Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
r-manova bedna IV - Matka z Mendocino Madness - Klikni zde pro originální téma
r-man
Ahoj vsem,

jelikoz jsem na Cannafestu koupil seminka Mendocino Madness, zkusim je na jaro vyselektit a pripravit matku.

Mendocino Madness je krizenec Sativa x Indica:

Northern Cali - jinak nazyvana Madness, k te se mi nepodarilo na webu najit dalsi predky. Pouzita samice.
Kwiksilver (South African x Afghani) - odruda, ktera ma snad nejrychlejsi kvet na svete - pouhych 40 dni. Byl pouzit samec, ktery dal teto odrude vzniknout.

Neco malo se da najit tady:
http://en.seedfinder.eu/strain-info...dness/TH_Seeds/
a tady:
http://www.thseeds.com/pages/mendocinomadness.html
ale moc toho neni...

Video od tvurce tohodle modylku, Adam z T.H. Seeds:
http://www.youtube.com/watch?v=TX7SpOli9XY

Vynos pisou 300-500g na metr ctverecni, vysku az 2 metry venku. Mno uvidime co se z toho da udelat. Dokvest by venku v nasich podminkach melo uz v pulce zari. Indoor kvet je pouze 45-50 dni!!!

Kazdopadne to vypada, ze to bude paradni strain na outdoor, jak vynosem, tak dobou kvetu a dokvetani a v neposledni rade i odolnosti proti plisnim a chladu (afghan predci).


Tak jeste suma sumarum pro ty, co jsou lini cist:
Mendocino Madness - T.H.Seeds
Typ Indica/Sativa
Indoor doba kvetu 45-50 dni.
Vyska outdoor az 2 metry
Vynos outdoor 300-500 p.s.m.
Dokveteni outdoor polovina zari


Obrazek jak to ma vypadat :-)
r-man
Seminka jsem dal naklicit na vatu podlitou cistou vodou, bez cehokoliv. Misku pod kvetinac jsem prikryl druhou miskou a dal do skrine k matkam. Teplota tam je v noci 22 a pres den skoro 30°c. Teda jestli jako vite jakej den a noc mam na mysli, ze jo :-)

Uz po dvou dnech vypadaly takhle. Vsech 5 kousku naklicilo, K+ pro T.H.Seeds za 100% klicivost.
r-man
Na Cannafestu jsem dostal vzorek jakychsi sadbovacich kostek - na prvni pohled to vypada jako vytvarovanej kokos, ale je to pruzny jako molitan.

Z ceho to ve skutecnosti je, to netusim. Pisou tam prirodni materialy. Nechal jsem to nacucat roztokem co pouzivam na klony (voda PH 5,4 ,Hesi Root Complex) jen chvilku, zadny dlouhy maceni.

Nejhorsi bylo tam ty seminka nacpat tak, aby se klicek neposkodil. Skoro chirurgicka pracicka, ale povedlo se bez ujmy.
r-man
Jelikoz jsem nechtel davat tak malinkaty klicky pod 600W aby se nespalily, dal jsem je radsi do rizkarny. Tam sviti 250W CFL, svetla maj teda dost, tepla tak akorat. Sviti se samozrejme 18 hodin.

Pro udrzeni vlhkosti jsem vzal velkej mikrotenovej pytel a cely to do nej navlikl. Nahore jsem prostrihnul malou dirku, aby se tam nedrzel porad ten samej vzduch.
r-man
To co vidite vedle, je USB cidlo - tzv. datalogger. Umi merit teplotu a relativni vlhkost vzduchu. A co je podstatny - umi ji po USB kabelu posilat do PC, kde se z namerenych udaju vytvari graf. To je podstatna funkcionalita, diky ktere muzete videt prubeh velicin v case. Na grafu je podle teploty krasne videt kdy se rozsvecuje a kdy je zhasnuto. A taky ze se teplota pohybuje v prijatelnych mezich.

Umi si to pamatovat hromadu mereni a treba je vsechny nacist az po pripojeni na pocitac, ma to v sobe baterku. A nebo to muze bejt pripojeny porad.

Da se to koupit treba tady:
http://www.unishop.cz/ishop/index.p...5842e9d68ea2ea6
Nepisou to tam, ale funguje i pod Win 7. Akorat jednu vadu to ma - na jeden pocitac jde napojit pouze jedno cidlo. Kdyz jsou napojeny dve, nejak se to nesnasi a jeden prestane nacitat hodnoty. Ach jo. Ale cena cca 800,- je prijatelna, fakt mi to moc pomohlo.

Ukazky jak vypada tydenni a mesicni graf. Krasne je tam videt, jak se posledni dva dny ochladilo :-)
r-man
Diky dataloggeru jsem prisel na pomerne zasadni problem s teplotou. V dobe sviceni to bylo OK, ale v noci bylo moc zima. Teplota klesala az pod 20°C, coz na rizky a vubec maly rostlinky neni dobry. Podle me je idealni, kdyby se dalo udrzet 27-30 pres den a 22-25 v noci. Jak to ale udelat?

Pokud mate radiatory (ustredni topeni nebo kotel, to je fuk), existuje perfektni reseni. Jmenuje se "Programovatelna termistaticka hlavice". Tech systemu existuje nekolik od ruznych firem, nektery jsou levny a nektery az moc drahy. Ja jsem si vybral znacku ELW, jsou to nejaky nemcouri. Hlavice je eQ-3 MAX a da se nejen programovat, ale taky dalkove ovladat. Ma to v sobe baterky.

Navic k tomu existuje ridici jednotka - eQ-3 MAX! Cube Lan Gateway . To je kostka (napajeni pres USB adapter, snad to v sobe ma i baterku), ktera se pripoji na sit, do PC se nainstaluje aplikace a pres tu se da ovladat celej system. Bezdratove kazdy topeni klidne zvlast. Nastavit teplotu jakou chceme v kolik hodin chceme, kterej den v tydnu chceme. Da se k tomu koupit i termostat a ten dat dovnitr skrine. Bomba.


Da se to koupit treba tady:
http://www.conrad.cz/termostaticke-...em-max.c0812043

Mno a tak jsem nastavil zacatek topeni naplno v dobe, kdy se nesviti. A kdyz se sviti, tak se topeni vypinaji. Tim se podarilo vyrovnat propady teploty, jupiii! Navic se da usetrit na topeni, protoze se vlastne topi pouze 8 hodin denne a ne celou dobu (i kdyz to nebylo naplno), jako driv.

Jak to cely vcetne nastaveni vypada se muzete podivat na screenshotech a fotkach.

...a to je pro dnesek vse, pokracovani az to trosku povyroste :-D
Grazzl
zdare MM je super model jak už píšeš je píše na out a má fakd krátkou dobu květu ale stojí to za to jinak ten dattaloger vypadá moc pěkně asi ho obědnám tak aŤ se daří v selekci
šapša
Zdarec nerad ti beru iluze jak v in tak v outu ti stacit 40 dnu na Mendo urcite nebude ale tak neco kolem 55-60 dnu coz je normal mozna budes mit rychlejsi pheno bo ja to necham dojet dyl. Stejne se pod pade nedostanes.
r-man
citace:
Původní příspěvek od šapša
Zdarec nerad ti beru iluze jak v in tak v outu ti stacit 40 dnu na Mendo urcite nebude ale tak neco kolem 55-60 dnu coz je normal mozna budes mit rychlejsi pheno bo ja to necham dojet dyl. Stejne se pod pade nedostanes.



Tak to ja samozrejme vim, vzdyt tech 40 nema MM, ale ten puvodni Kwiksilver. Presne jak pisu :-)
r-man
Potom, co jsem prendaval seminka z vaty do kosticek, tak mi jedno chciplo. Bylo to to s nejmensim klickem, mel jsem jeste pockat a nechat ho vic vykouknout. R.I.P. :-(

Ale ostatni se maji cile k svetu, viz obrazky.
Pokuston
Zdar,krasne foto. Tak at to roste! jak je to stare?
r-man
Tedka cca tyden.
r-man
Tak jsem tu zase, tentokrat 25 dni po nakliceni.

Priznam se, ze nejsem uplne nadsenej, no vsak uvidite sami z fotek.

Zalil jsem ctvrtinovou koncentraci hnojiv, nechci je hned na zacatku spalit. Stale pouzivam AHcka trojkombinaci. Pozdeji prijdou mozna nejaky aditiva, jako je treba APTUS regulator nebo HESI vitamin.

Roste to zatim pod 250W CFL rustovkou, jakmile se to poradne chytne a presadim to do velkych kvetinacu, pujde to pod 600W MH.

Asi nejlepsi je prvni, vypada moc pekne a takze se trosku obavam, ze to bude samec...se stava, ale uvidime.

Druha je trosku min vyrostla, ale porad jeste OK.

Treti kousek je podivne zkrabatelej, drzi se jakz takz. Nevim co z toho bude, nevidim to jako prilis vhodnyho kandidata na matku. Ale jeste nezahazuju, dam tomu sanci.

Ctvrtej kousek je ovsem opravdu sragora. Roste podivne, krouti se podivne, mno fakt nevim nevim. Zatim ji necham, ale matka z nej urcite nebude.
xpapousek
zdárek r-man..

Hele ty poslední fotky, to je genama, enbo jak si to vysvetluješ tu nevitalitu? Jako jestli to není přehnojené/kyselé, nebo nízká vlhkost? Usuzuju podle toho jak to nahazuje patra a podle stonku.
Podle toho co píšeš poslední řádek, tak to jsou asi špatné geny, ale jestli se jenom třeba poškodil kořen při přesazování, tak bych ani tu poslední neodsuzoval...

Přeju hodně štěstí, ať se daří :)
r-man
Ja pevne doufam, ze jsem to jen neopartne presazoval, ale zas jsem se fakt snazil.

Jeden clen mi k tomu psal:
Letos out jsem jel taky mendocino od TH seeds regular 5ks.Vylezlo mi 5 z 5 .taky jsem měl se 2 problém s krabatěním listů až jakoby pálením ani přesazení jim nepomohlo tudíž to bude genama a mutací všech těch krosů..nechal jsem je všechny ikdyž ty 2 byly dost zabržděný stejně jako tvoje nakonec z nich stejně vylezli samci ---Měl jsem 2 ženy stejného phena
Časlove
citace:
Původní příspěvek od r-man
Ja pevne doufam, ze jsem to jen neopartne presazoval, ale zas jsem se fakt snazil.

Jeden clen mi k tomu psal:
Letos out jsem jel taky mendocino od TH seeds regular 5ks.Vylezlo mi 5 z 5 .taky jsem měl se 2 problém s krabatěním listů až jakoby pálením ani přesazení jim nepomohlo tudíž to bude genama a mutací všech těch krosů..nechal jsem je všechny ikdyž ty 2 byly dost zabržděný stejně jako tvoje nakonec z nich stejně vylezli samci ---Měl jsem 2 ženy stejného phena

Čus!
Hele já když jsem měl naposledy hodně podobněj problém, taky kokos, tak jsem zkoumal čim to sakra může bejt (dokonce jsem si dal i odtah do matkárny:D) a pak mi došly Hesy hnojky (už měly nějakej ten pátek) a kámoš mi přinesl z cannafestu hnojivo na matky od Greenhouseeds (celkově je nemám rád a nechci jim dělat reklamu, ale s timhle jsem na 100% spokojenej). Je to sypkej prášek, tak jsem vzal podle odměrky trochu a rozmíchal s vodou. Za tři dny už byla vidět změna a do 10 dnů bych nepoznal, že to kdy byly chcípáčci!
Nepoužívám EC ani pH metr, odtah už je taky fuč, žádná zvlhčovačka ani ofuk, pouze 125W CFL. Kytky tmavě zelený, vitální jedna báseň a bez jakejkoli šamponů či "technickejch" vychytávek.
Tim jsem chtěl říct, že bys mohl zkusim nějakou jinou hnojku. Už se mi tohle stalo 2x a vždy byl problém s hnojem...
Jinak hodně štěstí se selekcí přeji!
EDA45
Zdar. Jak píše Časlove,kytky vypadaj lehce nedokrmený,ale ten chcípák je i krapet přelitej,právě proto jak je chcípáckej a nevitální a má malou spotřebu vody....Podle mě jednoznačně genetickej zmrdík..
r-man
Prelitej urcite neni, davam na to pozor. Zalil jsem jen minimalne, aby to nebylo v bahne. Ale saje malo, to je jasny.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od r-man
Prelitej urcite neni, davam na to pozor. Zalil jsem jen minimalne, aby to nebylo v bahne. Ale saje malo, to je jasny.


Přesto je to na něj moc,ty spodní listy hnědnou a schnou..to je moc vlhkosti..
Stejně to ale vypadá na mutanta,co patří "do kytek"...
luckyBOB
zdarec, jak se dari chlape?
r-man
A jsou tu vanocni fotky - 40 den rustu.

Jak vidite, tak trosicku se ta zkroucenka snazi probrat a ta krabatka roste porad stejne blbe, ale roste. Asi uz vim proc se tomu rika Madness :-)

Vsem preju krasny vanoce!!!
koogi1
To je blbá reklama pro tu semennou banku,jsem si chtěl od nich koupit semena na matku ale jak to tak sleduju tak to ještě asi zvážím :)

Pokoušel jsi se změnit nějak hnojiva jestli jim to nepomůže?rozdýchat
lepší růst atd????
Machoman
Zdarec, s 1/4 koncentrací hnojiv na prcky v kokosu nepochodíš. Nasol jim minimalně plnou dávku a zase to poroste. Že je spálíš se neboj.

Proč chtěj i i prckové ze semen tolik žrádla se mě ale neptej :D Ted mám vykličenych 10ks Heavy duty fruity od stejné seedbanky a mutace žádná. S tím mendočínem zkušenost je taky, není to žádná novinka že to dělá všeljaky mutace, výsledek byl ale slušnej.
Moje
protože i když sou třeba výškově stejný jako klony tak mají daleko starší kořenovej systém kterej už ty živiny potřebuje...to je celý kouzlo
r-man
Jakmile jsem zacal hnojit polovicni a o chvili pozdeji uz i plnou davku, tak to vylitlo nahoru jak zbesily. Udelal jsem z kazdy kytky jeden rizek a cekam na zakoreneni. Kdyz bude cas, zitra nafotim.
r-man
A mame tu konecne zakoreneny rizky, jupiii!!!. Trvalo to 7 dni, koreni to evidentne dobre.
koogi1
Hammmm Tak to je ukázkově zakořenělý řez :)
Parádní.
r-man
Panove a damy, prave se jdu prohlasit za uplnyho debila. Ja pako jsem nestihl mimca presadit a zapomnel jsem napustit kosticky, takze uplne uschly. Ach jo. Uplne na troud, musel jsem je vyhodit.

Takze jsem udelal uplne novy a zas cekam, nez zakoreni. Jo a vyhodil jsem ten krabatej humac, ani kdyz to povyrostlo, tak se to nespravilo. Uz jsou holky jenom tri. Teda doufam, ze holky :-)
sysoft
vidim ze pro tebe budeme muset projekt Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu zdokonalit o zalivku :D
r-man
dnesnim dnem vse napraveno, novy rizky uz jsou zakoreneny a zasazeny v kelimkach. Cistej kokos, po vsech zkusenostech je nejlepsi. Prvni zalivka je polovicni koncentrace nez je na flaskach napsano. Zatim si lebedi pod 250W CFL, az se poradne chytnou, pujdou pod 600W MHcko.
naturalista
Ahoj neber si to nejak spatne ale z tohoto chces delat nejakou selekci?Z techto 4kusu,chudaku..?Nevim,nevim jestli bych nezacal znovu s vice osivem.Podle meho dobry gen o ktery by melo zajem i vice lidi..Tak si myslim,ze si akorat delas spatnou reklamu..smazal bych to a mazal pro nove semeno :)peace
Mac
Čau,souhlasím s naturalistou.
r-man
citace:
Původní příspěvek od naturalista
Ahoj neber si to nejak spatne ale z tohoto chces delat nejakou selekci?Z techto 4kusu,chudaku..?Nevim,nevim jestli bych nezacal znovu s vice osivem.Podle meho dobry gen o ktery by melo zajem i vice lidi..Tak si myslim,ze si akorat delas spatnou reklamu..smazal bych to a mazal pro nove semeno :)peace


Spatne ctes. Neni to ze 4, ale ze tri (puvodne z peti). Nejsou chudaci, ale rostou perfektne. Na fotce vidis, ze rizky vypadaj dobre.

Souhlasim s tebou, ze selekci je dobry delat z mnohem vic kusu, jenze na to neni ani misto, ani cas. Ale verim tomu, ze vyberu spravne, pokud si nebudu jistej, zahodim to uplne.
Machoman
Tady je ukázkovej případ toho, že ty selekce nejsou žádnej med. Taky je pravda, že čím víc kusů tím líp. Ale že zůstalo pár kytek zase neznamená, že budou automaticky všechny nahovno. Je to všechno o náhodě, ze 3ks se může vybrat lepší mamina než z 15ks.
r-man
Moje rec...
naturalista
Mam trochu jine predstavy jak by mela vypadat selekce i dobry rizek,promin..:) Ale vim prd,doma je nemam..tak at se dari
r-man
Ja mam predstavy takovyhle :-)

Cerstve podruhe presazeno, z kelimku do malych kvetinacku. Jakmile mi dorazi vetrak, jde to rovnou na kvet, tim zjistim samce a samice. Uz aby to bylo, to se neda vydrzet :-)
luckyBOB
cauvec,jsem par dni za tebou s NL.at se zadari, ja mam strach o vetsi pocet samcu.dost se jich tahne.at se dari budu sledovat.gl
r-man
Matky i mimca, teda uz vlastne teenageri, uz jsou od 4.2. na kvetu.
starosta
ahoj,,prave jsem dnes zasadil taky nejake regularky a delam matky tak muzu prispet jak pochodim jinak drzim palec budu sledovat...
starosta
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=5
starosta
tak jak se vede ?
r-man
Takze pratele zeleneho udoli, vcera jsem zjistil, ze cislo 2 je samec, takze uz nezije.

Zbyvaji tedy cisla 3 a 4, na fotce z prispevku 39 jsou to ty krajni dve. Prostredni selna porazku. Stejne se mi stavbou tela nelibil. Nevim jak vy, ale ja proste nejsem na kluky :-DDD

Snad stihnu do konce tydne udelat nejaky fotky jeste, pak se na chvili odmlcim.
koles
Proč jsi toho samce nenechal dojet třeba někde za oknem? Pyl dobré genetiky imho není k zahození...
r-man
Nechci riskovat ze se mi to naprca, nemam na to nikde prostor rozumnej.
r-man
Ahoj vsichni co to tu sledujete. Mam pro vas velky prekvapeni. Jelikoz ted nemam vic prostoru kde nechat dalsi rizky (nez ty, ktery uz kvetou), tak jsem se rozhodl je nekomu venovat.

Tomu, kdo se mi ozve a bude schopen spolehlive mimca prevzit v nedeli pozdeji odpoledne, venuju 14 rizku tohodle myho novyho, jeste neodzkousenyho modelu. Jediny, co garantuju, je poradny prokoreneni a ze jsou to samice. Kvalitu jeste neznam, nerucim za ni. Mam vsak jednu podminku(teda krome toho casu prevzeti) - chci to dat nekomu, kdo uz aspon neco zkusil a vi co a jak, protoze bych byl rad, kdyby udelal thread o tomhle modelu. Za techto 14 kousku nechci zadny finance.

POUZE PM!!!
r-man
Mno a tady uz nam to pekne kvete.

Napred jak tedka vypadaji matky - maji pred sebou totalni ostrihani - to kvuli natvarovani vetvi a rozvetveni tam kam chci.

No a pak uz maly, kvet je tam od 4.2., tzn. ted je to nejakych 13 dni. Od T.H.Seeds je psano 45-50 dni kvetu - takze nekdy kolem 10.3. prestanu hnojit a necham to proplachnout. Je ale videt, ze kvet nasazuje velice rychle, jeden samec uz je pryc. Jo a vytahly se na dvojnasobek za tech par dni, bude se na to muset davat pozor. Vypada to navic, ze matka cislo 3 se tahne trosku vic.

Toz se pokochejte :-)
Dellies
Hodně pěkný na to, kolika problémy sis musel projít. Jak dopadli ty řezy, rozjel je někdo ať můžu posledovat? :) Dej nějaký aktuality :) Peace
Hopík44
Rozjel http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67900
r-man
Aktuality budou co nevidet, tedka jsem se vratil z cest, tak uvidime jak dopadly ty moje mimca testovaci :-)
EDA45
Hele chlapi,mutanta r-man vyhodil a v tom zbytku může bejt ukrytá dobrá genetika..když bude mít štěstí..Já bych nic nevyhazoval..Může se to povéct.
Já mám z pěti semen GWS tři parádní,spolehlivý matky..
Náhoda je vůl..;)
Hopík44
Zdárec,
prosím tě máš fotky toho samce? Ne že bych nepoznal samce v květu :D ale mám je stále na růstu a moc to poznat není. Zatím se to vše tváří jako slečny ale dvě se moc táhnou nahoru!! Že by kluci? :D

Jestli ano, klidně mi jí hoď do toho mýho příběhu :p:
r-man
Tady http://grower.cz/forum/showthread.p...749#post1071749 - je to ten prostredni. Ale pockej, me se taky jedna samice tahla nahoru v kvetu vic nez ta druha.
r-man
A jsou tu novy obrazky - prave probiha flushing, zacal uz 7.3. Velky listy uz uplne zezloutly a odpadavaji, podle myho nazoru by se tomu melo davat trosku vic dusiku i behem kvetu - nebo nejakej jinej napad proc takhle zezloutly vsechny?

Celkovej zaber - cislovani zleva: 4-3-4-3

Cislo 3 podle me nema dobry listy, na fotce je videt, ze se trosku krouti a proste se mi celkove ani stavba rostliny nelibi.

Zato cislo 4 je jasnej vitez cele "selekce". To je presne to, co jsem hledal.


Mno a pak jeden detail. Na to, ze to byly rizky skoro rovnou dany na kvet jenom aby se poznalo co je to za model a jakej ma potencial (a samozrejme co jsou samice) to vlastne nakonec nevypada vubec zle, co myslite? Potencial je ale nekde uplne jinde, viz obrazek v prvnim prispevku.
koles
Dyť to ještě neni zralý! Třeba se potenciál ještě ukáže ;)
r-man
Tak tak, jeste to neni a chtelo to mozna 5 dni navic. Ale byl jsem pryc a nemel jsem to jak ovlivnit, takze asi tak.
Moltres
5 dni :D Spis tak dva tydny minimalne.
Zlute jsou proto, ze nemaji ziviny.
koles
citace:
Původní příspěvek od Moltres
5 dni :D Spis tak dva tydny minimalne.


Přesně tak! Dyk tam není ani jeden hnědej chloupek a celkově mi ty paličky přijdou, že by mohly ještě dost nakynout. No uvidíme, co vypadne z těch testovacích řezů...
Hopík44
Taky mě to překvapilo! Kvetou od 4.2. jak píšeš, to je měsíc a týden.
45 dnů jim taky asi stačit nebude a ještě ani tam nejsou!

Ale č. 4 je parádní, hlavně stavbou, pro in super! :winner:
Tak 40-50 na m2
Salatos
totálně nezralí to samí co venku s CI....NECHÁPU
r-man
1. CI venku nezrala nebyla, byla akorat, sledoval jsem trichomy mikroskopem. Z obrazku to poznat neni. Nemam rad kdyz je to prezraly, sklizet nebo zacit proplachovat kdyz je 90% chloupku hnedejch je podle me pozde.

2. Pruplach tady na Mendocinu zacal 7.3. a skonci nekdy mezi 18-21.3. vcera jsem se na to dival a nektery chloupky ztmavly. Myslim, ze ten pristi tyden to bude akorat na suseni. Palice od myho posledniho prospevku notne ztvrdly, to jsem ani necekal.

3. Tento thread neni o tom jak vypestovat co nejlepsi a nejucinnejsi MM, ale o tom, jak probihala selekce a kterou matku si necham pro klonovani. Proto jsem rizky nenechal nijak rozvetvit, nezastrihaval, proste jen zakorenit a sup s tim na kvet. V tomto ohledu si myslim, ze mnohem lip na tom bude thread Hopika a Kolese, az to bude hotovy.

4. Pise se nezralY a samY :-)

5. Mozna v patek stihnu udelat dalsi fotky a chystam se na poradny makro.
koles
Já některé určitě zastřihnu, chci vidět, jak se budou chovat :)

O víkendu je přesunu zpod CFL pod MH setup. Foto dodám později, až bude na co koukat.
r-man
Jak jsem slibil, tak i cinim :-)

Je to par obrazku z minulyho tydne ze ctvrtka. Jde si vsimnout, ze nektery chloupky hnednou, dnes uz je to zas lepsi.

Napred celkovej zaber.
r-man
Tedka parecek close-upu.
r-man
A nakonec nejaky to makro. Canone diky za to sklo, to je proste neco uzasnyho, co s tim jde nafotit. (MP-E 65)
carlos
Pecka! Co ze to je za sklo? Podobny lezly ze Sigmy Macro 105mm f/2.8 EX DG na APC cipu... (cili cca 170mm)

...uz na to koukam .. Canon MP-E 65mm F/2,8 ... to je sakra drahy sklo (skoro 3x drazsi nez ta sigma) - ty se s tim nemazes teda :D

Nevis kolik ma zvetseni? Ta sigma davala pri klasickem 35mm cipu 1:1. Tohle podle oka vypada na vic... Krystaly jsou paradni!
r-man
Ja jsem to koupil na inzerat, takze jsem mel super cenu. Stalo me myslim 15K, coz je za takovy sklo prijatelny. Dlouho jsem se na nej tesil... Maximalni zvetseni je 5:1!
r-man
Tak se nam blizi zaver. Nechal jsem kytky uz bez zalivky cca tyden ve tme, zapnuto pouze vetrani aby se nedelala plisen. Otrhal jsem nejvetsi listy, ale nejaky tam jeste jsou. Jakmile bude cas, ostriham to a ususim.

Tedka to vypada takhle...

Cislo 4 - pevnejsi a nabusenejsi palice.

Cislo 3 - trosku vyssi rostlina, ale rozdil je minimalni. Lehce uzsi palice.

Detail pro ty, co rikali ze to neni dozraly :-) Podle je to to akorat.
koles
Na tak malý květníčky imho dobrý.

Můžeš shrnout, jak dlouho byly na růstu a květu, čím jsi to krmil, jak moc se to po přepnutí tahá a výslednou gramáž? Je mi jasný, že je to jen test a nešlo o výnos, prostě jen pro představu...

(Ty moje jsou ještě na růstu kvůli zbytku posádky, ale počítám, že tak za týden přepnu.)
r-man
Kvetinace jsou opravdu malinky, objem je myslim 0,75L, max 1L. Nenechaval jsem je na rustu skoro vubec, pouhych 11 dni aby mohly poradne zakorenit.

Krmeno celou dobu stejne jako matky - substrat cistej Plagron cocos, trojslozka AH, Hesi vitamin a Aptus Regulator. Obcas pridanej Hesi korenovej stimulator. Stridani 2 tydny hnojeni a pak tyden voda, pak zase hnojeni. To aby se nezasolilo moc.

Od prepnuti do konce vyrostly cca na trojnasobek, coz je sakra hodne. Pricitam to ale nejen tomu, ze jsem vubec nezastrihnul a nenechal rozvetvit, ale i tomu, ze kvetly pouze pod 250W sodikem a v tak malym kvetinaci. Myslim si, ze dat jim slusnejsi podminky, vytahnou se po prepnuti na dvojnasobek velikosti, coz je klasika u sativoidnich genu.

Vynos jeste nevim, nemam cas to ostrihat a ususit, takze to jaksi schne samo a je to jeste porad ve tme ve skrini. Ale jednou jsem takhle zapomnel kyticku a uplne uschla a byla naprosto luxusni, takze si pohravam s myslenkou, ze to zkusim znova, co to udela :-)
Hopík44
Zdravím,
koles a r-man, určitě víte jak jsem na tom s MM.
U toho dnu růstu a přepínání bych byl opravdu opatrný!! A byl jsem upozorněn :D Přepínal jsem 25den růstu pod 150 w CFL ale co dělají po přepnutí pod 400w to je rachot! Rostou přímo dřed očima. Před dvěma dny měla nejvyšší 75cm a ted má 90cm !! Začínám přemýšlet o nějakém ohýbání nebo možná i nalomení. Vymyká se kontrole! Dnes jsou na květu 18 den a stále rostou! Když jsem přepínal měly 30-40cm a jestli porostou jak píšeš tak budou mít 120cm.:D
r-man
Tak decka je tu konec, vsechny 4 kyticky pokusny uz jsou v mrazaku.

Pheno #4 mi pripravilo obrovsky prekvapeni, uplne jsem na to cumel jak suva z nudli. Tuhle kytku si nechavam a bude z ni matka dokud to pujde.

Aby bylo jasno co jsem provedl:
Nechal jsem po pruplachu kytky potme, pouze s vetranim. chtel jsem je nechat cca 3 dny, jenze nebyl cas a tak tam byly dokud neuschly uplne. Tak jak byly, tzn. v kvetnikach, pouze s otrhanymi nejvetsimi listy, nezalejvat, nesvitit, vetrat.
Jednou uz jsem to takhle udelal a koukal jsem kolik trichomu s pryskyrici se vyrojilo. Tak jsem si rikal, ze to zkusim znova, kdyz uz teda delam pokusy. A ty vole bomba jaxvina, pheno #4 se uplne osypalo a vypadalo bile jako by to snad byla plisen - ale neni!!!

No posudte sami z obrazku :-)

SMOKE REPORT
Jo a tak jsem nevahal a ochutnal, a jak sam nehulim, tak jsem si dal tri prdy a mel jsem s tim cca 2 hodky co delat. Chtel jsem na necem makat, ale delal jsem pri tom uplny picoviny a zmatkoval. Ale nakonec jsem se probral a vsechno bylo hotovy ani nevim jak. Ulet.
V tomhle modelu se krizi jak sativoidni tak indikoidni ucinky, hlavu jsem z toho mel nekde zamotanou a myslenky rozlitany na vsechny strany. Uz vim, proc se to jmenuje Madness :-))) Myslim, ze to bude skvelej model na umelecky tvoreni - malovani obrazu, muziku, atd. Do normalni prace bych s tim radsi nesel, to by nemuselo dopadnout dobre :-D

Na kazde kyticce bylo cca 9g, celkem je to 36g susenyho materialu.

Obr1. Vlevo #4, vpravo #3
Dalsi obrazky uz jen #4 - vitez celyho snazeni
r-man
pic
koles
Zdarec, přidávám pár postřehů ohledně klonů MM, které jsem dostal na test. Tímto také děkuji ;)

Jedná se o velmi vitální pheno, které se hodně táhne, ale není to na škodu (hlavně v růstu, po přepnutí už moc nevyjely, ale já je měl na růstu opravdu dlouho, přes měsíc). Z r-manových fotek to není moc patrné, ale kytka se přirozeně docela pěkně větví, po záštipu pak ještě víc. Mám 4 kousky, dva jsem topnul a dva nechal. No zatím mi přijde, že jsou na tom líp ty nezaštípnuté - uvidíme ve finále :)

Co se mi nejvíc líbí, je hodně rychlý nákvět - řekl bych, že jsou tak o půl týdne napřed od ostatních modelů, které jedou ve stejných podmínkách. Na fotce (2) je detail vrcholu jedné MM (na dva týdny od přepnutí imho slušné). Po přepnutí se poměrně rychle na listech ukázal deficit fosforu (asi souvisí s rychlým nákvětem), takže hned po přepnutí jim dejte nažrat dost P.

Hotovo kolem dne 60. Výnos vysoký.
Moje zkušenost je neštípat a jét v sogu, ikdyž do sítě by šly taky (nejlíp na mikro).



(1) Kytka má cca 70 cm a je v 11l květníku naplněném asi do poloviny (substrát: perlit+agro universal).

(3) Po třech týdnech na květu :)

(4) a (5) Tak ještě na pár dní do tmy... a jestli se nemejlim, je to pheno č.3 na obrázku výše
Positivevibes
citace:
Původní příspěvek od koles
Zdarec, přidávám pár postřehů ohledně klonů MM, které jsem dostal na test. Tímto také děkuji ;)

Jedná se o velmi vitální pheno, které se hodně táhne, ale není to na škodu (hlavně v růstu, po přepnutí už moc nevyjely, ale já je měl na růstu opravdu dlouho, přes měsíc). Z r-manových fotek to není moc patrné, ale kytka se přirozeně docela pěkně větví, po záštipu pak ještě víc. Mám 4 kousky, dva jsem topnul a dva nechal. No zatím mi přijde, že jsou na tom líp ty nezaštípnuté - uvidíme ve finále :)

Co se mi nejvíc líbí, je hodně rychlý nákvět - řekl bych, že jsou tak o půl týdne napřed od ostatních modelů, které jedou ve stejných podmínkách. Na fotce (2) je detail vrcholu jedné MM (na dva týdny od přepnutí imho slušné). Po přepnutí se poměrně rychle na listech ukázal deficit fosforu (asi souvisí s rychlým nákvětem), takže hned po přepnutí jim dejte nažrat dost P.

Hotovo kolem dne 60. Výnos vysoký.
Moje zkušenost je neštípat a jét v sogu, ikdyž do sítě by šly taky (nejlíp na mikro).



(1) Kytka má cca 70 cm a je v 11l květníku naplněném asi do poloviny (substrát: perlit+agro universal).

(3) Po třech týdnech na květu :)

(4) a (5) Tak ještě na pár dní do tmy... a jestli se nemejlim, je to pheno č.3 na obrázku výše


Zdravím, máte to super jak matkař tak ty !! :goldcup:
Mě jen zajímá na jakých hnojkách je ten tvuj madness ? na těch R-manovych de krasne videt to AH, exkluzivně osypaný krásný samet !!! To AHčka dělají no, drobnější kalichy a hromady pryskyřice, krása :)
koles
citace:
Původní příspěvek od Positivevibes


Zdravím, máte to super jak matkař tak ty !! :goldcup:
Mě jen zajímá na jakých hnojkách je ten tvuj madness ? na těch R-manovych de krasne videt to AH, exkluzivně osypaný krásný samet !!! To AHčka dělají no, drobnější kalichy a hromady pryskyřice, krása :)


Díky :)

Takhle: musel jsem je sklidit cca o týden dřív (někdy kolem 50. dne) než by jim slušelo, což je možná na obsypání znát, protože tenhle strain kvete dost rychle. A druhá věc je, že r-man na těch makro fotkách skoro určitě prezentuje jiný pheno ;)

Hnojil jsem to minerálním hnojivem MAZAR LED fertilizer (grow + bloom + micro) podle tabulky. Tohle hnojivo jsem dostal někde zadarmo a dostaly ho i ostatní modely v tomto kole. Nedokážu říct, do jaké míry to ovlivnilo výsledek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma