Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Sklo a UV - Klikni zde pro originální téma
RadekS
Cau vsichni,
zase se cu na neco zeptat. Kdyz cu mit odtah od vybojky, tak pod stinitko musim dat sklo, aby to melo poradnej odtah. Ale sklo preci pohlcuje (nebo odrazi to uz nevim, ale rozhodne nepropousti) UV zareni, ale UV zareni v malem mnozstvi kytka preci potrebuje pro rust, ale hlavne pro kvet.
Takze co s tim ??? Davate tam nejake specialni sklo nebo to zas tak nevadi ???
Nebo tam sklo nemate a odtah je i tak dobrej ???
Kdo ma zkusenosti, podelte se.
chobot
Cau,

hele, kytka UV zareni primo nepotrebuje, ale UV zareni prokazatelne prospiva tvoreni krystalku na palicich, coz je vo co nam go, ze? :wink:

Bohuzel, jaxis urcite vsim, normalni sodikovka je zatavena v tlusty skleneny bance, ktera UV nepropousti, takze mnozstvi UV genrovany vybojkou je zanedbatelny. Takze jeste jedno tenky sklo navic uz nic nezkazi.

Samozrejme, odtah od lampy fugnuje i bez skla, ale je mene efektivni. Zalezi na tom jakou mas vybojku a jakej vetrak. Proste to vyzkousej bez skla, zmer teplotu, kdyz se to neuchladi tak tam zkus to sklo pridat.

A zkus hledat - na growru je uz o sklu pod lampu napsano hafo.

chobot
SMOKER
Alebo pokial by išlo o Ortutovú výbojku ktorá produkuje viac UV ako sodík tak by sa namiesto obyčajného skla mohlo použiť Kremené sklo ktoré prepúšta UV. Ale jediní problém je kde? a Zakolko? ho zohnať.
ninetynine
neni 5 mm plexi moc tluste? zajimalo by me to, protozhe bez plexi neuchladim sodiq :((
ninetynine
diq moc za info :)
MUT
to chobot:
souhlasím až na to že: baňky sou ze zátovovýho skla....takový speciální.....myslim že tohle sklo propouští UV. Byl sem totiž v Kavalier Sázava a tam sdělali tyhle zátavy, jako vedlejší činnost. No a voni tam vyráběj jako hlavní sortiment SIMAX, což je borito-křemičitý sklo, který propouští celkem dost UV. UV se totiž phltí díky sodíku, kterej se vyskytuje v tabulovým a obalovým sklu.. Když to vezmeš logicky tak sodíkovky sou nejlevněší(nejúčinnější) průmyslově používanej zdroj světla, proč by tedy nepoužily to správný sklo? Že z nich jde trocha UV nikomu nevadí.
chobot
MUT:

Jo, je klidne mozny, ze mas pravdu, zas tak hluboko do toho nevidim. Pak je jeste otazka jak moc je pro kvalitu produktu vyznamne to male mnozstvi UV, co ta vybojka vyzaruje. Growerska zkusenost rika, ze i kdyz tam to sklo das, tak to roste v pohode. Tezko rict, jestli to ma nejaky meritelny efekt.

chobot


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma