Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Stavba skleníku o třech stěnách - Klikni zde pro originální téma
Zdravím,

Mám doma před domem místo na kterém mám umístěné pařeniště, je to hned vedle domu, a chtěl bych to "vylepšit" Mám v plánu si postavit skleník. Sice až na jaře, ale už nyní chci mít jasno o tom jak by měl vypadat a jaké použiji materiály. Rozměry 220x200x360

Otázka č.1 Jaké sklo, co dát na stěny?

Nevím vůbec jestli dát na stěny sklo, plexisklo, lexan. Co se prodává za materiály, které jsou kvalitní?

Otázka č.2 Budou vadit pouze 3 stěny?

Myslím to tak, že mi skleník vychází že bude hned vedle domu, takže bych si jednu stěnu ušetřil a skleník rovnou nalepil na dům, jsou tam staré pálené destičky, ty co se za komunisty hodně používaly, takže by to nemělo prosakovat do domu. Nenaruší to klima ve skleníku?

Otázka č.3 Kde umístit okna a jak velké?

Nevím jestli okno umístit na strop skleníku, nebo na zadní čelo. Jak velké by mělo vzhledem ke skleníku být?

Otázka č.4 Konstrukce

Mám možnost zajistit dřevěné trámky z jakéhokoli dřeva, takže bych to měl zadarmo, natřu na bílo a mělo by to fungovat, co myslíte to jsou v mém případě vyhozené peníze oknem?

Otázka č.5 Jak hluboko bych měl vyhrabat ve skleníku "podlahu" a navést novou pěknou hlínu to je samozřejmé, ale nevím kolik hloubky budou potřebovat kořeny, bude stačit 50-60cm?

Jelikož bude stát v kopci musím vymyslet základy, pokusím se sem dát nějaký sketch. Ještě bych měl dodat že je skleník otočený na jižní stranu, což by mělo být plus.

Jakékoli připomínky, vychytávky, zkušenosti a odpovědi si rád vyslechnu.
Hlava
1 , na sklo se vybodni , http://www.sklenik-expert.cz/polyka...itemsPerPage=60

2 , ne

3 , na strop nejvýše ale aby nezatejkalo

4 , jo dřevo může bejt .

5 , klidně hlubši , budeš mit aspon misto na pořadny stromky

Jinak určite počitej s ventilací aspoň odtah aby to neplesnivělo , čau Hlava
Díky, za odpovědi, odtah myslíš to že otevřu okno a ventiluju, nebudu tam cpát žádné ventilátory.

Ten polykarbonát vypadá opravdu zajímavě, taky ta cena :D
indician
Jestli budes delat dreveny ram, dal bych na nej polykarbonat. Budes mit jednoduchou montaz - proste udelas ram a "pobijes" ho polykarbonatem. Jestli budes davat sklo, udelal bych ram z kovovych profilu (pozinkova ocel nebo hlinik). Zase kvuli zasklivani - do profilu sklo snadno nalepis. Do dreva budes muset resit polodrazku a listu nebo lepit do polodrazky.
Konstrukce bude určitě dřevěná. Řezat to normálně přímočarkou, nepraská to?
Hanizek
Určitě se přidám k ostaním - sklo, v kombinaci s dřevěným rámem, je cesta do pekel (dřevo docela "pracuje" a sklo není zrovna dvakrát pružné).
S těmi komůrkovými polykarbonáty jsem už několikrát pracoval a je to super materiál. Je to lehké a snadno se to řeže (stačí lámací nůž). Jenom je třeba dát pozor, aby do komůrek nezatékalo - začnou tam růst řasy. Ale když si ho necháš uřezat rovnou v obchodě, většinou ten řez přelepí takovou páskou a voda (ani jiný bordel) už se tam nemůže dostat.
bob0015
polykarbonát určitě neprovrtávej, taky pracuje, chodí (teplo, zima). Na to se kupují takové spojovací lišty (myslím že by posloužil hrubší plech) a do té se vrtá.
Jestli mi rozumíš spoj vypadá takto:
polykarbonát překrytý lištou (cca do třetiny lišty) a další polykarbonát pod lištou vedle něj. Šroub nebo vrut se dá do lišty v té mezeře kde pod sebou nemá polykarbonáty. :D

a samozřejmě vrch zadělej tou páskou ať ti do toho neteče.

Ať se daří

Kdybys už náhodou musel provrtávat tak dej větší díru než je šroub ať to může pracovat, jinak ti to teplem a zimou popraská.
Dobře, to je dobré vědět, jakou pásku na to mám použít?
bob0015
prodávají na to speciální, vypadá to jako voděodolná kobercovka, tak nevím jestli se vyplatí to něčím nahradit nebo použít tu profi (není moc drahá).
Maskach
Paska nejlepsi rozhodne ta hlinikovka, ram bych udelal tez z hliniku a muze to bejt krasne rozebiratelne v pripade kdyz bys chtel premistovat nebo cokoli,.. dovnitr naky plexisklo, okolo gumu, a nezateceti tam ani prd.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma