Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stěhování kytek !? - Klikni zde pro originální téma
Hopík44
Zdárec,
Nevím jestli sem toto téma patří ale do kanálu se mi ho nepovedlo vložit a konec konců to má s indoorem určitě něco společného.
Budu se stěhovat z bytu do domku, z čehož mám radost a plánoval jsem to zkoro rok ale ted to opravdu přišlo nečekaně a rychle.:mutant:

A problém je na světě! :smash: Jak holky přestěhovat abych o ně nepřišel? A když už je zabalím tak kam s nimi když budu muset rozebrat pěstírnu, mám mísnůstku 2x1,5m, a tam jí někde vymyslet. Budou min 30hod po tmě, zvládnou to když některé jsou ve 44dnu 12/12 a 90cm vysoké?
Už jste někdo něco podobného museli řešit?
Jestli máte nějaké nápady a rady, budu za ně rád. Mám z toho hlavu jak pátrací balón:hanged:

Díky všem za rady
filipec
čus,
proč 30 hodin po tmě? to se stěhuješ do UK? :)
Hopík44
To ne, ale nemám dvě pěstírny abych kytky jen převezl.
Musím je vyndat, nějak zabalit, rozebrat a vykutat odsávání, elektriku(rozvodový panel), systém prostě vše, převézt, znovu vše vymyslet a zapojit a pak teprve kytky. Nebo jak?
koles
30 hodin po tmě je v klidu. V novym nemusíš mít pěstírnu hned hotovou, stačí ti pověsit světlo a vyřešit teplotu, toť vše. Pod tím můžou klidně pár dalších dní být. Postupně jim zvedneš komfort.

Oříšek bych viděl spíš v samotném převozu. Jestli mají větve, svázal bych je jako jsou vánoční stromky v takové té síti. Postavil do kartonové krabice, pokud se vejdou! A pozor na transportní teplotu, ať ti nezmrznou :D
Hopík44
Transport jako takový bude trvat asi tak 10-15min i snaložením a vyložením, stěhuju se 5km ale problém vidím v tom že jsou v NFT 4metrové trubky s 7-8 kytkama, celkem 30kytek!! A musím to nějak zabalit prostě minimálně po 1 trubce, pochybuju že je vytáhnu, to bych asi určo potrhal kořeny, budou spletené vzájemně do sebe.
Mám velké auto ale musím je nějak zabalit at lidi nečumí to by byl gól!
Hopík44
No koumu koumu ale bude to teda akce, potřeboval bych krychlovou bednu 1x1x1m ale kde jí vzít?
Nebo nějakou úzkou třeba 30x100x100
Nemáte někdo tucha kde něco takového vzít?
petis__
nechat si narezat desky v baumaxu z nejlevnejsi drevotrisky a sbit tu bednu dohromady ? jine rychlejsi reseni me nenapada, desky ti tam riznou teoreticky hned a bedna treba 50x100x100 z nejlevnejsich desek by mohla vyjit do litru a prioritne bych pro prijezdu do noveho postavil stary box at maji kytky co nejmensi stres, ale to zalezi jestli o tech kytkach vi ti co ti budou pomahat se stehovanim
Hopík44
No díky to je asi super nápad ale laciněji bych to potřeboval vymyslet, myslím že tím jak to celé rozkutám budu mít dost výdajů a hlavně úprav. Box nemám, takže pěst budu chystat dýl. Já radši malou místnost než box, a už se těším na to co vymyslím tam! Noční proud!!! Super! a hlavně dost zašitých prostorů!
koles
Tak jestli je ten převoz tak rychlej, stačí rozpojit NFTčko na jednotlivý metrový trubky. Trubku i s kytkama položit na jedinou desku (s igelitem) a převést to tak, jako "položený na nosítkách". Teoreticky by takhle šly převést dvě roury i s kytkama najednou. Na místě hned zapojit, aby neměly žízeň a postupně napojovat další trubky, až budeš mít systém zas složenej.

Bedna neni špatný řešení, jen poměrně drahý na tuhle jednorázovku.
Hopík44
Ty koles, to asi není úplně špatný nápad ty nosítka!!! Díky, kouří se mi z hlavy ale nosítka jsem nevymyslel. Škoda že nemám tak širokou skříň, myslím na hadry, to by bylo uplně v poho, nést jí na placato.
Díky asi se to zatím jeví jako jediný schůdný nápad.
Je fakt že jednorázovka za litr je docela dost ale petis_ díky za nápad a hlavně snahu mi poradit a pomoci.
Třeba to jednou bude kdokoli z Vás potřebovat taky a nápady tady už budou, jen si vybrat!
Díky díky díky všem
Hopík44
Stejně to bude k...a složitý! Stěhuju dve světelné periody, rust i květ v růzdných fázích vývoje, matky i klony, prostě mazec!!
koles
Zas to moc neřeš. Převez je tak, abys je fyzicky nepoškodil. Jestli budou pár hodin po tmě vůbec nevadí.
Hopík44
No nějak to dopadnout musí, až to budeme mít za sebou dám vědět jak jsme to zvládli.
Jde mi hlavně o to aby nikdo nepoznal co stěhuju a ani necítil! Z toho mám trošku strach.
koles
Tak je zabal do igelitu! Za 20 minut se neudusí. Prodávaj se takový malířský folie za pár korun.

Pak dej určitě vědět, jak to dopadlo ;)
shefin
Budu v budoucnu řešit,taky stěhování a abych byl v klidu tak nynější byt zůstane ještě měsíc pronajat abych měl čas to připravit jinde..... a pak rychlý převoz v krabicích od televize asi ....
Hopík44
No jo to by bylo super si držet dvě bydlení měsíc na klid ale dva nájmy je už palba!
Hopík44
Zdavím všechny, tak po delší době opět tady.
Stěhování proběhlo celkem úspěšně, všechny kytky to přežili až na pár řízků. Stěhoval jsem v dětské postýlce vylepený kartonama a dekou, takže měli snad celkem teplo a tmu, nic méně po pár dnech všechny kytky začaly vyhazovat kulky tak šly pod kosu!
Takže stehování bylo úplně zbytečné. Měl jsem je zkosit hned a bylo by po starostech. Sklidil jsem pouze 8 kytek, ostatní byly v ranném stádiu květu.
Nic méně z 8 kousků bylo krásných 120g.
Takže jsem zahájil nové kolo, které zatím jen fotím a až budu mít zavedený net, tak jsem něco hodím.
Prostor 1,5 x 1m, systém flo-gro a NFT, 600+400W, 50 kousků a 4 druhy, mé oblíbené NL, a dále Orange bud, Recon, a Amnesia.
Dnes jsme na dnu 5/0 - 18/6
Tak všem přeju jen dobré výsledky při pěstu, a těším se co bude z toho mého.
koles
Jakože stresem začaly hermit? No nevim, asi bych je nechal ještě chvíli se slunit a sklidil je zralejší, přece jenom trvá pár týdnů, než samčí květy taky dozrajou a začnou prášit...
Hopík44
Zdravím všechny

Toto téma bych už rád uzavřel a po mojí zkušenosti nikomu nedoporučuji takové akce dělat v zimě. Možná bych je ještě udržel ale v novém prostoru jsou nové možnosti a čekat na něco co je nejisté se mě zrovna nechtělo.

Tímto díky všem za rady a hlavně kolesovi za zájem. Díky. A mrkněte na moje nové počínání http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67725
nawy
doplnim mou zkušenost se stěhováním kytek v NFT :
kytky byli den přeplí v NFT. No rozstříhal sem netkanou latku která byla totalne propletená korenama a nastříhal sem to na takovy stejny ctverce (koreny se prestrihli a porusili) aji s korenama a látkou sem to hodil do kokosu a v květináčích jednotlive kytky prevezl v krabicich. nejaky vetve se pri prevozu polamali ale v novym jsem jim dal jeste tyden rustu aby to rozdychali a pak vklidu dokvetl a na vysledku to poznat nebylo .)
problem by byl jenom kdyby to uz kvetlo a byli tam hlavy a smradu tri prdele. to uz je lepsi zkosit predcasne. píc
DopyBoy
Já to převezl v dodávce, do všech krajů jsem zapodal tyčky delší než rostlina pak na to černý pytel s durama at aspon dýchají a hned zapojit to světlo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma