Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
4x Mazar 1x Euforia - 125w CFL/250w HPS hlína No. 2 - Klikni zde pro originální téma
iabek
Čau, tak jsem tu s dalším kolem :-). Stejná stříň jako minule (http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=66936) jen je vylepšená o elektronický předřadník 250w, ofuk a na stěnách ja ona slavná ORCA fólie - viz. test folií v Legalizaci. K fólii nutno podotknout že materiál působí vážně robustně, snadno se s ním dělá a je omyvatelná. Co si budeme povídat, její vliv na výnos je asi zanedbatelný, ale už mě štvala bílá fólie co se tam všude plácala a nešla pořádně přichytit. Teď je to dobrý.

Sestava:

Světlo: na růst 125w modrý CFL, květ 250w HPS (GIB lampa, el. předřadník)
Substrát: Plagron Lightmix tentokrát bez perlitu, protože v G-shopu zrovna nebylo menší balení, ale příště zas perlit přídám (přesto že Light mixu je), přijde mi to lepší.
Hnojivo: Plagron: Alga Grow i Bloom, Enzymy, Vita Start, Sugar royal
Větrání: VKO 125 - 187m3/h
Skříň: 50*75*120cm - foto

Osazenstvo: Opět jsem zvoli řezy od člena G. Tohle kolo mě mírně tížil čas, začít jsem mohl nejdřív na začátku října a sklízet jsem musel nejpozději 18.12. Sic to nebyl nijak šibeniční termín, čas na otálení také nebyl, proto mě potěšilo když řízkař nabídl klacky už trochu odrostlé a zakořeněné v hlíně. Vzal jsem od něj celkem 6 řízků -> 5 Mazarů a jeden mostly sativa mix kde nevěděl jestli je to Euforka, PPP nebo Holads hope.
iabek
Tak, fotky z 2.10. - tedy prvního dne skříní. V květnících jsou vyklíčení The Ultimate ze semínek pro kámoše, nechali jsme je na rozjezd spolu a v ostaních nádobách moji řezani.
iabek
Nebylo nač čekat a hned jak jsem koupil hlínu šly do větších.
iabek
Tak v boxu se rozjíždí docela slušná jungle - včetně banánu :-D kterej je tam na ozdravnej kůře. Zatím bez hnojiv, jen postřik Vita startem pro všechny. Taky už jsem nasadil kolínka, ať si zvykají. Můsím říct že ohýbání mě dost chytlo.
iabek
No a aby bylo veselo, tak se mi na listech dvou nejlabších řízků ukázala listová hniloba (dle místní poradny...). Nevím jestli jsem tam nezatáhl bordel tím banánovníkem, nebo to bylo ze vzduchu kde toho na podzim můsí lítat hromada. Každopádně mi na to v G-shopu doporučili vzhledem k brzkému stadiu růstu Kuprikol. Tak jsem jím asi dvakrát za sebou vystříkal všechny kytky včetně stěn skříně a vyhodil banánovník ven napospas středoevropskému klimatu.
iabek
Po 22. dnech na růstu jsem přel. Fotky jsou přesně z přepínání - CFL vyměněna za 250w HPS nově s elektrnickým předřadníkem.

Přepl bych klidně o pár dní dřív, ale ty prostřední kytky byly vážně slabší, děsně tenký stonky, hodně rozvětvený, vůbec nerosly. Napadlo mě že jsem je na začátku přepálil s dusíkem, ale spíš mizerný geny, protože se stejnou péčí uděly mizivej výnos oproti zbytku a později se zas potýkaly s plísní. Pokud vás k tomu něco napadá sem s tím.

Pokračování večer nebo zejtra, matika mi tady na groweru do hlavy nenaskáče :-D.
iabek
Ahoj, tak po menší odmlce, během které jsem se pilně věnoval studiu se vracím zpět. V tuhle chvíli už je dávno sklizeno, usušeno a notná část dokonce kamsi zmizela :-D.
iabek
Kveteme, ohýbáme.

Snad se jen omlouvám za kvalitu fotek, někdy u sebe nemám foťák a telefon po jednom kontaktu s hospodskou podlahou nefotí tak jako dřív...
iabek
Zatím pohoda, až na ty dvě mrchy který pořád nestojí za nic...
iabek
Tak, komplikace, koření našich životů, že. Kytky začaly odspodu žloutnout. Musím uznat, že v tomhle období květu neměly kytky optimální prostředí, hlavně teplota šla dost dolů (díky pane plynaři - přijdu zprovoznit ten kotel zítra a nedorazím ani za 3 týdny urgování...) na nějakých 16° - 17° během noci a 20° přes den. Taky jsem se bál jestli jsem je nepřesolil, nebo naopak nedohnojil. No prostě jsem okolo nich začal skákat jak mičuda, koumal co se děje, různě půlkou zkoušel propláchnout, druhou přihnojit. No bez efektu.
iabek
Předchozí fotky jsem naházel tady do poradny, bohužel se nikdo neozval, takže martýrium pokračovalo. Uklidňovalo mě jen to, že se problém týkal listů a květy jely pěkně.
Ty dvě mizerný kytky zas začaly s tou hnilobou na listech a tentokrát i na květech, v g-shopu mi doporučili něco šetrnějšího než Kuprikol, bohužel bez efektu, takže zase postřik tímhle. Vlastně mě to ani moc netížilo, jednak do konce květu dodržím i tu nejpřísnější ochranou lhůtu co má uvedenou, jednak na nich stejne nic nebylo, takže žádná škoda. Šlo hlavně o to, aby se to nešířilo na ty velký a nemusel jsem stříkat je.
iabek
Sláva, konečně se mi podařilo zjistit příčinu onoho žloutnutí! Byla to naprostá hovadina, začátečnická chyba, pak jsem se jen chytal za hlavu a nadával si do debilů...

Takže co se stalo? Během těch tří týdnu co se to dělo jsem vyzkoušel leccos, ale co jsem neudělal bylo měření ph všech zálivek. Normálně zalívám tak, že si udělám roztok kam si nadávkuju co potřebuju, změřím, upravím a v tom samém správném poměru ho míchám vždycky, jen třeba jednou za tři, čtyři zálivky přeměřím. Jenže ouha, jednou týdně jsem do zálivky přidával 1ml/l Sugar royal od Plagronu a co čert nechtěl, prostě jsem si nezměřil jak tohle aditivum háže s ph. Normální zálivka s bloomem, ph-, případně enzymy v zaběhlém poměru měla ph cca 6,2 - 6,3, pokud se do ní však přidal sugar ph rapidně kleslo někam k 5,4 - 5,5. Takže po celou dobu květu dostávaly jednou týdně kyselou bombu.
iabek
Kveteme, zaliváme se správným ph :-), dostávají poslední dávky hnojiv a od 7.12. hnojit přestávám.
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od iabek
Sláva, konečně se mi podařilo zjistit příčinu onoho žloutnutí! Byla to naprostá hovadina, začátečnická chyba, pak jsem se jen chytal za hlavu a nadával si do debilů...

Takže co se stalo? Během těch tří týdnu co se to dělo jsem vyzkoušel leccos, ale co jsem neudělal bylo měření ph všech zálivek. Normálně zalívám tak, že si udělám roztok kam si nadávkuju co potřebuju, změřím, upravím a v tom samém správném poměru ho míchám vždycky, jen třeba jednou za tři, čtyři zálivky přeměřím. Jenže ouha, jednou týdně jsem do zálivky přidával 1ml/l Sugar royal od Plagronu a co čert nechtěl, prostě jsem si nezměřil jak tohle aditivum háže s ph. Normální zálivka s bloomem, ph-, případně enzymy v zaběhlém poměru měla ph cca 6,2 - 6,3, pokud se do ní však přidal sugar ph rapidně kleslo někam k 5,4 - 5,5. Takže po celou dobu květu dostávaly jednou týdně kyselou bombu.


správnej postup je upravit vodu a pak teprve přidávat hnojiva, pokud vím, to jen technická :)
ale tyjo ty 2 vypadaj fakt hrozně, má cenu je tam mučit ariskovat, že to skočí na ty ostatní?
iabek
Proběhlo velké focení modelek :-), nejřív pár skupinovek:
iabek
Hy3nA> No nevím, pokud bych nejdřív upravil vodu na správné ph tak mi to právě spolu s tim sugarem hází strašně málo. Pokud zalívám jen vodou dávam 0,5ml ph- na 2l vody a mám 6,2 - 6,3 zatímco roztok s bloomem a sugarem udelal 6,3 i bez ph-. Čili myslím, že správně je nandat hnojiva a pak podle toho co ta směs udělá upravit ph.

A k těm zmetkům, jo máš samozřejmě úplnou pravdu, uvažoval jsem o to několikrát, ale prostě jsem vyměkl a nevyhodil je, nakonec to dopadlo dobře.
iabek
Mazar číslo 1:

- z těch dobrých kytek nejslabší, hodně listnatý pálky, hezky voní.

19g
iabek
Mazar číslo 2:

- krásna kytka, ohýbáním roztažená do plochy, myslím že se mi z ní povedlo dostat maximum, šišky jsou tvrdý i na 250w

40g
iabek
Euforia:

- taky hezká kytka, je na ní vidět kontrast sativa x indika v porovnání s mazarem který je mnohem nižší, kdežto tahle vystřelila dvě hlavní šišky.

42g
iabek
Mazaří zmetci:

- no co dodat, moc nic

20g
iabek
Tipovačka

Tímto vyhlašuju tipovačku, kytky jsem kosil 19. 12. v 56. dnu květu, fotky z kosy bohužel nemám, ale rozhodně už na objemu nenabraly, jen dozrály. Zajíma mě hmotnost suchého ze třech nejlepších kytek (zmetky nepočítat). Hmotnost uvádějte v celých gramech. Uzávěrka je ve čtvrtek 24.1. 2013 ve 12:00 hodin středoevropského zimního času. Samozřejmě za Káčka pro 3 nejlepší. :-)
Hy3nA
tak zkusim 64g :)
sWei
Podlě mě by tam mohlo být dohromady tak 71 gramů :)
filipec
řek bych 55g
sailinder
nemozem si pomoct,myslim,ze tak 92g
100g
hochůůů
75g
78g :-))
zmijak
152g :)
petis__
můj tip - 84g:)
koogi1
103g sušeného matroše:)
naxos
80g sušiny... ale samozřejmě přeju víc!!! :) :frog:
Eccolab
tip 79g ..at to smakuje :-)
mx09
tipujem 84,5g, nech sa ľúbi matros.
86 g ;)
a celkem bych řekl tak 120 :D
rasty
110 g myslim ze vidim:-)
keneth48
no mas krasne male bonsaje. ja som tiez isiel mazar v boxe. mozes pozriet. ale ja som lenivy sa s tym hrat a ohybat to tak pekne ako ty. obdivujem vsetkych ktory sa s tym dokazu tak vyhrat. tupijem ze tych 88g tam moze byt.
iabek
Ahoj, k výsledkům celkem bylo na těch třech kytkách 101g. Na Mazarovi číslo 1: 19g, na Mazarovi 2: 40g a na Euforce: 42g. Zmetci daly dohromady 20g.

Tipovačka

1. scorpicco s tipem 100g
2. koogi1 s tipem 103g
3. sailinder s tipem 92g a rasty s tipem 110g

speciální K pro Classica který prakticky přesně tipl celkovou váhu a to 120g včetně zmetků

Ostaní viz. obrázek, pokud by tam někomu něco nesedělo, je možný, že jsem něco přehlídl, tak se ozvěte. Smoke report a fotky sušiny dodám :-)
iabek
Mazar

Klasika, pro mě však první setkání s tímhle modelem. Indika se v něm nezapře, jak vzhledem tak účinkem.

Chutná skutečně sladce s nádechem kadidla či exotického dřeva, nevím jak to přesně popsat.

Sušina voní poměrně málo, ve srovnání s L.S.D z minula (Mazar je jeden z rodičů), jak voní po odpálení nikdy nemůžu moc poznat, protože se mi ještě nestalo, že by hořel a já ho neměl :-D, ale přijde mi že dost agresivně.

Stav, tak ten se mi vyloženě líbí, už delší dobu dávám přednost klidnějším modelům, nikoli však zabijákům a to přesně splňuje. Prostě chill out, ale nezabrání vám se dobře bavit. Ještě mi přijde - a kámošovi taky, že vlije horko do tváří, no jako když si dáte panáka slivovice :-D, to je docela zábavný. Dávám vysoký hodnocení hlavně kvůli stavu.

8/10
iabek
Euforia

Taky jeden z profláklých modelů, tenhle report bude stručnější, ještě jí nemám pořádně ozkoušenu, tak třeba ještě časem něco doplním.

Chutná hodně jemně, trochu kořeněně, ale každým týdnem se chuť zlepšuje, docela se těším kam dozraje za měsíc dva.

Suchá voní snad ještě míň než Mazar, nevím čím to.

Na tělo působí mírně sadativně, jinak spíš naopak, člověk má tendenci prohlížet si věci okolo sebe, konverzace docela běží a všichni se tak pro sebe usmívají :-D. Je to docela fajn, ale jak říkám, potřebuje to víc koštovat.

7,5/10


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma