Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Matkárna CFL 200 - Klikni zde pro originální téma
koles
Zdravím osazenstvo :)

Jako mnozí podomní zahrádkáři zatoužil jsem i já na cestě k soběstačnosti po zřízení místa vhodného pro uchování genetiky i realizaci dalších experimentů. Tímto se stal můj starý box (původně kancelářská skříň), ve které jsem s variabilními výsledky odjel již tři kola pod HPS i CFL.

Box rozměry (v-š-h): 120-80-40 cm

Osvětlení: Elektrox dual 200 W (natočená modrou polovinou dolů!)

Ventilace: PC větrák 1x (má teplotní čidlo a někde u 25 stupňů automaticky přepíná na vyšší otáčky)

Posádka:

5x Power Plant regular DP
5x Blueberry regular DP
4x White Widow regular Nirvana.nl
3x FLO fem DP

Substrát: různé, něco bude v kokosu, něco v hlíně (upřesním).

Jedná se o nejstarší semínka ze sbírky. Pokud všechny vyklíčí a uchytí se, budu mít ve finále 6 - 12 samyc, můj odhad je 8. Z těch bych rád vybral 4 - 6 stálých obyvatel boxíku.

Samozřejmě jsem četl vlákna, kde probíhaly nelítostné spory o to, co je pro matkárnu nejlepší, a asi nelze než souhlasit, že je to v současné době pro většinu smrtelníků setup s MH výbojkou střední nebo vyšší watáže. Mně nezbývá než vycházet z toho, co už mám. Bez dodatečných nákladů se tak vynasnažím dát holkám i klukům to nejlepší.


Pokud budete mít nějaký dotaz, pošlete mi PM - ty zajímavé případně zveřejním.


Aktuálně: testovací kolo :popcorn: jdi na poslední příspěvek
koles
Dnes, kolem 12. hodiny jsem dal klíčit všech 17 semen.

Na druhé fotce je skříň. Vejde se tam cca 8x 3,5 l teku květináčů. Osvíceno efektivně je tak 6 :)
koles
Protože se mi ztratil kabel od foťáku, mohu zatím podat jen slovní report:

Některá semínka nevyklíčila, některá nevzešla. Z těch, co vzešla a přežila, momentálně roste 3xPP, 2xBB, 1xWW a 1xFLO. Všem se daří, mají asi čtyři patra a dosahují 10-14 cm.

Dal jsem klíčit 3xNebula

Teploty v normálu, trápí je jen nízká vlhkost / to se snad zlepší, až box víc zaplní.

Zálivka upravena na pH cca 6 a zatím jen s mikroprvky (lignohumát), ale už začnu pomalu krmit.
koles
Takže slíbené foto.

Nakonec tam roste ještě jedno FLO, takovej mrzák, ale věřím, že se nakonec vzpamatuje a rozjede to!

S pěstováním mi bude pomáhat Milosh, zatím dohlíží na nejmenší Nebulu :)

Už dvě zálivky krmím o něco menší než doporučenou dávku grow + kapku bloom. Protože mi trochu žloutnou spodní listy, myslím, že holky maj hlad. Hnojivo je Mazar LED fertilizer (minerální). Hodně mi připomínají AH, který jsem použil v některém z předchozích kol. V záloze mám ještě B'cuzz coco.

Květníčky jsou zatím asi 0,5l a substrát je dost divokej. Jako základ jsem použil repasovanej bat mix a light mix z minulého kola plus jsem to dosypal substrátem "bylinná zahrádka" od Agra. No ten mi přijde dost napíču, protože strašně rychle vysychá a vůbec nevypadá moc hezky. Původně jsem myslel, že budou jen v kokosu, ale po těhle zkušenostech s prosycháním to vidím tak, že až budu mateční rostliny finálně přesazovat do 3,5l, namíchám jim mix kokosu, toho Agra, perlitu, vermikompostu. A pokdu to bude moc suchý, přimíchám ještě klasickej substrát (nějakej grow mix).



Hodně mě inspiroval tento příspěvek na ICmag: Bonsai mums! Brzy tedy budeme zastřihovat.
koles
Pro potěchu oka...


Milosh Tfuj!
koles
Po cca měsíci od semínka je situace následující...

Svítím 16/8. Vše přesazeno do grow-mixu od Plagronu. Tenhle substrát je jiná liga než ten shit od Agra.

Všechny kytky byly zaštípnuty kolem šestého sedmého patra. Vypadá to, že máme prvního samce - PP. Samozřejmě se ho zbavovat nebudu, jeho pyl poslouží k získání nějakého toho crossu, například:

WWxPP - white power :D
BBxPP - power berry
PPxFLO - FLOW (flop, nebo flower, ještě nevím)
atd...

PP vypadají všechny stejně, jsou mezi nimi jen minimální rozdíly ve vzrůstu (samec je z nich nejvyšší a jako jediný nese mírné známky přehnojení).

BB jsou asi dvě phena - zatím to vyypadá, že jedno je víc fialové a to druhé světlejší a s menšími internodálními vzdálenostmi.

WW je nejvyšší, skoro k nerozeznáníní od BB v této fázi.

Nebula se má celkem k světu.

A pak je tu ten mrzák FLO, co je úplně jiné pheno než to vitální, které se nachází na fotce v levém rohu.

Dal jsem klíčit 2x WW f2 (DP) - semena od místního člena.
koles
Milosh Vážení, zjistil jsem přítomnost zatím neznámého parazita. Podle všeho se nejedná o novináře a tak k němu budu prozatím přistupovat. Nasazení biologických zbraní se zdá jako nevyhnutelné. Ve skutečnosti již byl první útok veden - mým oblíbeným výtažkem z tabáku. Nejspíše bude nutné tento zákrok opakovat.


Díky, Miloshi. Já jen doplním, že se jedná živočicha dlouhého asi 0,5- 1mm, světlé barvy a housenkovitého tvaru. Vyskytuje se na vrchní straně listů. A myslím, že umí skákat.
Eclips
Ahoj koles, zajímalo by mně:

-Perioda 16/8 je nějaká vychytávka nebo jen překlep?
-Jaké máš teď tedy hodnoty °C a %R.V.?
-SCROG opravdu pojedeš nebo ještě sundáš?
-Jaké dáváš poměry hnojiv?
-Jak to dopadlo s těma parazitama?

Ať se daří! E.

Edit > cross "White Power" může být zajímavý.. :rasta:
koles
Zdarec, vezmu to popořadě :)

- Ano, svítím 16 hodin - proč by to byl překlep?
- Teploty jsou nižší kvůli chladnému vzduchu v místnosti a pohybují se v rozmezí 15-25°, vlhkost 30-40. Kytky si nestěžují, možná rostou pomaleji (což mi nevadí)
- Síto tam na začátku bylo hlavně proto, že jsem ho neměl kam jinam dát. Momentálně je zas venku (viz níže). Pokud bych chtěl zvednout produkci řízků, dal bych ho zpátky..
- Hnojím furt Mazar LED fertilizer - ale jen grow 1,5 ml/l a bloom 0,5 ml/l
- Parazit byl s největší pravděpodobností třásněnka. Po několikanásobné aplikaci výluhu z tabáku je problém pod kontrolou a zdá se, že jsou mrchy pryč nebo je jich je tak málo, že se radši neukazují :) Jako záložní řešení bych použil Vertimec.
koles
Vzal jsem první řezy: z každé kytky 4. Z WW jsem nebral, asi to bude samec (ale ještě to není úplně jisté!) Řezany jsou v pařníčku pod 125 W plug'n'grow (grow spektrum) také na 16 hodinách světla. Vedle nich se tam sluní ještě čtyři testovací řezy Mendocina a další tři malé WW ze semínka. Aktuálně tedy:

- v matkárně: 2x BB, 2x PP, 1x FLO, 1x WW (možná samec)
- v řízkárně: řezy BB, PP, FLO + 3xWW ze semínka (DP F2 od místního člena), 4x Mendocino Madness, 1x FLO (divné pheno), 1x PP (samec), 1x Nebula (samec)



Před





Po
koles
Mrzák. Tohle je fakt divná kytka. Roste děsně pomalu (je stejně stará jako matky), má strašně dlouhé a úzké listy (jak nějaká drsná sativa) a s druhým FLO ze stejného paklu 3 fem semínek nemá kromě nádechu fialové společného nic. Navíc má od semínka poškozené listy (geneticky?)...


Nějaké názory na tohoto exota? :D
Eclips
Ahoj,

no setkal jsem se jen s intervalem 18/6. I podle FAQ je to tak psáno, tak mě to jen překvapilo. Jel jsi i 18/6? Všiml jsi si nějakých změn při periodě 18/6 a 16/8?
Snad už budeš mít se škůdcema klid.
Mrzák - někde jsem tu četl, že fem. semínka mohou být gen. nestálá. Takže bych se tím moc netrápil.
O těch hnojivech od Mazar slyším také prvně.. Jsi s nima spokojený?

Díky za odpovědi. E.
koles
Dík za reakci.

Na periodě 16/8 ušetřím dvě hodiny svícení :D Toť vše. Otázka je, jestli se to (ne)vyplatí nebo je to jedno... je možný, že na 18/6 rostou kytky rychleji. U mě je to spíš o tom pocitu, že svítím míň a stejně to roste - měkká metrika :)

Ta hnojiva jsem dostal k nějaké objednávce zadara a jednalo se o 3x 250 ml (grow, bloom, micro). Jedná se o klasické minerální hnojivo (hodně mi připomínají třeba hnojky od AH). Hnojím podle návodu a bez problému, spodní listy skoro nežloutnou a slečny mají sytě zelenou barvu. To se ale týká jen matek, řízky, které nechám později dozrát budu zalévat bio hnojkama od B'Cuzz.


Edit: Dostal jsem dotaz, zda kytkám perioda 16/8 nevadí. Nepozoruju nic, co by tomu nasvědčovalo. Na této periodě mám matky, čerstvé řízky v rw, zakořeněné řezy i prcky ze semen a vše bez zjevného problému. Pravděpodobně rostou o trochu pomaleji (což mi momentálně nevadí).
Hopík44
Proč to vše?
Aby jsi ušetřil 0,4kw za den a tím pádem asi 2,-kč při plném tarifu?
Nebo pokus?
Teď už ti to tam hlídá prezident :biglaugh:

Edit: obzvláště jestli rostou pomaleji tak dýl svítíš ať chceš od nich cokoli, růst, řezy. No asi bych počítal! - tvrdá matematika
A jestli ti nevadí že rostou pomaleji, což píšeš, tak zase nechápu že píšeš že pro tvůj pocit svítíš o dvě hodiny míň, tím pádem asi kvůli spotřebě, která ve finále výjde stejně ne li více v porovnání s přírustky.
koles
Hopík44: Je pravda, že vypočítaný to nemam! (Opravdu tím šetřím jen 2 Kč denně? Zatím mi svítí CFL 200 a 125) :D A ano, jedná se o určitý druh experimentu, takže to tak zatím nechám.

Miloshe jsem přesunul k prckům WW (ze semen), aby na ně dohlédl. To divné FLO se už trochu rozjelo a nepotřebuje popohánět.



Tady je foto hnojek Mazar, co používám na maminy a zakořeněné řezy. Zálivka na fotce je po aplikaci všech 4 složek (3x hnojky podle tabulky + pH down 2 kapky)
elanius
Zdar, trochu sa vam do toho vlozim :) Perioda 18/6 je univerzalna perioda, prisposobena hlavne pre indica phenotypy, pre ktore je den 18/6 relativne prirodzeny. Experimentovanie s periodou moze zapricinit ze sa prejavia phenotypicke vlastnosti rastlin, ktore boli "zamknute"pri periode 18/6. Koho to zaujima, nech si o tom nieco precita na nete. Kazdopadne perioda 16/8 podla testov pomaha ku kvalitnejsiemu korenovemu balu. Urcite by som sa toho nebal, sam tak pestujem uz nejaky cas...
elanius
jo a k tomu "mrzakovi" bud mas v rukach vzacne pheno, alebo to je vysledok feminizovania. Shortova genetika sa vyznacuje castymi deformaciami a mutaciami, ktore ale mozu drzat unikatne vlastnosti. Urcite by som nad nim hul nelamal ;)
koles
citace:
Původní příspěvek od elanius
ZExperimentovanie s periodou moze zapricinit ze sa prejavia phenotypicke vlastnosti rastlin, ktore boli "zamknute"pri periode 18/6.


To jsem netušil, díky za zajímavý podnět!


FLO sativové pheno si nechám, jsem totiž zvědavej, co z něj vyleze...
koles
Jen rychlej report:

Maminy už jsou ready na další ořez, ačkoliv první řízky ještě většinou nezakořenily (některý ale jsou už v hlíně). Počítám, že co nezakoření do tří dnů, toho se zbavím a pojedu nové kolo řezů, tentokrát větších, tak snad budou kořenit líp :)

Nejlíp zatím jede Power Plant, úžasně vitální kytka (většina úspěšných řezů je z nich). WW vypadá, že by nakonec nemusel být samec :D No ještě uvidíme, ale vede si taky skvěle, moc pěkná, košatá rostlina. BB se mi zatím nepodařilo naklonovat...
koles
F2 (FLO fem) - mám rád fialky, tak jsem zvědavej, co z ní bude

W3 (WW Nirvana) - pěkné větvení, kompaktní, ukázala preflowers! - favorit

B3 (Blueberry) - tmavší pheno, vytáhlejší
koles
B1 (Blueberry) - světlejší pheno s kompaktnějším růstem - favorit

P1 (Power Plant)

P4 (Power Plant) - vitální - favorit
koles
Vytáhl jsem je na focení "uprostřed noci", tak jsou trochu ospalé :D Některé jsem roztáhl kolínky - to jsou ty na fotkách do "V". Jou nyní připraveny dát druhou várku klonů.
iabek
Ahoj, myslim ze ten mrzak je proste jen dalsim dukazem toho, ze v DP se deje neco spatnyho. Za posledni tyden, kdy se o to zajimam jsem narazil na tolik pripadu, ze do niceho od DP bych ted nesel. Jsem zvedav na tu BB, ta podle zkusenosti lidi blbne nejvic, na druhou stranu PP jsem videl letos OUT a ted mam moznost sledovat ho po 400w, oboji z fem semen od DP a jsou to krasny silny kytky bez naznaku hermeni ci mutaci.

Tady je k tomu topic: http://grower.cz/forum/showthread.p...20&pagenumber=1
koles
citace:
Původní příspěvek od iabek
Ahoj, myslim ze ten mrzak je proste jen dalsim dukazem toho, ze v DP se deje neco spatnyho.


Tak já to samozřejmě sleduju taky, ale ber to tak, že špatný zprávy se šíří mnohem líp než dobrý. Moje teorie je, že pár lidem skutečně některé modely od DP zhermatěly (BB, OB) a ostatní to jen papouškují, protože o tom někde četli. Sám to nechci soudit a počkám si na vlastní zkušenost. Prozatím se přikláním k vysvětlení DP, že nějaké sklony tam asi budou, ale projeví se pouze v v důsledku stresu - tedy že kytka nedostane dobré podmínky. Někomu to přijde jako alibismus, ale třeba je to tak. Uvidíme. Ty moje rozhodně ideální podmínky nemají :D

Na druhou stranu jsem rád, že toho "mrzáka" mám, protože je to fakt hustý pheno. Nejdelší čepel listu je větší než celková výška kytky - rozhodně unikátní vlastnost ;)
iabek
Souhlasim s tim ze se mnohem vic ozvou nespokojeni pestitele. Me moje zkusenost kvete ve skrini, tak uvidim, ale i to co jsem se docetl na netu (i kdyz vezmu v potaz to, ze spousta lidi to mezitim dojela v klidu, jen o tom nenapsala) by me na priste odradilo. K tem podminkam, no u BB mozna, sami verejne priznavaji ze je to narocna genetika, jeste OK, ale u OB kde deklaruji silnou stabilni kytku vhodnou i pro zacatecniky ( "...je stabilní, silná, snadno se pěstuje a má vysoký výnos...") bych to necekal.

Proste jsem mel DP rad, ale timhle u me docela klesli, sami musi vedet ze neco nejni uplne v poradku a tim ze na svoje stranky daji clanek o tom ze hermeni zpusobuje spatna pece a dal vesele prodavaji semena me stve.

K tvoji selekci, pheno je to urcite zajimavy, pokud beres regular semena a selektujes, kdyby se ti tohle objevilo v klasickym pestu tak to nepotesi. Navic si nemyslim ze z ni bude ve vysledku neco pouzitelnyho, o tom se ale muzem jen prit, coz rozhodne nechci, cili budlu sledovat a at to roste :-)

edit: tak jsem dneska na svejch OB nasel par bananu, takze tak.
koles
Proběhl druhý ořez. (2xBB, PP, FLO) Tentokrát jsem si dal víc záležet, navíc prcci budou kořenit pod MH výbojkou :)

WW je nakonec samec, ale pěknej, takže kříženec s PP i BB bude dávat smysl. Dal jsem klíčit 6x Jack Herrer (Sensi Seeds) - semena od místního člena.


Na posledním obrázku jsou listy vybraných matek - docela mě překvapilo FLO, které má být 60/40 víc sativa, ale minimálně tvar listu je pořádná indika.
koles
Měl bych otázku na zkušené velkostatkáře...

Mám toto hnojivo B'cuzz Coco Nutrition A+B a chtěl bych ho použít na půdní substrát (je to mix Vita natura univerzální, perlit, vermikompost). Potřebuju vědět, v jaké koncentraci ho mám používat - předpokládám, že to bude méně než 100 % doporučené dávky do kokosu? A teď kolik by to mělo být?


Edit: Takže v jinym vlákně jsem se dozvěděl to, co jsem si myslel... tedy že koncentrace hnojiva pro půdu by měla být asi 50 % koncentrace pro kokos.
koles
Pár fotek klonů z druhého kola. Nemám to přesně změřený, ale kořenily cca dva týdny. S touhle várkou jsem spokojen, vypadají (z)dravě :D

Na poslední fotce je jednoduché udělátko pro sběr pylu (zde PP):
- kelímek s vodou
- víčko z kartonu, uprostřed díra
- alobal, uprostřed díra

Zkoušel jsem to asi dva týdny oklepávat na papír, ale je to opruz a ztráty jsou velký. Tohle funguje skvěle.


Klony byly většinu času s maminama pod MH 250, nyní pod CFL 125 (Plug-n-Grow růst). Tentokrát jen na tácku bez krytí - to vyžaduje častější zalívání, protože RW poměrně rychle schne.

Po příštím ořezu nechám kořenit pod CFL i MH a uvidíme, kde to půjde líp :)
koles
#1 Po několika málo dnech mám již dost pylu na desítky, možná stovky semínek. Samozřejmě, že jich budu potřebovat jen pár...

Není potřeba držet celou samčí kytku, bohatě stačí jeden nebo dva vrcholky s květy.












#2 Něco na ven: Purpurea Ticinensis (fazole od místního člena)
koles
Z druhého ořezu.
koles
Abych to trochu oživil, odysea pokračuje :)

Momentálně je stav takový, že původní matky jsem potřetí ořezal a dal je kvést (nyní jsou tomu dva týdny), spolu s některými jejich klony. Budou to pěkný keříky. Z každé mám klony a vybrané jsou zpět v matkárně "CFL 200". Až to dokvete, uvidím, které si nechám. Zatím je favoritem PP ("new mother") a jedna BB. Z FLO jsem trochu rozpačitej, ale třeba se ještě ukáže, že má smysl si tu genetiku držet.

Dále jsem dal puknout nějaká semena nakoupená od místních členů - budu se snažit udělat matku Jack Herer (JH) a White Widow (WW).




Jen pro zajímavost: Provedl jsem malý experiment (viz foto). Vzal jsem dvě spodní větvičky z jedné BB a nechal je zakořenit jen ve vodě. Trvá to dost dlouho. Vodu jsem neměnil ani ji nijak neupravoval, nestínil, nic. Takhle to vyrostlo za tři týdny. Kdybych je teď přesadil, tak myslím, že za další týden by zakořenily a rozjely se...


Edit: Po dalším týdnu...
koles
B3 - nejlepší orosení, sladká vůně, 3 týdny po přepnutí (foceno pod hps, proto ta barva...)














A ještě jedna stylyzovaná: "Blueberry"



koles
Takže jsme asi v pátém týdnu květu a holky se pomalu začínají ukazovat. Testovací kolo je pod MH 250 / HPS 250 / 400.

Něco na poslech k tomu prohlížení "Bunn the Sensi" :bandit:





B3 - rychlejší pheno (některé pestíky už hnědnou) - víc indika, hodně cukruje, šišky tvoří ve formě nugetů








B1 - pomalejší pheno, spíše kompaktnější palice (koly) - víc sativa, cukruje (zatím) o poznání méně, pesítíky zatím všechny bílé.













WW F2 (fazole od místního člena)











FLO - dle stavby mi přijde spíš do indiky, ikdyž se hodně táhne, výnosově to nebude nic moc, za řeč stojí akorát vršky, střední orosení, pěkně fialoví :)
(uvidíme, co předvede pod silnější watáží)












PP - klasika, sativa jak vyšitá, ještě má čas
koles
Tady je postranní větev jednoho zaštípnutého Mendocina, které jsem dostal na test od r-mana.

MM bude král(ovna) tohoto testovacího kola, minimálně co se týče výnosu. Podrobnosti naleznete tady
koles
Tak jsem to nevydržel a místo 250 jsem nasadil 400 W HPS lampu :grrr: Teplota se překvapivě takřka nezměnila!

(Fire on the mountain... už vím, co tím Grateful Dead mysleli)


    Průběh tedy zatím takovýto:

  • CFL 200 - 2,5 měsíce
  • MH 250 - 2,5 měsíce - růst, pak i květ
  • HPS 250 - 1 měsíc
  • HPS 400 - asi měsíc do konce 1. testovacího kola


Vybrané matky pokračují ve formě svých klonů.


    V nejbližších dnech nás čeká oplylení:

  • WW (Nirvana) x PP / BB / FLO / MM
  • PP X PP / BB / FLO / MM
  • WW (Nirvana) x WW (DP)

    Z výsledných semínek se pokusím udělat další selekci.


Na fotkách: PP a BB (B3 - pokus o makro pomocí lupy)

koles
Si říkám, že to momentální počasí je vlastně docela fajn... vzhledem k venkovním teplotám :)
koles
Po dalším týdnu nový report :)

Řekl bych, že se pomalu blížíme do finiše - některým zbývá tak týden, jiným dva - původně jsem plánoval sklízet na úplněk :D Ale teď mi přijde, že hlavně B3 už dojíždí. Zahájil jsem tedy flush upravenou vodou s kapkou mikroprvků (MM ale už flushuji asi týden). Naštěstí mám od každé odrůdy několik málo rostlin, takže budu sklízet postupně s odstupem několika dní, abych zjistil, kdy je nejlepší doba.

A teď přehlídka...




B3 - už jen kyne a nechává hnědnout chloupky, za poslední týden prakticky beze změny.





B1 - začíná pěkně cukrovat, ještě před týdnem jsem byl trochu skeptickej, ale nyní je jasné, že tohle špatně nedopadne!




Všimněte si rozdílů mezi oběma pheny stejné BB od DP - B1 a B3 jsou z jednoho paklu, semínka totožná







FLO - vybarvuje se: osvícené části jsou krásně fialové, ostatní zelené. Nádherná kytka s velmi osobitou vůni, ovšem slabý výnos.
















WW - pěkně do toho šlape! hodil jsem na zkoušku dvě zaštípnutý košťátka a klube se tu velmi milé překvapení (na květu jsou kratší dobu než ostatní)












B3 - "borec na konec"



MM, PP ani FLO-mrzáka jsem tentokrát nefotil..
koles
Poslední fotky samozřejmě nebyly z matkárny, tak tady je jedna aktuální. Všechny maminy jsou pod CFL a řežeme a řežeme, jinak by se tam za chvíli nevešly :)

I tak je musím ještě seřezat, páč jsou moc vytáhlé!












PP: SuperCloner

Dostal jsem dotaz, jak dělám šnicle.

Úplně standardně. Před akcí namočím rw kostičky do vody s upraveným pH (někdy přidávám 1-2ml Stimulaxu, ale rozdíl jsem zatím nevypozoroval), nechám je tam máčet jen pár minut, žádný přes noc :) Pak začnu řezat, řízek smočím v Stimulaxu (gel) a píchnu do rw. Kostičky s řezy mám v pařníku a každý den rosím (ráno a večer) vodou s upraveným pH. Kořínky vylezou do dvou týdnů. (Edit: v uzavřeném pařníku lze rosit i jednou za týden!)

Tip: Na máčení kostek i rosení klonů mi přijde lepší používat vodu s upraveným pH (klony pak míň hnijou - nebo spíš vůbec). Někdo říká, že je to jedno, ale asi není.

Tip: První týden kořenění určitě pařník přikrýt víkem, druhý týden je možné víko sundat (ale víc rosit nebo dolít do podstavce trochu vody, aby kostky nevyschly), protože obvykle už nějaké kořínky mají a vláhu si berou z kosky. Taky pak míň hnijou.

Řezy se udrží za takto nastavených podmínkách v top kondici vhodné pro další nakládání/manipulaci jen po několik dní (tak 5-7), pak už mají moc dlouhé kořeny, které se lámou, nebo jim dojdou živiny a začnou uvadat nebo hnít. Proto je lepší je včas přesadit.


PP na obrázku dává krásné, zdravé a vitální klony.
koles

Šak to znáte.




Zleva:
Horní řada: FLO, B3, MM
Spodní řada: B1, PP
koles
Pár fotek ze sklizně - pokud není uvedeno jinak, sklizeno 63/12



1# FLO

2# WW měla max 50/12 - ještě by snesla týden

3# PP

4# BB (B1) "foxy"

5# BB (B3) "super crystal" sklizeno 54/12 - o týden rychlejší než B1


Slunce: CFL 200 růst / MH 250 růst-květ / HPS 250 měsíc / HPS 400 měsíc / MH 250 dva týdny
koles
Povedlo se mi vyfotit, jak se daří některým klonům venku :)

#1 Celek: zleva PP z klasického řezu, BB (B3) z přerostlého řezu 60cm a FLO z lehce nakvetlého řezu 50cm

#2 PP zatím nic moc, 180+ cm

#3 BB 220+ cm stejně jako předchozí tak v půlce květu, dojede (snad) koncem října

4# FLO cca 150cm velmi příjemné překvapení: sklizeň za 2 týdny! Tak ať je hezky :wink:



Kytky vysazeny pod slunce někdy v červnu, nehnojeny, v pár litrech "substrátu" nahrabaného na zahrádce :) Zatím bez plísně a škůdců, krásně zdravé...
koles
Několik testovacích klonů @ 35/12

- 400 W
- substrát grow-mix + perlit
- hnojeno B'Cuzz Coco (A+B+PK) poloviční dávkou podle tabulky


#1 Jack Herer (matka ze semen od člena)
#2 BB (B3) (klon)
#3 Critical Mass (klon od člena..)


A venkovky :bandit: dyž bylo to léto

#4 #5 Purpurea Ticinensis (matka ze semen od člena)
KC33 / Durban Poison nemám vyfoceno

- jsou listnatější a ne nutně dozrají dřív než třeba B3
- všechno spíš stativy, takže se dost táhnou
koles
Ještě pár fotek Jacka @ 43/12

- dneska naposledy zahnojeno, počítám, že budu sklízet kolem dne 60
koles
FLO (Dutch Passion) - nakvetlý klon vysazený v červnu


Vzrůst: střední, 150+, mohutné větvení, lehce převažující sativa 60/40

Květ: sklizeň od poloviny října ~ 60@12/12 :wink:

Palice: vzdušnější, cukrování na out asi dobrý; zemitá, kořeněná až houbová vůně, po zapálení smraďoch, ale jinak; výnos by mohl být lepší

Oproti in: více olistěné, světlejší fialová barva, větší palice / lepší stavba kytky


Tip: Na out odolná, bezproblémová kytka; na in bych jí dal čas na růstu a využil její větvící potenciál zaštipováním nebo raději ohýbáním (LST). Pod umělým osvětlením více zfialoví až zčerná :D nenáročná na výživu, hotová do 9 týdnů od přepnutí
koles
#1 Signatura
#2 Pheno 1 "jack" - víc mi připomíná originál
#3 Pheno 2 "beast" - větší výnos

60@12/12 a myslím, že by ještě týden vydržel, kdybych to vydržel :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma