Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
stáleplodící marihuana - Klikni zde pro originální téma
mugo
Začínám svůj první mikrogrow.Hlavní idea je jednou týdně sklidit jednu kytku s cca 30 G.Myšlenka se mi zrodila v hlavě při vybírání modelu sem narazil na AF modely s krátkou dobou zrání a nízkým vzrůstem.Moje prostory na pest sou zatim malá skříňka 48*32*32.Plánuju minimálně dvojnásob.Můj cíl je ve skříňi mít cca 12 kytiček/bonsaji každou tvarovanou zvlášť a jinej model.Za použití kontiunálního svícení jakože pořád 18/6 ale skříň osvicovat dvěma zdroji světla modré/červené.I jí rozdělit co se týče dopadu světla na jednu stranu kde by byli mladši kytky by dopadalo více modrého světla a druhou stranu pro starší kytky více červeného samozřejmně že teda ve skříní se budou mísit obě spektra což mi podle dosavdních znalostí přijde ideální.Kort když květová žárovka bude o něco silnější než ta modrá.Dál chci ve skříni totálně předimenzovat vzduch ,přijde mi to jako hlavni cesta k mému ůspěchu.Prozatim mam zbastleny 3 vetraky od pc a seriove pripojenej jeden vetracek z auta do zapalovače.A svítím dílenskou zářivkou.Na AF cream caramel od growshopu.Pro začátek jsem to nevydržel a chtel sem skříňku co nejvíc naplnit tak sem naklíčil 5 semen z rozestupem 2-3 dni.A jedno semenu normalniho skunku z moji netrpelivosti.Objednal sem si dale křížence modelu lowryder tak se tesim až dorazí a hned naklíčím od každého dva at je skřinka plná.Prozatim jedu provizorne takže to nestoji za fotky ale dokonce týdne přidám fotky a další myšlenky.Je to muj prvni indoor jako zahradnik pracuju 3 roky ale v práci sekám jinou trávu tak uvítám vaše rady a podněty.
petis__
AF nejsou vhodné na tvarování ani zaštipování kvůli tomu, že u nich nemůžeš kontrolovat dobu růstu. Kvést chceš taky pod zářivkama a mít 30g z 1x AF rostliny? To je asi trochu science fiction, rozhodně ve tvém momentálním boxu, do toho by snad ani nebyla šance narvat 12 "bonsaji" a troufnu si rict, ze by to neslo ani u 2x tak velkeho boxu.
Luigi zahradník
Přesně tak, af nezastipovat ještě to zmensi výnos, na 4 af modelech sice při sviceni 12 /12 sem měl pod 400 w cca 50 g, pro srovnání sem měl v tom kole na ww taky na 4 kytkach. 120 g
mugo
Díky za reakce.Já sem právě myslel že ten auto flower model bude pro začatečníka vhodnej.Dnes sem předělal box do trochu většího zejtra sjedu ješte pro jednu rustovou cfl a budu svitit dvouma usporkama zatim dojedu ty autoflower ale už mezi tim nasadim skunk 1* a zkusim svitit 18/6 líbí se mi ten scrog.Jinak zařivku sem zrušil.A dam proste dve usporky.A poprosim radu k těm AF když se ze startu vytahnou přisipat zeminu jako u normalnich modelu nebo by to nestihlo zakořenit.Taky se setkávám s názorem že AF je bolehlav já to nikdy nekouřil.Co vy na to ??A ještě jednu dementní otázku z elektroniky kterou nikde nemužu najit.Bydlim ve starym baraku stara elektroinstalace kolik watu mužu posílat do jedný zasuvky ?Pomůže mi tohle http://www.growshop.cz/katalog/deta...va-ochrana-ph01 ??? Díky za odpovědi
mugo
Tak když nad tim ted přemyšlim tak na staleplodici mariuhanu jsou nutny proste 2 boxy nebo jak bych to dokazal máte někdo tip ???
asfalt
hlavně se vyprdni na úsporky pls
The jackal
"Vyprdnut sa na usporky" - to je fakt pre zaciatocnika rada nad zlato...

Usporky su fajn, a hlavne na zaciatkoch priam idealne.
Luigi zahradník
Af bolehlav dle mého názoru není, zatím co jsem kouřil tak jsem byl spokojený, ja sem ho nechal naklicit a pak jsem to rovnou supl do velkého květináče kde to dojelo, nevím co udělála dosypavani ale myslím že to vadit nebude
jestedman
.
asfalt
citace:
Původní příspěvek od The jackal
"Vyprdnut sa na usporky" - to je fakt pre zaciatocnika rada nad zlato...

Usporky su fajn, a hlavne na zaciatkoch priam idealne.


úsporky jsou nahovno, hádat se s tebou nebudu :)
Luigi zahradník
Ještě jde ostříhat sisky a vyrostou na rostline nove. Někde sem o tom četl ale nemám s tím žádnou zkušenost.
Luigi zahradník
Jinak taky bych šel radši do sodiku ať už z toho něco je
sWei
sorry ale pod 150w sodíkem jsou menší šišky jak pod 200w CFL a to maj skoro stejnou spotřebu
petis__
větší šišky možna jo, ale celkovým výnosem si jistý nejsem, to spíš ne, ale o tom tohle téma hlavně není, takže tuhle debatu si nechte tak, kde patří a snažte se mugovi poradit jen pokud jste si jistí tím co píšete.

Mugo: příspěvky typu "cfl je na hovno, běž do sodíku" radši rovnou přehlížej... prvně by jsi měl vyřešit box a říct si jak silné sětlo v něm chceš mít, podlke toho potom budeš muset přizpůsobit ventilaci tak, aby jsi nemel pokud mozno víc než 28°C za světla, ale z vlastní zkušenosti vím, že 30°C, ale to už je celkem na hraně. BTW: pořád jsem se nedočetl jaké budou definitivní rozměry, abych mohl třeba poradit s výběrem světla.

Ta kontinuální sklizeň v jednom boxu je zajímavý nápad ale jak už zaznělo, pro začátečníka, co asi ještě nemá pořádně vyřešený box možná moc velké sousto. Když vezmeme třeba AF model s celkovou dobou 60 dnů, znamená to necelých 9 týdnů. A když chceš sklízet kytku/týdně tak to je 9 kytek v boxu a co týden dávat klíčit novou.

Pokud jsi opravdu začátečník, jakože asi jo, tak bych ti spíš asi doporučil vyzkoušet si prvně klasický pěst z řízků, na něm se toho totiž hodně naučíš a zkušenost je to hlavní.
The jackal
Asfalt najprv niečo pre teba:

Mugo: příspěvky typu "cfl je na hovno, běž do sodíku" radši rovnou přehlížej...
...a k téme,
Mugo, AF fakt nebudeš môct v raste kontrolovať a v 48 cm vysokom boxe je pestovanie AF takmer nemožné( iba že by si mal strašne ,ale strašne malé kvetníčky)
Ak chces pokračovať v peste AF tak jednoznačne zvýš box, ak túto možnosť nemáš, tak choď radšej do fem. semien alebo rezov. Tak budeš "pánom vegetácie" ty a strochou trpezlivosti a s pomocou tvarovania môžeš dosiahnuť veľmi pekné výsledky...
Luigi zahradník
To je pravda hlavně tolik neprosvitis a cena feminizovanych semen je stejná jak af.
yara
citace:
Původní příspěvek od mugo
Tak když nad tim ted přemyšlim tak na staleplodici mariuhanu jsou nutny proste 2 boxy nebo jak bych to dokazal máte někdo tip ???



Přesně tak.

Udělej si dva boxy. Jeden na růst, klidně s CFL a druhý na květ se sodou.
Každý 2 měsíce máš výnos několikrát lepší než z AF po 9až 10 týdnech.
A pokud budeš chtít tak můžeš ty kytky pěstovat s odstupem měsíce.:)
mugo
jo to je všechno skvělý :))ale jak to teda vydržej ty moje starý zasuvky když nakopnu jeste sodik mam tu dve výbojky ale nemam ty předradniky a trochu se bojim tech starejch zasuvek když by jeli třeba dvě a vice svetel naraz....
yara
No v první řadě bych přehodnotil velikost skříně a určitě pořídil podstatně větší oproti tomu co plánuješ (48*32*32), neboť jak napsal The jackal v 48 cm vysokom boxe je pestovanie takmer nemožné. Odečti si výšku květníku, výšku stínitka popř. ventilace a kolik ti zbyde na kytku.


A podle velikosti skříně se to odvíjí. (viz FAQ)
Pokud vezmu průměr svítidel které se používají, tak pokud budeš mít např 200W CFL modrý na růst a 250 - 400W sodík na květ, tak dohromady to bude okolo 0,5 kW a to ty tvý zásuvky určitě utáhnou. Je to jako nadupanější PC, ale rozhodující slovo nechám na odbornících elektro.

S tou Přepěťová ochranou PH01 nevím, jelikož to má v popisku "kontrolku s doutnaFkou" :)
mugo
aha díky to sem vyhulenec s tou kontrolkou jo s tema zasuvkama to asi tak bude že to zvládnou... ted mám ten novej box kterej je 60 vysoky 50 široky 50 dlouhy usporky sem zavesil vertikalne takže to vidim realne na 3 kytky chci je hodne ohybat dost sem premejšlel nad tim AF a asi to necham na ten venek a zatim proste pojedu 3 kytky ktery necham rust a tvarovat do te doby dokavad to pujde a pak kvet mam tu seminka skunku jedna od sensi seeds jedno už naklíčilo a další dam klíčit zejtra protože sem dneska celej den byl pod posteli :)) musel sem to udelat pod posteli ale je to tak lepší jen když tam cokoliv dělám musim u toho ležet :))větrání je zatim řešení pasivním zpusobem otevřený dvířka boxu + 4 pc větráky vevnitř 2 ty malý jeden vetsi a jeden nejvetsi ....mam jeste jeden vetrak tenhle http://www.growshop.cz/katalog/deta...125;-d1--129-mm a chtel sem se zeptat jestli ho mam dat spiš na přítah nebo na odtah co je pro me lepší ???
mugo
tak to zahradničení za pomocí uměleho světla je docela odlišné než li to venku :)) naštesti sem si sehnal schopneho elektrona kterej mi pomuže s pořádnym zapojenim a ozkoušenim zasuvek abych nemel strach a všechno klapalo jak má ostatních věcí se až tak nebojim myslim že mám dobrou představivost a když to vysvetlim schopnýmu elektrikářovy tak na me pak zustane jen ta čast zahradnicka pro kterou mam snad vetsi vlohy... takže nakonec muj box číslo 1 bude osvetlován dvouma 40W usporkama modrejma a v kvetu se prida ta 125 W červená chci to zapojit na jeden kabel a jedny hodiny snad by to nemel byt problem , větráky chci udělat tak že tenhle dám na přítah http://www.growshop.cz/katalog/deta...125;-d1--129-mm a odtah se bude spouštět jen 2 krat za hodinu na 15 min třeba a bude stejně silnej vzhledem k tomu že moje skříň je v moji posteli a mam v planu ji sem tam provrtat pro snažší unik vzduchu tak doufám že s timhle by nemel byt problem....zatim to roste dobře přihrnul sem vytáhnutou rostlinku a všem lehce dávkuju root juice biobbiz nějak nevim proč ale při studii hnojiv se mi tyhle libi nejvic co vy na to ??? je to opravdu znat že je to bio ?? nejaky vypestky bych taky chtel dat mame ktera huli protože je nemocna a nadava na chemky tak sem zvedavej až ji donesu svoje o čem budu vedet co tam leju... to je asi hlavni duvod proc sem s tim začal to huleni od dealeru smrdí :))) tak se mejte sory že nefotim ale zatim je to fakt vyvoj a kytky maj cca 3 cm .)
filipec
Čau, blbost, v každým případě ho dej jako odtah a přítah nech pasivní.
Venťák si vzduch v pohodě natáhne sám, stačí udělat otvory v dolní části boxu
petis__
JJ to VKO je na přítah a tvoje úsporky zbytečně moc silný a hlučný. V pohodě by jsis vystačil na přítahu s jedním PC větráčkem, nebo pasivem.
mugo
ja mam 8 pc vetraku :)))) ja sem blazen s tim vzduchem to chci otunit až přetunit ale díky za rady tim padem to ...asi to zbastlim tak že 5 pc větráku bude aktivne foukat ven a 3 budou foukat po skříni a udelam ji proste derovanou aby přítah byl jak řikáte pasiv jeste sem v garazi nasel po tchanovi dalši zajimavy vetraky nejaky taky VKO ale prehistorik asi vedel co budu potřebovat jdu se podivat jestli ten jeden nejni min hlučný .. a muj lama dotaz zatim mam jen analog old skol spinaci hodiny a chci ty digitalni ty se daj naprogramovat jakože třeba aby se ten hlučnej vetrak pouštěl jednou za hodinu na 10 minut nekde sem tady neco takvoyho četl ale nepochopil sem jak to ten človek udelal....jiinak ten muj elektron mi nabizi nejakej tištak kterej se da programovat v Q basicu a prave tohle by ho asi naučil ale nevim jestli to neni zbytečny jestli to zvladnou ty hodiny .... díky pěstu zdar jdu pro aku a vrtat
filipec
citace:
Původní příspěvek od mugo
ja mam 8 pc vetraku :)))) ja sem blazen s tim vzduchem to chci otunit až přetunit ale díky za rady tim padem to ...asi to zbastlim tak že 5 pc větráku bude aktivne foukat ven a 3 budou foukat po skříni a udelam ji proste derovanou aby přítah byl jak řikáte pasiv jeste sem v garazi nasel po tchanovi dalši zajimavy vetraky nejaky taky VKO ale prehistorik asi vedel co budu potřebovat jdu se podivat jestli ten jeden nejni min hlučný .. a muj lama dotaz zatim mam jen analog old skol spinaci hodiny a chci ty digitalni ty se daj naprogramovat jakože třeba aby se ten hlučnej vetrak pouštěl jednou za hodinu na 10 minut nekde sem tady neco takvoyho četl ale nepochopil sem jak to ten človek udelal....jiinak ten muj elektron mi nabizi nejakej tištak kterej se da programovat v Q basicu a prave tohle by ho asi naučil ale nevim jestli to neni zbytečny jestli to zvladnou ty hodiny .... díky pěstu zdar jdu pro aku a vrtat


PC větrákům taky fandim :D
dig.hodiny maj většinou omezenej počet programů - já mám třeba 7
mugo
nejak neumim tady pridat foto :) tak sem ten nacrt nahral sem co vy na to je to ono takle to asi zapojim http://www.nyx.cz/index.php?l=maile...823;check=8d3f5
mugo
a k moji myšlence staleho sklizeni napadlo me ze bych svitil non stop 18/6 a po 12 hodinach starsi kytky prendal do druhyho boxu kde by byli jen ventilatory a ty mladši kytky by rostly dal a rano bych je zase vratil .. je to trochu složitý ale logicky to tak taky jde....
mugo
Furt mi to vrtá hlavou ale asi proste pojedu ty ruderalisy chci to zkusit ani sem to fakt nikdy vědomě nehulil... tak zatim tam necham jedno seminko skunku 1 rust a tvarovat pri 18/6 a zaroven kolem rozjedu mix lowrydera kteryho sem ziskal od mistniho člena mysteryho kterymu se chtel veřejně zdát hold za to co dělá rychlá snadná komunikace a seminka krasný už krásně klíčej
yara
Kdo chce kam...

Něco si nastuduj o autofloweringu ať se vyhneš chybám.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47884

Jsem zvědav jak to ukočíruješ s tím vyndáváním květin z boxu, to bude kolotoč.
Pokud se nemýlím tak ruderalis se svítí 20/4, potom chceš růst 18/6 na Skunka a květ 12/12.

Místo dvou žárovek 2x40W kup 85W CFL, (třeba zde:http://medigrower.cz/katalog/osvetl...ektrox-85w-rust) rozdíl v ceně nepatrný, nárůst lumenů velký a vyřešil bys růst a květ na dvě skříňky, obyčejný spínačky stojí 100Kč.
Pokud zatím nemáš finance, tak tu červenou můžeš koupit později.

V každým případě budu sledovat snahu.
mugo
vim jak je to celý komplikovaný ten muj zamer.ale myslim že to neni zlý tam mít třeba pár ruderálek a 3 normoš skunky ktery bych dal jen vecer mimo a rano zpet .... jinak pracuju 3 roky jako zahradnik a pestoval sem parkrat s kamosema venku takže tak nejak vim co a jak a po par letech huleni proste chci svoje domaci tak je pro me hlavni prekazka technicka stranka věci ale dost sem postoupil a myslim že o víkendu to bude ready na focení když vydržíte jdu tady vyjistit jak tady funguje galerie
mugo
halolo je tu nekdo tak sem se nakonec rozhodl venovat se vyhradne ruderalis pod CFL udelal sem skrinku s 3 druhy svetla podel kelvinu vyzařovaných počtu celsia takže na jedne strane je ciste modre svetlo imitujci brzke jaro ve prostred se svetlo misí s žárovkou dual takže světlo by melo imitovat přechod obdbobí a poslední žárovka je jasna kvetovka jen mi to teda nekvete :))) zatim nejstarši kytka je asi 4 tydny skoro a nic je pouze pod tou červenou už tejden a jen mi vždycky vyhodi takovej naznak kvetu a pak se z toho stane dalši patro :)) takže neztracim trpelivost a jedu dál prisazuju další jedince u kterejch už sem schopnej omezit jejich vytahnuti a preliti s cim sem mel problem svitim non stop 19/5 na vsechno růst je dobrej male mezery mezi patry dobra barva listu ale ty kvety tak se ptam o rady jak dostat ruderalisku rychleji du kvetu nebo co zpusobuje kveteni u normalnich strainu... jestli by třeba nebylo dobry zkratit po čase ten osvit aspon o par minut nebo ji dat dal od svetla než nahodi kvety a pak ji zase priblizit ?? mam kytky v tech nejmenši kvetinaci za 5kč z gshopu protože chci mit staleplodici sea of ruderal .) vlhkost udržuju kolem 60-70 takovej prumer sem nastavil nejmladši rostlinky maj mini sklenicek pod modrou žarovkou a tam je vlhkost vyši dal připravuju přidání další žárovky jako do tvaru píči je pak rozmisitm v mych prostorech ve tvaru čtverce tim získam celkem zajimave zony pro stadia života jednu tu žarovku tam mam taky protože příjemně topí přímo nad improvizovanou zvlhčovačkou z perlitu flašky a hadru ... takže zatim svoje snažení hodnotim jako dobré jen ty květy...dal mam rozdelanej mini projekt na davkovani co2 pomoci kvasku trošku sem to vyupgradoval a doufám že se mi podaří sehnat i měřák ovzduší abych to mohl potvrdit že moje představa je funkčni a ne jen představa ....tak poradte s tim kvetem díky mugo omlouvam za tezky chyby a blbej sloh moc jointu moc myslenek
mugo
hodně za vědomosti vděčím knížce jak pestovat indoor od mr. jose dokonce je tam mala zminka o staleplodici skrince ktera me utvrdila v tom že jdu spravnou cestou doporučuju všem začatečnikum jako já sice pracuju jako zahradník ale tohle je celkem jiné a díky naší nápaditosti to může být ještě lepši....a ještě sem se chtel zeptat co by se tak zhruba mohlo dit s tema kytkama co už by meli kvest ale nekvetou kdybych : zkratil osvit pouze čerených žárovek na normalnich 12/12 a modry nechal svitit dal 19/ za předpokladu že diky obsazenosti skříní by na uvedene jedince toho modreho svetla nedopadalo tolik začli by se tahnout ??? myslel sem že bych to udelal jako takove odpoledni slunce že bych tu červenou barvu pridaval presne v prostred cyklu ?? nebo by bylo lepši na konci nebo z rana ??dost nad tim uvažuju jak je to v přírodě ...
mugo
http://grower.cz/home/viewer.php?
mugo
povedlo se mi pridat foto :) ale je staršího data ale jedinec o ktereho se mi jedna tam je videt jako jedinej s nejvetsim 3listem asi s 3 patry ted ma asi 5 pater a na 2 se dal rozvetvuje a ve stejne vyšce sem ted koukal sou zase ty slabé malinké šlahounky snad už to teda nejsou ty kvety do prdele moc to nehnojim asi ji dam už kvetove hnojivo
redgrow
Ahoj, nevím tedy jestli nejsou stále plodící skříně nějakou výjimkou, ale když to beru podle klasických pravidel, tak pokud chceš aby rostlina začala kvést, tak musí mít 12 hodin absolutní tmu. A prvních cca 14 dní se tento cyklus nesmí narušit náhodným otevřením boxu, když je osvětlení zhasnuto. To se týká klasických rostlin. Pokud jedeš automaty, tak tam je to dáno tuším nějak geneticky a začnou kvést až dorostou určitých rozměrů a nebo uběhne nějaký čas(ale to nemám nastudováno)
mugo
no a to je to co ja sem se rozhod studovat :)) cannabis ruderalis už to konečně kvete jedna ta nejstarší cream caramel auto hodila krasny trichomy a ty lowrideri od kolegy tady jelikož už vyrustali v lepším prostředí tak už maj taky podle me mini nabeh na kvet jde o to že jsem tu skrin dotunil jsou tam 4 zdroje svetla a na každej kout podle mejch propočtů dopadá jíný množství svetla hlavní v jiné barve a tak se snažím rostlinam behem vyvoje simulovat jaro leto podzim ....mam tam vice part jinak starych a velikost kvetinacu používám tu nejmenší protože sem mimo jine nadšený bonsajista jakože mam i normalni bonsaje tak tyhle kytky taky tvaruju ale prave pomoci jejich putovani v me imitaci takže kytku dám třeba záměrně na půl dne dál od světla do větší výšky aby se táhla za svetlem a zaroven naklanela a odpoledne když se to trosinku pohne to šoupnu jako je to v přírodě pod červený světlo ale s dávkou modrýho a ono se tak nejak jako ustali a rano to opakuju dost premejslim o tom co kytky zažijou venku a ve skrini venku maj dost promenlivy podminky a prestou jsou krasne dokonce ale to je jen moje ůvaha kterou ted snažim dokazat že je lepší ve skříňi udělat i menší promeny a celej den rozdelit podel fází jako je to v přírode (teplota ,vlhkost , svetlo) po ránu je třeba větší vlhko a sluníčko maj určitej náběh a průběh barevnej tak polohovej a rostliny se musi otáčet naklánět apod.jiste znate takovy stromy ktery když se nejak blbe uříznou nebo zlomí a zustane tam jedna silnější větev tak se nehorázně vytáhne za sluncem ,,,, proste mi prijde jestli tohle ty rostliny taky nemaj v nejakym kodu mě vždycky šokne když zalevam kytky na noc a hodiny vypnou svetlo jedna dve sup hop a čumim i človek dostane šok tak co asi rostlina ??? používate nekdo tady nejakej automatickej system monitorovani teplot vlhkosti CO2 ve vzduchu premjšlim a vytvořeni jednoduché mašiny ktera by tohle mela umet cely den zaznamenavat na sd kartu nebo primo vysilat do mobilu ci kamkoliv,instalace usb kamery do skrine je u me jasna vec protože skrinku mam tezko pristupnou a rad se kocham :) pak premejslim že krom toho že je naprosto celkem jednoduchý a za par kaček si udelat monitorovaci system jak sem napsal výše .tak přemejšlim že prave jeden vetrak napojim k tomuto zařízeni a pomoci nej budu moc na dalku prave simulovat promenlivost počasi nebo skřínku přizpusobavat teplotne okolí.......pozn. nepoužívám termostat ted mam dost času a skrinka je v pokoji se stalou teplotou tak je tam jen par PC vetraku na nonstop slabší ofuk a pritah odtah ale dost slabý nedokážu nejak spočítat jak moc se tam ten vzduch meni ale když tam fouknu kouř z bongu tak se to krasne rozproudí a pak mam to vko který zatim spouštim ručně podle nalády jako takovej přítahovej ofuk a taky podle toho jak to moc schne protože chci zalejvat každý večer takže když vidim že nejaka kytka moc neschne premistim do mista kde je vetsi vetrnost....jinak sem i pozoroval a každá žárovka mi topí jinak takže mám po skříní rozmezí teplot 21-26 nejak si nedokážu srovnat v hlave jaka teplota by pro me moje rozmery a moji ruderalni genetiku byli idealni hlavne co sem se docet na výšku teploty ma velky vliv obsah co2 který ted proste nedokážu stanovit ale součastky na zmineny kontrolni automat už sou zčasti objedbane mozna ten přistroj naučim i měření větrnosti jakože rychlost vetru za sekundu :))no sem hracicka a tak ta usb kamera bude umistena na takovym tom detskym jerabu na dalkovy ovladani a ja si budu z postel prohlížet paličky a stav zaliti a zaroven non - stop kontrolovat je to vlastne trochu FENOLOGIE čím se chci zabývat abych si vypracoval svuj ideální pestební system jinak tak mašina je proste normalni procesor kterej ma x vstupu a x vystupu ktere se daj libovolne programovat řika se tomu i/0 box nebo tak nejak :))než sem se stal zahradnikem tak se venoval počítačovy hudbe a použití všech tech tahylek apod. takže si to davam do souvislosti a muj plan je vytvořit neco jako mixažní pult kterej by ovladal skrinku peace .... sem fakt nadšenej že mužu zahradničit i jako v normalni praci .... jen tak sem štastnej když se mužu hrabat v hline 24h nonstop
mugo
ještě otázka na nejakyho svetaznalyho borce jak se to ma s nocni/denni cenou elektriky ??? moje skrinka ma sice necelych 125 W se vsim vsade ale kazda Korunka kterou mužu utratit za picovinku je super
Seky
Zdar špekulante. Já používám k monitoru teplot na vlhkosti todle - http://grower.cz/forum/showthread.p...436#post1060436

Kytky rozhodně nezalívej každej den. Vždy je nech proschnout a až poté opět zali. Toto srřídání suchých a mokrých období kytkám vyhovuje nejvíc. Častým zalíváním můžeš napáchat velké škody, pozor na to!

Cena se odvíjí od dodavatele, tarifu... To ti nikdo neřekne, něco nandeš ve vyúčtování, možná i na stránkách dodavatele.
mugo
jop s tim zalejvanim na to ted koukam že sem si myslel že mam tak male kvetinace že to dam denne jako se to dela normalne u kytek že jim to prospívá pravidelná zálivka na noc protože z praci vim že kytky rostou hlavne pres noc i skrinka mi to potvrzuje že rano tam je znatelnej prirustek ale tim jak zvyšuju zalivku podle stari kytek tak to nestiha vysychat od vcerejska do ted sem to médium spíš mlžil ale ted sem to už prolil skrz protože je mi jasny že už tam musi byt vice kořenu ...takže pojedu system kontroly pomoci špejle jako když mi mlada peče buchtu myslim že je to dobrej napad :) ješte k tomu zalejvani jeden kamoš co pestuje dele mi prave rikal že je to rostlina co se lepe vyrovna ze suchem než s mokrem,,,díky za odpověĎ. nakonec jsem tomu propad ješte vic než sem si myslel že je možné
Seky
Přesně tak. Lépe snese sucho než trvalé přelití. Ono nikdy není dobré příliš zalívat, pak riskuješ hniloby popř. ti s polu s kytkama v květináči porostou mechy a plísně. No nic o co by pěstitel stál.
Mě se nejvíce osvědčily plastové květináče, sou lehké a tudiž potěžkáním poznáš kolik je v substrátu ještě vody. Suchý substrát nevaží skoro nic. Většinu jeho hmotnosti tvoří právě voda. Špejle nech na buchty :)
mugo
jj četl sem tak letmo tu knížku od Jose a tam to takle popisuje přesne................ ale co sem tam zatim nikde nenašel je kdy můžu odstříhnout děložní lístky a jakej maj vliv jestli nejakej maj když je tam necham?????????? a taky by me zajimalo když sem si ted koupil hnojiva :biobiz fish mix , bioobiz bloom a ripen jak dlouho je můžu skladovat otevřený a jestli mužu nechat naředenej roztok delši dobu odstát?jestli nejaky nezmeni vyrazne svoje vlastnosti,,,,,z hnojiv sem se rozho použít takle zhruba


1-2 týden= root juice
od třetího patra s vicelistem do prvního květu = fish mix
od prvního květu do 14dni pred sklizenim = bloom biobizzzzz
tejden pred flushem = ripen
pak flush

takle si myslim že to pro ten ruderalis bude ideal fish mix ma vic dusíku na rust ale zase ne to tolik jako vyloženě bio grow tak sem z duvodo toho že chci menši kytky zatim zkusim takle .... davkovat budu podle navodu radši trochu míň ob zalivku budu střídat s vodou......popř z jara se chystam na velkou zásobu hodně učiného hnojiva z kopřiv kterým se to nedá přehnojit tak pak trochu poupravim.........

chci to pestovat co nejvic zdravy velkou část svýho projektu věnuju své mamince která má rakovinu a další choroby a konopí užíva jak v jídle seminka ruzný mastičky tak když ji je hodne zle hlavne psychycky což sebou nese každá nemoc tak si zahulí já pozoruju že ted sem ji pripravil takovej light hašiš kterej ji strasně vyhovuje protože máma nemá rada stav stone ten shit sem ji udelal seperaci pylu z listu sativy od kamoše spíš my tam i propadalo spoustu nadrcených celých listů a pak sem tam přidrtil trochu nejakyho skera a slisoval a je to akorat...ted tu mam jeste zbytek rozemletych listu do kterych chci sehnat nejaky venkovy a udelat z toho mame takovej jeste slabší kouř hodně povznášejcí jentakové to mariuhanové pohlazení aby mela dva modely jeden proti bolestem a na spani a druhej na relax + léčba pomocí dostupných konopných preparátů.....moje prababička byla léčitelka babka kořenářka - snad sem neco podedil vypada to tak
Seky
Hnojiva spotřebovat ihned po naředění, velice rychle se začnou kazit. Skladovat v chladu a temnu, v původních uzavřených obalech.
Kdy odstranit děložní lístky v knize opravdu neuvádí, zřejmě si totiž první koho taková otázka kdy napadla :)
mugo
no na pár kytkách sem ho už odstřih ale na te nejstarší co se mi vyklubala na druhý hod vánoční je stále mám a to už to jasne kvete krásné bíle chloupky... totiž otazka je spíš takova jestli pres to kytka prijimá sílu nebo už jí to pak vadí ... nebo jí to dokonce dava signál že je porád mimino jako kdybys mel porad pupeční šnuru.....dneska sem doklíčil dalších 6 semínek 1 nevyjelo tak sem ho opatrne rozloupl a je krásně bílý tak sem zvedavej jestli popojede jinak další klíčení zkusim pár semínek zbavit obalu .....uvidim
mugo
tak dneska přidám dalších 125 W a melo by to tedy byt 40Wblue+40Wred+dvě paskvil žárovky z hobi jedna 33 W a druha 24 W obě tech 2700 K a dnes jeste teda ten elektrox 125 W red a pak diamond folia a jedem z kopce jako vsechno mi to trva ale nese to sve ovoce kytky už ted v tomhle krasne rostou a tou 125 jim teda fakt asi budu zatim jen delat poledni slunce tech 12 hodin a pak ty starsi kytky budou mít jen takovy stínne svetlo aby mi nakvetly uvidim jediny co kvete zretelne je cream caramel af jinak lowryderum se nechce mam dojem že je musim trochu zmást takle nebo poradte jak domet AF kterej nechce kvest ...
mugo
tak sem seknul prvni a další sou v kvetu nebo v rustu a ted davam dalši semena takže pruběžné sklízení funguje jen to chce zaručený ruderalis a nikdy to asi nepujde presne na den ...
Jablko
Nevim jakej vyznam ma u af modelu stimulovat jaro,leto,podzim ale budiž. Jinak k tem deloznim listkum normalne je tam nechej oni pak zežloutnou a upadnou ale nejak bych se takovyma drobnostma nezabejval spis pripoj nejaky fotky zajimalo bg me jak to vypada. :)
High
Sorry za OT ale ten grower de těžce do sraček.takový hovna jaký se tu člověk dočtě je nehorázný a čekal bych je na nějakém ksicht-booku a ne na strance o weedu.
dmtart
...a takový dotaz..proč by si ustříhával Děložní lístky!!!!k čemu!!!!...chlapi já někdy žasnu co jste schopní 'vymyslet'..o stříhání děložních lístků jsem u "běžných"pěstitelů v Životě neslyšel a to jedu cca12let...a znova ten autoflower...ach jo
..AF kytí se řídí DOSPĚLOSTÍ kytky a néé PERIODOU!!...tzn žádný přepínání růst/květ žád á simulace jara/léta...nic takovýho, proboha je tady na FG těch informací málo!?..(20/4a pořád plná palba,tot vše!) omíláte tu porád stejný věci..a vymýšlíte něco co už je dávno vymyšlený a vyzkoušený...čtěte a čtěte..
Maxeaux
dmtart, reagujes na vyse 3 roky stary prispevok :D
atletico
Rad by som reagova na ten prispevok v uvode (asi z cias minuleho rezimu :P ).. Ako sa da pod 400w hps vypestovat pod 4 af 50g? Ja som mal pod 100w led 35g na jednom kuse..asi su tie hps fakt tak dobre ako tvrdite :D
Tutoformuloputo
Psal jsem sem pár rád, než mi došlo stáří příspěvku, nelze smazat, pouze editovat,prosím o smazani tohoto komentáře. Díky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma