Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba odhlučněné skříně 250W - Klikni zde pro originální téma
Pit9
Zdravim, tak jsem se konečně rozhoupal a začnu první indoor. Skříň budu mit kousek od hlavy u postele, tak ta hlučnost bude muset být opravdu minimální.

Vybavení:
Světlo 250W

Odtah TT 280m3/hod Chci se zeptat jaky mam koupit uhlíkový filtr 160 nebo 240m3/hod home, řekl bych že odtah nepojede naplno?

Skříň dřevěná 88x50x200 rozdělená 150cm od země příčkou, odhlučnění chci docílit rockwoolem 5cm vrstvou v pěstebním prostoru a 10cm vrstvou v horní části kde bude odtah, ten bude v té horní časti oddělen příčkou, prostor vyplněn rockwoolem, vývod bude jen do té druhé části, také odhlučněnou 10cm rockwoolem, kde bude předřadník a elektronika, chci tim docílit menší hlučnosti a chlazení předřadníku,vzduch pude ven dírou v horní části.

Pěstební prostor po odhlučnění 77x45x143.

Jak jsem psal je to muj první indoor tak pojedu hlínu.

Zítra přídám nějaké fota a knim další info, Také jsi dělám nákres tak ho sem hodim. Bude to eště trvat než to dám všechno dokupi, tak mějte strpení a doufam že mi hodně poradíte a třeba i naopak ja vam. Pro dnešek vše, bez těch fotek se to opravdu těžko vysvětluje.
Jagditrax
Čau, s tým odťahom by som si až tak nefandil. V izbe máš tak 25°C a v skrini by si chcel to isté. Malý priestor + 250W t.j. budeš riešiť pravdepodobne vysokú teplotu. Odťah na plno, skús podumať nad príťahom od okna. Zvlhčovačka tiež trochu pomôže, ale neviem kde ju napcháš. Nízku vlhkosť budeš pravdepodobne tiež riešiť, slabá zvlhčovačka ti moc nepomôže. Ventík to hneď vycucne. Inak odhlučniť sa to dá celkom pekne. Airrock ND 10cm. Kamoš si robil tiež niečo také. Ešte tam rval CT.

A na ten odťah asi 240-ku filter, ako vravím odťah bude makať jak šrób. Narveš tam aj ten filter? Chalan to mal zapojené opačne a do filtra mu fúkalo a mal to všetko v tej hornej časti a tam spravené výduchy. Všade okolo Rockwool, no sranda :D
iabek
Ahoj, já ve skříni 50x75x120 uchladím 250w VKOčkem 187m3/h bez problému. Vzduch v místnosti mám cca 20°C (btw 25°C je na mě vyloženě přetopeno...) a ve skříní okolo 22 - 23°C. V létě, kde už teploty nasávaného vzduchu jdou ke 30°C je to samozřejmě něco jiného. Sám na další kolo uvažu zda VKOčko vyměnit za TT 187 nebo 280m3/h. A nezapomeň investovat do ofuku.

Pacháč bych koupil větší, rozdíl v ceně tuším nebude zásadní a ventilátoru se bude snáze profukovat pacháč s větší dimenzí.
Pit9
Jo vona ta cena mi je fuk, akorat jak piše jagditrax jsem ho chtěl nacpat nahoru ale ten věší se tam asi nevejde no uvidíme. Je hodně velkej rozdíl v hlučnosti když to zapojim na začátek než na konec?
Anuvin
Zdravim, filtr bych dal určitě před ventilator - většina jich má větší ucinost v tahu.
Filtr kup ten vetsi. Rekl bych že to TT pojede na plno abysto uchladil, jeste stim filtrem..
Jagditrax
Pokiaľ sa ti filter zmestí k výbojke, tak ho tam daj. Ako píše Anuvin. Ak sa tam nevleze, budeš ho musieť dať hore. A keď sa dá na koniec, tak ti bude do neho fúkať prach a podobne. Preto je z vonku ten biely filc. Ten možeš vymeniť alebo vyčistiť. Čo sa týka rozdielu v hlučnosti, neviem presne, ale jemu ten filter na konci tlmil hluk z venťasu v ešte odhlučnenom priestore. Ak ho dáš na začiatok, tak to budeš musieť na konci pri výduchu vykoumat aby ti nešiel hluk z venťasu cez ten otvor v skrini von.
To iabek: njn, 25 je dosť, navrhoval som mu to trošku znížiť, ale neuspel som :) Ono 250W sa berie za nižšiu vatáž , ktorá toľko nekúri, ale keď sa to zavrie do miniskrine..... treba s tým počítať a radšej naddimenzovať. Určite sa to dá nejako vyladiť, len treba prísť na to ako a vždy su iné podmienky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma