Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
asi blbý dotaz :D pěst na půdě - Klikni zde pro originální téma
aresek
čágo bélo šílenci :) tak jsem zase špekuloval kde co vymyslet, aby byly nějaké zásoby a tak mě napadlo...

je k dispozici půda, ale půda typu strašná kosa, nijak není zateplená, takže ta teplota tam je katastrofální, ALE, co když tam udělám dva boxy, které pojedou na střídačku a tím pádem by ten zaplý zároveň vyhříval ten vyplý :)

zatím to je jen teoretické, v praxi by to nemělo být myslím nijak složité, dvoje spínačky na dvy odtahy, které budou navzájem zapínat odtah do druhého boxu a tím by ta teplota mohla být ok, co si myslíte? :)

jednalo by se asi o dvě 4kila, možná hydro, to se ještě dokoumá. Zatím chci jen nějakou podporu jestli to půjde a nebo aby to někdo totálně shodil a bylo by :)

osobně si myslím, že by to nemusel být problém a pokud se to doáhne dokonce, tak by to mohlo být ok, hm hm? změřím tam ještě teplotu, tak uvidíme.
aresek
tak změřeno - venku -2 a na půdě +5 ...ještě zkusím jestli v blízké době budou mrazy,tak kolik tam bude, ale pod ní je obytný prostor ve kterém se topí, tak by to snad nemuselo o moc klesnout.
Madmax
jak to popisuješ mohlo by to fungovat, ale boxy zateplený a vyřeš přítah, protože když ti půjde do boxu vzduh -10 tak je to špatně.
tuffgong1
Tjn kldyž by jsi mohl tahat vzduch z vyhřívaný místnosti a boxy byly zateplený tak mi to přijde jako dobrej nápad :-)
jewi
hoj,
teoreticky možné, prakticky nereálné...
Do boxu musíš sát čerstvej vzduch, pokud chceš mít pěkný kytky.
Nesmíš míchat vzduch z 1 boxu do druhýho kvůli vlhkosti,nikdy bys vlhkost nestáhnul dolů = samá plíseň. Odsávat musíš vzduch vždy ven! Přisávat z místnosti vzduch by bylo možný, ale počítej že ten se zchladí cca o 3 stupně,když ho ženeš větrákem, takže teplota v místnosti cca 25C což je teoreticky možný pod stropem.Přes léto by to chtělo nějakou klimošku do bytu. Pokud máš tím lepší. Boxy bych určitě obehnal..zateplil polystirénem!

Další nač bych se zamyslel je, když box otevřeš např.kvůli zálivce bude to celkem šok pro kytky když bude na půdě -15 nebo +40C.
Tak že Box(boxy) v max Boxu? Ale nevím kolik chceš investovat?
Všechno jde...pokud máš našetřeno a seš koumák :-)
Grazzl
zdarec mam podobnej problém ale pochybuju že taháni teplýho vzduchu z jednoho boxu do druhýho ti to vyřeší nehledě na to že kytky potřebujou vzduch čerstvej.... jedu takhle 6kilo teplota na půdě 5-10 stupňu a bez horkovzdušnýho větráku na přítahu se stlumeným odtahem na půlku kolem cca 13 stupňů to sem box ještě zevnitř,zvenku od spodu obskládal poystyrenama pořeš si ten teplovzdušnej ventilátor a myslím že budeš spokojenej každopádně když boxy pořádně izoluješ nějeakej ten stupeň nahoru bys tím mohl nahnat
aresek
HM :-/ tak to jste mě moc nepotěšili, ale popravdě jsem něco takového čekal...otvírání kvůli zálivce mě ani nenapadla a hlavně by asi dělala problém vlhkost. zkusím si spočítat kolik by asi sežralo elektriky ten horkovzdušný ventilátor, ať to není nějak extra moc a možná to zkusím :)

nicméně díky za ohlasy!! :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma