Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Hnědnutí kořenů - kokos - Klikni zde pro originální téma
Zdravím vás...
Mám neustále problém s kořeny v kokosu.
Neustále hnědnou, při častých zálivkách i při prosychání.
Co stím ? Můžete poradit?
Teploty normální.
pH 5.8
EC bylo vysoké i nízké
pouzivam korenak,zalivam kazdej den cece zadnej problem,s trichodermou i bez,foto tvoji dilny by mozna napovedelo vice,jeste me napadlo jestli tam nelejes ledovou vodu?
Jako lítaj tady nějaký mušky, ale že by mi něco lezlo v kořenech to ne.
Fakt nechápu... něco jim musí vadit.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od normal1
Zdravím vás...
Mám neustále problém s kořeny v kokosu.
Neustále hnědnou, při častých zálivkách i při prosychání.
Co stím ? Můžete poradit?
Teploty normální.
pH 5.8
EC bylo vysoké i nízké

Pokud jsou kytky zdravé, tak to neřeš, některé hnojiva mohou barvit a sám kokos pouští hnědou vodu.
Dej sem nějaké fotky.
Prostě, jsou uzké a nevitální... Jak ten kokos zalívat? První týdny málo a pak hodně? Celkově růst kořenů není nijak extra... Občas jsem je zalil jako prase, že kokos byl nacucanej na maximum a pak to začně zahnívat ne? když to není pořádně prokořeněný?
ja to zaliju od klonu jednou s korenakem skrz na skrz,pak za 4 dny A+B+korenak a za 5 dni prepnu a pak zalivam kazdej den skrz na skrz+ 5ml/10l korenaku podle planu,jinak korinky nemas teda nejake monstrozni ale ani to jeste neni nejaka katastrofa,kazda genetika koreni i trosicku jinak a ma ty korinky i jinak pevny,ja jedu cca 5-6 modelu naraz a kazda je ma trosicku jiny,barva/tloustka/chlupatost i tvrdost,herijuana ma treba korinky jak hrebiky,OB takovej zase normal a pritom si chrochta nad zemi jak kral,zadny nedostatky,uz si tuhle odrudu jel s jinyma korinkama nez mas ted?+ bart ma recht,na ty musky lepove desky,ale ty toho moc nenapachaj,max budes hulit trosku musky :) jeste me napadlo jestli jsi to nenechal proschnout cele az do barvy coco svetle hnede,to pak korinky umiraj a kytka si dela nove+se sekne na chvilu, pac na boku vypadaj trosku vyzdechane ale dole mas zdrave koreny,jo a jeste me napadlo ze taky ta velikost toho co mas v ruce neni uplne optimalni pro marihuanu v kokosu ve kvetove fazi,to budes muset zalivat co 8 hodin,to je male,podle me na kokos 6l minimum a nevydrzi mi to 24,nekdy musim 2x denne davat zrat
jak říkám, fakt už nevím co tomu chybí už jsem koupil i cannazym....
Machoman
citace:
Původní příspěvek od normal1
jak říkám, fakt už nevím co tomu chybí už jsem koupil i cannazym....


Ten ti k lepším kořenům nepomuže. Ona pořád velká skupina lidi si myslí, že kořenák= super kořeny. Každej gen jinak koření a z toho genu ještě každy pheno jinak koření. Vybrat pheno ktery luxusně koření, je dobře výnosny, kvalitní a aby ještě dobře vonělo je nelehkej úkol.

http://grower.cz/photos/020957/0483.jpg kořeny v 3,5l s kokosem, hnojeno jen základní sadou jungleindabox. Proschnutí kokosu pokud není extremní a hlavně delší na kořeny vliv nemá. Taky bych doporučoval to zalívat stylem, at vždycky něco vyteče.
EDA45
Nechybí tomu vůbec nic..
Kořeny vypadaj úplně normálně,slabej nahnědlej nádech je v čistým kokosu typickej,jestli ještě hnojíš třeba Atami coco A+B tak áčko je hnědorezavý samo o sobě a taky to přibarvuje,jak píše Bárt o hnojivech..
Dál,čim dýl je kytka v květníku v mediu,čím víc zálivek má za sebou,tím víc si medium sesedá, tim je kořenů víc a mají míň místa pro expanzi a ztenčují se ,stejně jako se kytka ztenčuje v nadzemní části směrem nahoru a i genetiky mají různý kořeny..
Podle mýho hledáš mouchy,kde žádný nejsou..
Machoman má evidentně kokos míchanej s hlínou a krásně zdravá,svítivě bílá barva je na pozadí tmavé,hnědočerné barvy substrátu výraznější..A co máš za květníky,že jsou to pravidelný válce směrem dolů se nezužujou,co odtokový otvory,je jich tam dost..?
Machoman
Kořeny nejsou omalovátka, včera sem přesazoval z 3,5l do 6,5l hnojeny mimochodem bcuzz A+B a všechno bily jako sníh, abych to snad všechno začal fotit bo co :D
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Kořeny nejsou omalovátka, včera sem přesazoval z 3,5l do 6,5l hnojeny mimochodem bcuzz A+B a všechno bily jako sníh, abych to snad všechno začal fotit bo co :D

Je to o pozadí..Na pozadí červenohnědé barvy čistýho kokosu,kterou normal má se jeví jako nahnědlé..
A když si to dám na plnou velikost vidim hnědej jen kokos,ne nahnědlý(tedy zahnívající)kořeny..
Pokud by sme chtěli mít pořád silný kořeny,museli by sme to do nekonečna přesazovat ..,nesesedlý,vzdušný substrát a dostatek místa pro růst nových kořenů..a vitalita nebo nevitalita obecně je určitě o stylu a četnosti správnýho zalívání,jak píšeš,to bez debat...;)
Kokos páchne po hnilobě, prostě to zahnívá...
Mám v něčem problém.... Evidentně kořeny nefungují tak jak by měli.
Nikdy jsem v minulosti problémy s kořeny neměl, byly prostě krásně bílý... teď je to ostuda.
van blade
zdar, zkus to prolít PREVICUR nebo PROPLANT. koupíš v zahradnictví.

http://www.agromanual.cz/cz/priprav...cur-607-sl.html
http://www.agromanual.cz/cz/priprav...d/proplant.html
Přecházim na jiné médium.
kokos je injertni medium,pravdepodobne se problem nevyresi vymenou za jinej injert,a kokos je fakt dobrej,dostal jsem se na nej cestou NFT,pak RW rohoze a kokos je fakt blbuvzdorny takze mi vyhovuje nejvic :D jinak na te fotce to je kokos+perlit? jestli jo tak ho zkus vynechat,aspon na jedne a uvidis
V tomhle to prostě zahnívá, ať dělám co dělám.
V RW kostičkách mám krásný kořeny.
Přesadim do kokosu, zaliju čekám až prokoření na spod.
Začínám zalévat tak aby vytékalo 20% odpadu = hnití -> peroxidování - > enzymování. Už druhej round, kokos je UGROW lisovaný brikety, nepufrovaný, neproplachovaný.
Potřebuju do nich narvat živiny, vzhledem k tomu, že jsem schopný měřit hodnoty a EC vstupní vody mám 0,1 EC a pH 6.5
Pořádný hydro je pro mě správná volba.
Seru na kokos.
Tak mě napadá, z vody tady mají lidi sračku, takže v ní je asi hromada bakterií.
Peroxid je správná volba?
Bárt
citace:
Původní příspěvek od normal1
Tak mě napadá, z vody tady mají lidi sračku, takže v ní je asi hromada bakterií.
Peroxid je správná volba?

Ono taky záleží, zda máš vhodné květináče, s velkýma dírama dole. Kokos je výborná věc, ale klidně to dej příště do RW, jede to v tom výborně a zalévá se to stejně. Cena bude obdobná.
Jak jsi psal o zápachu kořenů, tak to je celkem ukazatel , že tam máš plísen a nebo hnilobu, normálně kořeny voní jako mrkev. Takže jako první pomoc bych navrhoval nechat kokos částečně vysychat, dává se tam Trichoderma, peroxid ji zlikviduje. Pokud to pomalu vysychá, tak na pár dní vytáhni bal z květináče a obal ho třeba do papíru ( dočasně, ať mají kořeny tmu, ale vzduch) a po částečném vyschnutí je zase vrať a už méně zalívej a v cyklech. Pokud nejsou kytky slabé, tak se to samo srovná.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od EDA45
...A co máš za květníky,že jsou to pravidelný válce směrem dolů se nezužujou,co odtokový otvory,je jich tam dost..?


A za další,po přesazení se zálivkou prostě s citem,i v kokosu..První zálivku já třeba neprolejvám celej květník,dám tak poloviční a kořeny jedou dolů vlastně jen do vlhkýho,napufrovanýho kokosu,mají dost vzduchu,teprve když se kořeny rozlezou,tak zalejt tolik,aby dole něco vyteklo,vychází to pak cca obden zálivka..Ale po první zálivce klidně 2-3 dny nezaleju..Co dole vyteče do podmisek ,to je vlastně zbytek starý,předchozí zálivky a je dobrý to slejt pryč,prevence před zahníváním..
Dokud kořeny nevytvoří v květníku dostatečnou "síť"..,tak je víc vody spíš dusí, brzdí..

A veledůležitá věc,briketovej kokos je třeba pořádně napufrovat na správný ph a EC,než do toho kytky přesadíš,a první zálivku,dvě, neprolejvej,až tě dole něco vyteče,ale radši zalej míň a nech proschnout..
Jednodušší bylo přejít jinam.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma