Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
CFL Indoor set-up rady - Klikni zde pro originální téma
ribo
Zdravím, v pestovaní nie som úplny začiatočník, ale do in sa chystám prvýkrát. Už som prečítal dosť veľkú časť groweru, ale vždy sa nájde niečo, na čo sa dá zabudnúť.

Jedná sa o minigrow pod CFL, pravdepodobne ScroG.
Chcel by som, aby mi niekto skúsenejší vedel poradiť, alebo skôr povedať, čo si myslí o takejto zostave:

Skriňa: ešte nie je postavená, ale predstavujem si niečo ako 60x60x130.

Svetlo: Elektrox 200w red (2700k) - bude použitá aj na rast aj na kvet. (Rozmýšlal som o prikúpení 85w na rast, ale bolo by to asi zbytočných 30 eur na 20 dní používania... Čo som čítal nejaké thready, tak to išlo dobre aj pod red.)

Substrát: hlina (asi Plagron GrowMix 25l)
Kvetináče: 3,5l
Hnojivá: Biobizz Bio-grow a Bio-bloom
Ofuk: Hurricane ventilátor, 18cm list.

Genetika: Orange bud (fem) z Dutch Passion - 5ks

Aký by ste k tomu zvolili odťah? Postačí pasívny? Či sa mám prebrať zo svojho sna? :D

Ak sa niekomu bude chcieť, môže mi sem hodiť nejaké komponenty na zváženie, ale v rozumnej cene, mám obmedzené financie...
koles
Skoro určitě pasivní odtah stačit nebude. Pokud budeš mít vevnitř silnější větrák, stačí ti na odtah PC větrák - ale určitě tam nějakej aktivní dej.

Jinak k tomu nemám skoro nic, na začátek to stačí. Možná si sežeň kapky na měření pH (hlavně výtoku, abys podle toho mohl upravit zálivku, pokud to bude potřeba).
sailinder
zdarec,ja by sem ti doporucil na velkost skrine 60 x 60 x 130 dat tento ventilator: http://www.ventilatory-obchod.sk/ve...lator_-219.html mam ho aj sam,a mam na nom aj domacky robeny pachovy filter,a v pohode to funguje,mam o trosku mensiu skrinku ako budes mat ty,tento vetilator hod do 160 sonoflexu: http://www.biohobby.sk/sonoflex-160...cPath=71_99_182 a budes to mat aj odhlucnene,nic nepises o tom cim chces olepit skrinku,ja ti doporucujem toto: http://www.biohobby.sk/folia-diamon...l?cPath=185_113 k tomu substratu nezabudni na perlit,myslim,ze Plagron GrowMix ho tam nedavaju,ja osobne by som kupil v zahradkarstve substrat na pelargonie,1kokosovu briketu,a agroperlit,a spravil by som si vlastny mix hlina 60% kokos 20% perlit 20%,a mas to predhnojene aj prevzdusnene,aj sa ti to bude starat o vlhkost... model orange bud je preparadny,dobra volba...hnojky biobizz mam aj ja a urcite by som dokupil korenak, algamic a topmax,a mas to aj na tri thready,takze sa to oplati,tu su najlacnejsie: http://www.biohobby.sk/hnojiva-biobizz-c-64_70.html
ribo
koles - niečo na meranie pH asi aj bude. Priateľka študuje farmáciu, takže hádam aspoň nejaké lakmusové papieriky zoženie aj zdarma :)


sailinder - ten ventilátor vyzerá byť fajn, nevieš či je k tomu aj napájací kábel a pod.? Do elektroniky som trochu blbec, takže hľadám čo najjednoduchšie riešenia (a čo najlacnejšie :D)
Na oblepenie som si vyhliadol Myral-ovú fóliu (hrúbka 36 mm). Tienidlo tiež vyrobím z nej. To sú v podstate drobnostim preto som to tam nedopísal.
Nad hlinou som uvažoval dlhšie, myslel som, že ten GrowMix je u s perlitom. Keď nie, tak volím to zloženie čo si napísal. + dokúpim ešte nejaké živiny.
btw tvoj thread aj rady som už čítal viackrát (tuším som ti posielal aj k+), veľmi pekná práca ;)

Každopádne vďaka za každú radu, čo mi dávate. :)

Mimochodom stačil by odťah až na kvetovú fázu? Finančne by mi to viac vyhovovalo, keby box poskladám z dvoch výplat a nerád by som celý grow posunul ešte o mesiac.
sailinder
k tomu ventilatoru neni napajaci kabel,ale kupis dvojzilu,alebo ked mas staru snuru od magnetaku,su tam len dva srubky kde to pripojis,a nemas sa jak pomylit,taz RoyalMix ja sperlitom...na rastovu fazu,by si tam mal mat aspon ten pc fun,jak uz tu pisal koles,lebo aj ta 200w cfl dost kuri,sak uvidis,ale ked budes robit tienidlo tak si tam nechaj plac na hurikan,a daj ho oproti tej cfl,a mozes to dat blisie k vrcholku rastlinky,nech sa ti to netaha...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma