Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Nazdarek, sestava skrine, prvni indoor hlp - Klikni zde pro originální téma
sm0g
Zdarec vsem growerum.
Ctyri roky se odhodlavam k tomu ze rozjedu svuj prvni indoor. nastal na to prave cas a tak uz nejaky mesic znovu procitam forum a beru rady triky a tipy.

zatim teoreticky navrh, chtel bych se nejprve poradit jestli je to ok a nebo neco ze je blbost, chtel bych aby byla efektivni, a zrovna bych nechtel utracet vydrene chechtaky zbytecne.

Rozmer skrine si predstavuju 1šx1hx2v-30v oddelene od vrchu deskou na skovani veskere elektroniky, popripade ostatnich blbin

Osvetleni:
- Grow předřadník ELT Arce 400W
- Sodíková výbojka Sunmaster 400W Dual spectrum
- Cooltube 125mm (odraz 95%)
- Černobílá odrazová folie
- Spinaci hodiny

Vzuchotechnika:
- odtah + chlazeni cooltuby - Ventilátor PK CTR 125(reg.otáček+term.) 420m3/h
- Pachový filtr ECO 240m3/h
- 1m 125mm Aluflex
- pritah - 2x 12v pc vetrak pripojeny na trafo
- nejaky klipsnovy ofuk nebo tomu podobne

zvlhcovani:
- 1-membránová zvlhčovačka
- Hydrostat

hnojky:
- Hesi - Start Box Classic

puda:
- nevim potreboval bych poradit

osazenctvo v 6,5l kvetnicich 8 devcatek.
pestebni styl scrog doufam ze jako prvni indoor bych to mohl dat.

1. ted k teorii chlazeni. premyslel jsem jak neefektivneji chladit cooltubu bez nejakeho vetracku. myslite ze je dobry napad zapojit na zacatek pachovy filtr ktery spojim s aluflexem jednim koncem cooltuby a do druheho konce napojim taktzez aluflex ktery povede do odtahoveho ventilatoru?
mam v planu mit klimu pustenou nonstop na snizene otacky abych mel vymenu vzduchu i v noci. ten typ co bych chtel zakoupit ma i termostat a regulator otacek, co jsem se docetl ze jak stoupne nad pozadovanou teplotu tak prepne a zvysuje otacky podle potreby chlazeni, da se tomu verit ? nerad bych vyhorel :D takze jestli jsem to pochopil spravne a tepelnou sondu bych dal nekde pod sodik a mel tam nastavenych 26C tak pokazde nad zapne regulator a zesili chlazeni?

2. Jeste jednu otazecku nekde jsem precetl ze na 400w by meli byt nejake lepsi spinaci hodiny okolo 1,5A aby nevyhazovali pojistky nebo co ... elektronika neni muj obor. nvm poradte prosim

3. Co se tyce osvetleni, je kombinovana libi se mi to ze si stim nemusim hrat menit to a zbytecne to rozdelavat ale nvm a nikde sem se nedocetl jestli i kdyz prepnu na kvet 12/12 tak bude rust dal a pojede jak do kvetu tak i do rustu? tim samozdrejmne nebudou palicky tak huste? nebo zustane stat a bude jen pribirat na palickach?

predem dekuju za naslednou kritiku a rady, tipy rad si necham poradit. pestu zdar
Luigi zahradník
Ahoj ten ventilátor je dobrý, sondu měj umístěnou vždycky mezi vrcholky rostlin, taky se tam dá nastavit na kolik procent má jet i když je teplota nižší takže cca 20procent by mělo být pro výměnu vzduchu dostačující. Kde budeš mít umístěný box? Jestli v místnosti kde je pokojova teplota tak se ti bude cooltuba hodit hlavně v létě ale pachový filtr bych umístil asi spíš nahoru k ventaku, ale s tímto až takové zkušenosti nemám, takže ti někdo poradi asi líp. Jinak rostlina po přepnutí se vždycky ještě vytáhne takže mezi 20 až 30 cm když prepnes tak výsledná výška bude cca 70 cm ale samozřejmě záleží i na odrude apod. Spinacky kup někde v obi za pár korun myslím že je to jedno jaké tam jsou. Jo a s tou membranovou zvlhcovackou budeš mít asi problém dosáhnout požadované vlhkosti
sm0g
jelikos mam garzonku tak mi nezbyva nic jineho nez v byte pri pokojove teplote.
Prave kdyz jsem pocital vysku skrine tak jsem daval cca 70 cm na veci jako je svetlo, aluflex, kvetniky, a pro holky jsem pocital 1m.
Stim filtrem myslis az za ventilator? u vyvodu ven ? je to mysleno ze v pravem hornim rohu by byl filtr na pevno na ten bych navedl delsi aluflex at dosahne dolu, z druhe strany pujde dalsi aluflex pres strop do strojovny kde bude ventilator a diry na odvod vzduchu, vskutku ze ten pachac by sel dat za to misto tam bude .. ale nevim jestli se zapojuje pred ci za, to je neznama na kterou asi prijdu az pri zakoupeni :D.
Proc myslis ze neudrzi? a vis o nejake zvlhcovacce ktera to udrzi? v rozumne cenove relaci ? :D
Jinak dekuju za tipy
Luigi zahradník
Jo tak takhle by to asi šlo ja nemám právě zkušenost s cooltube ale takhle jak říkáš už sem to myslím někde viděl. Zvlhcovacku nějakou co fouká páru, ja mám zkušenosti s tou membranovou že to dosáhlo max 45 %. Nekupuj to přes growshopy ale spíš v elektru nebo tam někde, občas na bazaru se taky něco najdde
sm0g
premyslel jsi nad variantou typu foliovnik a zvlhcovacka v nem ? ze bych udelal neco jako krychli bez podstavy obalil to folii udelal par dir a pruduchu dovnitr bych dal 6v vetracek at se hybe vzduch a zvlhcovacku z hyrostatem dovnitr ... ale vrta mi hlavou otazka prece jenom jestli tam mam drzet vlhkost 80% nebudou mi rezivet ci kondenzovat spotrebice uvnitr folie? pod folii by se ukrivala nejaka zvlhcovacka 6v vetracek zasuvka " http://www.tipa.eu/cz/vlhkomer-zasu...ostat/d-122560/ " hydrostat? mam strach at to neskratne treba kdyz budu v praci nebo nekde jinde, vyhoret nechci, da se to nejak posefovat? treba prepetova zazuvka nebo tak neco ?
Luigi zahradník
Nejjednodušší bude když si koupis fakt nějakou tu zvlhcovacku která fouká páru, sezenes to myslím do 700
sm0g
okey byl to jen napad :D dik za tip :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma