Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
nedoplatok - Klikni zde pro originální téma
bioafgan
cauko, len som chcel upozornit aby ste si kontrolovali spotrebu el.energie, pri sodiku 250w som platil pri 18/6 asi 350sk a 12/12 230sk.Malo sa nam to zapocitat do mesacnej spotreby, ale asi sa tak nestalo, lebo nedavno prislo vyuctovanie asi 2300sk-nedoplatok.Tak pozor nato zaciatocnici.sprava ukoncena
premys
no to bylo jenom poprvé, ne? Tedˇ už budeš platit vyšší zálohy. Nejlepší je do celého bytu nakoupit úsporky, dají se sehnat v pohodě za 30Kč, to se dá. A propos úsporky s garantovanou životností se od těch levnějších neliší v jiných, kvalitnějších součástkách, ale v tom, že se vybírají součástky, ty se pak otestují, a z nich se setaví třikrát dražší zářivky.
bioafgan
mas pravdu, ale nebyvam sam v byte.Konkretne v panelaku a bolo by to divne nasim, keby som nakupil usporky do celeho bytu.Inak mas recht.
Rude
cuo too? takze lampa kerou svitim vod konce unora, se nezapocitaava normalne do uctu za el. ale pride az pak v podobe nedoplatku ???????
premys
2bioafgan
tak rozjedˇ masivní agitační akci za ochranu životního prostředí snižováním spotřeby elektrické energie v domácnosti, pak je nebudeš muset kupovat ty, ale zainvestují rodiče

2Rude
tak tak, zálohy na elektřinu se stanovují jenom jednou za rok (nebo půlrok, nevím přesně) podle celkové spotřeby na měsíční zálohy
High_Land
Kdyz jsem jel 400W poprve, platil jsem cca. 830 Kc vice nez v predchozim ctvrtleti, coz neni skoro nic. Mame nocni proud, ale i tak by to vyslo na max. 2x tolik.

A spotreba lampy se samozrejme promita do celkove spotreby (ne nejaka polozka zvlast nebo neco), jen vyuctovani elektriny se dela 1x 3 mes/6 mes/rok - podle toho jak to mas domluveno, vetsinou ctvrtletne.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma