Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
400w - 12x Chronic - GHE - AutoPot - Klikni zde pro originální téma
honzacek
Zdar zahradnická komunito

Po pár měsících, kdy nebyl čas ani prostor a vlastně ani chuť něco odjet konečně nadešel ten okamžik :D

Nachytal jsem pár inspirací na CannaFestu a protože mě už dlouhou dobu lákalo odjet něco v nějaký formě hydroponie pořídil jsem na tenhle pěst 3x Auto2pot + AirDom do každého 8,5l květníku. Zásobníky vody vyřeším 50l kyblema od barvy.

DS2 120x120x180
400w Philips SON T Pia plus + adjust AwingMEdium

Pěstovat se bude ve směsi 50%kokos 40%perlit 10%hydratonu

Do každého květináče přijdou 2 kousky Chroniku - nikdy jsem tenhle model nejel, ale co jsem přečetl měl by hydroponii snašet dobře a genetika je to kvalitní.

Hnojit se bude GHE FloraNova - jel jsem floraSeries už předtím a nedám na GHE dopustit + GreenSensation na květ. Kořenáč mám od GoldLabelu ( jejich SoilA+B skvělá hnojka do hlíny) a enzymy od Hesi. Další běžná výbava pH,EC Adwa, kyseliny, Peroxid...

Na pátek dorazí hlavní zásilka s autopoty tak to hned otestuji, sem sám na ten systém zvědav

fungovat by to mělo
TAKHLE - VIDEO

V pátek nahodím foto
toketoy
budu určitě sledovat, tento systém chci taky pořídit, tak jsem zvědav jak to bude fungovat jestli se nebudou ucpávat kapiláry atd..drzim palce :)
honzacek
citace:
Původní příspěvek od toketoy
budu určitě sledovat, tento systém chci taky pořídit, tak jsem zvědav jak to bude fungovat jestli se nebudou ucpávat kapiláry atd..drzim palce :)


Díky za zájem :)Nadchla mě jednoduchost a kombinace vzduchování, hydroponie a pěstování v kokosové směsy. V nádrži je docela solidní filtr a GHE tolik nezasolují, ikdyž s floraNova jsem moc zkušeností nikde nenalezl.

EDIT : Vyhrabal jsem doma FloraKleen
a má to čistit systém od zasolení . Máte někdo zkušenost ?

H.
kami27
Taky budu držet palce, právě přemyšlím do kterého půjdu, jestli do autopot nebo auto2pot. U toho auto2pot by mě zajmalo jak je to s tím když bys musel jednu z kytek odpojit od života z jakého koliv důvodu, jestli se dá jet i z jedním květináčem. Rozhodně ti nepřeju nic zlého, jenom se mě už po druhé za sebou oběvily hermi. proto se ptám. Tak ať se daří a určitě budu sledovat Hoj
honzacek
citace:
Původní příspěvek od kami27
Taky budu držet palce, právě přemyšlím do kterého půjdu, jestli do autopot nebo auto2pot. U toho auto2pot by mě zajmalo jak je to s tím když bys musel jednu z kytek odpojit od života z jakého koliv důvodu, jestli se dá jet i z jedním květináčem. Rozhodně ti nepřeju nic zlého, jenom se mě už po druhé za sebou oběvily hermi. proto se ptám. Tak ať se daří a určitě budu sledovat Hoj


Ahoj, přemýšlel jsem nad tím taky a mělo by to být jedno, jestli bude v auto2pot jeden, nebo dva květináče - pokud tam zůstane jeden, bude toho muset sezrat víc, nez se dopustí hladina, jinak to nebude mít žádný vliv :)Já jsem volil podle velikosti, nechtěl jsem 11l květníky a bohužel autoPot víc velikostí nedělá :/ kdyby měly 5l květníky tak je to SOGovka jako prase :D A chce to zarucenou kvalitní genetiku, kde bude jistota ze se to nezhermí ;)

H.
kami27
Taky sem přemýšlel že by se tam ten květináč nechal, ale asi by ty kořeny začly uhnívat a kdyby se tam pak dopustila voda tak by asi ta zdravá kytka pila vodu z bordelem z toho druhého květináče a nemluvě o tom jak by se měnilo Ph a Ec. Spíš sem myslel jestli ten druhy nejde nějak přehradit. Možná by bylo lepší ten druhý dát pryč a místo toho to volné místo přikrýt nějakou folii aby nesvítilo světlo na tu napuštěnou vodu. Ty autopoty mají 15l květináče, kdybych do toho šel tak je seříznu no problem. Auto2pot mají 8,5l tam by stačilo dát jen míň substrátu protože nejsou zas tak moc vysoké 20 cm, je škoda že se ty jedničky neprodávají z těma menšíma květináčema jinak pasují z těch dvojek. S tou genentiku máš určitě pravdu, já kupuji jen značkové semínka (sensi seends, pyramid seens, dutch passion...)sice jen femi které jsou náchylné na herm. spíš bude problém někde u mě, začli mí dělat tranzvestity když sem začal používat phyt-amin a cropspray, příští kolo je vysadím a uvydím, jinak sem ůplně nedočkavý jak ti to v tom pojede. Pěstu zdar :-)
honzacek
@kami27 S tou folii s tebou souhlasim, aby nesvítilo do roztoku, jinak v tom systemu nevidím problém i s jedním květníkem, bude holt víc roztoku ke spotřebě, než se doplní, takže se prodlouží cyklus. Nikdy jsem nejel ze semen, jsem na to línej a kvalitní klon není problém sehnat ;)

H.
honzacek
Tak dneska dorazil komplet nový setup. Stan už stojí výbojka svítí a koflíky zavlažují :D

Nějaký první postřehy k AutoPotům :bath:
Při každém zavlažovacím cyklu se načerpá 2l vody
Voda je v květníku cca 1cm, pod každým květníkem v koflíku je ještě drážka mělčí něž dno o cca 0,5cm . Načerpávání trvá cca 5 min.

AirDome - vzduchovací hadičky jsou perforovaný po celém obvodu - prokysličují jak roztok tak uvolňují do substrátu.

Květníky jsou naplněny hydrotonem po výšku airdome - podle návodu od autoPot. Zbytek je kokos s trichodermou 60% a perlit 40% .

Foto ze stavby dodám v nejbližších dnech, sem moc bussy :rasta:
toketoy
foto určitě přidej, jsem na to moc zvědavej. a je to mozna blba otazka, ale jde kvetinac s kytkou vytahnout ven a postarat se o kytku venku z boxu? v tom sem doposud videl nejvetsi vyhodu (teda jestli to spravne chapu), protoze mam taky celkem omezenej prostor a do boxu mam pristup jen z jedny strany, takze chci naky hydro ktery mi umozni i tak manipulovat s kvetinacema. jakej si nakonec koupil pro kolik kytek a kde? diky za odpovedi, toke

konkretne jsem to vzal z ofiko stranky:

The 1Pot System is easily extended so many pots can be linked to a single tank. Please see examples of typical layouts using 6mm pipe or 16mm pipe. The pots & trays can be easily moved at will , if the plants grow too large they can be spaced further apart with ease. Once set up and a tank is filled with water & liquid feed this extremely versatile system will completely take care of all your plants needs.
kami27
S květináčema jde všechno jak z obyčejnýma, mužeš je přemísťovat kam chceš, dneska sem si koupil sice jedničky a můžu říct že to vypadá super. do prostoru 1x1m se jech vleze max 12 jedniček :-)
honzacek
@toketoy - přesně jak píše @kami27 manipulace s květníkama je absolutně easy a dost sympatická - jedinej probém je teda v neustálem vypojování vzduchovací hadičky - mám 2airdomy na jeden vzduchovací kanál .

@kami27 - zkoušel jsi jak moc ti vystoupá hladina v květníku ? zajímá mě rozdíl mezi auto1pot a auto2pot díkec
kami27
u auto1pot je celková náplň 0,80 l, při odčerpání 0,7l ze začne dopoušťet, hladina vody v misce z drenážní jamkou je 2 cm a v květníku je 1,2 cm vody. Celé napouštění trvá cca 3 min. Asi nejlepší je že voda se začne napouštět když v květníku není ani kapka :-) Bohužel než to vyzkouším musím počkat než dojedu kolo které jedu teď cca na vánoce kosím
toketoy
a kolik je možný napojit maximálně airdomu na jedno čerpadlo? a jaký jste pořídili? já bych chtěl rozjet pěst s 5 kytkama (nebo 4ma to se jeste rozhoduju, aby se mi to tam co nejlip skladalo..) a do každýho květináče bych chtěl dát airdome. takže nějaký čerpadlo co to utáhne+moc nehlučí by bylo ideální. nový kolo s autopotem začnu taky nějak na začátku roku, jsem na to moc zvědavej hlavně proto, že za kytkama dojíždím a takhle by mi mohla razantně klesnout četnost dojíždění. a jake se vlastne u autopotu doporucuji hnojky? do hydra nebo do zeme? pouzivam biobizz tak jestli budu muset prejit na jiny nebo ne...
honzacek
@toketoy - mám koupený vzduchovadlo 270l/h s 2 vývody a každý vývod táhne 2 airdomy - pokud dobre pocitam a jestli v tom není nějaká levá tak mi jde na jeden airDom cca 70 l/h . Mám v plánu vzduchovat i roztok, aby se nekazil a k hnojkám - jedu GHE FloraNova, jednoznačně chemka, nevím co provede biobizz po 4 dnech ve vodě, řekl bych že bude dost smrdět :D
honzacek
Tak konečně se všechno rozjelo :D

Dneska dovezeny řezy Chronic ( respekt matkaři, dal 3 bonusove ) tak jsem to tam nahazel vsechno

rozestaveni na vnejsi hrane 2 kousky a v kazdem na stridacku jeden dovnitr , docela dlouho sem nad tim bádal :D

Ještě je potřeba doladit pár věcí, ale to se zvládne za svitu lampy

Prvni kyblík 10l upraveny pH 5 ml GHE grow + kořenáč + tml - sem zvědav na jak dlouho to vydrží

H.
kami27
Hoj honzacek, mám dotaz na hlučnost tvojeho vzduchovadla, koupil sem si Hailea s osmi vývody, ale musel sem ho vrátit kvůli hlučnosti. Sháním něco tišího. Sice si to nepsal, vzduchovat by se mělo přes den, a celí system by si měl spustit až když kyti pořádně zakoření asi kvůli toho aby kořeny nezhnily :-)
honzacek
@kami27 mam taky Hailea ale jen s 2 vývody a hlučnost je v pořadku - vzduchuju 3 kofliky jednim vyvodem. Moc díky za informace k tomu vzduchování !!!!
kami27
Ja mám taky airdome, bohužel sem ještě nikde nenašel kolik litru vzduchu je optimální pro jeden a o tom spojování těch aidome na jeden vývod si nejsem jist jestli vzduch půjde do každého stejně. Hojky
Frydrych
Up. jsme zvědavý ..
honzacek
Up bude po stěhování, teď bych si to tady vyžral jak jsem je trápil : / od nedostatku kvuli špatnému pH pro přehnojení a plíseň se taky ukázala 4 z 15 jsou fest vystreslý. Sere mě počet kytek v květníku, příští kolo každá holka svůj !!!

@kami po tomhle infu jsem nepátral, ale vzhledem k tomu objemu vody, ktery vzduchujes ze neni potreba tolik, ale cim vic tim lip

V týdnu bude stěhování do zeleného pokoje a dodám foto

Teď to bylo fakt 3 týdny od prdele do prdele :/
kami27
hoj Honzacek, sice jedu atopot1 mám dva květníky po dvou kytkách a vypadá, že jim to moc nevadí, k tomu Ph sem pozoroval, že se mi zvedá, tak jim v zásobníku dávám Ph 5.7 a po třech dnech je v podtácku Ph 6-6.1 a kytky vypadají v poho. Zatím sem spokojen, Zatím hoj a ať se daří
honzacek
Tak už je přestěhováno do trvalého bydliště, konečně !

Jinak jsem kvůli počátečním chybám protáhl růst skoro na měsíc, včera tj. 1.2 měli prvních 12 hodin. Původní plán roztahat po celém prostoru jsem zavrhnul, jen sem ohnul vršky a dal prostor spodním větvím.

pH sem konečně vychytal - už nikdy nebudu používát papírky za 20kč z Ebay ! :D :D

Foto je z telefonu, sorry za kvalitu.

Jinak jedeme snad už perfektně, kytky dopňují vodu každý den, takže spotřeba je 6l denně. Některý lístky jsou připáleny, ale lehce.

Na 10l dávám 4ml grow,4ml bloom,2 ml GS a 2 ml kořenáče,2ml TML (miluju tuhle fičuru) 8 kapek kyseliny. EC nemeřím

Teplota do 28stupnů, vlhkost mezi 60-80%.

Další up už bude s lepšíma fotkama a doplním postřehy, teď sem zasekanej školou, adiktologie není zase taková sranda jen o drogách :)

pic

Honzáč
honzacek
Foceno 8den 12/12
honzacek
10.den 12/12

Ještě nikdy jsem neměl takhle nakvetlé kytky tak brzo po přepnutí, co to asi značí do budoucna ? :flamer:

Jinak zase nedostatek dusíku, takže jsem přitlačil a dostávají na 10l 10ml GHE bloom, 4ml GS a TML.

Do týdne natáhnu síť, nechci aby se zlámaly až to začne (doufám :rasta:

H.
honzacek
:help: HELP :help:

Zahradníci potřeboval bych pomoc, někdo z Prahy, kdo má EC a pH metr a zašel by se mnou změřit moje žrádlo tady mezi váma je ???

Dáme kafe, ubalíme a mě to pomůže, kvetu krásně a listy jdou dolů ///

díky :help:

H.
honzacek
19 den 12/12

pH jsem snad i vychytal, ale pořád lehce žloutnu :/
honzacek
Takže po dlouhé době se ozývám :D

Jsem pracovně vytížen, nestíhám a blíží se KONEC !

Po celou dobu sem si lítal ve všem, v čem to šlo, ale nakonec se vydařilo

Ale AutoPot byl skvělá volba a do druhýho kola bude jednou tolik !!! a chronic je fakt moc fajn model <3

Posledních 14 dní a šmidra vydra

a protože nemám foto, tak sem počučel co jsem někdy vyfotil se svoji čokoládovou

za 10 dní se ozvu !

zatíím

H.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma