7 tyden pryč, tak jak sou na tom kytky?
DUBSTEP.Maniac
chlorem bych rekl ze ne :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma